Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, dabrowskit napisał(a):

Mlekpol cena bez zmian będzie jak narazie.  Może na koniec msc rzucić coś prezes. Na 200tys litrów  na odbiór odchodzi z Zambrowa do Piatnicy

Niech tak dalej robią to na pewno im mleka przybędzie. 

Kolega zaczął mocno namawiać nas na przejście do Giżycka i chyba trzeba będzie mocno się nad tym zastanowić. Łącznie oddajemy przez rok około 2 mln. A myślę że nie tylko my będziemy mieli takie plany  skoro Giżycko systematycznie od połowy roku dorzuca po 10 groszy. To  już cena się mocno rozjechała 

Opublikowano
10 godzin temu, greg1985 napisał(a):

Zaraz dostaną jeszcze wypowiedzeń jak ludzie zaczną do Giżycka odchodzić bo tam już robi się niezła cena 🤷🤷🤷

Już sporo wypowiedzenia złożyło 

Opublikowano

A złoży jeszcze więcej. 
zamiast pojechać na stracie i dać dostawcom dobrą cenę to oni się będą szczycić że wypracowali nie wiadomo ile zysku i nie wiadomo jakie inwestycje poczynili a dostawcy zaczną odchodzić 

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Niech tak dalej robią to na pewno im mleka przybędzie. 

Kolega zaczął mocno namawiać nas na przejście do Giżycka i chyba trzeba będzie mocno się nad tym zastanowić. Łącznie oddajemy przez rok około 2 mln. A myślę że nie tylko my będziemy mieli takie plany  skoro Giżycko systematycznie od połowy roku dorzuca po 10 groszy. To  już cena się mocno rozjechała 

No ale tak konkretnie to ile przy jakiej ilości i jakich parametrach wychodzi w Giżycku? Bo w sumie ostatnio nie mogę się dowiedzieć.

Opublikowano

Nie wiem bo się nie interesowałem przejściem do nich. Kolega miał się dowiedzieć jaki mają cennik. Chyba że ktoś z forum wrzuci od nich cennik 

33 minuty temu, KoneserOporu napisał(a):

No ale tak konkretnie to ile przy jakiej ilości i jakich parametrach wychodzi w Giżycku? Bo w sumie ostatnio nie mogę się dowiedzieć.

Teraz, Pawel29 napisał(a):

@krzychu121 dużo kilometrów masz do Giżycka?

Do gizycka to koło 140 km. Ale mają dość dużych dostawców parę kilometrów ode mnie już od kilku lat i nie słychać żeby narzekali. Wiadomo do Piątnicy by z chęcią przeszli ale do molochów już nie 

W Giżycku podoba mi się podejście prezesa i rady. Nie ma warunków żeby inwestować to nie inwestują nie potrzebnie i na siłę nie wypracowują zysku. Tylko wolą pojechać na stracie ale zapłacić rolnikom trochę lepiej niż molochy a gdy jest odbicie zapłacić jeszcze lepiej. Praktycznie w zadnych rankinagach nie widnieją w których molochy są zawsze w pierwszej 3 a cena płacą 2 albo 3 w kraju. Coś na podobę hohlandu 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

No może ty bo jak by tak się tym interesowały to jak był dołek mleczny to do 30% rolników by jeździli i pytali o to , kolega ma 30 dojnych jak mu dołożyli karę za przekroczenie kwoty mlecznej  , to żeby nie miał odłożonej kasy to by zbankrutował i jakoś bank o nic go nie pytał .

Edytowane przez Supersebusiek
Opublikowano
12 godzin temu, dabrowskit napisał(a):

Mlekpol cena bez zmian będzie jak narazie.  Może na koniec msc rzucić coś prezes. Na 200tys litrów  na odbiór odchodzi z Zambrowa do Piatnicy

Jeden 🤔 dwóch czy 40 🤔

Opublikowano

To że taki bank może Ci nawet zablokować środki na koncie wypowiedzieć finansowanie w rachunku bieżącym i wypowiedzieć udzielone kredyty i zażądać natychmiastowej ich spłaty. Już wiele zakładów tak skończyło.  

Opublikowano
29 minut temu, robert1226 napisał(a):

Umowa z bankiem obowiązuje obie strony także bank też nie może odrazu tak jak piszesz grzesiu .

W wielkim skrócie tak to wygląda ale bank  np wnika w Twoje sprawozdanie i koszty i nakazuje Ci np obniżyć cenę mleka. 

Opublikowano

Widziałem cennik gizycka . Jeśli na listopad cena się nie zmieni w mlekpolu względem października to Giżycko płaci 20 groszy więcej przy moich parametrach. Także czekamy co pokaże mlekpol i trzeba myśleć o wypowiedzeniu. 

Godzinę temu, grzesiu napisał(a):

@krzychu121 z tym pojechaniem na stracie to trochę odleciałeś. Nie może być mowy o czymś takim bo zaraz banki się mocno przyglądają działalności takiego podmiotu. 

W banku też są ludzie. Jak masz dobry biznesplan to można i na stracie pojechać. Zresztą to ty pisałeś o tym na początku roku że Giżycko słabo przędzie a molochy takie zyski mają. 

Opublikowano
22 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

Widziałem cennik gizycka . Jeśli na listopad cena się nie zmieni w mlekpolu względem października to Giżycko płaci 20 groszy więcej przy moich parametrach. Także czekamy co pokaże mlekpol i trzeba myśleć o wypowiedzeniu. 

W banku też są ludzie. Jak masz dobry biznesplan to można i na stracie pojechać. Zresztą to ty pisałeś o tym na początku roku że Giżycko słabo przędzie a molochy takie zyski mają. 

Nie wmawiaj mi czegoś czego nie pisałem! "Nie pisałem że słabo przędzie!" Pisałem że mieli najwyższa  ze spółdzielni stratę za rok 23. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v