Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 21.11.2025 o 17:42, Wicherek napisał(a):

Moja grupa ma 24 punkty i ponownie informacją że brak pieniędzy

A w mojej grupie 24 pkt i prośba o uzupełnienie dokumentów, więc jednak te ponad 2 tyś miejsc w górę to nie błąd :)

Opublikowano
22 minuty temu, panmino napisał(a):

A w mojej grupie 24 pkt i prośba o uzupełnienie dokumentów, więc jednak te ponad 2 tyś miejsc w górę to nie błąd :)

Błąd ;) 
Mówili od dawna, że kasy jest do 24pkt ale nie każdy kto ma 24 się załapie. 

Opublikowano
3 godziny temu, panmino napisał(a):

My wnioskowaliśmy  o pełny możliwy zwrot i z tego powodu możemy być na końcu tych którzy mają 24 punkty

Opublikowano
Godzinę temu, panmino napisał(a):

Teraz, to chyba każdy, skoro 24 pkt to około 7500 miejsce, to po spadku o 2000 można się zmieścić w tych 67...., źle rozumuję?

Osoby co mają 24 punkty to powiedzmy od 6000 miejsca do 9000. Czyli na tą chwilę część się łapie a część nie. Ale spokojnie będą zwiększać kasy ale trzeba czekać. Tak przypuszczam ;) 

• Like 3
Opublikowano

@melon10641patrzę teraz na epue, mam24 punkty, 200tyś zwrotu, miejsce na tą chwile 5100 z ostatniej informacji 07.11.2025... niezły burdel tam mają, trzeba ich obywatelsko skontrolować i dowalić sankcji jak tylko oni potrafią😁

• Like 2
Opublikowano

@Sadek już7-8listopada pisałem ze taki przeskok jest bardzo podejrzany ale "Poważna" państwowa instytucja wysyła sobie taką "radosną twórczość" mija dwa tygodnie żadnej reakcji, sprostowania ja dalej nie otrzymałem informacji że jednak jestem na miejscu 7300 które nie gwarantuje przyznania dotacji. Na bazie informacji z 7listopada mogłem błędnie zamówić maszyny. Oni za byle bzdurę walą sankcjami a nie potrafią przez 2 tygodnie napisać nawet głupiego sprostowania...

• Thanks 1
Opublikowano

No nie mogłeś zamówić bo nawet to że będziesz w limicie nie oznacza że pomoc dostaniesz 

A co tu śmiesznego ? Możesz być w limicie ale przed weryfikacją nie wiadomo czy utrzymasz miejsce czy cały wniosek nie wyleci 

• Haha 1
Opublikowano

@masa24 informacja o limicie ma informować a nie wprowadzać w błąd beneficjenta! jeśli już się zdarzyło, OK może, to mija dwa tygodnie i nie ma nawet o tym informacji na ich stronie??... nie broń czegoś co w tym przypadku trudno obronić😉

Opublikowano

Ja nie mówię że to normalne że wysyłają złe informacje . Ja mówię o tym że ta informacja , nawet jeżeli byłaby prawidłowa , nie oznacza że jak ktoś jest na miejscu 1000 to dostanie pomoc . Ta informacja oznacza że mieści się w limicie ale będzie przechodził weryfikację i być może odpadnie część punktów , może wielkość maszyn zostanie podważona .  

Opublikowano

@masa24poprawki były, w zasadzie czekam na umowę, dostaję informacje że mieszczę się w limicie, zamawiam maszyny i kupuje za rok dostaję odmowe przyznania dotacji ze względu na brak środków... składam pozew sądowy że ze względu na błędną informacje agencji poniosłem szkodę na kwotę 200tyś... dobry prawnik i można to wygrać😁

Opublikowano

@wilkołaknie zamierzam tego planu wdrażać😁, pokazuje tylko ze przez błędy i opieszałość zatrudnionych tam ludzi, może narażać skarb państwa czyli nas wszystkich na straty... bo wizerunkowe straty to oni ponoszą i minister który to szefostwo osadził tam😉

Opublikowano
1 godzinę temu, spwrp napisał(a):

@masa24poprawki były, w zasadzie czekam na umowę, dostaję informacje że mieszczę się w limicie, zamawiam maszyny i kupuje za rok dostaję odmowe przyznania dotacji ze względu na brak środków... składam pozew sądowy że ze względu na błędną informacje agencji poniosłem szkodę na kwotę 200tyś... dobry prawnik i można to wygrać😁

Tak było z wapnowaniem, złożyłem wniosek sąsiadowi zrobiliśmy poprawkę i po pewnym czasie odesłali wszystkie dokumenty że z powodu braku środków nie będzie wypłaty.

• Like 1
Opublikowano

@masa24człowiek małej wiary jesteś, polski wymiar sprawiedliwości nie takie sprawy widział😁

@Sadekw tym przypadku sytuacja trochę inna bo jednak dostałem informacje że jestem na miejscu łapiącym się na dofinansowanie, do tej pory nie mam informacji że jest inaczej, to pismo mogło narazić mnie na stratę 200tyś, a w polskim systemie prawnym mamy zasadę domniemania prawdziwości pism urzędowych.