Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, jahooo napisał(a):

Złomek dostał ciut nowej farby, żeby policjantów na drodze nie straszył :D Na tyle na razie wystaczyło zapasów z "przydasi"

IMG_20250513_083057.jpg

Resztę na czarno i będzie prawie Belarus 😄

@jahooo idzie u was za niewielkie pieniądze kupić takiego złomka? Pomijając te z ogłoszeń.

I on szybszy od c360?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, 6465 napisał(a):

Resztę na czarno i będzie prawie Belarus 😄

@jahooo idzie u was za niewielkie pieniądze kupić takiego złomka? Pomijając te z ogłoszeń.

I on szybszy od c360?

to zależy jaki silnik i pompa, mój jest niewiele szybszy niż c-360, ale z silnikiem od mtz-82 ma wyższe obroty i jest szybszy

u nas ciężko o takiego złomka, zagłębie było kiedyś w stronach Sołtysa

taniej kupisz takiego, niż c-360 w podobnym stanie, ale dziś szukałbym z nowszym silnikiem d-240 i kwadratową kabiną, wersji MTZ-550/552/570

zrzeczy lepszych niż w siuntce to wałek na tasmie  bez sprzęgła, mocniejszy i niezalezny podnośnik, wspomaganie, chociaż to fabryczne zastąpiłem orbitrolem, hamulce mechaniczne

Edytowane przez jahooo
  • Thanks 1
Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

to zależy jaki silnik i pompa, mój jest niewiele szybszy niż c-360, ale z silnikiem od mtz-82 ma wyższe obroty i jest szybszy

u nas ciężko o takiego złomka, zagłębie było kiedyś w stronach Sołtysa

taniej kupisz takiego, niż c-360 w podobnym stanie, ale dziś szukałbym z nowszym silnikiem d-240 i kwadratową kabiną, wersji MTZ-550/552/570

Właśnie bym sprzedał c360 i szukał czegoś szybszego, mam pola dość Dalego od domu a potrzebny do opryskiwacza ciaganego i rozsiewacz a co 1t jest wsyp. 

A ja myślałem że ich więcej na wschodzie niż zachodzie. 

Opublikowano

Ja bym zmienił koło talerzowe i atak na ten szybszy ze skropolu, przerobił hydraulikę na niezależną, ja k mój sąsiad i dalej śmigał siuntką. Nie wiem,czy nie zrobię tak z 3p, chociaż tam siedzi cichy most z zetora po 200MTH i szkoda by go było wyrzucać.

Opublikowano
21 minut temu, witejus napisał(a):

A że głupsza od swojego buta, nie istotny szczeguł

Oj tam oj tam😉🤭...zauważ z jaką pasją przemawia...jak ona wierzy w to co głosi...i jaka waleczna😱...

...taki powinien być prezydent🤷...

Pomijam zawartość merytoryczną tych wypocin...zachwycam się formą i sposobem przekazu

31 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Klaudia super dziewczyna, szrek wiedział kogo wypromować

Swoje zrobiła...wszyscy o niej słyszeli 

• Like 1
Opublikowano

https://www.farmer.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/bitwa-o-ursusa-c-330-w-podlaskiem-cena-starego-ciapka-przebita-niemal-4-krotnie,161187.html

ktoremu zabrali ??

Opublikowano
2 godziny temu, Popier96 napisał(a):

Tą bierz. Choć sam stałem przed takim wyborem parę lat temu i wybór padł na nówkę stihla ms 194t, nie żałuję zakupu.

Dzięki 🙋 

Faktycznie konstrukcyjnie deczko lepiej się prezentuje.

Tylko prowadnica 30cm 🙆 

Ta NAC jest chyba trochę bardziej poręczna 

34 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

A widzisz tam mądrych 

Bo ja nie 

Będą jaja jak pan Sławek będzie za panem Grzesiem 

Coś pięknego by było 

Pan Sławek wydawał się spoko kandydatem dopóki się nie odzywał 

Po tych debatach gdzie musi odpowiadać na czyjeś pytania i zaczepki to na wójta wstyd.

Jednak dobrze, że ta jego plandeka na płot nie przyszła 🙈

Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Niespodziewana robota się trafiła

A że to ulubione zajęcie to wziął

IMG_20250513_110201.jpg

Gdzie taki dąb pod piłę.

Będziesz się w piekle smażył 

• Like 2
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kolegi ojciec napierdalał wtedy pałą kogo kazali, w nagrode zrobili go oficerem,(mimo skończonej podstawówki) i dali wysokie stanowisko w MO. Jak komuna padla to przeszedł na emeryture i to konkretną. Później kupił "na Nawrockiego" dom i hektary nad jęziorem. Troche za pisu miał cienko bo "tylko" z 3 tys emerytury, ale teraz około 10 plus agroturystyka plus co raz sprzeda działke za 300tys i się żyje. To jak myślisz na kogo będzie głosował i jego rodzina.

Widzisz, mi PiS obiecywał że nie podpisze zielonego ładu, że zrówna dopłaty z UE, że ekoschematy to takie wspaniałe rozwiązanie ... Mieli pomoc rolnikom a jedyne co robili to pompowali kasę która zwiększyła inflację a towary rolnicze jak kosztowały 10 lat temu tak kosztują tyle samo, czyli w sumie to straciliśmy na rządach PiSu ...

Ale że naród głupi i woli mieć 5000 wypłaty i chleb po 4zl zamiast 2500 wypłaty i chleba za 2zl to głosuje na takich co pompują inflację ...

już dawno pisałem że jeden wygra a my wszyscy pozostali przegramy kto by nie wygrał 🙋‍♂️🤦

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał(a):

Złomek dostał ciut nowej farby, żeby policjantów na drodze nie straszył :D Na tyle na razie wystaczyło zapasów z "przydasi"

IMG_20250513_083057.jpg

Jaho, a  co on tam za kopułę na dachu ma? Gps?

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał(a):

Dzięki 🙋 

Faktycznie konstrukcyjnie deczko lepiej się prezentuje.

Tylko prowadnica 30cm 🙆 

Ta NAC jest chyba trochę bardziej poręczna 

Pan Sławek wydawał się spoko kandydatem dopóki się nie odzywał 

Po tych debatach gdzie musi odpowiadać na czyjeś pytania i zaczepki to na wójta wstyd.

Jednak dobrze, że ta jego plandeka na płot nie przyszła 🙈

Gdzie taki dąb pod piłę.

Będziesz się w piekle smażył 

To nie mój

Ciężki do cięcia bo suchy

Ale łańcuch oregon pełne dłuto lepiej tnie niż sztila pełne dłuto. 

Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

To nie mój

Ciężki do cięcia bo suchy

Ale łańcuch oregon pełne dłuto lepiej tnie niż sztila pełne dłuto. 

To Ty taki handlarz i nie ogarniasz ..

Było zamienić się na brzozę, a to przetrzeć.

Nie jeden dąb mi usechł i w niczym to nie przeszkadza do wytarcia

Opublikowano
7 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

pewnie zasługa Rafała T😀😀😀😀

Może tak być 

7 godzin temu, marulekk napisał(a):

Znaczy za lasem czai się Trzaskowski 😂😂

Tam na lewo będzie w stronę Rossosza

5 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Sporo młodzieży na Joannę zamierza głosować. Dla beki. Moje dzieci też tak gadają 

Termin składania wniosków to przesunęli czy tylko zamierzają przesunąć? Wie ktoś może?

Do 2 czerwca

2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Teraz jest z lewym

Prawy się nie udał bo to co przyszywają jest przyrośnięte 

Został ułożony na miejsce i skóra zszyta 

Przez 5 dni było w miarę 

Dziś dostała lewego, tylko lekarz przyjechał po godzinie i się rozgazował, wrócił na miejsce

Lewy to dla niej ogromna szansa, wtedy zostanie złapany i przyszyty 

Tylko to musi być zrobione na dniach, żeby nie zrobiły się wrzody

Druga krowa w historii gabinetu, po dwóch godzinach grzebania została zaszyta i bez efektu 

Wcześniejsza została zaszyta po 3 godzinach, ale została podwiązana i wtedy się udało, wtedy robił inny lekarz

Skuteczność zacielenia fatalna I tragiczna, 33% tylko

Żywieniowiec potrzebny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v