Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jak to jest w końcu z tymi zbiornikami? U nas na Podlasiu architekci kasują po 7 tysięcy i plany ponoć schodzą jak bułeczki. No i jeszcze jedno pytanie jakie zaświadczenie jest potrzebne z Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska jeśli się brało punkty za hodowle zwierząt?

Opublikowano

Toż to wakacje 😉

8 godzin temu, LONGER95 napisał(a):

To jak to jest w końcu z tymi zbiornikami? U nas na Podlasiu architekci kasują po 7 tysięcy i plany ponoć schodzą jak bułeczki. No i jeszcze jedno pytanie jakie zaświadczenie jest potrzebne z Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska jeśli się brało punkty za hodowle zwierząt?

Podbijam temat, odnośnie zaświadczenia z WIOŚ

Opublikowano
W dniu 21.08.2025 o 14:47, sad95 napisał(a):

A u mnie ani zgłoszenia ani pozwolenia nie chcą mam to na papierze ciekawe jak agencja do tego podejdzie 

A mógłbyś wstawić zdjęcie tego pisma co Ci wystawili tutaj albo wysłać na mail bez swoich danych oczywiście. To pokazałbym u siebie w starostwie w Augustowie że da się bez pozwolenia. A z tym zaświadczeniem z wioś to ponoć nie potrzebne jedynie od powiatowego weterynarza papier że spełniasz jakieś tam dobrostany itd. 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, LONGER95 napisał(a):

A mógłbyś wstawić zdjęcie tego pisma co Ci wystawili tutaj albo wysłać na mail bez swoich danych oczywiście. To pokazałbym u siebie w starostwie w Augustowie że da się bez pozwolenia. A z tym zaświadczeniem z wioś to ponoć nie potrzebne jedynie od powiatowego weterynarza papier że spełniasz jakieś tam dobrostany itd. 

Ty też augustow? Tu u nas w tym starostwie to chyba jacyś nie pelnosprytni siedzą. Zachodzisz to gada ta pulchną ze tez nic nie potrzebują a jak ten papier wystawi to ni jak jednoznacznie nie wychodzi ze nic im nie trzeba. 

Opublikowano

Ja rozmawiałem z chłopem. To mówił że w wykazie na co jest potrzebne pozwolenie na budowę takie coś nie istnieje jak ten zbiornik. to mówię do niego że wystarczy zgłoszenie. A on że nie i tak pozwolenie będzie potrzebne i że w sokółce też wszyscy tak projekty robią i po 7tyś płacą. Ja jeszcze poprawek nie dostałem ale zaraz się spodziewam bo miejsce 4 tyś coś tam i staram się zawczasu ogarnąć co można. I tłumacze mu że to nie jest trwale związane z ziema i że jutro ten zbiornik w innym miejscu może stać a on że rozumie mnie ale sorry. I w poniedziałek chyba pojadę złożyć to zgłoszenie i będę czekać co odpiszą a mają 21 dni.  

Opublikowano
6 godzin temu, micgal39533 napisał(a):

No ogarniają w miarę szybko bo ma być znów kasa dołożona jesień/koniec roku

26 punktów były tylko poprawki formalne 4 msc temu i cisza 

Opublikowano
sad95 napisał:

6 godzin temu, micgal39533 napisał(a):

No ogarniają w miarę szybko bo ma być znów kasa dołożona jesień/koniec roku

26 punktów były tylko poprawki formalne 4 msc temu i cisza 

W jakim oddziale? Kasy pewnie podobnie co teraz, to będzie długo się ciągnąć zanim zamkną nabór

• Thanks 1
Opublikowano

U mnie drugie poprawki i to o wiele więcej niż za pierwszym razem. Głowa pęką. 

Jak uzasadnić zakup  prasy, kosiarki, rozsiewacza do nawozów. Mam te maszy w wykazie środków trwałych i oczywiście dociekanie po co mi nowe jak mam już takie maszyny w gospodarstwie?

Opublikowano
2 godziny temu, Daro20 napisał(a):

U mnie drugie poprawki i to o wiele więcej niż za pierwszym razem. Głowa pęką. 

Jak uzasadnić zakup  prasy, kosiarki, rozsiewacza do nawozów. Mam te maszy w wykazie środków trwałych i oczywiście dociekanie po co mi nowe jak mam już takie maszyny w gospodarstwie?

A dużo masz TUZu ? 

Opublikowano

Prasę to możesz uzasadnić tuzami 3 kosmyki i prasowaniem słomy. Jak masz qq to pisz że siejesz żyto, wiosna kosisz i pracujesz i potem siejesz qq. 

Jaka szerokość kosiarki Ci dają? Mi na 9.5ha dają 2.6 max 

12 godzin temu, Celownik07 napisał(a):

Wklep sobie pytania z pisma do chatu gpt. 

Nie ma co się śmiać. Kolega dobrze mówi. Ja nie umiem korzystać z tego chatu sam leje  wodę ale to co kiedyś Celownik wklejałeś to było prima sort uzasadnienie.