Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, melon10641 napisał(a):

23 godziny temu, Wicherek napisał(a):

Byłem dzisiaj na spotkaniu z człowiekiem którego firma robi tysiące wniosków( Łukasz Czech  , Agrowe  ) i on twierdzi że żadnej pomyłki nie było  !  2000 wniosków wyleciało przez zbiornik na wodę  i  ARiMR  wysłała aktualną punktację 

Mam koleżankę co pracuje w BWI i ona mi mówiła że mają wewnętrze wytyczne żeby nie upierdzielać za zbiornik.
Tak jak Masa pisał, problem ze zbiornikiem robi się wtedy jak nie masz współwłasności do działki gdzie są budynki.

Ale i to jest do obejścia jak się zrobi akt darowizny. 

a mi zbiornik wywaliła i - 4 punkty jestem dalej w grze (chyba) ale 22 punkty 

Edytowane przez strzymek
Opublikowano (edytowane)

To znaczy, że jesteś w tych 2 tysiącach i zrobiłeś miejsce dla innych

Mówiąc bardziej precyzyjnie , 2 tysiące ludzi wyleciało ze swoich miejsc na inne miejsca, i pewnie jeszcze kilka  tysięcy  podąży ich drogą 

Edytowane przez Wicherek
Opublikowano
48 minut temu, XTRO napisał(a):

w d*pie mam ich te dotacje, będę chciał to kupię za gotówkę taki rozsiewacz czy nawigację. 

To ja mogę sprzedać Tobie nawigacje .

Trimble gfx 750 z anteną nav 900 z isobus , kontrolą sekcji 

i elektryczną kierownicą 

Opublikowano (edytowane)

Takie pytanie. Mam 22 punkty bez kombinacji. Mam zbiorniki ale mam ogarniete pozwolenie i projekt. Na moje nieszczescie wniosek skladala pani z ODR z wiedza wiadomo jaka... Teraz na RMG pomaga mi bardzo dobry i kumaty doradca i rzucil okiem na ten program i sie zdziwil dlaczego nie wnioskowalismy o punkt z cyfryzacji skoro mam rozsiewacz z komputerem pokladowym ( taki mialem na to plan) ale Pani z ODR powiedziala ze nie mozna z tego powodu wnioskowac o ten dodatkowy punkt. Moj blad ze jej uwierzylem. Pytanie brzmi czy mozliwe jest jeszcze otrzymanie tego dodatkowego punktu? Doradca twierdzi ze nie i ja mu wierze ale nadzieja umiera ostatnia dlatego pytam fachowcow na forum bo macie tutaj co niektorzy bardzo fajna wiedze i rozgarniecie w temacie za co szacun! 

P.S u mnie przeskok o ponad 2tys poz z moejsca 10xx na 78xx

Pozdrawiam wszystkich

Edytowane przez korbolix88
Opublikowano
Godzinę temu, wilkołak napisał(a):

To po co kupiłeś jak go nie używasz, dwaj bogacze na forum

Po to ze pozniej odsprzedac:)

A ze teraz mam dostep do duzej ilosci kurzaka to lepiej na nim wychodze jak na nawozie sztucznym:)

@XTRO jednak sie pomylilem 1800 l:)

Opublikowano
Godzinę temu, korbolix88 napisał(a):

Takie pytanie. Mam 22 punkty bez kombinacji. Mam zbiorniki ale mam ogarniete pozwolenie i projekt. Na moje nieszczescie wniosek skladala pani z ODR z wiedza wiadomo jaka... Teraz na RMG pomaga mi bardzo dobry i kumaty doradca i rzucil okiem na ten program i sie zdziwil dlaczego nie wnioskowalismy o punkt z cyfryzacji skoro mam rozsiewacz z komputerem pokladowym ( taki mialem na to plan) ale Pani z ODR powiedziala ze nie mozna z tego powodu wnioskowac o ten dodatkowy punkt. Moj blad ze jej uwierzylem. Pytanie brzmi czy mozliwe jest jeszcze otrzymanie tego dodatkowego punktu? Doradca twierdzi ze nie i ja mu wierze ale nadzieja umiera ostatnia dlatego pytam fachowcow na forum bo macie tutaj co niektorzy bardzo fajna wiedze i rozgarniecie w temacie za co szacun! 

P.S u mnie przeskok o ponad 2tys poz z moejsca 10xx na 78xx

Pozdrawiam wszystkich

To że z ODRu to nie oznacza że wiedza słaba, doradcy jak prawnicy wszyscy dobrzy do brania pieniędzy każdego trzeba pilnować.

Nie mam wiedzy jak to się skończyło ale znajomemu biuro nie wysłało wniosku o dopłaty, drugim na wymianę eternitu nie wysłała poprawek i wniosek odrzucony.

Opublikowano

Dwa lata od podpisania umowy 

W dniu 14.11.2025 o 17:29, panmino napisał(a):

A ile czasu jest na zakup maszyn od pozytywniej decyzji?

Dwa lata od podpisania umowy

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, sw_kamil napisał(a):

To ja mogę sprzedać Tobie nawigacje .

Trimble gfx 750 z anteną nav 900 z isobus , kontrolą sekcji 

i elektryczną kierownicą 

10tys biorę 

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, ahten napisał(a):

@XTROZa 3 lata bede sprzedawal  kuhn axis 20.2 emc z czujnikiem predkosci na dach, 1400 l W praktycznie idealnym stanie:)

nie wiem czy lacznie ze 30 ton wysieje od nowosci

Jakby 3 z przodu była zamiast jedynki to może byśmy po handlowali

Opublikowano
5 godzin temu, slavik80 napisał(a):

A ile kolega ceni?

22 tyś.

Jak bym miał sprzedać za 10 tys to założył bym ją do kombajnu .

Isobus i kontrola sekcji tam nie potrzebna ale przynajmniej bym miał automatyczne prowadzenie 

• Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, Tomek90 napisał(a):

Jakby 3 z przodu była zamiast jedynki to może byśmy po handlowali

Niestety ta wersja ma tylko 2300 l ladownosci max wg producenta,

i sie pomylilem 1800l ma moj

Opublikowano
5 godzin temu, sw_kamil napisał(a):

22 tyś.

Jak bym miał sprzedać za 10 tys to założył bym ją do kombajnu .

Isobus i kontrola sekcji tam nie potrzebna ale przynajmniej bym miał automatyczne prowadzenie 

To zakłada lepi do kombajnu 

Opublikowano
21 godzin temu, ahten napisał(a):

Po to ze pozniej odsprzedac:)

A ze teraz mam dostep do duzej ilosci kurzaka to lepiej na nim wychodze jak na nawozie sztucznym:)

@XTRO jednak sie pomylilem 1800 l:)

Rozsiewaczem aplikujesz kurzak ?