Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
dysydent napisał:

ten frajer to do mnie było i potwierdzam. nie odebrałem tego jak chamstwo ani nawet jak obrazę. bo to za co tym frajerem zostałem uraczony jeśli by nie było wykropkowane to by już chamstwo było prima sort, co nawet niektórzy kropki czy gwiazdki już same w sobie chamstwem nazywają tylko czy chamskie wyzwisko świadczy o wyzwanym? u mnie to przejaw bezsilności i jak se czasem od popaprańczów i poszczańców powyzywam to dla tego że na te dwie bandy nie ma w Polsce siły i już wolę powyzywać niż liczyć że jaki putin przyjdzie i pogodzi tak że jeśli mnie ktoś wyzywa to tylko mnie uspokaja że nic więcej z jego strony mi nie grozi bo to jedyne co potrafi i może    a'propos putina to chyba tylko on może zaradzić aby Bruksela nie rozwaliła xujni od wewnątrz bo te niemieckie protesty bauerów znikąd się nie biorą i po takich poczynaniach tylko się rozleją na całą xujnię i wtedy moja ... sorry - kilku z nas nazwa tego czegoś zacznie nabierać pełni dosłownego znaczenia sie porobiło; putin nie podbijając reszty Ukrainy może rozwalić xujnię https://businessinsider.com.pl/gospodarka/bruksela-zdecydowala-cel-na-ukraine-nie-bedzie-wiemy-co-zrobi-rzad-tylko-u-nas/pl7r0mq ________________________________ jak najlepiej porozrywać PiS na kawałki? https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/awantura-w-klubie-pis-najstarsi-poslowie-nie-pamietaja-takiej-sytuacji/094hm87,79cfc278 Bosakiem

Tak też napisałem - nieadekwatnie. Napisałem też niegdyś, że pora tę wojnę kończyć i to z ruską klęską ale co ja mogę. Teraz Jemen będzie na handel wpływał a jak Iran zacznie fiksować w cieśninie Ormuz to benzyna będzie po dziesięć. I w czyim to będzie interesie?

Opublikowano
8 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Te protesty to chyba robota pisu. Fejki w prasie by wywołać jakieś prawdziwe protesty. Jak ci na granicy strajkowali inni siedzieli cicho a teraz nagle jak ci na granicy się dogadali to innym strajkować się zachciało.

c800c1829515dcc3c3b8b8419fec9e2b.jpg

Opublikowano
Roman176 napisał:

13 godzin temu, DTaras napisał:

Są. Silnik spalinowy w pojeździe to sprawność ok. 30 %. ze 100% energii nieodnawialnej. Elektryk to wraz z konwersją chemiczną i rekuperacją jakieś 90% z 85% energii nieodnawialnej. Omijamy koszty wydobycia ale nie mamy jak ująć kosztów śtodowiskowych produkcji paliw płynnych. Dodatkowo emisja szkodliwości jest w przypadku elektryka poza miastem.

to teraz wisienka na torcie w czasie pandemii ograniczony ruch w 80% z powodu obostrzeń , powietrze w miastach po za nim nie polepszyło

Pomimo mniejszej liczby samochodów i zaleceń o ograniczeniu poruszania się na przełomie marca i kwietnia poziom zanieczyszczenia powietrza był we Wrocławiu wyższy niż w ubiegłym roku. Tak wynika z obserwacji prowadzonych przez naukowców z Wydziału Inżynierii Środowiska oraz Wydziału informatyki i Zarządzania PWr.

Skończyli już to badanie czy nie? Poza tym nie badali PM10 z tego co napisano.

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

Te protesty to chyba robota pisu. Fejki w prasie by wywołać jakieś prawdziwe protesty. Jak ci na granicy strajkowali inni siedzieli cicho a teraz nagle jak ci na granicy się dogadali to innym strajkować się zachciało.

Tak było już. Rolnicy z mazur wypracowami sobie w weterynarii żeby opóźnić ogłoszenie strefy żeby swinie wywieźć to Kołodziejczak pod biurem gnój wyrzucił i ich starania na marne poszly

Opublikowano
Roman176 napisał:

Jak będą zamykane fermy? Projekt ustawy będzie różnił się od tzw. 5 dla zwierząt, która przewidywała roczny czas wejścia zakazu w życie i brak

Dobrze widzę iż to jest chciejstwo, znaczy projekt póki co?

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

Nie wątpię w to....

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

To nawet nie jest oficjalny projekt ... Nie ma tego w Sejmie, ktoś gdzieś na razie sobie o tym gada ...

Sprawdzają  grunt...

Czy już się brać za to  czy jeszcze poczekać...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Dobry chłop 👍

Dobry chłop idzie w odwiedziny do Wąsika i Kamińskiego ... Za dużo mamy lewackiego żydostwa w naszym knesecie ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, DTaras napisał:

Tak też napisałem - nieadekwatnie. Napisałem też niegdyś, że pora tę wojnę kończyć i to z ruską klęską ale co ja mogę. Teraz Jemen będzie na handel wpływał a jak Iran zacznie fiksować w cieśninie Ormuz to benzyna będzie po dziesięć. I w czyim to będzie interesie?

ok ok
a z jemenem dziwna sprawa że jankesi bronią szlaku handlowego konkurencyjnego dla ich interesów bo to szlak euroazjatycki i to Europa powinna tam ładu pilnować w swoim własnym interesie
jak to rozumiesz? bo ja nie za bardzo, jankesom co niektórym to też dziwne a Trumpowi prezent

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Dobry chłop idzie w odwiedziny do Wąsika i Kamińskiego ... Za dużo mamy lewackiego żydostwa w naszym knesecie ...

Nic mu nie zrobią ..te zarzuty to nie mają poparcia w faktach .

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v