Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nie ma co mierzyć wszystkich swoją miarą. Są rejony ze z 20 ha wyciągną więcej niż ktoś inny z 200 . Wszystko zależy od profilu produkcji. Jak ktoś ma zboża to może sobie jesienią wniosek wypełniać bo nie ma co robić to z nudów ogarnie. Chciałbym zobaczyć czy jakby nabór wystartował na początku zniw to też by co niektórzy tak pisali że sami robią wnioski. Zrobienie może i łatwe. Nie wiem bo nawet nie zaglądałem. Nie mam po prostu czasu się tym zajmować 

Opublikowano

Wykształciły się dzieci , pracy u nas dostatek , to lepsze zycie w mieście wybrali a ziemia to cięzki kawałek życia i niepewność finansowa

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, wilkołak napisał(a):

Nie chciało im sie robić  ?, na takiej ziemi idzie żyć ze zbóż , rzepaku, 

skąd firma co wniosek ci robi , bo cena podobna jak moje dla stałych klientów 

Opublikowano
11 godzin temu, lamboEVO100 napisał(a):

Ceny maszyn to by spadły jak by jeszcze z dwa lata był przestój u dilerów jak jest teraz ale już zacierają ręce.

Nikt nie zaciera, zawystawiali ofert a 1/6 z tego otrzyma decyzję i kasę może za rok ? Także jeszcze poczekają.  

5 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

Co ma ilość ha do wniosku? Chodzi o to że czasami coś można pominąć we wniosku a innej rzeczy nie. A jak jest wysyłane na sztukę i rolnik tego nawet nie przeczyta to potem cuda się dzieją bo nie może zobowiązań wypełnić jak mu doradcą ,,ponaciagal” wszystko aby kryteria spełnić 

A kto wniosek wysyła i z czyjego konta ? Czytasz BP i jak Ci odpowiada to wysyłasz  lub potwierdzasz. 

2 godziny temu, lamboEVO100 napisał(a):

Panie usuń grafikę bo to jednak nie ładnie wyciągać czyjeś dane 

Te dane są niestety ogólno dostępne. 

Opublikowano
12 godzin temu, lamboEVO100 napisał(a):

Ceny maszyn to by spadły jak by jeszcze z dwa lata był przestój u dilerów jak jest teraz ale już zacierają ręce.

Czy jest zastój u dealerów to bym negocjował, może nie ma dużego ruchu ale też punktów przybywa.

A na tą chwilę żaden się nie zamknął.

Opublikowano
11 godzin temu, masa24 napisał(a):

pół mnie nie dotyczy , nie wszystko mam w dopłatach . ale trzeba przyznać ze trochę nierówno to ty masz 

Ze wzgledu na wykonywany zawod przechodze regularnie kontrole psychologiczno psychiatryczne- nie stwierdzono uchybień w mojej osobie. ABW podczas wywiadu srodowiskowego rowniez nie odnotowalo przeciwskazan do wykonywania zawodu. Wiec chyba ze mna wszystko w porzadku. Dane beneficjentów sa powszechnie dostepne i adresy stron przetaczaly sie na forum. Nieraz lubie sobie na nich podejrzec roznych Grynów i innych rolniczych celebrytow- od kogos trzeba sie uczyc brac dofinansowania. 

9 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Te dane są niestety ogólno dostępne

Nie jeden pewnie popłynął przez zyczliwego sasiada. I wlasnie po to te strony są. 

• Like 5
Opublikowano

nie wiem przez jakie badania przechodzisz ale nke trzeba badań żeby stwierdzić ze coś jest z tobą nie tak . 

ale dla twojej wiadomości mi tam wisi co ty wstawiasz, tylko właśnie tym się różnimy ze ja mówię swoje zdanie nie anonimowo a taki cwaniaczek jsk ty chowa się za pseudonimem i upublicznia dane innych 

oglądaniem kto ile ma dopłat to niczego się nie nauczysz a po drugie nie bardzo wiem w jaki sposób miał ktoś popłynąć przez sąsiada i pomogła w tym ta  strona 😀

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Standardowo: "ch*j mnie obchodzi opinia uczonych dla mnie na chlopski rozum to ty jestes pi*rdolniety jak twoja matka i babka była tez".  Ok. Jestem. Koniec tematu 

Nauczy: wiem wtedy dlaczego tacy stoja na pierwszej linii frontu podczas protestow a nie henio z gieniem 

Edytowane przez Celownik07
  • Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, malorolny121 napisał(a):

Niby co ta strona ma dowodzić? Są  wsie ze jedno nazwisko ma 40-50 % mieszkańców.  

celownik liczy moje hektary i uznał ze wypada ta informacja podzielić się ze wszystkimi 

• Haha 1
Opublikowano
50 minut temu, masa24 napisał(a):

celownik liczy moje hektary i uznał ze wypada ta informacja podzielić się ze wszystkimi 

jeszcze okazało się ze zna moja matkę i babkę 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, malorolny121 napisał(a):

Niby co ta strona ma dowodzić? Są  wsie ze jedno nazwisko ma 40-50 % mieszkańców.  

Odnioslem sie do wypowiedzi szymka ze nie mial wiekszego obszarnika we wnioskach niz on. Szybki research stron i wyszlo ze wiecej niz 7x ha (wg. roku 2022).  Naprostowal mnie ze ma 250ha, i reszte uprawia bez doplat. 

Dlaczego mialbym ich znac ?:) to o matce i babce to z cytatu stosownego do sytuacji, nie tyczylo sie cb xd. 

9 godzin temu, Ziel napisał(a):

Doszedł już ktoś do informacji ile wniosków zostało złożone?

28k. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, masa24 napisał(a):

nie wiem przez jakie badania przechodzisz ale nke trzeba badań żeby stwierdzić ze coś jest z tobą nie tak . 

ale dla twojej wiadomości mi tam wisi co ty wstawiasz, tylko właśnie tym się różnimy ze ja mówię swoje zdanie nie anonimowo a taki cwaniaczek jsk ty chowa się za pseudonimem i upublicznia dane innych 

oglądaniem kto ile ma dopłat to niczego się nie nauczysz a po drugie nie bardzo wiem w jaki sposób miał ktoś popłynąć przez sąsiada i pomogła w tym ta  strona 😀

Wybacz ale powtórzę tu jeszcze raz, te dane są ogólnodostępne. 

Każdy może sprawdzić kto ile ma po nazwisku, nazwie firmy, a wasze jest publicznie czesto udostępniane i raczej nie powinno Cie to dziwić. 

2 godziny temu, Celownik07 napisał(a):

Nauczy: wiem wtedy dlaczego tacy stoja na pierwszej linii frontu podczas protestow a nie henio z gieniem 

Po co się denerwować, zjedz snickersa.😉

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
Opublikowano
12 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Nikt nie zaciera, zawystawiali ofert a 1/6 z tego otrzyma decyzję i kasę może za rok ? Także jeszcze poczekają.  

A kto wniosek wysyła i z czyjego konta ? Czytasz BP i jak Ci odpowiada to wysyłasz  lub potwierdzasz. 

Te dane są niestety ogólno dostępne. 

Wiem że są ogólnodostępne ale to było wyciąganie nazwiska a to nie każdy wiedział 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Celownik07 napisał(a):

Ze wzgledu na wykonywany zawod przechodze regularnie kontrole psychologiczno psychiatryczne- nie stwierdzono uchybień w mojej osobie. ABW podczas wywiadu srodowiskowego rowniez nie odnotowalo przeciwskazan do wykonywania zawodu. Wiec chyba ze mna wszystko w porzadku. Dane beneficjentów sa powszechnie dostepne i adresy stron przetaczaly sie na forum. Nieraz lubie sobie na nich podejrzec roznych Grynów i innych rolniczych celebrytow- od kogos trzeba sie uczyc brac dofinansowania. 

Nie jeden pewnie popłynął przez zyczliwego sasiada. I wlasnie po to te strony są. 

Co może zrobić życzliwy sasiad , nasłać kontrole jedynie , 

Widać że jesteś cikawy kto ile dostaje

Edytowane przez wilkołak
  • Like 1
  • Haha 1