Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie, co rządzących obchodzi ilu ludzi odwali kite skoro oni sami to mają gdzieś.. Ale przekaz jest, że dbają o żywnośc o ludzi i to się liczy.

4 minuty temu, jacek1296 napisał:

Przetwórcy doładowują do swoich produktów przepotężne ilości wszelkiej maści "E" i potem mamy te promocje. Micha ma być tania, aby wiara siedziała na d*pie. Gdy nie będzie co do gara włożyć, wtedy mamy zamieszki na ulicach. Na to nikt z rządzących nie pozwoli. No i mamy to co mamy. Gnębienie rolników i przyzwolenie dla przetwórców.

No właśnie, a czemu koncernom nie zabronią stosowania wszystkich E i innych konserwantów skoro wiadomo, że są wysoce szkodliwe? Ale stosowanie nawozów w uprawach już jest be xD.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, skywalker89 napisał:

Znaczy sie tak, wszystko wszystkim, ale cos takiego czy w podobnej formule można myśleć robić jak się samemu chce myslec o swoich ludziach, tzn jeśli mielibysmy mądre rządy. Ale wiecie jak jest, czy jedni czy drudzy za bardzo nie myślą o takich sprawach, liczy sie tu i teraz i kto co im przykaże.  

Chyba się z choinki urwałeś. Uprawiam zimie i zajmuje się drobiarstwem i  może według Twoich wytycznych będe musiał jeszcze 2 krówki i 5 świnek mieć. Lepiej żeby rządzący za dużo się nie interesowali rolnictwem bo to zawsze wychodzi tylko gorzej. 

canwil 1215 netto 24tony

Opublikowano
5 minut temu, kibix napisał:

Chyba się z choinki urwałeś. Uprawiam zimie i zajmuje się drobiarstwem i  może według Twoich wytycznych będe musiał jeszcze 2 krówki i 5 świnek mieć. Lepiej żeby rządzący za dużo się nie interesowali rolnictwem bo to zawsze wychodzi tylko gorzej. 

canwil 1215 netto 24tony

Salmag 1315 brutto 6t

Emplex słupca 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, kibix napisał:

canwil 1215 netto 24tony

Takie ilosci to do własnej konsumpcji, chybaże uprawiasz kilka ha

Wielu tak płytko myśli 

Ale co ja abstarchuje.. przeciez uni przezzkadza że zwierzęta pierdzo

Edytowane przez skywalker89
Opublikowano

przywieźli mi właśnie saletrę zamówiona jakoś w lipcu. po 1350 netto. jak popatrzyłem na worki to mnie dosłownie śmiech wziął na te unijne sankcje. już się nawet nie kryją że to jakas kazachska czy Uzbekistanska, tylko na workach prosto z mostu Russia i adres jakiegoś shchekinoazot

• Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, skywalker89 napisał:

Takie ilosci to do własnej konsumpcji, chybaże uprawiasz kilka ha

Wielu tak płytko myśli 

Ale co ja abstarchuje.. przeciez uni przezzkadza że zwierzęta pierdzo

To załóż sobie hodowlę i zobaczysz z czym to się je i później wypisuj swoje mądrości , no ale jak nigdy się nic nie trzymało to tak się płytko myśli 

Opublikowano
3 minuty temu, nunu85 napisał:

przywieźli mi właśnie saletrę zamówiona jakoś w lipcu. po 1350 netto. jak popatrzyłem na worki to mnie dosłownie śmiech wziął na te unijne sankcje. już się nawet nie kryją że to jakas kazachska czy Uzbekistanska, tylko na workach prosto z mostu Russia i adres jakiegoś shchekinoazot

Worki jak worki Ty się lepiej patrz co tych workach jest i ile to warte xD

Opublikowano
4 godziny temu, Tomek90 napisał:

Mówili ze wrzesień będzie tańszy jak czerwiec 

Kto mówił , pierwsze słysze

4 godziny temu, Tomek90 napisał:

Było w czerwcu. 

W czerwcu było troszke drożej jak teraz 

Opublikowano
5 minut temu, nunu85 napisał:

Nic nadzwyczajnego 

Screenshot_2024-09-06-13-28-29-08_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Screenshot_2024-09-06-13-28-24-80_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Opublikowano

Toć nigdy chyba embargo na nawozy z Rosji nie było. Tak samo paliwa i gazu. 

Do putina mogą co najwyżej poszczekać delikatnie, a zaraz muszą się łasic. 

Opublikowano
Dastan napisał:

3 minuty temu, nunu85 napisał:

Worki jak worki Ty się lepiej patrz co tych workach jest i ile to warte xD

granula wygląda ładnie, zdecydowanie grubsza niż nasze Puławy ( do Anwila w ogóle nie ma co porównywać), wyprodukowane 10 dni temu, suchutkie, niezbrylone. I co najważniejsze kupione od polskiej firmy i od handlowca którego znam już lata i z którym handluje lata i który dobrze wie, że jak sprzeda mi coś wadliwego czy oszukanego to już więcej nie wrócę .

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Tomek90 napisał:

No teraz rsm po 920 to nie znajdę. 

Pewnie jakiś wschodni , do nas za daleko na ten asortyment , ja myslałem o saletrze , bardziej popularny nawóz,

Opublikowano
Dnia 6.09.2024 o 09:40, Tigon napisał:

A co to jest 350 kg pod buraki,ziemniaki czy qq na ziarno? Przecież mniej jak dasz to jedynie więcej stracisz. Pod pszenicę 200kg rok, góra dwa pociągnie ale potem zaczynasz glebę katować, bo pewnie azotu nikt nie ujmuje w takim stopniu jak npk i bilans robi się chory. Ludzie sypną 200kg npk i  liczą że jak sypną azotu 200N to pszenica im sypnie 10t. Obecnie ten sezon który obecnie się zaczyna będzie najtrudniejszy bo nie wierzę w kolejne dopłaty jak to miało miejsce w marcu i czerwcu tego roku, ceny tak samo raczej za wiele do góry nie pójdą a wysokie koszty energii wciąż się utrzymują.

Dokładnie. 

Opublikowano

gdyby komuś przyszło do głowy brać saletrzak z canvilu to odradzam, kupiłem dziś prosto z magazynu na rzepak, to nie dość że 50% to pył a reszta granuli zaczęła się rozpuszczać w rozsiewaczu i zrobiło się błoto, więcej zostało na rozsiewaczu i ciągniku niż na polu

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Stawiam na to, że Canwil stał nieprzykryty u handlarza na placu, a deszcz ze słońcem zrobiły z niego miazgę.  To nie nawóz jest zły, tylko sprzedający  jest dziadem...

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Like 1
Opublikowano
JanKrzysztof napisał:

Stawiam na to, że Canwil stał nieprzykryty u handlarza na placu, a deszcz ze słońcem zrobiły z niego miazgę.  To nie nawóz jest zły, tylko sprzedający  jest dziadem...

nie wiem moze i masz rację, na wiosnę brałem saletrzak ze wschodu to była bajka do siewu przez dzisiejszy siew juz parę lat krócej się pożyje przez nerwy 😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v