Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Coś masz do ukrycia?

Dałbyś nawet dobry sprzęt czy samochód do katowania jakiemuś tumanowi, a w końcu i tak nie kupi? był taki filmik na YT kilka lat temu jak kupowali Bizona, wzieli "fachowca" z SKr-u i mało skrzyni nie rozsadził tak szalał po drodze i polu, kupili ten kombajn, ale równie dobrze mogli nie kupić, z dziesięciu takich i najlepsza skrzynia do remontu.

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, Michal2399 napisał:

Kupujący chyba ma prawo przetestować ciągnik najlepiej w orce ugoru po ramę jak płaci nie małe 💰 . Trudno ma się w uja dawać robić. Jak ktoś piszę ,że stan bardzo dobry to dlaczego nie da go sprawdzić. Może zapłacić że 100 K lub więcej i jeszcze remontować silnik lub skrzynię 🤔 

Chyba kogoś po weekendzie jeszcze dość mocno trzymie :D Inaczej tego to nie potrafię skomentować, a i zrozumieć Twego podejścia tym bardziej nie potrafię....

2 godziny temu, Michal2399 napisał:

W uja się nie dam zarobić nie będe kupował kota w worku @Desperado @daron64  to że wy dak się dajecie robić nie znaczy,że każdy tak musi . Po kupnie bez sprawdzenia to uja można zrobić 💰💸 nikt już nie odda🥲🤑🥲

Szczerze mówiąc to z takim podejściem to Ty nigdy w życiu nic nie kupisz.

A jak nie chcesz kupować kota w worku to jest jedno i bardzo proste rozwiązanie, a mianowicie idziesz do salonu po nowy ciągnik i nikt Cię wtedy w uja nie zrobi, mało tego jeszcze gwarancję będziesz miał...

Opublikowano
56 minut temu, Desperado napisał:

Dałbyś nawet dobry sprzęt czy samochód do katowania jakiemuś tumanowi, a w końcu i tak nie kupi? był taki filmik na YT kilka lat temu jak kupowali Bizona, wzieli "fachowca" z SKr-u i mało skrzyni nie rozsadził tak szalał po drodze i polu, kupili ten kombajn, ale równie dobrze mogli nie kupić, z dziesięciu takich i najlepsza skrzynia do remontu.

No bez przesady.

Sam jak kupujesz, to tylko wizualnie i już?

Wiele tego nie sprzedaję, ale na ogól jakaś jazda próbna jest.

Można samemu za kierownicą usiąść...

Opublikowano
1 godzinę temu, WitekRolnik napisał:

Chyba kogoś po weekendzie jeszcze dość mocno trzymie :D Inaczej tego to nie potrafię skomentować, a i zrozumieć Twego podejścia tym bardziej nie potrafię....

Może i masz rację ,bo prawie co dzień wieczorem coś wypije ,ale w weekend najwięcej.

Szczerze mówiąc to z takim podejściem to Ty nigdy w życiu nic nie kupisz .

A jak nie chcesz kupować kota w worku to jest jedno i bardzo proste rozwiązanie, a mianowicie idziesz do salonu po nowy ciągnik i nikt Cię wtedy w uja nie zrobi, mało tego jeszcze gwarancję będziesz miał...

Ja jednak mam nadzieję,że kupię,bo w planach mam kombajn, zgrabiarkę dwukaruzelową i ciągnik

3 godziny temu, Desperado napisał:

Sprawdzić ma każdy prawo, ale jakby mi wymyślał testy, to by szedł z podwórka szybciej niż wjechał.

A  ja jakbym kupił bez przetestowania w drogiej cenie .I zaraz po godzinie pracy w polu padł by silnik .To pojechał bym wtedy do sprzedającego i spuścił mu wpier*** ,lecz pieniędzy by mi i tak  nie zwrócił więc uj z tego.

Opublikowano
40 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No bez przesady.

Sam jak kupujesz, to tylko wizualnie i już?

Wiele tego nie sprzedaję, ale na ogól jakaś jazda próbna jest.

Można samemu za kierownicą usiąść...

Jazda próbna czy jakiś test z maszyną, a katowanie wiele wlezie, bo może się rozpierd*olić, to dwie różne sprawy i nikt normalny sprzedający na to nie pozwoli.

Opublikowano

Wszystko zależy o podaży i popytu. Jak sprzedający musi się wysilić i jest pewny swego to pozwoli na test. Znajomy znowu kupił dwa używane ciągniki z drugiego konca krają bez oglądania. Sprzedający miał przywieźć na miejsce i dopiero miał dostac kase jak wszystko było by dobrze i przywiózł w ciemno :P

Opublikowano
Michal2399 napisał:

Może i masz rację ,bo prawie co dzień wieczorem coś wypije ,ale w weekend najwięcej.

Szczerze mówiąc to z takim podejściem to Ty nigdy w życiu nic nie kupisz .

Ja jednak mam nadzieję,że kupię,bo w planach mam kombajn, zgrabiarkę dwukaruzelową i ciągnik

3 godziny temu, Desperado napisał:

Sprawdzić ma każdy prawo, ale jakby mi wymyślał testy, to by szedł z podwórka szybciej niż wjechał.

A  ja jakbym kupił bez przetestowania w drogiej cenie .I zaraz po godzinie pracy w polu padł by silnik .To pojechał bym wtedy do sprzedającego i spuścił mu wpier*** ,lecz pieniędzy by mi i tak  nie zwrócił więc uj z tego.

chyba nic w życiu nie kupowałeś i nie jeździłeś po handlarzach? albo piszesz poprostu głupoty żeby pisac

• Like 2
Opublikowano
Dnia 1.07.2024 o 22:32, Desperado napisał:

Ale jak może kupić od przysłowiowego "niemca" jak ten ciągnik jest już w Polsce i to od dawna, no ktoś go chyba kupił i ma papiery że kupił, a jak nie ma nic, to go ukradł, bo innej opcji nie widzę.

No nie wiem ja kupiłem na początku kwietnia jd 6600 od handlarza a wczoraj dopiero przyszedł dowód z Włoch , teraz ogarnia mi tłumacza i przegląd  i będę szedł do WK . Ciągnik mam cały czas u siebie 

Opublikowano
40 minut temu, korasss napisał:

No nie wiem ja kupiłem na początku kwietnia jd 6600 od handlarza a wczoraj dopiero przyszedł dowód z Włoch , teraz ogarnia mi tłumacza i przegląd  i będę szedł do WK . Ciągnik mam cały czas u siebie 

Dobrze się znacie, albo jeszcze się "nie przejechałeś" i jesteś bardzo naiwny, innych możliwości nie widzę.🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

chyba nic w życiu nie kupowałeś i nie jeździłeś po handlarzach? albo piszesz poprostu głupoty żeby pisac

@WitekRolnik @wojtal24 Ok niech wam będzie nie mam zamiaru wam nic udowadniać . A, że chciałem doradzić , ale ok mogę nie pisać 🫥🤐

Już mnie nie ma 🫥🫥

Opublikowano
1 godzinę temu, korasss napisał:

Ale jak kupiłeś? chyba jakieś papiery miał na ten ciągnik?

Opublikowano
13 godzin temu, Michal2399 napisał:

Kupujący chyba ma prawo przetestować ciągnik najlepiej w orce ugoru po ramę jak płaci nie małe 💰 . Trudno ma się w uja dawać robić. Jak ktoś piszę ,że stan bardzo dobry to dlaczego nie da go sprawdzić. Może zapłacić że 100 K lub więcej i jeszcze remontować silnik lub skrzynię 🤔 

Już widze testowsnie ciągnika na placu handlarza, u którego stoi 30 ciągników i nic po za tym. Rozumiem przejechać się normalnie, sprawdzić czy działają poszczególne podzespoły, ale testy ekstremalne jakie wymyślają ludzie są często totalnym nieporozumieniem, bo ludzie chcą robić to, co swoją własnością już by nigdy nie powtórzyli.

• Like 1
Opublikowano
19 godzin temu, jacor73 napisał:

Dobrze się znacie, albo jeszcze się "nie przejechałeś" i jesteś bardzo naiwny, innych możliwości nie widzę.🤔

To pierwsze , nawet jeszcze mu wszystkich pieniędzy nie zapłaciłem bo mówi żebym się nie spieszył 

19 godzin temu, Desperado napisał:

Ale jak kupiłeś? chyba jakieś papiery miał na ten ciągnik?

Nic a nic dopiero 17stego czerwca był "wyrejestrowany "we Włoszech