Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
W dniu 10.12.2024 o 17:33, bizon1 napisał(a):

Dziś powiedzieli mi w ARIMR że jak brak zmian to aktualizacja nie jest wymagana 

Faktycznie , jeżeli była w zeszłym roku zrobiona, to obecnie nie musi być robiona jeżeli nie było żadnych zmian tylko po kiego grzyba przysyłają te informacje 

Opublikowano
41 minut temu, ws71 napisał(a):

Faktycznie , jeżeli była w zeszłym roku zrobiona, to obecnie nie musi być robiona jeżeli nie było żadnych zmian tylko po kiego grzyba przysyłają te informacje 

Też dostałem to info, chciałem zrobić aktualizację przechodząc kolejno etapy i nic nie zmieniając, ale nie mogłem zatwierdzić, wyskakiwał błąd. Pani w ARiMR powiedziała, że jeśli była zrobiona w tamtym roku, to nic nie trzeba robić, a komunikat wysyłają z automatu wszystkim. 

Opublikowano

Ostatnio przyznaję pisałem 5,70 ale to była cena do pośrednika na samochód, a Prosiaczek płacił 5,80. Teraz patrzę Prosiaczek też w dół na 5,70. We wtorek byłem odstawić do Prosiaczka i chyba koniec odstaw bo nowej umowy nie podpisałem 

Opublikowano
3 godziny temu, migacz napisał(a):

Witam pośrednik ten co ode mnie odbiera a mówi że zakłady to najchętniej wstrzymały by ubój już teraz do końca roku.

U nas standard 20.12-10.01 brak odbioru i tak od lat

Opublikowano
35 minut temu, ws71 napisał(a):

U nas standard 20.12-10.01 brak odbioru i tak od lat

To u mnie w tym okresie zawsze najlepiej się jakiś handel robiło. Znajomy targował lepszą cenę i był od razu po świętach albo po nowym roku żeby rzeźnia miała robotę od 8brano. A teraz im się posralo 

Opublikowano

Jakie przewidywania na najbliższy czas?  Ciągle w dół?

1 godzinę temu, migacz napisał(a):

To u mnie w tym okresie zawsze najlepiej się jakiś handel robiło. Znajomy targował lepszą cenę i był od razu po świętach albo po nowym roku żeby rzeźnia miała robotę od 8brano. A teraz im się posralo 

U mnie dokładnie tak samo 

Opublikowano

Jeszcze rok temu mieliśmy cenę wyższą niż na zachodzie w sklepach zaś było ciut taniej. Ale narracja uśmiechniętej koalicji zachęciła zakłady do  obniżenia ceny i pokazania polaczkom miejsca w szeregu. Brawo . Za picce trzeba zapłacić,nic darmo . 

Mamy mieć zgięte karki i koniec. 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v