Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

tak wyjaśniona ze jest nowy zarząd który ogłosił przetarg , o czym to świadczy ? ześ ?? słabo intelektualny 

https://forsal.pl/transport/kolej/artykuly/9405269,kiedy-tunel-kolei-duzych-predkosci-pod-lodzia-cpk-gotowe-do-przetargu.html

Roman w tunelu samolot nie wyląduje zachowuj się. Nowy rząd jeszcze definitywnie nie powiedział co z CPK.

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Czyli ta instytucja pokazywała inne wyniki niż ta która teraz analizy robiła? Tzn sprzeczne?

Nowy zarząd nie robił jeszcze żadnych analiz ani prognoz. Pokazano tylko jak bardzo się myliła IATA robiąc takie prognozy 3 razy za rządu pis. Każda prognoza inna z tym, ze trend jest spadkowy. Nowy zarząd dopiero zrobi badania i analizy i zadecyduje co z lotniskiem cpk.

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, hubertuss napisał:

W sprawie CPK zostałeś tu wyjaśniony. Chciałeś danych dostałeś i nie potrafisz się z nimi pogodzić. 

ale ty masz błędne dane, to właśnie pis ma prawidłowe bo oni doliczyli te miliony imigrantów co to będą się zjawiać. Potem zmiana władzy i będzie wypychanie ich z powrotem i voila ruch zapewniony ;P

Tak mnie teraz naszło, czy aby Putin i Rosja nie powinna dostać jakiej nagrody od UE za działania proekologiczne? Przecież za***iście zmniejszają ślad węglowy jaki Ukraina będzie zostawiać po wojnie w stosunku do czasów z przed....

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, gregor1284 napisał:

Kaczynski też pis chwali. Dawno powinni się ludzi w ich wieku pozbyć. Jeden się zeszczywa a drugi w pampersie chodzi 

Karma wraca , żebyś tego na starość nie doświadczył ,a wtedy nie będziesz taki wesoły. 

Opublikowano

505 zł za przegląd techniczny samochodu? Diagności o nowej cenie

Czytaj więcej na https://motoryzacja.interia.pl/przepisy-drogowe/news-505-zl-za-przeglad-techniczny-samochodu-diagnosci-o-nowej-ce,nId,7270561#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

9 minut temu, hubertuss napisał:

oman w tunelu samolot nie wyląduje zachowuj się. Nowy rząd jeszcze definitywnie nie powiedział co z CPK.

ale cpk to szybka kolej i nie tylko 

Opublikowano (edytowane)

505 zł za przegląd techniczny samochodu? Diagności o nowej cenie

Czytaj więcej na https://motoryzacja.interia.pl/przepisy-drogowe/news-505-zl-za-przeglad-techniczny-samochodu-diagnosci-o-nowej-ce,nId,7270561#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

ale cpk to szybka kolej i nie tylko 

Jest że płacilibyśmy... .

Weź coś pierw przeczytaj...????

Edytowane przez PRZMAS19821982
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

no powiem tak, przez ostatnie 20 lat jakoś nie dostawaliście za płody rolne ceny z 2004 roku, a oni i owszem, a też im koszty rosły

jakoś w październiku rozmawiałem z diagnostą to dla niego tak realnie 200-250pln powinno to obecnie wynosic by był wilk trochę najedzony i dużo owcy jeszcze

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
5 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Jest że płacilibyśmy... .

Weź coś pierw przeczytaj...????

tam pisze ze domagają sie tak jak jest podwyżka najniższej krajowej , ale za pisu nikt nic nie dźwignął i nie wprowadzili zmian których unia domaga sie w ustawie o karanie spóźnialskich za nierobienie w czasie przeglądu    .......

Opublikowano
10 minut temu, Roman176 napisał:

Kiedy ostatnio była podwyżka stawek przeglądu technicznego ? Ile zarabiał wtedy diagnosta na godzinę ? Jaka była wtedy średnia krajowa ? 

Myślę, że jakby zrobili te 100-150 za ciągnik i 200-300 za samochód osobowy to nikt płakał nie będzie.

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

tam pisze ze domagają sie tak jak jest podwyżka najniższej krajowej , ale za pisu nikt nic nie dźwignął i nie wprowadzili zmian których unia domaga sie w ustawie o karanie spóźnialskich za nierobienie w czasie przeglądu    .......

Wiem co tam piszę...

Opublikowano (edytowane)

ale tam jeszcze domagają się w prowadzenie dyrektyw unijnych  

Że będą robić zdjęcia samochodu/ciągnika/motocykla na stanowisku ?? Jeżeli tak to bardzo dobrze. Mamy dużo starsze samochody niż na zachodzie a o dziwo mało który samochód u nas nie przechodzi przeglądu ...

Dalej w tekście piszą o 150zł netto za samochód, czy to aż taka duża podwyżka ??

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Myślę, że jakby zrobili te 100-150 za ciągnik i 200-300 za samochód osobowy to nikt płakał nie będzie.

jakby za ciągnik było 300 też by nikt nie płakał bo to co 2 lata

Opublikowano

ale zacytowałeś mnie ze mam nauczyć się czytać, z drugiej strony oni swoje a rząd swoje poczekamy pożyjemy

Przed chwilą, PRZMAS19821982 napisał:

Wiem też stosuję.jak zauważyłeś 

Opublikowano
Przed chwilą, Takeda napisał:

Przeczytałem ten artykuł Romana, to wynika z niego że stawki by wzrosły około dwukrotnie, więc bez przesady ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Takeda napisał:

1000 niech będzie i 50tys kary za wszelaki złom na podwórkach zarejestrowany i bez przeglądów, to może się wam w tych głowach naprawi.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

Kaczyński zna tylko swoje odbicie w lustrze no i kota 😂

4 minuty temu, Desperado napisał:

1000 niech będzie.

Może lepiej 10% wartości rynkowej pojazdu...

6 minut temu, Roman176 napisał:

ale zacytowałeś mnie ze mam nauczyć się czytać, z drugiej strony oni swoje a rząd swoje poczekamy pożyjemy

Wiadomo nowy rząd to każdy  chce podwyzek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v