Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Ktoś podpowie jak żywić prosięta bo po dwóch dniach od porodu maciora padła. Póki co daje im Sano Bonnie M tylko rozpuszczam w ciepłej wodzie i piją bardzo chętnie, mam też mleko od krowy i również jak dawałem to piją bardzo chętnie. Co im dawać lepiej mleko czy ten cukierek od Sano? I też jak często im podawać pokarm?

Edytowane przez zabawik
Opublikowano
49 minut temu, zabawik napisał:

Ktoś podpowie jak żywić prosięta bo po dwóch dniach od porodu maciora padła. Póki co daje im Sano Bonnie M tylko rozpuszczam w ciepłej wodzie i piją bardzo chętnie, mam też mleko od krowy i również jak dawałem to piją bardzo chętnie. Co im dawać lepiej mleko czy ten cukierek od Sano? I też jak często im podawać pokarm?

Kup mleko ferkel z sano. Ja tak uratowałem 12 sztuk . Dawałem do dokarmiaczy misek 6 razy dziennie + boni m

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, kopin napisał:

ktoś ma sprawdzony środek z jakichś nowych na muchy?

Od 2 lat biomucha aqua i spokój na porodówce gdzie zawsze najwięcej było bo wiadomo żarówki ciepło mleko to może 20 much lata które przylecą z zewnątrz. Jak na razie petarda zainwestowałem w tym roku w marcu 280 zł i spokój. A nie wspomnę wcześniej 1000-1500zł na różne środki opryski w sezonie i much dalej było od H... A 😁

Edytowane przez bandzior11
Opublikowano
10 godzin temu, albert1991 napisał:

A można ta biomuche teraz jeszcze wpuścić do zbiornika jak jest sporo much ?gnojowica do sierpnia nie będzie wywożona 

Spokojnie tylko żeby torebka się nie zamoczyła aż się nie wyklują 😁 u mnie tak się stało w jednym kanale i musiałem dokupić. Ja zawsze zostawiam 10-20% żeby nie wywieść wszystkich na pole. One też się rozmnażają tak że się uzupełni stan. 

Opublikowano

Jak zmienić maxymalna ilość świń jaka moge utrzymywać na stanie w tym systemie idź? rok temu robiło się te aktualizację danych a teraz trochę przerobiłem budynki i chciałbym dopisać sztuk.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v