Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał(a):

Ja z moich nie pozwolę 

tusek by ci dał ze swoich 😁

Ale jaki szacun byś miał wśród koleżków na posiadywce 💪

Tak nie pozwolisz jak sobie władzę wybierzesz...

Nie mam kolegów...

Tymczasem... 10 czarnych diabłów. 

20250130_163501.jpg

Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie mam kolegów

...no a ja?

47 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nie 

A co masz namiary na dobrą cenę? 

A to będziesz kupował?

...i VAT dla pana Tuska oddasz?

22 minuty temu, 6465 napisał(a):

O pioter jak narodziny to po szklaneczce pasuje zrobić 🤔

IMG_20250130_164036.jpg

Pioter urodził, a Ty swietujesz?🤔

...ale dziś ciepło...

Motocykle na drogi wyjechały....🤭

IMG_20250130_141600.jpg

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

A bo wolne mam w nocy wróciłem. W gminie załatwione, co na owies zaorane. Tak że jutro można się pakować i spierdzielać z kurjerką. Jedziesz do Bilbao?

8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

..

1 minutę temu, ZenekBezSpodenek napisał(a):

Ale żeby sok jabłkowy z lodem?

No bo jak stoi w kuchni to ciepły. A ja lubię zimny. 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Następny co wierzy, że ktokolwiek pogoni do przodu...

Żeby pogonić do przodu to trzeba wyjść z uni, rozdzielić państwo raz na zawsze od kościoła, pogonić szoszonów i przede wszystkim ludziom nic nie dawać tylko po prostu nie zabierać i niech sobie radzą. A tego nie zmieni żadna partia bo żadnej to nie jest na rękę. Na rękę im są tacy ludzie jak ty - żrący się z innymi, o innych poglądach.

Piotrek na prezydenta i premiera jednocześnie 👍👍😁

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Dziwne to że choroba nie zagrażającą życiu jest leczona za pieniądze z NFZ a ludzie chorzy na raka muszą zbierać na leki bo często ich nie stać. Ale to tylko moje zdanie. 

5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

21 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...no a ja?

A to będziesz kupował?

...i VAT dla pana Tuska oddasz?

...ale dziś ciepło...

Motocykle na drogi wyjechały....🤭

IMG_20250130_141600.jpg

O panie to żeś mi zaimponował. 👍

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Ale to tylko moje zdanie. 

..trochę mnie zdziwiło.

Życiu nie zagraża, ale młodzi czasami nie mogą mieć dzieci, a bardzo chcą...

No sam nie wiem...chyba dobrze że jest jakieś wyjście...

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Dziwne to że choroba nie zagrażającą życiu jest leczona za pieniądze z NFZ a ludzie chorzy na raka muszą zbierać na leki bo często ich nie stać. Ale to tylko moje zdanie. 

Niewielu korzysta, ale na NFZ i dentysta przysługuje. W tym czyszczenie kamienia. Też życiu to nie zagraża. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
17 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

...na złomie?🤔

Są fotki co Bogdan wstawił.

Jak nie widzisz, to może niech wstawi jeszcze raz jak wygląda Polska A...🤭😆🤭

moze wstaw swoje. 

mam do ciebie zadzwonic i pogadamy ? cyba nie zmieniles numeru od czasu gdy go pojeb wstawil ??

namawiasz mnie ciagle zebym zobaczyl na biale brzegi wieprza.... myslisz ze ciebie sie nie znajdzie ??

juz zapomniales lekcje asa ze smieciami i krzakami w ogrodzie ?? toz chyba wczoraj to bylo..

ja kilka razy randapem pryskam .

11 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

U mnie kilka lat temu wymieniali słupy to za wygniecenie paru metrów zboża dali 700 zł. To chyba dużo zależy od firmy i negocjacji.

tez tak u nas bylo- gdy ci co mieli nieuzytki sie rzucili na odszkdowania to nic nie dostali.

8 godzin temu, 6465 napisał(a):

Baterie słabe. Choć cza to przełożyć bo przyjechałem do gminy odnośnie azbestu a tu kolejka na 3 godziny 🙆

No może 2

dziwne- prosty formularz - wystawiasz na korytarz i sami ludzie wypelniaja ..chco gdy ja bylem to zywego duch jeden telefon przy mnie,

dane adresowe,numer dzialek i czy budynki mieszkalne czy gospodarze, do tego przewidywnany termin wymiany -31 rok i tyle

przez u-pue zloz .

7 godzin temu, XTRO napisał(a):

Akurat badali mi najlepsze moje gleby 

6 klasy uprawiam może 3ha 

Za to 5 mam z 25 ha

rosnei cos na takim piachu ?? ie gnoja dzajesz ??

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

pospiesz sie bo cie rocznik nie pusci 😂

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał(a):

Niewielu korzysta, ale na NFZ i dentysta przysługuje. W tym czyszczenie kamienia. Też życiu to nie zagraża. 

Nie wiem. Jak bym na NFZ zęby leczył to już by nie było co.

• Like 3
  • Haha 4
Opublikowano

Że te ludzie się nie boją.

Z rządowego urodzi się taki tusk albo biedronek 

7 minut temu, 6465 napisał(a):

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacus napisał(a):

moze wstaw swoje. 

A ty wstawiales?

Moich fotek tu pełno.

Ja nie udaje jak ty zamożnego.

Zawsze żem mówił że żem biedny...

Ty się chwalisz tym że gdzieś obok ktoś bogaty...u ciebie szambo bije...🤭

9 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

O ku...rdę ..

@Desperado nie dość że...., to jeszcze i zarobi🙆

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

..trochę mnie zdziwiło.

Życiu nie zagraża, ale młodzi czasami nie mogą mieć dzieci, a bardzo chcą...

No sam nie wiem...chyba dobrze że jest jakieś wyjście...

No może i tak. Mam siostrę cioteczna chora na raka. I wiem że jej ma leki brakuje to ją wspomagam co miesiąc. A co mi tam jak te parę stówek dam to nie zbiednieje. Szkoda że te leki nie są 100%refundowane. 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

No może i tak. Mam siostrę cioteczna chora na raka. I wiem że jej ma leki brakuje to ją wspomagam co miesiąc. A co mi tam jak te parę stówek dam to nie zbiednieje. Szkoda że te leki nie są 100%refundowane. 

No niestety nie wszystko.

Zawsze jest gdzieś niedosyt.

No jednak coraz więcej refundacji.

Sam korzystam z leku na który nie było by mnie stać...w długim czasie.

...nie znam się, ale wydaje mi się że inwitro też potrzebne.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

A ty wstawiales?

Moich fotek tu pełno.

Ja nie udaje jak ty zamożnego.

Zawsze żem mówił że żem biedny...

Ty się chwalisz tym że gdzieś obok ktoś bogaty...u ciebie szambo bije...🤭

jak nie ? gdzie swinia biegala ? 

kogo  szambo bije ?? sasiada ?-on lubelak to chyba moze😂

ja jestem milionerem -jak kazdy rolnik ..ty nie jestes ?? to policz 

ile sie dzieci urodzilo w 2024 ??  nie ma jeszcze danych kolo 240 tys wyjdzie..to gdzies 1/3 z lepszych rocznikow..

in vitro - jesli sama natura nie chciala zeby dziecko sie urodzilo naturalnie to cos w tym jest.

tak pieknie pokazuja wczesniaki 800 g a to ze pozniej beda niepelnosprawne to juz sie nie przebija..

Opublikowano
18 minut temu, Leszy napisał(a):

Piotrek na prezydenta i premiera jednocześnie 👍👍😁

O co to to nie. Do polityki to w większości idą niedorajdy życiowe, którym w życiu nie wyszło i nie potrafią zarobić na siebie. A tak, jeśli się dostaną to pasożytują na innych. 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Ile ludzi tyle opinii. Widzisz Zbyszek mamy odmienne zdanie na jakiś temat a możemy normalnie ze sobą popisać.

...no bo to normalne.

Tak powinno być🤷

• Like 1