Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Szukaj 

To za rok tak będziesz spacerował 

Przecież Tobie bez problemu to pójdzie 🤭 

IMG_20250615_183916.jpg

Ja jestem zdania że jak się trafi jakaś to będzie . Na siłę nie będę szukał. A i też nie wiem czy wogóle która by mnie zechciała 😔

Dzieci też fajnie by było mieć 

Opublikowano

Nie warto szukać na siłę. Przed przeznaczeniem nie uciekniesz. Nawet choćbyś zaszył się w mysiej dziurze jak ma być twoja to i tak będzie

Opublikowano
9 minut temu, ciapek102 napisał(a):

Ja szukam takiej po czterdziestce żebym już nie musiał spacerować

W poprzednim wcieleniu pisałeś że szukasz bogatej panny z hektarami

Opublikowano
13 minut temu, PAN88 napisał(a):

Może tylko weekendowy rolnik bo w tygodniu w Warszawie pracuje 🤔 czy to z premedytacją.

Ja w niedzielę tylko żniwa. A parę razy siano zdarzało się zbierać no ale deszcze nadawali na później 

Nie tam. Mleczarz. 

Opublikowano
Teraz, Michal2399 napisał(a):

W poprzednim wcieleniu pisałeś że szukasz bogatej panny z hektarami

Bogatej z hektarami po czterdziestce

Opublikowano
1 minutę temu, ciapek102 napisał(a):

Nie warto szukać na siłę. Przed przeznaczeniem nie uciekniesz. Nawet choćbyś zaszył się w mysiej dziurze jak ma być twoja to i tak będzie

Ty to czasami tak piszesz jak ten od brzoskwiń i Jesionki. 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, ciapek102 napisał(a):

Nie warto szukać na siłę. 

Tu się zgodzę jak przypadkowo na siebie wpadniemy to tak . Ale szukać na siłę  i się rozczarowywać to nie chce 

Opublikowano
4 minuty temu, ciapek102 napisał(a):

Gorzej jak ma..... nie być...🤭

Opublikowano
38 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Nooo

Ale z jedną rolką to myślałem że mnie UJ strzeli, na dole jakby poklejona była i się rwała, po 15 balotach zaczęło iść normalnie 

Trzeba było odłożyć. Oddał bym

Generalnie chyba dobra co?

Opublikowano

Wyka przerosła. Przerosła pszenżyto i moje najśmielsze oczekiwania. 😉 A pszczoły się w tym pier**lą na potęgę. Huk jak ulu. 

IMG_20250615_134510.jpg

Nanosiły dziewczyny. To nie koniec oczywiście. Jeszcze ok 100kg we wiadrach do słoikowania 

IMG_20250614_153327.jpg

• Like 3
Opublikowano
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Na trzeźwego? To po co wyłazić z chałupy?

Po powrocie rozlany miód - 27 słoików 0,9 i 16 0,45. Od jutra sprzedaż i wyroki śmierci. A od przyszłego poniedziałku perliki i uszate.

...a o tak...się spotkać z rodziną...

Opublikowano

Dziś przejeżdżałem w okolicach Drobina to na polach tam naprawdę tragedia... Zbóż nie ma co zbierać zbytnio bo sama słoma... Kukurydzę ludzie widać przesiewaja lub zostawione ale plon raczej mizerny będzie bo bardzo rzadka wycięta przez grad... Nawet po drzewach widać że połowa liści opadła jakby była jesień...

Opublikowano
10 minut temu, JarekBazydlo napisał(a):

Dziś przejeżdżałem w okolicach Drobina to na polach tam naprawdę tragedia... Zbóż nie ma co zbierać zbytnio bo sama słoma... Kukurydzę ludzie widać przesiewaja lub zostawione ale plon raczej mizerny będzie bo bardzo rzadka wycięta przez grad... Nawet po drzewach widać że połowa liści opadła jakby była jesień...

I wyobraź sobie, że są tacy co pragną aby coś takiego ich spotkało, bo dostaną trochę grosza z ubezpieczenia ...

Opublikowano
14 minut temu, JarekBazydlo napisał(a):

Są rolnicy co mają 100% upraw do przesłania. Zboża próbują na kiszonki zbierać. Kukurydzę sieją niektórzy już trzeci raz. Co to urośnie, to ..urwa nie wiadomo. 

Opublikowano
53 minuty temu, soltys48 napisał(a):

Trzeba było odłożyć. Oddał bym

Generalnie chyba dobra co?

No dość fajna, zobaczymy jak się zachowa po czasie bo będa pewnie do wiosny stały. 

Miałem już ją zdjęta po tych kilku pierwszych ale jak zużyłem następna to dałem jej szansę. Nawet filmik chciałem nagrać żeby ci pokazać ale jak zacząłem następnego owijać to już szło dobrze 

27 minut temu, mf362 napisał(a):

Wózek nie tonie po ,,szutrach,? :)

Trochę, szkoda że napęd tylko 2x6 ale idę często w teren z nim bo na takich dziurach młody najlepiej śpi 

• Like 1
Opublikowano
JarekBazydlo napisał:

ja jechałem 2 czy 3 dni po tej nawałnicy to dach pozrywane uprawy jak by mulczerem przejechal

Opublikowano
25 minut temu, Qwazi napisał(a):

Wita co 🤔...jutro poniedziałek...nie lubiem jego 😞...

Przecież nie chodzisz do pracy

Ani do szkoły

Opublikowano
56 minut temu, mf362 napisał(a):

Wózek nie tonie po ,,szutrach,? :)

to ubita droga , nie ma co tonąć 

1 godzinę temu, Bananek napisał(a):

Wyka przerosła. Przerosła pszenżyto i moje najśmielsze oczekiwania. 😉 A pszczoły się w tym pier**lą na potęgę. Huk jak ulu. 

IMG_20250615_134510.jpg

Nanosiły dziewczyny. To nie koniec oczywiście. Jeszcze ok 100kg we wiadrach do słoikowania 

IMG_20250614_153327.jpg

przebijasz @Chłoporobotnik choć egzeqcji nie wykonujesz

Opublikowano
49 minut temu, szymon09875 napisał(a):

No dość fajna, zobaczymy jak się zachowa po czasie bo będa pewnie do wiosny stały. 

Miałem już ją zdjęta po tych kilku pierwszych ale jak zużyłem następna to dałem jej szansę. Nawet filmik chciałem nagrać żeby ci pokazać ale jak zacząłem następnego owijać to już szło dobrze 

I mi się jedną trafiła ale u góry tak jakby nie chciała się odwijać. Przechowywać się powinno,u mnie pod 800szt nią zrobiłem 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v