Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Peron napisał(a):

2200 to uczciwa cena :)

Teraz będzie badanie rynku, jak rynek zaakceptuje wyższe ceny to będzie drożej...

youtubery juz zaopatrzone, to będzie drożej!!! :)

Opublikowano

Yutubery bakteriami x,wiążącymi azoty i wspomagacze wszelakie i 9 bez nawozów będzie 🤭

Także to przez nich kryzys na rynku nawozów i sprzedaży rozsiewaczy 😁

• Haha 2
Opublikowano

Nie wiem czy o tym samym myslę, ale jeden taki z pomorza posiał pszenicę zimową bez nawozu ale to ona jedt na materiał siewny.  Swoją drogą nikt na materiale siewnym nie podaje glutenu , białka czy liczby opadania ,jest zaprawa ,czystosc, siła kielkowania , nasa 1000 nasion.

Ja z przyczyn  finansowych kilka lat temu nie dałem nic npk jesienią to po źniwach parametry ba konsumpcję były słabe, a u nich nawet pszenica po pszenicy i plony rekordowe,i parametry. 

W tym roku był silnie promowany X ,strach pomyslec jakby połączyc jeszcze z blueN czy jakiej innej mueszaniny.

• Haha 1
Opublikowano

Za dużo oglądacie i jesteście jeszcze podatni na reklame , z wiekiem to nie działa , ma się swoje doświadczenia, próbowało się nie jedno , ale na małym obszarze, większośc tylko drenuje kieszeń

Opublikowano

Co za chwila z nowym rokiem, że od początku do końca się z tobą w 100% zgadzam 😁 jest właśnie jak mówisz, wystarczy obserwować co się sprawdza a co nie i na podstawie tego podejmować decyzje, a że wielki uczony pan Cezary mówi inaczej to mi to koło CH lata 🤭

Opublikowano
wilkołak napisał:

Za dużo oglądacie i jesteście jeszcze podatni na reklame , z wiekiem to nie działa , ma się swoje doświadczenia, próbowało się nie jedno , ale na małym obszarze, większośc tylko drenuje kieszeń

o to to,te wszystkie blueny itp 2-3 lata są na rynku i znikają, Czemu? A bo nie działają

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Zapracowany napisał(a):

Wyjątkowo nie mam jeszcze ani grama N.

To jesteś ryzykant , lubisz adrealine, dosłownie kamikadze bym powiedział, za dobry miesiąc będziemy siali, idiota by traz spuszczał cene

Edytowane przez wilkołak
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, Zapracowany napisał(a):

Wyjątkowo nie mam jeszcze ani grama N.

Idziesz vabank czy były inne priorytety?

Opublikowano
1 godzinę temu, wilkołak napisał(a):

To jesteś ryzykant , lubisz adrealine, dosłownie kamikadze bym powiedział, za dobry miesiąc będziemy siali, idiota by traz spuszczał cene

Na pierwszą dawkę należało by mieć aby nie było jak w moim przypadku zamówiłem nawozy z dostawą w lutym a że warunki były to końcem lutego były potrzebne a tam limity/spiętrzenie dostaw nawóz dojechał w połowie marca, dobrze że był zapas z zeszłego roku to na pierwszą dawkę starczyło.

4 godziny temu, migacz napisał(a):

U mnie magazyn nawozowy i paliwowy wypełniony po brzegi. Zboża do hodowli też na spokojnie starczy więc niech się dzieje co chce.

Może paliwa by coś tam wlał ale na żniwa i część prac po starczy 😄.

Opublikowano
5 godzin temu, HF86 napisał(a):

Yutubery bakteriami x,wiążącymi azoty i wspomagacze wszelakie i 9 bez nawozów będzie 🤭

Także to przez nich kryzys na rynku nawozów i sprzedaży rozsiewaczy 😁

Nie no, ale ekstrakty z alg morskich to trzeba dać na owoce, i maxi grow na podział pąka 🤣

Opublikowano
3 godziny temu, wilkołak napisał(a):

A może za trzy miesiące będziemy dopiero siali skąd wiesz. W tamtym roku też się śmieli na składzie że brałem w marcu tylko na pierwszą dawkę i mówiłem że może stanieje i tak się właśnie stało. Będziecie tu w ten sposób napędzac to wiadomo że jakiś mały prywaciarz może w ten sposób trzymać cenę lub podwyższyć. 

• Like 2
Opublikowano
6 godzin temu, wilkołak napisał(a):

Za miesiąc to może być 30cm śniegu 😎

• Haha 2
Opublikowano
9 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Za miesiąc to może być 30cm śniegu 😎

Tyle u mnie nie było 30 lat, prawie pewne że w poowie lutego pójdzie pierwsza dawka, trzeba będzie wykorzystać wode , której bardzo mało, oby teraz przyszły lekkie mrozy tak do -8

Opublikowano
Godzinę temu, wilkołak napisał(a):

Tyle u mnie nie było 30 lat, prawie pewne że w poowie lutego pójdzie pierwsza dawka, trzeba będzie wykorzystać wode , której bardzo mało, oby teraz przyszły lekkie mrozy tak do -8

Nie dostaniesz pozwolenia i pojedziesz w marcu. Tyle z twego pewnego wjazdu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v