Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

czyli zarobił więcej na detalu .....a za obajtka zysk był z przejęcia i rozgrabienia   lotosu jak i sprzedaży arabom ...no wielkie mi zarządzanie 🤣🤣🤣🤣 pierdel czeka na tego geniusza 🤣

Co ty z tym pierdlem ? ci z pis przelewali kasę na własne konta ? jeśli robili to mądrze to nie mają papug od tego . Przypomnę ci jak kradli działacze PSL o SLD i PO nie zapomnę . Partia Oszustów i Złodziei .

Opublikowano
20 minut temu, Mariusz2903 napisał:

PIS nie chciał a PO chciało i gdzie te miliardy na rozwój ? rok zleciał a tu ani grosza . Zobacz PKB za PIS a jakie są prognozy aktualne , pewnie jakiś kryzys nas czeka . Budżet świeci pustkami za PO a obciążenia mają być jeszcze większe . 

PKB za 2023 było bodajże 0,2% za pierwsze półrocze 2024 prognozują tak Dane o PKB nie kłamią. Wzrost gospodarczy Polski wyraźnie przyspiesza - Money.pl

A z KPO to tak na szybko Pierwsza wypłata z KPO już w Polsce. Wpłynęło 27 mld zł - Biznes w INTERIA.PL

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Ale z czego ty się cieszysz, że pis miał zyski bo zdzierał z ludzi na stacjach paliw? Ty jesteś normalny? Cieszy cię, że do tych zysków doliczyli kasę za pół darmo sprzedany Lotos. Sprzedaj swój majątek za pół ceny też będziesz miał takie zyski. Pytanie co potem będziesz sprzedawał?

Na nawozach zgrabili rolnika i tez mieli zyski. Cieszyło cię, że musiałeś płacić cenę razy dwa? Ale pis miał zyski. Już za pisu jak rolników wkur to ceny obniżali nawozów i grupa azoty zaczęła przynosić straty. Takie to były zyski. 

Czemuś wtedy wył że zadłużają państwo? ci teraz dopiero zadłużą.

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Przypomnę ci jak kradli działacze PSL o SLD i PO nie zapomnę . Partia Oszustów i Złodziei .

Czemu przez 8 lat PIS ich nie zamknął?

Opublikowano (edytowane)

Bo kradli zgodnie z prawem .

Jak można kraść zgodnie z prawem?  Podasz kilka przykładów?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Nie wiem ale można . Np. sprzedaż majątku za 1 zł , dzika prywatyzacja .

Zapomniałeś o takich "legalnych kradzieżach" jak sprzedaż Lotosu, rów za kilka miliardów, elektrownia do zburzenia, CPK na które poszło kupe kasy a nic nie ma itp itd.

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał:

Nie wiesz ale można? Typowy PISowiec. Wystarcza najprostsze pytania i już robisz z siebie pośmiewisko.

Większego platfusa na tym forum jak ty to nie ma ,taki farbowany lis , niby konfederat . Kto cię czyta to pomyśli sobie ale pożyteczny idiota .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Ulman napisał:

Jak można kraść zgodnie z prawem?  Podasz kilka przykładów?

Normalnie , nie pozostawiając dowodów. Nie ma dowodów - nie ma winy.😄 Jeżeli nawet jest świadek ,to nakłonić go po dobroci aby zmienił zeznania. .  Np sprawa Gawłowskiego ,dwójka emerytów ( teściowie pasierba Gawłowskiego ) z emeryturą 4 tys kupuje ??? apartament zagranicą. Normalnie " czeski film " nikt nic nie wie ,emeryci za granicę nie wyjeżdżali , biznesmen niby sprzedał ,ale nie pamięta żadnych szczegółów. Jedyny świadek wycofuje zeznania bo mu " wolne sądy " już nie groźne.😁😆😁

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

Możesz to wyjaśnić na przykładzie?

6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Większego platfusa na tym forum jak ty to nie ma ,taki farbowany lis , niby konfederat . Kto cię czyta to pomyśli sobie ale pożyteczny idiota .

Wiem, wiem, wiem...... dla sekty PIS wszystko dzieli się na pis i po. Tak wpojono prostemu ludowi bo w bardziej skomplikowanej konfiguracji , by sie pogubił. 

Nie nurtowało cię że nie masz pojecia jak można kraść ale uważasz że można? Twoja logika to przyjmuje?

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Zapomniałeś o takich "legalnych kradzieżach" jak sprzedaż Lotosu

21 minut temu, hubertuss napisał:

za pół darmo sprzedany Lotos

Specjalne oświadczenie w TVN24 po wyroku sądu:

"Publikujemy sprostowanie Orlen SA do materiału «Miliardy złotych strat. Znamy ostateczne rozliczenie fuzji Orlenu z Lotosem» wyemitowanego w TVN24 w dniu 24.08.2023 r. TVN 24 w materiale «Miliardy złotych strat. Znamy ostateczne rozliczenie fuzji Orlenu z Lotosem» z dnia 24.08.2023 r. podał nieprawdziwą informację, że Lotos został sprzedany za kwotę o 8,5 miliarda złotych niższą niż wynosiła jego wartość, na czym stracić mieli akcjonariusze Lotosu. W rzeczywistości Fuzja Lotosu i Orlenu nie przyniosła żadnej straty akcjonariuszom, w tym Skarbowi Państwa. W ramach połączenia akcjonariusze Lotosu dostali akcje Orlenu, a parytet wymiany był zgodny z cenami rynkowymi"

kilka razy już wam tłumaczyłem i wszyscy normalni od roku już to wiedzą, ale po-łgłówki mają tak wyprane mózgi propagandą, że do nich nic nie dociera, bo wszystko co powiedzą w tvn jest święte 

bylibyście wzorowymi hitlerowcami i stalinistami ślepo idącymi za propagandą

widzom republiki których tak wyśmiewacie, to wy nawet do pięt nie dorastacie, jesteście sto razy głupsi

a propos republiki, robią tak samo propagandę polityczną jak tvp i tvn, ale przynajmniej patrzą władzy na ręce i rozliczają ją z zaniedbań i nadużyć, a wspomniane tvp i tvn włażą władzy w d*pę i tuszuję wszystkie jej niegodziwości, z daleka widać kto jest sprzedajną ...........

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

czyli w sumie to sprywatyzowali tak jak balcerowicz. Sprzedali tylko po to zeby sprzedać?

Tak bo liczył się czas ,a był to jeden z warunków do przeprowadzenia fuzji , zresztą warunki te zostały narzucone przez UE.

Opublikowano
4 minuty temu, andrzej78 napisał:

Odwieczne prawo rynku : " towar jest tyle wart ile rynek jest w stanie za niego zapłacić '. Reszta to puste dywagacje.

Oczywiście że to prawda, tylko że drzecie ryła o złodziejskiej prywatyzacji która na tej zasadzie się odbywała a bronicie sprzedaży lotosu która na tej samej filozofii sie opiera. Możesz to wytłumaczyć? 

Musieli to sprzedać za wszelką cenę?

• Like 1
Opublikowano
55 minut temu, Desperado napisał:

Czemuś wtedy wył że zadłużają państwo? ci teraz dopiero zadłużą.

Wyjesz to teraz ty szukając dziury w całym. A wtedy co pis nie zadłużał nawet u Niemca pożyczki brali o druku kasy nie wspominając. 

15 minut temu, nie napisał:

Specjalne oświadczenie w TVN24 po wyroku sądu:

"Publikujemy sprostowanie Orlen SA do materiału «Miliardy złotych strat. Znamy ostateczne rozliczenie fuzji Orlenu z Lotosem» wyemitowanego w TVN24 w dniu 24.08.2023 r. TVN 24 w materiale «Miliardy złotych strat. Znamy ostateczne rozliczenie fuzji Orlenu z Lotosem» z dnia 24.08.2023 r. podał nieprawdziwą informację, że Lotos został sprzedany za kwotę o 8,5 miliarda złotych niższą niż wynosiła jego wartość, na czym stracić mieli akcjonariusze Lotosu. W rzeczywistości Fuzja Lotosu i Orlenu nie przyniosła żadnej straty akcjonariuszom, w tym Skarbowi Państwa. W ramach połączenia akcjonariusze Lotosu dostali akcje Orlenu, a parytet wymiany był zgodny z cenami rynkowymi"

kilka razy już wam tłumaczyłem i wszyscy normalni od roku już to wiedzą, ale po-łgłówki mają tak wyprane mózgi propagandą, że do nich nic nie dociera, bo wszystko co powiedzą w tvn jest święte 

bylibyście wzorowymi hitlerowcami i stalinistami ślepo idącymi za propagandą

widzom republiki których tak wyśmiewacie, to wy nawet do pięt nie dorastacie, jesteście sto razy głupsi

a propos republiki, robią tak samo propagandę polityczną jak tvp i tvn, ale przynajmniej patrzą władzy na ręce i rozliczają ją z zaniedbań i nadużyć, a wspomniane tvp i tvn włażą władzy w d*pę i tuszuję wszystkie jej niegodziwości, z daleka widać kto jest sprzedajną ...........

Dużo wyzywasz a to oznacza frustrację. Podany przez ciebie tekst nie znaczy, ze Lotos został sprzedany na dobrych warunkach. To jest normalna w twoim przypadku manipulacja. Każdy wie doskonale, że Lotos sprzedano za ułamek wartości.

5 minut temu, Desperado napisał:

Może niech ujawnią za ile i gdzie są pieniądze za to co sami sprzedali jak rządzili 8 lat temu. A wtedy było jeszcze co sprzedawać.

No przecież pis przez 8 lat miał szanse to ujawnić i co? Nie umieli czy wszystko było OK?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Musieli to sprzedać za wszelką cenę?

Tak był to jeden z warunków,tak jak pozbycie się części stacji w Polsce.

Co do zamierzchłej prywatyzacji ,to przeważnie tłamszono co się dało - obniżano wartość , czy stawiano w stan upadłości , następnie " swoi ludzie ' przejmowali za wierzytelności lub za symboliczne kwoty. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Wyjesz to teraz ty szukając dziury w całym. A wtedy co pis nie zadłużał nawet u Niemca pożyczki brali o druku kasy nie wspominając.

Ale mieli na wszystko, a ci nie mają już prawie na nic, generując przy tym jeszcze straty, hubertus, ty byłbyś mistrzem propagandy, oni tak umieją rządzić jak ty gospodarzyć.   xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v