Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał(a):

Tam podobno było cienko że dało by się latać 2/3 szybki. Tak słyszałem z opowieści. Na oczy tych pokosów nie widziałem 

Wiesz. Najwięcej o prędkości prasowania mają pojęcia Ci co nigdy nie prasowali ...

1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

I weź pogoń dopiero...🙆‍♂️

Dlatego nigdy nie miałem pretensji do tych co mi prasowali bo jak pokosy duże to wiadomo że nie pogoni ...

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

No przy tym nie wiadomo jak liczyć, albo przy kopaniu kopaczka, na polu wolno idzie a czas leci 🫣

Czas wolno, a paliwo ucieka...

Takie stawki...🤷‍♂️

28 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Dwa zamówienia już dziś spłynęły. 

...znaczy wiosna coraz bliżej...i fajnie ..

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał(a):

@Chłoporobotnik po ile za jajko sprzedajesz? 

Ja właśnie obudziłem swojego rumaka.

IMG_20250301_152920.jpg

1,20.

6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czas wolno, a paliwo ucieka...

Takie stawki...🤷‍♂️

...znaczy wiosna coraz bliżej...i fajnie ..

Dwóch już wcześniej zaklepało. Ale cała czwórka posadzi może raptem 20a.

Opublikowano
19 minut temu, wojtal24 napisał(a):

przyzwyczajaj młodego od małego do AF niech kolejne pokolenie rośnie i się wychowuje na AF

Nie wiem jak się uda, ale będę go bronił przed telefonami tabletami itp jak długo się da o.o 

O 22 wraca i wtedy tatuś uderza na część artystyczna 🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

już wcześniej coś tam przepalałem

Nie odpalam całą zimę. Nie potrzebuję wody w oleju. A co do jazdy teraz to nie ryzykuję. Dwa lata temu tak zmroziłem uda, że z tydzień nagrzać nie mogłem. 

Choć nie powiem, korci już od kilku dni polatać na dwóch kółkach. Ja to lubię latem przed samym zachodem słońca z żoną wybrać się na jakiś wypad. 

Ciągle nie mogę jej namówić na samodzielne poprowadzenie jednośladu. Chciałem jej nawet kupić jakąś małą 125ccm, ale gdzie tam. Nawet nie chce słyszeć o samodzielnej jeździe.

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał(a):

Nie odpalam całą zimę. Nie potrzebuję wody w oleju. A co do jazdy teraz to nie ryzykuję. Dwa lata temu tak zmroziłem uda, że z tydzień nagrzać nie mogłem. 

Jakoś w styczniu czy początek lutego była fajna pogoda, nawet ciepło było. To się odpaliło i kilkadziesiąt kilometrów zrobiło. W garażu na postoju w zimę nie odpalam, tylko jak mam zamiar gdzieś jechać.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jakoś w styczniu czy początek lutego była fajna pogoda, nawet ciepło było. To się odpaliło i kilkadziesiąt kilometrów zrobiło. W garażu na postoju w zimę nie odpalam, tylko jak mam zamiar gdzieś jechać.

Ja nie mam stroju na zimne jazdy. Za dużo materiału trzeba by było, żeby taki strój uszyć. 🤣🤣🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bananek napisał(a):

Ja nie mam stroju na zimne jazdy. Za dużo materiału trzeba by było, żeby taki strój uszyć. 🤣🤣🤣🤣🤣

Bez przesady, ja mam tylko jeansy podszyte kevlarem i kurtkę niby 3-warstwowa, ale z tych przewiewnych, że jak w lato się wyjmie te 2 warstwy to przy +30 da się w niej jeździć. I jak chłodno to pod spód zakładam termoaktywke narciarska. Wiadomo, przy takiej pogodzie nie jeżdżę do 200 czy 400km tylko tak do 50km ale nie marznę w tym ubraniu.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
szymon09875 napisał:

19 minut temu, wojtal24 napisał(a):

przyzwyczajaj młodego od małego do AF niech kolejne pokolenie rośnie i się wychowuje na AF

Nie wiem jak się uda, ale będę go bronił przed telefonami tabletami itp jak długo się da o.o 

O 22 wraca i wtedy tatuś uderza na część artystyczna 🤣

posprawdzaj wszystko czy się dobrze wygoiło 🤭😉

Opublikowano
17 minut temu, Bananek napisał(a):

Na twoją kurtkę to żagli z daru Pomorza mało :)

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tak jakby wcześniej takiego czegoś nie było...

Widzę, że dalej epidemiologia, polityka i inne duperele...

A nie akurat politykami gardzę bardziej niż wcześniej 

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj , nie ma na to chętnych.

Stawki godzinowe by trzeba...

Ze 200 godzina.

Za tyle to może by I warto 

Opublikowano
26 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Jeszcze za wcześnie 🫣

Ona wróci to ja jadę na młode foczki 🤭 

Jej siostra ma 18 dziś. 

Jak za wcześnie 

Baba zajęta, baba bez głupot w głowie 

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał(a):

tyle to może by I warto 

...bo to nie są tanie rzeczy...🤷

51 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Na przyszły weekend trzeba maszyny szykować 🏍️ 🏍️ 

Ja Aku oddałem do reklamacji...ale może się wyrobią...

Się w końcu zacznie... kajtanie...🏍️🏍️

49 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

1,20.

Dwóch już wcześniej zaklepało. Ale cała czwórka posadzi może raptem 20a.

To tym bardziej się ceni...

Więcej przygotowań, dojazdu niż samej usługi..

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v