Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A co mają z tym wspólnego cudzoziemcy ?? Żadnego cudzoziemcy nie było w tych sprawach w Siedlcach ...

O wszystkich rozbojach j akcjach nie słyszałeś i nie nagłaśniają...to co możesz wiedzieć i się wypowiadać.  I czytaj ze zrozumieniem...

16 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

@Chłoporobotnik paaa...

IMG_20250128_075300.jpg

Piękna sprawa, gdzie takie cacko nabyłeś? 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Ja też muszę taką pułapkę kupić  bo już nie poradzę na świeżo posianej trawie z lucerną kopią 🤬

Opublikowano
Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

No nie

Tuskowy rząd ma coraz gorsze notowania

Widzisz wpisz w Google 😣⚒️🔨⛏️

I masz jest af

Ludzie mnie lubieją

Screenshot_20250128_065353_com.opera.browser.jpg

Tylko to pis Cię zaczął okradać 

Podatki 

Daniny 

Opłaty 

Ile w paliwie pis przywłaszczył

Po co z ruskim wojował 

I co to kutwa za kandydat jest, taki sam jak w ostatnich wyborach Małgośka

On nowych to odpycha, on nawet betonowi już przeszkadza

Mastalerka by wypuścili było by lepiej 

I to całe szczekanie jak to teraz kradną 

A oni co robili, byli tak zajęci że zapomnieli pozamykać tych z po

I pieprzenie że 8 lat to za krótko

I że sędziowie, prokuratura i unia Europejska

Kutwa dziadki po 50 pierdaczą głupoty jak pięciolatki w przedszkolu 

54 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

teoretycznie jak spółdzielnia upada to członkowie czyli rolnicy powinni spłacać swoim majątkiem lub do wartości udziału. ale chyba nie było w historii takiego przypadku ja nie wiem

Bielmlek

• Like 3
Opublikowano
Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

teoretycznie jak spółdzielnia upada to członkowie czyli rolnicy powinni spłacać swoim majątkiem lub do wartości udziału. ale chyba nie było w historii takiego przypadku ja nie wiem

Był. Nawet ze dwa Ci mogę podać. A w jednym przypadku, to jeszcze dostawcy chcieli ratować spółdzielnie i dopłacili do udziałów. Ale to było nie do uratowania 

Dzień dobry...wiosna

Opublikowano
34 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

O wszystkich rozbojach j akcjach nie słyszałeś i nie nagłaśniają...to co możesz wiedzieć i się wypowiadać.  I czytaj ze zrozumieniem...

Kiedyś też były rozboje, tylko teraz Internet to bardziej się niesie ....

Opublikowano
47 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Tylko to pis Cię zaczął okradać 

Podatki 

Daniny 

Opłaty 

Ile w paliwie pis przywłaszczył

Po co z ruskim wojował 

I co to kutwa za kandydat jest, taki sam jak w ostatnich wyborach Małgośka

On nowych to odpycha, on nawet betonowi już przeszkadza

Mastalerka by wypuścili było by lepiej 

I to całe szczekanie jak to teraz kradną 

A oni co robili, byli tak zajęci że zapomnieli pozamykać tych z po

I pieprzenie że 8 lat to za krótko

I że sędziowie, prokuratura i unia Europejska

Kutwa dziadki po 50 pierdaczą głupoty jak pięciolatki w przedszkolu 

Bielmlek

Ja tam ,nie wiem ,PIS zaczął rządzić  to od razu znalazły się pieniądze na 500 plus ,13,14 emerytury , Polskie linie cudownie zaczęły przynosić zyski ,Orlen poszedł do góry ,stocznie cudownie stały się rentowne ,bezrobocie spadło prawie trzykrotnie , Drogi robione na potęgę ,a teraz co tylko te rozdrapane nie idzie dokończyć . A teraz rok rządów i nic się nie opłaci ,dochodowe sektory padają  . Ja tam nie polityczny bo i pis zalazł za skórę rolnikom ,i to dobrze ,no ale ogólnie jakoś szło naprzód .

• Like 5
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, kizak napisał(a):

Ja tam ,nie wiem ,PIS zaczął rządzić  to od razu znalazły się pieniądze na 500 plus ,13,14 emerytury 

Pójdę po kredyt do banku to też będę miał nowy ciągnik, kombajn, a za 2 lata przepisze następcy i niech on martwi się spłacaniem ... Ludzie na wsi będą mówić że ja to byłem gospodarz, a ten młody to się nie nadaje ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Pójdę po kredyt do banku to też będę miał nowy ciągnik, kombajn, a za 2 lata przepisze następcy i niech on martwi się spłacaniem ... Ludzie na wsi będą mówić że ja to byłem gospodarz, a ten młody to się nie nadaje ...

Na tej samej zasadzie KO szczyci się, że dostałopieniądze z KPO, nie mowiąc ludziom o tym, że jest to wysokooprocentowana pożyczka, a nie bezzwrotna pomoc

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

Na tej samej zasadzie KO szczyci się, że dostałopieniądze z KPO, nie mowiąc ludziom o tym, że jest to wysokooprocentowana pożyczka, a nie bezzwrotna pomoc

Bo durni politycy nauczyli ludzi ze im coś się należy, przyzwyczaili do darmowej kasy i teraz muszą skądś na to brać ... Aj żeby była jakaś partia za likwidacją tego całego socjalnego ścierwa z normalnym światopoglądem a nie jakieś albo moherowe katole albo lewaki ...

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Cóż. Bywa i tak na tych gospodarstwach.... 

Opublikowano
27 minut temu, kizak napisał(a):

Ja tam ,nie wiem ,PIS zaczął rządzić  to od razu znalazły się pieniądze na 500 plus ,13,14 emerytury , Polskie linie cudownie zaczęły przynosić zyski ,Orlen poszedł do góry ,stocznie cudownie stały się rentowne ,bezrobocie spadło prawie trzykrotnie , Drogi robione na potęgę ,a teraz co tylko te rozdrapane nie idzie dokończyć . A teraz rok rządów i nic się nie opłaci ,dochodowe sektory padają  . Ja tam nie polityczny bo i pis zalazł za skórę rolnikom ,i to dobrze ,no ale ogólnie jakoś szło naprzód .

Wszystko racja, tylko że sponsorem dalej byli ludzie

Nic nikt nie dostał za darmo

Nawet te 500 czy emerytury 

Dla mnie za pisu nie było nic lepiej, miałem mniej pieniędzy niż za dawnego po

2 minuty temu, Leszy napisał(a):

I cyk vat za paliwo do Tuska 😜 

I jeszcze trochę z amortyzacji 

O tym że więcej zje już nie wspomnę 

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, jahooo napisał(a):

Ależ ludzie o tym wiedzą, a że z tym nic nie robią

To samo kredyty 2% co były ostatnio, żeby jeszcze szły na lokatę to niech tam

Ludzie brali bo dają, w banku przejść nie można było 

Teraz ci sami płaczą że na nawóz nie mają, to gdzie te pieniądze poszły 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Ależ ludzie o tym wiedzą, a że z tym nic nie robią

To samo kredyty 2% co były ostatnio, żeby jeszcze szły na lokatę to niech tam

Ludzie brali bo dają, w banku przejść nie można było 

Teraz ci sami płaczą że na nawóz nie mają, to gdzie te pieniądze poszły 

Jak to gdzie, na nowy telewizor, lodówkę czy samochód ... Znajomego takiego jednego mam, nic za gotówkę, wszystko na kredyt, na ratę potrafi zarobić, ale odłożyć więcej niż 10.000 to już problem ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

cieplo,snieg w cieniu nadal lezy. pochmurno ,wiatru brak-tak samo jak ochoty do pracy..

10 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Odkąd mieszczuchy na festynach się zaczęły zajadać chlebem że smalcem i ogórkiem kiszonym🤷

Na tym polega handel...tanio kupić drogo sprzedać...spekulacje...ale skupy nie są spółdzielniami...

Kapitał prywatny ma inny cel działania niż spółdzielnia...to jest zasadnicza różnica. Wszystko niby wygląda tak samo dopóki na rynku jest konkurencja i dobra koniunktura. Jak brakuje konkurencji i robi się słaba koniunktura, to zaczyna być widać te różnice. Wtedy kapitał prywatny może się wycofać z interesu, bo na stratach nie będzie jechał. A spółdzielnia, w takich warunkach będzie robić straty, ale się nie wycofa. Aż do upadłości...

fuuul wypas na jarmarku bozonarodzeniowym  w krakowie 45 zl kosztowal jedna kromka. ludzie kupowai ,kolejka byla ,miska zupy 40 zl. 

na poczatku pandemii glosne byly przypadki ze prywatne spolki produkujace na horeca wypowiadaly umowy z dnia na dzien. brak zbytu i koniec bajki.

4 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Owsiak to kiedyś był spoko gość ale załapał grubą kase i poszedł w polityke. Troche się pogubił a może zawsze taki był. Ciul go wie.

Marek Kotański to był niedościgniony wzór osoby która pomagała innym. Szkoda że zginął. Miałem okazje go kiedyś spotkać. W okolicach forumowego oszołoma od lokat był kiedyś ośrodek Monaru.

kotanski tez mial za uszami-jak kazdy .swietych nie ma . poczytajcie o matce teresie..

2 godziny temu, Strongman napisał(a):

Ale w ostatnim czasie bardzo głośno o Siedlcach A to ta sprawa co ojciec syna w hotelu zamordował to Siedlec gdzieś tam w górach A to mąż cały magazynek w żonę wpakował to też Siedlec a teraz ratownika medycznego na interwencji zadźgali i to w krótkim czasie to wszystkie zdarzenia jeszcze jakieś głodzenie dziecka było co umarło a i księdza zadzgali nożem.

w bialym dunajcu.

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

W sklepach ogrodniczych do nabycia...🤷 

Jeden potrafi napierdZielic kilkadziesiąt kopców...

Na allegro do wyboru do koloru. https://allegro.pl/oferta/skuteczna-pulapka-na-krety-metalowa-kretolapka-12787209720

...i jak by ktoś nie wiedział....kret nie jest pod całkowitą ochroną

U siebie można tępić szkodnika.

kret nie jest szkodnikiem ..

37 minut temu, kizak napisał(a):

no wlasnie nie wiesz..