Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał(a):

Byłeś dziś?. Syn marnotrawny wrócił i ojciec imprezę z tej okazji wyprawił. Jeszcze jest szansa i dla Piotra. Tylko musi chcieć. 

Ojciec impreze wyprawił ale i tak przepisze na młodszego syna a sym młodszy nie wybaczył starszemu i pokuta będzie.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Moja córka nie je restauracyjnych obiadów. Nawet frytki muszą być z domowych ziemniaków. Mąż też wybredny. Sama robię tortille pity kebaby

O właśnie frytki. Dawno nie jadłem. Dzięki :).

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To tylko mniej samodzielności i swojego zdania, zero potrzeb seksualnych i nawet u mnie byś mogła wyrabiać.

To zalatuje dyktaturą.

Jak to było 🤔. Dość dyktatury kobiet :ph34r:.

57 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Właśnie dlatego mam święty spokój i żadna się do mnie nie zbliża a jeśli nawet jeśli próbuje to się ją prędko naprostowuje.

Dzięki temu mam święty spokój. 

Czyli są jakieś ?

52 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No i padać se deszczyk zaczyna...

Bardzo to ładnie z jego strony...

...owies dzwonił do mnie z informacją, że cieszy się z tego...

..a jak ładnie ptaszek jeszcze śpiewa...

Echch...piękna jest wiosna w Polsce B.

Fajna niedziela...

Po co tam nosisz lodówkę?

Ten głuchy :ph34r:.

17 minut temu, Strongman napisał(a):

Nieda się nawrócić w ostatniej chwili.

Co się nie da ? A Jaruzelski ?

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko potem ktoś na podstawie tego zbudował sobie świetny biznes w którym mniej chodzi o wiarę a bardziej o pieniądze i wpływy ...

Nie tylko z tego. Ludzie się gromadzili wokół kogoś silnego by mieć ochronę przed łupieżcami i jakimiś bandziorami a powstało państwo z opresyjnymi podatkami i niewolnictwem, poddaństwem itd. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał(a):

Ojciec impreze wyprawił ale i tak przepisze na młodszego syna a sym młodszy nie wybaczył starszemu i pokuta będzie.

Pierwszego na lekarza wykształci i majątki mu niepotrzebne..😆

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Leszy napisał(a):

Nie tylko z tego. 

Ale że do tego akurat mnie nikt nie zmusza to wolę trzymać się na dystans od KK, który mówi o miłości do bliźniego, o sprawiedliwości, a sam kryje pedofilię ... Do samej wiary nic nie mam, jak ktoś chce to niech wierzy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie w tym sensie.

Człowiek to istota stadna....zazwyczaj.

Szuka ludzi sobie podobnych...tak z grubsza...

Mało ludzi jest podobnych do mnie 

Zaledwie to tak naprawdę,  tylko i wyłącznie aż jedna osoba 

Tylko jej właściwie mogę ufać jak nikomu innemu

Opublikowano

Dużo tez jest przypowieści ze Bóg jest sędzio sprawiedliwym a każdy tylko o synu marnotrawnym.Jedynie Maryja wszystkim wybacza jak matka ale Bog to raczej nie no chyba ze ktoś mocno postanowi poprawę ale na pewno nie na łożu śmierci.

Opublikowano
Teraz, Karol6130 napisał(a):

Mało ludzi jest podobnych do mnie 

Zaledwie to tak naprawdę,  tylko i wyłącznie aż jedna osoba 

Tylko jej właściwie mogę ufać jak nikomu innemu

No niektórzy radzą sobie sami...jednak większość potrzebuje zrzeszania się z innymi.

Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał(a):

Byłeś dziś?. Syn marnotrawny wrócił i ojciec imprezę z tej okazji wyprawił. Jeszcze jest szansa i dla Piotra. Tylko musi chcieć. 

Pomijając przesłanie religijne,  to ta historia jest jakaś taka przykra trochę. 

Opublikowano
24 minuty temu, Qwazi napisał(a):

To chyba nie tylko robota🤔😁

W domu i tak

To by musiał "Michał" mnie zabrać tam gdzie chodzi 🤭

18 minut temu, Strongman napisał(a):

Tak i co ty myślisz ze ktoś co spełniał całe życie pewne warunki będzie miał to samo co ktoś niby w ostatniej chwili.

Większą radość z jednego nawróconego niż z 10 sprawiedliwych ;)

Dlatego ja grzeszę ile wlezie żeby na koniec powiedzieć ehhh warto było jak będę nawrócony siedział koło świętego Piotra i mu tam opowiadał jak to się żyło przed życiem wiecznym 🤗

• Haha 3
Opublikowano
Teraz, Strongman napisał(a):

chyba ze ktoś mocno postanowi poprawę ale na pewno nie na łożu śmierci.

Kościół pedofilom wybacza i ich na inną parafię przenosi, tyle czerpią z nauk w tych ich książkach ...

Opublikowano

Dużo tez jest przypowieści ze Bóg jest sędzio sprawiedliwym a każdy tylko o synu marnotrawnym.Jedynie Maryja wszystkim wybacza jak matka ale Bog to raczej nie no chyba ze ktoś mocno postanowi poprawę ale na pewno nie na łożu śmierci.

Trochę to tłumaczysz po swojemu...

Musi nie zawsze na religię chodziłeś...😔

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No odrobinę inaczej...🤭

Popatrz. Teraz będę bardziej wyrozumiały dla tych którym słownik ciągle błędy wyświetla. 🙃😅

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Jaki wiek cielaka?

coś 3-4miesiace na oko  bo ludzie różnie zgłaszją urodzenia :D 

drożdze moze były w tej tubce, poźniej zobacze skład

Wet kazał wlać łyżke czubatą sody, mówił ze mu to napewno niezaszkodzi 

Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał(a):

Czekaj no....impreza jeszcze trwa...🤭

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Po 2 ojciec zawsze cie przyjmie spowrotem (albo i nie). 3 bycie dobrym synem nie popłaca bo starasz się pomagasz a i tak ten co wszystko przejebał będzie miał lepiej.

u znajomego podobnie , pierworodny co zaliczył wpadke i poszedł do miasta z dziewczyną zawsze był lepiej traktowany przez ojca bo miał lepszy dryg do maszyn i szybciej kumał o co chodzi w ich obsłudze pomimo że przy krowach z których żyło gospodarstwo mniej robił 

to samo pokolenie wcześniej , senior 20lat starszy od właściciela miał lepsze relacje i zawsze lepiej traktował tych co szkoły zrobili i poszli w świat a syna co został i pomnażał majątek wyzywał od partaczy 

mnie w domu matka tez jebała bardziej niż siostre co poszła do miasta i w bloku siedzi a teraz sie wcale nie odzywa i przestała mieć pretensje na szczęście bo chyba zaczyna do niej dochodzić że za dużo chciała ode mnie niż to na co moge sobie pozwolić i zrobić za swoje pieniądze 

Edytowane przez konteno
  • Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał(a):

Pomijając przesłanie religijne,  to ta historia jest jakaś taka przykra trochę. 

Nie do końca. Ojciec to się ucieszył że syn wrócił. 

• Like 1
Opublikowano

Pioter żyje jak moje dwa wykastrowane koty - nażreć się, napić, wysrać, wyszczać i spać. 

Kotom jest dobrze, Pioterowi też. Tyle że one bimbru nie walą, ewentualnie posypie im kocimiętki.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Nie do końca. Ojciec to się ucieszył że syn wrócił. 

Dokładnie. Ludzie słuchają co ksiądz mówi ale nie słyszą. Dlatego po czytaniu pisma świętego powinno być w kazaniu o czym to jest.

On 10 razy Mówi że mu dobrze i w końcu tak myśli że mu dobrze

Też coś w tym jest bo innego życia nie zna.

Opublikowano

On 10 razy Mówi że mu dobrze i w końcu tak myśli że mu dobrze

A może naprawdę mu tak dobrze?

Może tak woli?

Po co kogoś uszczęśliwiać wedle siebie?

Opublikowano
16 minut temu, dsbh napisał(a):

O właśnie frytki. Dawno nie jadłem. Dzięki :).

To zalatuje dyktaturą.

Jak to było 🤔. Dość dyktatury kobiet :ph34r:.

Czyli są jakieś ?

Ten głuchy :ph34r:.

Co się nie da ? A Jaruzelski ?

Były.

Opublikowano

Wiesiek chłopak wierzący, modli się i widać że ma wsparcie z góry. Żonę dostał dobrą,z finansem. Gospodarstwo rozwija że aż miło popatrzeć. On jest najlepszym przykładem👍

• Like 1