Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

oddanie dopłat na czynsz to minimum i to jest ziemia za friko dla tego co się chce  rozwijać i grosz na chleb dla właściciela   ...a tu pany chcą żeby im właściciel dopłacał do nich ....no wstyd i żałosne to jest że jeden z drugim nie szanuje cudzej pracy .

za drogo to proszę sobie kupić a nie żądać aby ktoś dokładał do interesu 

ja nie mam dzierżaw i nie biorę ani nie daje  

• Like 1
Opublikowano

Cena zboża jak i kuku idzie pomału do góry to i koszty rosną tak że mleko też powinno podrożeć jak na razie u mnie podnieśli 15 gr. a ma jeszcze coś zdrożeć. Jak u was?

Opublikowano
10 godzin temu, pedro2 napisał(a):

😯😯 Chłopy zastrzelcie mnie.

Czy Ty gościu sobie jaja robisz czy następny dziabnięty? 

Chcesz żebym w imię Twojego dobrobytu i większego stanu konta odjął sobie i oddał Tobie? 

😆😆 Jeśli dziadek, ojciec i ja kupowaliśmy ziemię na ile była możliwość i teraz mogę oddać w dzierżawę i z tego żyć, to jestem oszustem, nierobem i powinienem oddawać krowiarzom za darmo. Najlepiej na własność

Jo? 😁 

Może inaczej 

Idziesz do tafił po fendta, właściciel mówi milion

Ty go wyzywasz, że mu się w dvpie poprzewracało, wsiadasz do fendta i jest twój za friko? 

Co z tego, że to jego własność. W imię Twojego dobrobytu powinien oddać za darmo.

W moim świecie zanim odjedziesz to trzeba zrobić przelew albo podpisać mini ratki. 

Odezwał się Pedro który parę dni temu śmiał się że kupił od rolnika obornik za pół ceny rynkowej. Jak zawieje tak pier**lisz. A innych wyzywasz że chcą za darmo ziemię. Kto ci powiedział że nie płacę za dzierżawę albo chce za darmo? I to właściciel decyduje komu chce oddać pole. A robicie narrację jakbyśmy kogoś zmuszali do oddania nam ziemi. I jeszcze ludzie na takie pierdoły polubienia daja

• Like 2
Opublikowano

No widzisz.

Powinieneś wyciągać wnioski, ja nie płaczę, że muszę komuś płacić krocie za gnój bo swojego nie mam. Tylko szukam gdzie taniej. 

We wsi mogę mieć tonę za belę, 3 lata temu tak brałem. I nie płakałem, że zdzierają ze mnie. Przy cenie beli 100zl z pokosa sprzedaję słomę i mam za to prawie 4t towaru.

Czy ja coś i Tobie mówię? Odnoszę się do Twojego kolegi sebusiek

Tyś się sam przyczepił do mnie 🤭

Opublikowano

No właśnie Tobie niech zaświta w końcu bo chyba dalej tego nie rozumiesz. Tu jest popyt i jest cena.

Co mnie obchodzi, że gdzie indziej jest tanio.

Jedź do Hajnówki i przywieź sobie 10ha tańszej 

Opublikowano

Tak samo jest na rynku maszyn u dealerów , mchale fusion można kupić u korbanka 20 koła taniej jak w danexie , jd jak miał contraktus to w bialej podlaskiej kosztował nawet 30 tysięcy taniej , ale była rejonizacja i nikt nikomu nie wchodził w teren .

Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

No właśnie Tobie niech zaświta w końcu bo chyba dalej tego nie rozumiesz. Tu jest popyt i jest cena.

Właśnie o to chodzi że chyba na starcie nie zrozumiałeś o czym piszemy. Bo my o tym że płacić takie wysokie stawki za kupno lub dzierżawę to nie ma sensu i nie opłaca się. A zrobiliście dymy że płaczemy za ziemia albo innych rolników chcemy pookradac. Jedynie w czym ja mialem problem to że ten ceny ludzie sobie sami w głupi sposób napędzili. 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał(a):

A czyja to jest wina? Chłopcy poszli na łatwiznę w wielkie obszary, na fb grają wielkich celebrytow wszystkich pouczają. Tamtejszy zakład osm płaci bardzo średnio żeby nie powiedzieć słabo Ci co doją sami się na to godzą i ręka machają ze tak ma być.  To czyja to jest wina ? Dostawców Piątnicy mlekovity mlekpolu? Jak ich stać to płacą proste 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, kampl napisał(a):

Właśnie o to chodzi że chyba na starcie nie zrozumiałeś o czym piszemy. Bo my o tym że płacić takie wysokie stawki za kupno lub dzierżawę to nie ma sensu i nie opłaca się. A zrobiliście dymy że płaczemy za ziemia albo innych rolników chcemy pookradac. Jedynie w czym ja mialem problem to że ten ceny ludzie sobie sami w głupi sposób napędzili

Po raz kolejny powtórzę, a najlepiej cofnij się do mojego pierwszego posta wczoraj, w którym zacytowałem sebuska.

Ja mam w poważaniu kto ile komuś płaci 

Ale gość odleciał 👇

19 godzin temu, Supersebusiek napisał(a):

że ktoś kto nic nie robi ma większe zyski od tego co dyma na tej ziemi nie raz dzień i noc , mi to też jakoś nie podchodzi ale jak taki dobrotliwy jesteś to dwaj i 10 tysięcy tej dzierżawy no bo oni mają ziemię to muszą na niej zarobić bo są właścicielami .

17 godzin temu, kampl napisał(a):

. Jesteście k**wa mocni  Sracie we własne gniazdo licząc żeby tylko dojechać rolników co mają hodowlę i ziemię by wypłacali ludziom na etacie cały swój zarobek i zapieprzali cały rok by jeszcze dorzucić parę tysięcy typkom na etacie. 

Bycie właścicielem upoważnia do tego by czerpać korzyści z tego jak komu się żywnie podoba. 

A całe klu tych gorzkich żali zaczyna się od tego, że te wszystkie patologiczne, horrendalne stawki wy sami nabijacie!!!!!! 

Jeden przez drugiego potrafi wgonić po 4 tys czynszu tylko po to żeby mieć więcej. Potem płacz, że "darmozjady" nic nie robią i czystą kasę trzepią. 

Wy tworzycie tą patologię i koniec kropka.

Więc pretensje to tylko do siebie.

• Thanks 4
Opublikowano
42 minuty temu, robert1226 napisał(a):

Co to to A2.

Mleko A2A2, chodzi o kazeinę. Można powiedzieć, że to jest taka pierwotna kazeina, która kiedyś produkowały krowy. Moim zdaniem do będzie hit, ale wszystko się okaże. Sam mam nietolerancje na kazeinę, w niedużym stopniu, ale jednak. Mleko A2A2 jakby to napisać, jest mniej agresywna dla naszego przewodu pokarmowego. Jest lepiej strawna, od kazeiny A1. Tam chodzi chyba o jeden aminokwas, który robi ogromną różnie w trawieniu. No i mi jeszcze inne korzystne, aspekty, ale to można w necie poczytać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v