Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie z pompy przez wtryski, jedynie jakby był zbyt wysoki stan w silniku to jest taka ewentualność.

Opublikowano
Chłopaki sprawa wygląda tak że wali mi olej przez pokrywę głowicy, góra przez nakrętke i po uszczelce, okej jutro jadę kupię pokrywę i uszczelki, ale jeśli to nie pomoże to gdzie szukać problemu, dzieje się to tylko na jednym cylindrze
Opublikowano

Po pierwsze trochę kultury dziecko,przychodzisz z pierdołą którą się robi w 3 minuty ale widocznie masz 2 lewe ręce i nic nie myślisz.Czy tak ciężko kupić nową uszczelkę, podkładkę  miedzianą pod śrubę pokrywy?

Opublikowano
Nowy dekiel i nakrętka pomogła. A co do ciebie Adi96 to dziecko cię może zrobiło panie mądry że wsi i ty się kultury naucz, bo jeśli się pisze z pytaniem to się odpowiada a nie udaje wielce mądrego wiejskiego profesora co on to w 3 minuty nie robi... Innym użytkownikom dziękuję i pozdrawiam Elo
I naucz się czytać bo się zapytałem gdyby to nie pomogło wymiana pokrywy to gdzie szukać przyczyny
Opublikowano (edytowane)

Ja kultury mam sie nauczyć? Wyjechałeś do mnie z wulgaryzmem zachowałeś jak burak,nie widze nic tam skomplikowanego żeby dodawać taki post zmusiłem cie do myślenia.Nie powiedziałeś w jakim stanie jest pokrywa więc założyłem że pokrywa jest dobra.No mi zajmuje 3 do 5 minut złożeniem tej pokrywki tylko nie leciałem na forum jak mi się pociło z tej pokrywki tylko kombinowałem i ostatnia deska ratunku jak Volvo napisał  jest silikon na gwint szpilki oraz do okoła nakrętki  ważne żeby przez 24 h nie uruchamiać silnika bo  tyle silikon potrzebuje zastygnięcia a dzisiejsze z lepszej półki  się mieszają z olejem.A gdzie chcesz szukać innej przyczyny?skoro od wałka rozrządu poprzez popychacze idzie ciśnienie oleju takie same jak w kanałach olejowych,nie wiem jakie masz ale to jest  od 3 do 5 bar przy zdrowym motorze.Dobra uszczelka i uszczelnienie pod nakrętką musi załatwić sprawę bo nic innego tam nie zrobisz mając pokrywke w porządku.

Edytowane przez Adi96
Opublikowano (edytowane)

Co mu się tłumaczysz Adi, teraz udaje wielce mądrego a zadaje głupawe pytania. Awatar wybrał raczej nie bez przyczyny.     :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano
15 minut temu, Adi96 napisał:

Przedmuchane uszczelki,kompresja do układu chłodzenia.Głowica do zrzucenia i nowe uszczelki.

Moim zdaniem trzeba sprawdzić czy to czasami nie leci z korka spustowego olej ;)

Opublikowano

Aż dziw bierze że silnik zalany z każdej strony olejem,masz nieszczelności na pokrywach zaworów?  wątpię aby podskoczyły jednakowo wszystkie czapki.Uszczelkę wyrwało na pewno,co więcej tuleja też potrafi pękać.Zdejmij kolektor wydechowy,odpal silnik i przystaw kartkę papieru pod każdą głowicę,to powinno naprowadzić

Opublikowano
38 minut temu, bears napisał:

Moim zdaniem trzeba sprawdzić czy to czasami nie leci z korka spustowego olej ;)

Na pewno stamtąd bez dwóch zdań 

@Alamo Co mają do tego pokrywy zaworów?,nie ma co sprawdzać i tylko wymieniać pod 4 głowicami uszczelki i już

Opublikowano

Góra silnika suchutka, calutki silnik po remoncie 8 lat temu, wszystko nowe w środku sam blok został, chłodnica nowa, a silnik gwizda aż miło i siły mu nie brakuje to myślę że wymiana uszczelek pomoże

Opublikowano

Witam Panów.

Pytanie do spec majstrów.  C-360 s4003  interesuje mnie grubość uszczelki głowicy w zależności od wysokości czego do czego. I jaka wartość. Ciężko w sieci o pewne informacje chaos panuje.

Opublikowano

witam kolegów,przy tak licznych stronach działu nie sposób się doszukać podobnego problemu jak mój,mianowicie silnik zaczoł cykać troche przy obciążeniu w polu i na zimnym,no ale nic jade w pole a tu po 1 h roboty zaczyna coraz bardziej ,wiadomo rozgrzany itd,otwieram maske a tu wali powietrze miedzy 2 i 3 głowicą(w przerwie między nimi)i troche oleju dmucha,woda nie ucieka nigdzie,i tu moje pytanie czy ta kompresja ucieka przez walnientą uszczelke głowicy ???bo w sumie nie wiem o co chodzi?czy głowica padła??,wtryski ok są bo wymienione na nowe miesiąć temu

Opublikowano
16 minut temu, tomek1986 napisał:

czy głowica padła??

??

uszczelka puszcza i co cykl sobie cyka ;)