Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

nawet nieźle wygląda na fotce co uszkodzone że będziesz ciągnął traktorem obciążniki i z przodu i w kolach z tyłu jak tym zaczepu. jak dla siebie to niech służy gratki

Skrzynia na reduktorze zatarta 

Stary typ zaczepu, silnik niby po remoncie odpaliła ładnie ciśnienie trzyma, reszta się zobaczy. 

Jedna będę sprzedawał, a może i obie 🤷

53 minuty temu, 6465 napisał(a):

Gdzie już zamykasz  przy niedzieli. Daj Paulinie odpocząć. Jak do niej zadzwonię to ona się za ciebie weźmie 🤭

Zabrała ci kluczyki od auta 😆😆

To na wypadek jak by ci zabrała i od fergusona 🫢

Ona mnie nie zahamowała przy tej decyzji więc to też jej wina 

Ferguson na moją matke na szczęście 🤣

39 minut temu, slawek74 napisał(a):

Na hol czy lawetę 🤔

Na hol

Edytowane przez szymon09875
  • Haha 2
Opublikowano
20 godzin temu, pedro2 napisał(a):

No tak, bo powiedziałem prawdę, jesteś odludkiem, który gardzi ludźmi pracowitymi, kobiety nie warte splunięcia itd... 

Masz swój świat to w nim siedź, mi to nie wadzi... ale jak zaczynasz po hamsku obrażać wartościowych ogarniętych ludzi to to samo ode mnie usłyszysz. Nie warty splunięcia podczłowiek 

jakim trzeba byc  zeby kogos tak nazywac ?? nawet alkohol tego nie tlumaczy..

12 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Okop zrób bo ci gnojówka do chałupy popłynie 🙆 

Już Ci mówiłem czemu tak 🤪 w kukawke rzucam na strop i  od razu się kula

A ładować jak to jak. Normalnie chwytakiem łapiesz za boki bez siatki podjezdzasz od boku przyczepy i cyk cyk aż zapelnisz 😁 

nie znasz tej zasady ?? piles nie pisz ??

nawet ktos tak nienachalnie rozgarniety powinien miec swiadomosc ze za pare lat plyty obornikowe beda przymusowe a na pola obornika nie bedzie mozna w zimie wywozic..

ja juz hodowli nie mam dawno i pracuje na zus a ty co zrobisz na swoim zadupiu ??

12 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dawno mnie tutaj nie było 🙋

ciagnik kupowales czy dziewczyny szukales ??

11 godzin temu, Uziu92 napisał(a):

Gupiki są i Danio fluo i krewetka, glonojada nie mam, za małe akwarium, na jesień będę zakładał duże, to wtedy będzie. Może się trochę namnoży ich to będzie do dużego, już mam 6 rybek małych które się u mnie urodziły. 😁

glonojadow pelno po ulicach chodzi .wystarczy botoks w usta i juz jest.

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nad Wisłe? Jechać nad ściek i jeść zapiekanki. Mógłbym powiedzieć że poszedł bym gdzieś z kanpką nad czyjeś szambo ale u nasz w Polsce B to wszędzie kanalizacja.

Tylko nie zapomnij wrzucić pare zdjęć to razem z pafnucem będziecie się wymieniać i podniecać.

niedawno podawali z epoziom zasolenia wisly w krakowie jest 2 razy weikszy niz baltyku.

a warszawka to pije..bidne te wasze dzeci i rodziny nasze scieki musza pic..

52 minuty temu, gringo1984 napisał(a):

prawdziwy mezczyzna podziwia motocykle , inni je kupuja  😂

ile sie tego naogladalem w czestochowie na rozpoczeciu sezonu...

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał(a):

To niemal tak jak uważać ludzi z innych regionów Polski za gorszych...

To i to naganne...

• Thanks 1
Opublikowano
37 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To ugniecie, nic nie urośnie, ale może chociaż sucho będzie to jak poprosisz ładnie pana Tuska na kolanach to da 500zł siusiowego do ha xD 

A z czego dostać zawału ??? Z jakiś debilnych filmików gościa któremu baba nie pozwala kupić motocykla ?? xD 

Akurat ciebie nie uważam za dziadka a baby to wiesz gdzie są.

Zechce to kupie. Nie potrzebuje, bo mi stoi lepiej jak wieża Eifla i jak już będę miał problemy z potencją to kupie - wiesz jak to jest😉.

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał(a):

Tyle zostało jacusiowi spod pantofla ... Zresztą, i tak byś nie znalazł czasu na jeżdżenie między praniem, gotowaniem, sprzątaniem i cieciowaniem ...

Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Zechce to kupie. Nie potrzebuje, bo mi stoi lepiej jak wieża Eifla i jak już będę miał problemy z potencją to kupie - wiesz jak to jest😉.

Nie wiem, nie mam takich problemów i nie miałem ...

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, pedro2 napisał(a):

I chwytakiem jak w taki sposób brać to nie trzeba się zatrzymywać. Dobra hydraulika, wprawna ręka i oko i rura 😁 też na stropie mogę tak popychać, tylko bez kulania to zamiast 400 by weszło z 50 😉

Mnie akurat bez różnicy. Czy kulam czy przepycham to wejdzie tyle samo. A żeby ułożyć drugą warstwę nie sięgnę turem. Może kiedyś, jak se kupię emplexa i mi się jeszcze będzie chciało 🤔

Edytowane przez Qwazi
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Mnie akurat bez różnicy. Czy kulsm czy przepycham to wejdzie tyle samo. A żeby ułożyć drugą warstwę nie sięgnę turem. Może kiedyś, jak se kupię emplexa i mi się jeszcze będzie chciało 🤔

Młody jesteś i już Ci się nie chce 🤔🤦🙆‍♂️😁

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

I tyle masz wszystkiego...

Możesz se tylko pooglądać....😆😂

Z kobietami myślisz też tak ma 🤔

Opublikowano
31 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Spokojnie... nauczy się...a ibz mamusią... pakt zawrze 🤭

Dobre w tym to, że masz...syna🤩

4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Młody jesteś i już Ci się nie chce 🤔🤦🙆‍♂️😁

Zabrałeś Panie Boże siły...weź se też chęci🤷🤭

5 minut temu, slawek74 napisał(a):

Z kobietami myślisz też tak ma 🤔

Sławek, z Ciebie zaczyna wychodzić...samiec😱🤭

Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jeździli już wczoraj te wk*rwiacze na motocyklach. Jeszcze żeby to tłumiki miało normalne i ciche było. Ale policja nie śpi, jednego łapnęli...

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Spokojnie... nauczy się...a ibz mamusią... pakt zawrze 🤭

Dobre w tym to, że masz...syna🤩

Zabrałeś Panie Boże siły...weź se też chęci🤷🤭

Sławek, z Ciebie zaczyna wychodzić...samiec😱🤭

Do kąd 🤔

Opublikowano
szymon09875 napisał:

1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

nawet nieźle wygląda na fotce co uszkodzone że będziesz ciągnął traktorem obciążniki i z przodu i w kolach z tyłu jak tym zaczepu. jak dla siebie to niech służy gratki

Skrzynia na reduktorze zatarta 

Stary typ zaczepu, silnik niby po remoncie odpaliła ładnie ciśnienie trzyma, reszta się zobaczy. 

Jedna będę sprzedawał, a może i obie 🤷

53 minuty temu, 6465 napisał(a):

Gdzie już zamykasz  przy niedzieli. Daj Paulinie odpocząć. Jak do niej zadzwonię to ona się za ciebie weźmie 🤭

Zabrała ci kluczyki od auta 😆😆

To na wypadek jak by ci zabrała i od fergusona 🫢

39 minut temu, slawek74 napisał(a):

Na hol czy lawetę 🤔

Na hol

takie rzeczy ogarniesz sam a to już dużo. czesci nie jakieś drogie i będzie hulać a ja mam sentymenty do tych ursusow bo swoja przygodę z rolnictwem zaczynałem jako małolat na 330 i na 912 każdy narzeka na te 80 i pochodne że mało przełożeń że mułowate itd a ja miło wspominam

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał(a):

nie znasz tej zasady ?? piles nie pisz ??

nawet ktos tak nienachalnie rozgarniety powinien miec swiadomosc ze za pare lat plyty obornikowe beda przymusowe a na pola obornika nie bedzie mozna w zimie wywozic..

ja juz hodowli nie mam dawno i pracuje na zus a ty co zrobisz na swoim zadupiu ??

ciagnik kupowales czy dziewczyny szukales ??

glonojadow pelno po ulicach chodzi .wystarczy botoks w usta i juz jest.

niedawno podawali z epoziom zasolenia wisly w krakowie jest 2 razy weikszy niz baltyku.

a warszawka to pije..bidne te wasze dzeci i rodziny nasze scieki musza pic..

prawdziwy mezczyzna podziwia motocykle , inni je kupuja  😂

Mi wolno 😁 

Ok, hodowli nie masz to i ten burdel na środku podwórka wypadałoby uprzątnąć...

udowodnij, pokaż zdjęcia. Bo tylko pieprzyć potrafisz, ja ci pokazałem jak ludzie w zacofanej prowincji żyją. 

Dajesz galicyjski oligarcho

Opublikowano
szymon09875 napisał:

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Pij pij maleńki. Nie będę ci żałował to nie za moje ino sefowe 😁

Po ile oszczędności?

też miałem o to zapytać 😄😄😄😄

Opublikowano

w nocy -7 teraz do slonca z 15 jest . ale jakies chmurki wychodza.

23 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

To niemal tak jak uważać ludzi z innych regionów Polski za gorszych...

To i to naganne...

w polsce nazywanie kogos podczlowiekiem ????  chyba ze on niemiec  z pochodzenia ..albo... tu wpisz dowolne obrazliwe slowo

19 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

gdy przestane byc mezczyzna to moge sobie kupic.. za pare lat.. 

ja to przynajmniej moglby sobie poszalec be zobawy o mandat.. a wy ??

8 minut temu, pedro2 napisał(a):

Mi wolno 😁 

Ok, hodowli nie masz to i ten burdel na środku podwórka wypadałoby uprzątnąć...

udowodnij, pokaż zdjęcia. Bo tylko pieprzyć potrafisz, ja ci pokazałem jak ludzie w zacofanej prowincji żyją. 

Dajesz galicyjski oligarcho

cwoku to  zdjecia z2019 r... jak  to mowila rolniczka z podlasia -same barany zadnego lwa.. 

przyjedz posprzataj- gdybys zobaczyl moja wies to jeszcze wieksze wiejskie kompleksy bys mial..

tylko kot krowy by ci pasl ?? 

• Haha 2
Opublikowano
18 minut temu, radekz200 napisał(a):

Zbyszek i Rysiek @Rolnik1973 wy jako najstarsi znawcy pił, nadata się to do czego? przyciąć gałęzie na polu?

https://allegro.pl/oferta/yato-yt-828136-pila-lancuchowa-mini-10cm-18v-16054912439

Nie użytkowałem...ale powinna się nadać ..szukaj takiej na wysięgniku....czasami trzeba wyżej gałąź przyciąć.

8 minut temu, jacus napisał(a):

to moge sobie kupic.. za pare lat.. 

Nie kupisz nigdy...

Taka prawda...

Mężczyzna....dobre sobie...pantoflarz od gotowania i prania majtek swej kobiety....😆😂😆

Opublikowano
4 minuty temu, donweter1989 napisał(a):

A propo świń ⬇️ 

IMG_20250223_071023255_HDR.jpg

Dużą hodowlę masz?