Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, szymon09875 napisał(a):

Tak po urodzeniu zaraz do piachu... 

Trzeba tak żyć jakby jutro się miało umrzeć 🤷

Tak się nie da...

Co do tego, że do piachu to ja nie mam mocy nad tym a swoich dzieci miał nie będę...

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ojciec w marcu 70, siły coraz mniej za to zrzędzenie coraz większe.

Mój rok młodszy. Podobnie, nie idzie wytrzymać od tego marudzenia. To chyba normalne w tym wieku.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Karol6130 napisał(a):

Ojciec 3 tygodnie od objawów do śmierci 

Od 12 do 28 przykuty do łóżka 

Kichę wycieli, ale się rozleciała, później nie było co zszywać

a to wcześniej nie miał żadnych objawów?

Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Też tak z ciekawości 😛

Zobaczysz jak będziesz starszy.

Jak zaczną ci przychodzić do głowy pomysły w stylu zakupu motocykla albo nie daj Boże rowera elektrycznego to od razu musisz podjąć jakieś kroki bo może być po tobie.

Opublikowano
18 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Musze jeszcze poćwiczyć, ale mam czas, do 50 jeszcze brakuje.;)

Nudny żeś jak 80cio latek...

Żyjesz tylko tym co u sasiadow.

to czas...pojęcie względne ..🤭

• Like 2
Opublikowano
22 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Od 10 lat notorycznie, układ ruchowy i wewnątrz. Teraz chyba ten co do tyłu łazi ale bardzo szybko go zmiotło... Ani miesiąc... Jeszcze 30.10 mu ogródek orałem i na kielicha wołał. I tyle całe życie warte...

dopiero się naśmiewałeś ze starszych sportowców nie znasz a alkoholicy wszyscy w sile wieku 

Opublikowano
30 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

..tu dużo niedobrych ludzi....

... ciężko pojąć czemu tacy...

..ale takie szufladkowanie że was...jak to Pani tu ..

..to tak trochę... stronnicze...

...moim zdaniem ...przekrój społeczeństwa taki sam...nie zależnie czy wieś, czy...większa wieś...

Zaledwie 70 lat temu, większość to wieśniacy byli...i do tej pory słoma niektórym z lakierów wystaje...

Kazdy każdego szufladkuje tylko że nikt nie mówi tego głośno. .

Mowiac o was miałam na myśli tych wszystkich co żartuja sobie że mnie czy ubliżają mi w sposób jeszcze kulturalny bo na gorsze potraktowanie takiej osoby jak ja nie pozwala regulamin. 

Miałam jednak rację lepiej siedzieć w książkach i w internecie zbierając informacje o czym rozmawiacie niż wypowiedzieć się w temacie który nie znam aby ktoś sprostował mnie niż się tu odezwać do kogokolwiek 

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Zobaczysz jak będziesz starszy.

Jak zaczną ci przychodzić do głowy pomysły w stylu zakupu motocykla albo nie daj Boże rowera elektrycznego to od razu musisz podjąć jakieś kroki bo może być po tobie.

Trzeba jeszcze nie być pantoflem, by sobie pozwolić na taki zakup...😄😆🤭

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Mój rok młodszy. Podobnie, nie idzie wytrzymać od tego marudzenia. To chyba normalne w tym wieku.

Moj 85 lat i nie zrzędzi.Tylko cały czas majstruje jak w pole pojadę.

• Like 1
Opublikowano
Bezduszna napisał:

45 minut temu, Desperado napisał(a):

Widzę dziewczyno że na siłę szukasz sobie wroga.   xD

Co? to tą nową też trzeba będzie weryfikować?  :P 

Niech sobie myśli co chce ta Pani o mnie. 

Jeśli chce się wyśmiewać z tego że potrafię sobie sama cos wykonać w domu i do tego nie potrzebny mi ktoś to trudno. 

Wiem że to może dla kobiet ze wsi być trudne do zrozumienia cóż tak już jest i tego nie zmienimy. 

Ha ha ha kobiety że wsi są bardziej zaradne od miastowych

Opublikowano
20 minut temu, wojtal24 napisał(a):

załóż na wiosnę fotowoltaike z bankiem Energii i będziesz miał ich gdzieś

Właśnie tak planowałem. Już oglądałem hybrydy plug in, ale to wydatek przeszło 100k.  I nie wiem czy się nie pospieszyłem z kupnem tego diesla.

Opublikowano

Miał trochę dłuższe posiedzenia 

I schudł trochę, ale nic po za tym

Korzonki go bolały często, ale to od dawna

Parę dni bezrobocia i wracało do normy 

Dopiero w czwartek go zawołałem żeby drzwi do stodoły założyć, założyliśmy i trząść się zaczął, ogrzał się w kotłowni i poszedł się położyć bo go bolał kręgosłup 

We poniedziałek pogotowie i diagnoza, we wtorek operacja

Na dzień przed śmiercią chłop był 20 lat starszy

Przykry widok, igła, przypięty pasami, usta bordowe, prawie czarne, język tak samo

Żywy, mówiący, poruszający się trup

W trumnie już wyglądał tylko na 10 lat starszego

• Sad 2
Opublikowano (edytowane)

Jak człowiek się rusza pracuje to nie sztywnieje tacy co młodzi poszli do miasta pole w dzierżawę oddali starzy siedzą same w domu nic nie robią to raz dwa ledwo łażą.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Miał trochę dłuższe posiedzenia 

I schudł trochę, ale nic po za tym

Korzonki go bolały często, ale to od dawna

Parę dni bezrobocia i wracało do normy 

Dopiero w czwartek go zawołałem żeby drzwi do stodoły założyć, założyliśmy i trząść się zaczął, ogrzał się w kotłowni i poszedł się położyć bo go bolał kręgosłup 

We poniedziałek pogotowie i diagnoza, we wtorek operacja

Na dzień przed śmiercią chłop był 20 lat starszy

Przykry widok, igła, przypięty pasami, usta bordowe, prawie czarne, język tak samo

Żywy, mówiący, poruszający się trup

W trumnie już wyglądał tylko na 10 lat starszego

To ja bym na twoim miejscu już nic nie robił tylko szedł w kierunku "aby przeżyć".

Opublikowano
Teraz, Strongman napisał(a):

Jak człowiek się rusza pracuje to nie sztywnieje tacy co młodzi poszli do miasta pole w dzierżawę oddali starzy siedzą same w domu nic nie robią to raz dwa ledwo łażą

Wszystko zależy od zdrowia ...i na co siły pozwalają...

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...no nie wydaje mi się że każdy ..

No a przynajmniej....nie każdego..

Ja już każdego szufladkuje. Teraz zauważyłam że trzeba coraz to bardziej robić szufladkować aby wiedzieć do kogo można się odezwać a do kogo nie.