Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Roman176 napisał:

2 godziny temu, DTaras napisał:

A propos. Dziś robiłem casco na byle BMW i wyszło, że na Teslę jest taka sama kwota...

a propo ma być eko modnie a po drugie bmw ma droższe ubezpieczenia 

chodź według rakomatu AC wygląda tak 

wiec uj tanio 

Ubezpieczenie AC dla Nissana Leafa to około 1 113 zł rocznie, podczas gdy dla Tesli 3 Long Range średnio wynosi ono 6 300 zł rocznie. Właściciele bardziej luksusowych modeli mogą liczyć na roczny koszt polisy wynoszący nawet 11 756 zł. Ceny polis AC mogą się różnić w zależności od firmy ubezpieczeniowej.

a w tych cenach to porszaki ferrari ma tańsze ubezpieczenia  Ferrari 458 Italia  10 000 zł

kompetencje według pisojebanca 

Wody Polskie w kropce. Miasto zalało, choć według prognoz nie powinno
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-wody-polskie-w-kropce-miasto-zalalo-choc-wedlug-prognoz-nie-,nId,7825058#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Na byle 520d wyliczyło 7864 niemal tyle samo co za model s bo było to 7910.

Opublikowano (edytowane)

Rzecznik Prokuratury Krajowej: Osobiście widziałem dekret, którym premier powołał Prokuratora Krajowego.

kiedy zmienił się w polsce ustrój państwa??

co ta po-lszewia uczyniła z polski?

-----------------------------------------------------------------

Red. Mazurek
-Inwestuje Pan w mieszkania?
Ryszard Petru
-Nie inwestuję w sensu stricto, posiadam mieszkania, ale nie jestem inwestorem w mieszkania.... Co znaczy inwestuję w mieszkania?

-Posiada Pan je bo tak się przytrafiło, spadły Panu z nieba? .... no nie, musiał Pan je kupić.

- Wie Pan co, no po prostu kupi...... co znaczy inwestuje w mieszkania? Zdefiniujmy sobie słowo inwestuje.

- Dobrze. Mam wiele mieszkań z wynajmu których czerpię dochód.
- Tak, no to w ten sposób tak😆

- Czy jest pan tępakiem? 
- Sensu stricto nie, ale co to znaczy być tępakiem? 
- Np. uchodzić za ekonomistę i nie rozumieć definicji inwestycji..? 
-Tak, no to w ten sposób tak.

:D 

doskonały odcinek

jak peowce dymają swoich wyznawców

Edytowane przez nie
Opublikowano
nie napisał:

A wiesz że inwestycja w coś wiąże się z polepszenie stanu lub wartości tego czegoś? I kto jest gupi? Petru kupił mieszkania i czerpie z nich dochód. Wartość mieszkań siłą rzeczy maleje i wówczas gdyby wybudował następne to by zainwestował w mieszkania. Wtedy gdy wyremontuje te zużyte to też zainwestuje. Póki co kupił i zainwestował w rynek najmu...

Opublikowano

co za brednie

kupuje mieszkania i z wynajmu ich kupuje następne, dodatkowo wartość mieszkań co roku jest większa (wystarczy porównać ceny) - jak to nie jest inwestycja to ty jesteś głupi?

poza tym, sam na końcu przyznał, że inwestuje

------------------------------------------------

Po przejrzeniu najnowszych oświadczeń majątkowych okazuje się, że są posłowie, którzy pobierają publiczne pieniądze na mieszkanie w stolicy, jednocześnie sami posiadają nieruchomości i zarabiają na ich wynajmie. Przoduje tutaj Robert Kropiwnicki (49 l.), który posiada 10 mieszkań.

W zeszłym roku polityk Platformy zarobił na ich wynajmie aż 178 tys. zł. Wydaje się, że Kropiwnicki ma przestrzeń do tego, aby zwolnić budżet państwa z obowiązku dopłacania mu do mieszkania. Tym bardziej że posłowie ślubują "czynić wszystko dla pomyślności ojczyzny". Opcji ma wiele — mógłby dojeżdżać, spać w hotelu sejmowym lub użyć pieniędzy zarobionych na wynajmie, do znalezienia czegoś w stolicy.

Niestety nie wiemy, jak Robert Kropiwnicki zapatruje się na tę sprawę, bo poseł nie odpowiedział na naszą prośbę o komentarz. Warto dodać, że polityk lubi też często podróżować samolotem za publiczne pieniądze.

Opublikowano
12 godzin temu, Agrest napisał:

Gospodarka się rozwija.

Po Beko wczoraj Rafako upadłość ogłosiła, a wcześniej jakaś firma z Gliwic z branży samochodowej. 

Ciekawe czy Niemcy zwiększają  nasadzenia szparagów?🤔

Ciekawe na kogo głosowali pracownicy tych firm , pewnie na PO  bo za PIS im źle było .

Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał:

Rzecznik Prokuratury Krajowej: Osobiście widziałem dekret, którym premier powołał Prokuratora Krajowego.

kiedy zmienił się w polsce ustrój państwa??

co ta po-lszewia uczyniła z polski?

-----------------------------------------------------------------

Red. Mazurek
Ryszard Petru
-Nie inwestuję w sensu stricto, posiadam mieszkania, ale nie jestem inwestorem w mieszkania.... Co znaczy inwestuję w mieszkania?

-Posiada Pan je bo tak się przytrafiło, spadły Panu z nieba? .... no nie, musiał Pan je kupić.

- Wie Pan co, no po prostu kupi...... co znaczy inwestuje w mieszkania? Zdefiniujmy sobie słowo inwestuje.

- Dobrze. Mam wiele mieszkań z wynajmu których czerpię dochód.
- Tak, no to w ten sposób tak😆

- Czy jest pan tępakiem? 
- Sensu stricto nie, ale co to znaczy być tępakiem? 
- Np. uchodzić za ekonomistę i nie rozumieć definicji inwestycji..? 
-Tak, no to w ten sposób tak.

:D 

doskonały odcinek

jak peowce dymają swoich wyznawców

Szymon Hołownia tak oczarował  ludzi swą drogą że oszaleli z radości  i postawili na lepsze życie .

W interesie lekarza będzie dzwonić do pacjenta . :D

Ach czary mary i oczarowani zagłosowali .

Opublikowano
15 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ciekawe na kogo głosowali pracownicy tych firm , pewnie na PO  bo za PIS im źle było .

Przeczytaj i pomyśl ( o ile to możliwe ) kto ich rozłożył.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/jsw-reaguje-na-zarzuty-rafako-kontraktu-nie-wypowiedzielismy/3c4dtyb&ved=2ahUKEwitx5S0jOaIAxUfSvEDHTNGCcYQFnoECC8QAQ&usg=AOvVaw3cErik1pxuisMDNkNn5nKo

Opublikowano
48 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Większość upadających firm leży tam gdzie wygrała lewicowa zbieranina .

46 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Niemożliwe...

możliwe bo tam gdzie wygrywa prawica nie ma nawet firm które mogłyby upaść, ale jak widać się wyrównuje i wszędzie będzie kupa.

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Hmmm.

A co tam jest?

spytaj sie ściany wschodniej dokładnie, ja słyszałem, że na podlasiu bimber, a na podkarpaciu wierni w kościołach. 😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v