Skocz do zawartości
  • 19

Ceny pszenicy 2024

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

5329 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

2024-05-14

CENNIK SKUPU
obowiązuje od dnia 2024-05-14

Pszenica PREMIUM:   840,00 zł/t  netto

Pszenica konsumpcyjna:   800,00 zł/t  netto

Pszenica:   650,00 zł/t  netto
  • Like 3
  • Haha 1
  • 0
Opublikowano
7 godzin temu, lassie napisał:

wicherek to ty ? , jakbyś kapki nie znał, on weźmie i z mniejszym glutenem tylko cenę obniży , gęstość jest na maszynce 1,1 pkt zaniżona , gluten ok.3 , białko prawie 0,4 ale jak sie nie podoba to nie wozić ;)

Takie słuchy chodzą 

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

2024-05-14

CENNIK SKUPU
obowiązuje od dnia 2024-05-14

Pszenica PREMIUM:   840,00 zł/t  netto

Pszenica konsumpcyjna:   800,00 zł/t  netto

Pszenica:   650,00 zł/t  netto

Dawaj do mnie, mi dają z podwórka 890 netto za 12.5

• 0
Opublikowano
14 godzin temu, bizon1 napisał:

Lubelskie Paszowa 850 , kons 970 ceny netto firma z okolic Parczewa , info z dziś  z targów w Ułężu

jaki skup dokładnie taka cena ?

• 0
Opublikowano

Lubelskie Paszowa 850 , kons 970 ceny netto firma z okolic Parczewa , info z dziś  z targów w Ułężu

Ja też lubelskie i u mnie wczoraj na bramie cena 650 brutto. Jak w żniwa taka rozbieżność cen będzie to tiry trza brać i w Polskę wywozić.

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Ciekawie ceny prawie o100  wyższe ja na Pomorzu, czyżby firma z bardzo długim terminem płatności?

• 0
Opublikowano
59 minut temu, ws71 napisał:

Ciekawie ceny prawie o100  wyższe ja na Pomorzu, czyżby firma z bardzo długim terminem płatności?

A co się martwisz, będziesz więcej teraz płacić 😂

• 0
Opublikowano
12 minut temu, marks50 napisał:

Rzeczywiście giełda ponad 4% w górę , na złocisze to już będzie 1100 zł netto - takiej ceny nikt nie złapie nawet z tymi niby dopłatami .

Bo? W porcie codziennie aktualizowana cena względem matif więc nie mów NIKT. Ty jakiś etat od narzekania masz? Bo od pół roku produkujesz się jak to źle nawet teraz jak cena bdb

• Like 1
  • 0
Opublikowano

To by było wprowadzanie w błąd, zmieniać zasady w tym momencie. A jak ktoś sprzedał na młyn po 800 bo miał dostać dopłatę, a sąsiad płacił 900?

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

od pół roku produkujesz się jak to źle

Nie zaniżaj mi stażu że od pół roku :) bo narzekam od lat :) więc dużo musisz sie nauczyć jeszcze :) . 

33 minuty temu, Wicherek napisał:

A jak zrobią próg że dopłacają tyko tym co po 600 zł sprzedali  ? 

Raczj nie dopłacą w ogóle .

• Like 1
  • 0
Opublikowano
2 godziny temu, marks50 napisał:

Rzeczywiście giełda ponad 4% w górę , na złocisze to już będzie 1100 zł netto - takiej ceny nikt nie złapie nawet z tymi niby dopłatami .

Jakościowa dobija do 1100 netto z odbiorem 

• 0
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, marks50 napisał:

Nie zaniżaj mi stażu że od pół roku :) bo narzekam od lat :) więc dużo musisz sie nauczyć jeszcze :) . 

Raczj nie dopłacą w ogóle .

o czym Ty mówisz jak to wogole ? przecież jest rozporządzenie i muszą to wypłacić 

Edytowane przez jan88
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez Bartek933
      Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v