Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sierpc ponad 25k zdane, tl 4.15 bi 3.50 cena 2.12 zł brutto.

To chyba mlekovita nadal przed sierpcem z ceną.

Mam pytanie do kolegi grzesia. Sierpc sprzedaje w sieciach ser żółty pod własnym szyldem to dlaczego płaci słabiej jak te mleczarnie co sprzedają swoje produkty pod markami własnymi sieci?

Opublikowano
21 minut temu, vodz napisał:

Mam pytanie do kolegi grzesia. Sierpc sprzedaje w sieciach ser żółty pod własnym szyldem to dlaczego płaci słabiej jak te mleczarnie co sprzedają swoje produkty pod markami własnymi sieci?

Zły adresat pytania. Te pytanie kieruj na spotkaniu rejonowym do prezesa Grzegorza G. 

Opublikowano
2 godziny temu, vodz napisał:

Z tych parametrów co podałeś to w mlekovicie miałbyś z 3,6-3,7 tł i 3,3 bi a z takich parametrów to jednak są za Sierpcem

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, robertrolnik27 napisał:

Dużo lepsze parametry mam, dużo więcej mleka a cena 2.11 więc coś tu nie pasuje 🤔

To jest ceną bruto tak mam na fakturze może różnice robi premia lojalnościowa 

5 godzin temu, pawelol1905 napisał:

Zapewne chodzi o premię 20% do litrów ponad normę miesięczną z tytułu dynamiki skupu mleka.

Między grudniem a styczniem miałem  wzrost o nie cały 1000

Edytowane przez arosaw100
Opublikowano

A wczoraj bodajże w agrobiznesie było że tylko spadki aż się zdziwiłem. Z każdej strony pie....  głupoty . Mońki przez ostatnie trzy miesiące bez zmian 2,05 -2,08 netto powyżej 30tys  3,4 -4,5 mniej więcej parametry z glowy

• Confused 1
Opublikowano
54 minuty temu, krzychu121 napisał:

Jak zdecydowana większość rolników myśli że bez uni byśmy zginęli 

A prawda jest taka, że to unia zabije rolników.

Z krowami też możemy się pożegnać. Przy ograniczeniu emisji co2 o 55% w 2030. 90% w 2040 i koło 100% w 2050. Tu nie ma miejsca na rolnictwo a tym bardziej zwierzęta emitujące co2. 

Możecie się wszyscy zwijac, obory będą stały puste. Kwestia czasu. 

Żywność przyjedzie z Ameryki i Ukrainy. 

• Like 4
Opublikowano
57 minut temu, Nintendo napisał:

A prawda jest taka, że to unia zabije rolników.

Z krowami też możemy się pożegnać. Przy ograniczeniu emisji co2 o 55% w 2030. 90% w 2040 i koło 100% w 2050. Tu nie ma miejsca na rolnictwo a tym bardziej zwierzęta emitujące co2. 

Przecież przyjęta rezolucja nie obejmuje redukcji CO2 w rolnictwie 

Opublikowano

To już jakiś  czas wszyscy bembnją ze krowa puszcza bąki i beka i chcą zredukować  to bekanie i pierdzenie  bo przez  nie jest dużo metana co2 .ostatnio holandia i Irlandia  zaczęła redukcja  krów o 20% .Tak ze to wchodz na całego 

Opublikowano

Nie tylko mieszczuchy mam kolego który prowadzi gospodarstwo 'hodowla krów plus opasy i zboza  ma kasę lubi imprezki  wyjazdy w góry wypić bimberek narazje jest mu dobrze więc nic nie robi

Opublikowano
2 godziny temu, arosaw100 napisał:

Nie tylko mieszczuchy mam kolego który prowadzi gospodarstwo 'hodowla krów plus opasy i zboza  ma kasę lubi imprezki  wyjazdy w góry wypić bimberek narazje jest mu dobrze więc nic nie robi

u mnie chlewniarze i kurnikarze to samo, nowe chałupy, fendhy, wódeczka belvedere, ubranka monclery itp, x szóstki i porszaki, dusza hula, malorolnym dzierzawy przebijaja ale ludzie zapierdalają za miske ryżu, zwykłego człowieka mają za nic ale po 89 roku własnie o to chodzilo o kult pieniądza

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
48 minut temu, Pitekk napisał:

u mnie chlewniarze i kurnikarze to samo, nowe chałupy, fendhy, wódeczka belvedere, ubranka monclery itp, x szóstki i porszaki, dusza hula, malorolnym dzierzawy przebijaja ale ludzie zapierdalają za miske ryżu, zwykłego człowieka mają za nic ale po 89 roku własnie o to chodzilo o kult pieniądza

Dziwić się ludziom że piszą takie komentarze na rolników jak nawet rolnik na rolnika szczuje... 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Kolega pitekk ma rację,  a kurnikarze i chlewniarze to raczej przedsiębiorcy nie rolnicy często mają tylko tyle ziemi co te kurniki czy chlewnie na niej stoją. 

Edytowane przez robert1226
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v