Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A teraz trzeba myśleć na logikę , jeżeli produkcja nawet zboża w Polsce padnie i dalej będziemy ściągać tanio z Ukrainy to po pewnym czasie będziemy całkowicie zależni od zboża i będą mogli narzucać ci producenci zboża wysokie ceny , no bo skąd weźmiemy zboże skoro swojego niema.. chcesz towar to drogo płać..

Opublikowano

A kto się chwalił że ma takie chody w UE że zaraz na drugi dzień kpo do nas wpłynie? Kto jest w największej partii w UE która rządzi? Pisuary robili to co amerykanie kazali. Jak się chce to można wszystko. Orbam pokazał że UE może naskoczyć . Tylko trzeba dbać o polskie interesy a nie niemieckie. 

• Like 1
Opublikowano

Jakby co to ze strony internetowej PiS . Przypomnę też że jeśli chodzilo o przystąpienie do uni i handel po jednej stronie była dania i polska pierwsze 2 miejsca a po drugiej Francja Niemcy 

Screenshot_20240223-074639.png

Opublikowano

A mówili ze przez PiS Polska nic nie znaczy na arenie międzynarodowej a tu widzę że decydowal o całej polityce zagranicznej UE... Jakbyś się alfo zachował jakby sąsiad się palił we wsi? Wylecialbys na drogę i krzyczał - niech się pali bo ma większą stodołę jak ja? Czy wolał pomóżcie i poszedł pomógł? Wybrałbys pierwszą opcję? Już nie chodzi o moralność ale jakbyś wyglądał we wsi, pomijając fakt że od jego stodoły Twoja może się spalić. Myśl szerzej niż przez pryzmat własnej stodoły,  w interesie Polski jest niepodległa Ukraina a nie Rosja na całej wschodniej granicy. 

Opublikowano
11 minut temu, RusiL napisał:

A od kiedy polityka nie ma wpływu na ceny???

Jak nie ma towaru to ceny rosną niezależnie co politycy by nie wymyślali. Nawet jakby kartkami reglamentowali to i tak gdzieś potem pójdzie to ceną rynkową, a jak jest nadmiar to cena spadnie. Wpływ jakiś jest, ale nie aż tak decydujący. 

Opublikowano

Ha jest na liście to ma przesrane jak inne podmioty z listy. Dziś patrzyłam na obniżone ceny drobiu z Cedrobu w Dino nawet psom nie kupiłam 😉 jedynie bojkot podmiotów z listy 500 może  czegoś nauczyć i zatrzymać  faszerowanie nas i naszych zwierząt syfem. 😡🤬

• Like 5
Opublikowano
5 godzin temu, Krowiarka napisał:

Ha jest na liście to ma przesrane jak inne podmioty z listy. Dziś patrzyłam na obniżone ceny drobiu z Cedrobu w Dino nawet psom nie kupiłam 😉 jedynie bojkot podmiotów z listy 500 może  czegoś nauczyć i zatrzymać  faszerowanie nas i naszych zwierząt syfem. 😡🤬

Jestem za tylko powiedz skąd np agrocentrum miało wziąć w sierpniu wrześniu  pszenice jak chłopy nie chcieli sprzedać a pasze robić trzeba gdzie agrocentrum miało najwyższą cenę w województwie i tak samo na konsumpcję pasza była 860 netto odbiór free konsumpcja nawet 990 950 słabe parametry 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v