Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, pedro2 napisał(a):

O proszę jak moje kochanie dba o mnie.

250 za maskę dała 

Teraz dylemat.

Podziękować czy opier... czego taka droga 🤭

IMG_20250613_170825_2.jpg

Ten czarny kotek jest po do żeby proszku posypać żebyś szybciej chodził. 😆😆

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, malaczarna napisał(a):

E tam mój kciuk za sekundę zwiększył swoją objętość dwukrotnie.

IMG_20250613_175114.jpg

Kobieto weź no tego swojego miejskiego męża zmobilizuje do roboty jakim bacikiem bo cię wykończy. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
52 minuty temu, pedro2 napisał(a):

250 za maskę dała 

Teraz dylemat.

Eh żona czy partnerka?

8 minut temu, 6465 napisał(a):

Kobieto weź no tego swojego miejskiego męża zmobilizuje do roboty jakim bacikiem bo cię wykończy. 

To moja wina. Jak ruszam i nie boli to nie złamany mam nadzieję. Mąż mnie zamorduje

Opublikowano
59 minut temu, pedro2 napisał(a):

250 za maskę dała 

Teraz dylemat.

Jedno i drugie zrób 🤣

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jak ciągnikowa to nie. Zresztą w ogólności nie...

Gdybym umiał dobrze klepać kosę też bym nie kupił. Spierdoliłem jedną drugą to wyliczyłem, że taniej wyjdzie kosiarka

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pedro2 napisał(a):

250 za maskę dała 

Teraz dylemat.

Lakierujesz? Jeśli nie to kup inne filtry do pyłu. A jeśli lakierujesz, to kup osłonę na filtry bo moment będą do wyjebania. 

https://allegro.pl/oferta/3m-6035-filtr-przeciwpylowy-czastek-stalych-p3r-oryginal-komplet-2szt-17473897228 tu masz przeciwpyłowe, tylko sprawdź czy pasują do maski. Chociaż z tego co wygląda to masz model który powinien pasować. Te które masz na masce to do gazujących są. Na nie zakładasz to: https://allegro.pl/oferta/pokrywa-3m-501-pokrywy-filtrow-do-masek-i-polmasek-do-pochlaniaczy-komplet-17458192290 + https://allegro.pl/oferta/filtr-przeciwpylowy-do-masek-3m-5911-2szt-wstepny-13978521388

Edytowane przez Popier96
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Miód 15-16%. Posmak akacji na pipetce, po pomiarze refraktometrem.

U mnie bieda. Na jednej miejscówce zjadły akacje- zostawiłem im reszte. Jak nie będzie spadzi to może z 12kg średnia w tym roku będzie.

Po wirowaniu 17% pokazało na refraktometrze.

Opublikowano

19 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Pisałem wielokrotnie, że u mnie kosiarka ciągnikowa nie ma racji bytu.

jaka ciagnikowa ?? wiem czego szukales . to listwowa .

Opublikowano
2 godziny temu, ciapek102 napisał(a):

Akurat Kwasiemu wierzę więcej niż przeciętnemu userowi. On raczej nie powie niż skłamie

No to wybieram pierwszą opcję dzisiaj😁...

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Bo piniendze to nie wszystko...

Ototo...

2 godziny temu, jacor73 napisał(a):

Ja ze znajomymi nie prowadzę konwersacji na publicznym forum, a Wy wg mnie zachowujecie się jak nastolatki. Dobrze czy źle, nie wiem, takie jest moje zdanie. A wygląda to tak , jak na FB żona składa mężowi życzenia urodzinowe. Świat schodzi na psy i tyle.

Dawniej były butki telefoniczne, teraz na cały głos prowadzi się rozmowy tel w przestrzeni publicznej.

Nawet nie mam żony w znajomych 🤷...my sobie życzenia składamy w intymnych okolicznościach, których się nie wyjawia...

...i po ciemku 🤭...

Opublikowano
40 minut temu, Popier96 napisał(a):

Lakierujesz? Jeśli nie to kup inne filtry do pyłu. A jeśli lakierujesz, to kup osłonę na filtry bo moment będą do wyjebania. 

https://allegro.pl/oferta/3m-6035-filtr-przeciwpylowy-czastek-stalych-p3r-oryginal-komplet-2szt-17473897228 tu masz przeciwpyłowe, tylko sprawdź czy pasują do maski. Chociaż z tego co wygląda to masz model który powinien pasować. Te które masz na masce to do gazujących są. Na nie zakładasz to: https://allegro.pl/oferta/pokrywa-3m-501-pokrywy-filtrow-do-masek-i-polmasek-do-pochlaniaczy-komplet-17458192290 + https://allegro.pl/oferta/filtr-przeciwpylowy-do-masek-3m-5911-2szt-wstepny-13978521388

Wiem. Mam różne, popylam już w masce 3m od 2018 nawet w oborze

Ale już się styrała

To kupiła nową 

Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał(a):

Wiem. Mam różne, popylam już w masce 3m od 2018 nawet w oborze

Ale już się styrała

To kupiła nową 

pokażta te maskę, może też trza kupić 

pedro a ty ściągasz ten dach bo całe dnie na agrofoto 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v