Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 godzin temu, Agrest napisał:

Jestem po luźnej rozmowie  z pracownikiem ZA Puławy.

Jak to mówią jest po ptakach. Ukraina dostaje saletrzak po 600zł, załoga jedzie na minimum. W tym roku były już 4 wybuchy, przy czym do mediów wyciekł jeden gdyż nie dało się ukryć tego bo ucierpieli ludzie. Inwestycji zero, zawory niesprawne, ryzyko że Puławy zmiecie wzrasta.

Jakby tak zmienić obywatelstwo czy dostał by po 600 saletrzaku 🤔

Opublikowano

Napisałem że idą, a że ty podciągasz to pod czas przeszły to twój problem.

To że wcześniej szły to już dawno było o tym pisane.

Teraz dopisz że obowiązują nas kontrakty , i co idzie dziś, za pisu zostało podpisane.

A przecież nie możemy zerwać niczego co poprzedni rząd honorował

Opublikowano
Ulman napisał:

To jest jedna i ta sama swołocz i dlatego głosuję na Konfederację

A ja mam we du... Konfederacja to idealny recenzent bo walczy o życie. Nie uważam aby cokolwiek unieśli.

hubertuss napisał:

Potwierdzasz tylko to co napisałem. Pis przez 8 lat z uporem godnym lepszej sprawy rozkładał na łopatki wiele spółek

Są tacy co mają wiedzę i całe te tworzenie holdingów i spółdzielni miało na celu to samo. Leśnicy w dobrą wolę rządzących też nie wszyscy wierzyli i wierzą niestety...

W listopadzie przeszłego roku zagaduje mnie człowiek. Nie poznałem i aż żem się przeląkł bo łon na mojej wichurze. I tak sobie gadamy. Mówi mi, że cpn w ten plastik to raczej nie dla siebie pcha pieniądze i będzie z tego gnój. I był. A może jest jeszcze, niewiem.

• Haha 1
Opublikowano

Sąd łaskawy dla pijanego radnego Trzeciej Drogi. Chodziło m.in o jego zawód

50-letni Piotr M. to znana postać w lokalnej polityce. W Radzie Powiatu Biłgorajskiego zasiada już trzecią kadencję. Do PSL nie należał, ale w poprzednich wyborach dwukrotnie startował z list tej partii. Miał także epizod w Porozumieniu Jarosława Gowina, do którego wstąpił w 2019 roku.

Podczas ubiegłorocznych wyborów samorządowych znalazł się na ostatnim miejscu Trzeciej Drogi w wyborach do rady powiatu. Mimo to poparło go 463 wyborców, co pozwoliło na zdobycie mandatu. Być może pomogło to, że M. to przy okazji znany w Biłgoraju lekarz internista i gastroenterolog. Do niedawna był także zastępcą dyrektora Stacji Pogotowia Ratunkowego w Zamościu.

Z racji swej profesji Piotr M. w samorządzie zajmuje się sprawami zdrowia, w tej kadencji został nawet przewodniczącym komisji zdrowia, rolnictwa, ochrony środowiska i bezpieczeństwa.

19 maja 2024 r. radny wpadł na jeździe pod wpływem alkoholu. Podczas rutynowej kontroli na drodze krajowej nr 9 pod Opatowem wydmuchał prawie promil. Jego sprawą zajął się prokurator.

Już 31 maja do Sądu Rejonowego w Opatowie trafił akt oskarżenia w tej sprawie. Piotrowi M. za jazdę w stanie nietrzeźwości groziło nawet do dwóch lat więzienia. Ale już na pierwszym posiedzeniu jego pełnomocnik zwrócił się do sądu o warunkowe umorzenie postępowania. Sąd Rejonowy w Opatowie się na to zgodził.

Warunkowo umorzył postępowanie na rok, nakazał mu zapłatę 10 tys. zł na rzecz Funduszu Pomocy Pokrzywdzonym i Pomocy Postpenitencjarnej oraz zakazał mu prowadzenia pojazdów mechanicznych przez rok. Ale już w maju przyszłego roku Piotr M. znowu będzie mógł usiąść za kierownicę, bo sąd do zakazu zalicza okres od 19 maja, czyli chwili, kiedy prawo jazdy zostało mu zatrzymane.

Taka decyzja sądu oznacza, że radny nie został skazany za przestępstwo, jakim jest kierowanie pod wpływem alkoholu. Nie straci więc mandatu radnego, nadal będzie mógł pobierać dietę i decydować o najważniejszych sprawach dla mieszkańców powiatu biłgorajskiego.

Sąd: nieposzlakowana opinia
Dlaczego sędzia był tak łaskawy dla Piotra M.? Jak dowiedziała się WP, znaczenie miał zawód wykonywany przez radnego.

- Z ustnych motywów przekazanych podczas rozprawy wynika, że sąd wziął pod uwagę to, że oskarżony nie był karany, ma bardzo dobrą opinię z miejsca zamieszkania i pracy. Jest lekarzem świadczącym usługi rzadkich specjalizacji, jest gastrologiem endoskopowym, co powoduje, że prowadzi swoją praktykę aż w pięciu miejscowościach. To też miało znaczenie dla sądu, że w istocie skazanie, które mogłoby się łączyć z określonymi zakazami, powodowałoby utratę możliwości świadczenia usług na rzecz społeczeństwa przez tego lekarza - relacjonuje w rozmowie z WP sędzia Jan Klocek, rzecznik Sądu Okręgowego w Kielcach.

Jak dodaje, w szczególności sąd wziął pod uwagę to, że stopień nietrzeźwości oskarżonego nie był - zdaniem sądu - szczególnie wysoki. Ponadto sąd uznał, że zdarzenie miało charakter epizodyczny w życiu oskarżonego.

- Te wszystkie aspekty skutkowały tym, że sąd oczywiście uznając winę oskarżonego, doszedł do wniosku, że w jego przypadku nie ma potrzeby sięgania po sankcję karną i wystarczające dla przestrzegania porządku prawnego przez niego będzie warunkowe umorzenie postępowania - informuje sędzia Jan Klocek.

Zapytaliśmy Piotra M., czy w związku z tym, że sąd przyznał, iż kierował po pijanemu, ale go nie skazał, sam zamierza zachować się honorowo i złożyć mandat radnego. - W tej sprawie nie mam nic do powiedzenia - odpowiedział nam Piotr M. i się rozłączył.

🤮

Opublikowano

Zaraz kontrę dostaniesz , a bo za pisu też po pijaku jeździli.😁

A właśnie, coś ostatnio o Gersdorf było że sprawa dobiega końca, ale wysiadłem z auta i nie słyszałem końca.

Co ustalono w sprawie śmierci motocyklisty? Uczestniczyło ich auto w wypadku, zajechało drogę ? Co z oddaleniem się z miejsca wypadku.?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Agrest napisał:

Teraz dopisz że obowiązują nas kontrakty , i co idzie dziś, za pisu zostało podpisane.

A skąd wiesz jakie są kary umowne ?? Już jeden nierząd uwalił PKP Cargo zrywaniem umów ... PiSie całowały banderowców po 4 literach, tamci na nich za przeproszeniem srali a PiSie jeszcze mówiły jaka pyszna czekolada ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Robert Gwiazdowski: Donald Tusk wprowadza demokrację walczącą. Do zobaczenia na spacerniaku

Demokracja walcząca. „Ogień należy wypalić ogniem”
Czyli nie ma demokracji dla wrogów demokracji. Wrogowie demokracji wykorzystają bowiem wolności gwarantowane w demokracji, aby porządek demokratyczny „wyłączyć” od wewnątrz, jednocześnie domagając się ochrony swoich praw (w tym prawa do zniszczenia demokracji). Oczywiście prawa te należy im odebrać. Państwo demokratyczne powinno być przygotowane do użycia uprawnień nadzwyczajnych i „czasowego” zawieszenia praw człowieka, jeśli rządy prawa są sabotowane. „Ogień należy wypalić ogniem”.

Wygrana PiS w wyborach? Tamten błąd zostanie naprawiony
I teraz obiecany na początku kontekst. Przypomniano doktrynę walczącej demokracji po awanturze na Marszu Niepodległości 11 listopada 2013 roku. Z dramatycznym pytaniem: „Jak chronić państwo i jego podstawy przed tymi, którzy w państwie widzą swojego wroga” – w domyśle organizatorów (a może i uczestników) marszu.

Mogliśmy wówczas przeczytać w poważnym czasopiśmie prawniczym, że „system demokratyczny musi być tak skonstruowany, aby móc się obronić przed atakami na swoją istotę, a nie tylko zapewniać swobodny głos przy wyborach”. Ostrzeżenia nic nie dały, odbyły się wybory, które wygrał PiS. No i mamy dowód na to, że trzeba było im wygranie tamtych wyborów uniemożliwić.

Tamten błąd zostanie naprawiony teraz. Bo „argument z walczącej demokracji odgrywa rolę, gdy dochodzi do zakazu rejestracji partii, nakazu jej rozwiązania, zakazu startu w wyborach osób głoszących określone poglądy czy przewodniczenia przez nie w wiecach”. Do zobaczenia więc na spacerniaku!

dykta-tura wycierająca sobie mordę praworządnością

Szacun, Donald! Witamy w klubie!

Image

takie bilboardy powinni zrobić pis i konfederacja

------------------------------------

Nie opróżniono zbiorników Otmuchów i Nysa, które mają rezerwę powodziową.

„Pani Linda Hoffman z Wód Polskich (RZGW Gliwice) wyraziła opinię, że NIE TRZEBA BĘDZIE użyć zbiornika Racibórz i Polderu Buków "do ścięcia fali powodziowej".

Edytowane przez nie
Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Są tacy co mają wiedzę i całe te tworzenie holdingów i spółdzielni miało na celu to samo.

Wreszcie ktoś napisał (prawie ) otwartym tekstem.

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

PIS w prokuraturze a tu już uzbierali ponad 6 000000 zł i w sondażach depczą po piętach PO . Ciekawi mnie jedno czy nauczą się coś od Tuska czy dalej będą łamać praworządność brukselską ?

Uuuuu to się Rydzykowi rynek kurczy. Nie będzie zadowolony...

Opublikowano

video do tekstu, który wklejałem kiedyś

„Bezczelne są te k**wy i zuchwałe”

a ile jest takich przypadków, o których nigdy się nie dowiemy

Opublikowano (edytowane)

@jahooo wkleił fejka te kilometry z czapy wzięte Frankfurt też nie ten.

7 godzin temu, Agrest napisał:

Napisałem że idą, a że ty podciągasz to pod czas przeszły to twój problem.

To że wcześniej szły to już dawno było o tym pisane.

Ze szły pisałem cytując wpis kogoś innego. Czy teraz idą nie wiem. Nie wiem z kim tam rozmawiałeś i czy on mówi prawdę czy taki sam obrażony, ze nie ten rząd jak ty. Już ci napisałem co trzeba zrobić 

4 godziny temu, Agrest napisał:

Zaraz kontrę dostaniesz , a bo za pisu też po pijaku jeździli.😁

A właśnie, coś ostatnio o Gersdorf było że sprawa dobiega końca, ale wysiadłem z auta i nie słyszałem końca.

Co ustalono w sprawie śmierci motocyklisty? Uczestniczyło ich auto w wypadku, zajechało drogę ? Co z oddaleniem się z miejsca wypadku.?

Ale to nie ona prowadziła a jej mąż który nosi inne nazwisko. Więc to ,ze piszesz o niej jest trochę słabe. A wypadek był za panowania Zero więc też mnie ciekawi co ustalili.

3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

PIS w prokuraturze a tu już uzbierali ponad 6 000000 zł i w sondażach depczą po piętach PO . Ciekawi mnie jedno czy nauczą się coś od Tuska czy dalej będą łamać praworządność brukselską ?

No patrz jakie hojne społeczeństwo może czas by pis będąc w opozycji ogłosił postulat by partie same się finansowały a nie z naszych. Ale pis zdaje się samej krechy na wybory ma 35 mln. Więc zbierajcie dalej.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

@jahooo wkleił fejka te kilometry z czapy wzięte Frankfurt też nie ten.

to nie jest fejk, tylko fragment orginalnego posta, który zaistniał w postaci mema w internetach

niestety, są osoby, które takie z d... wyjęte rzeczy publikują, a inni w to wierzą bezkrytycznie, każda głupota powtórzona w internecie tysiąc razy staje się dla niektórych prawda objawioną

nie wierzę, że ktoś to robi z głupoty - raczej ktoś za to zapłacił , aby robić ludziom wodę z móżgu, 90% społeczeństwa nie odróżni jednego Frankfurtu od drugiego i nie wie, gdzie jest to cargo w niemczech, a to bliżej Polskiej granicy lepiej wygląda na grafice, prawda ?

Opublikowano

Pytanie kto za to zapłacił? Bo realnie mógł być to i pis by pokazać, że niby tak myślą zwolennicy rządu czy tam lewicy. Mógł to zrobić jakiś głupek co nic nie odróżnia a mógł to zrobić ktoś dla głupków by właśnie tak myśleli.

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Pytanie kto za to zapłacił? Bo realnie mógł być to i pis by pokazać, że niby tak myślą zwolennicy rządu czy tam lewicy. Mógł to zrobić jakiś głupek co nic nie odróżnia a mógł to zrobić ktoś dla głupków by właśnie tak myśleli.

Patrząc po działaniach obecnego rządu to i nawet oni mogli to popełnić (już takie zonki mieli).  Jakby pozakrywać tym wszystkim artystom nazwiska to nikt by się nie spostrzegł, że nastąpiła zmiana władzy (w sumie w wyborach o to chodzi by ludzie myśleli że coś zmieniają)

-latali wszyscy do prezesa, teraz latają do kierownika, konstytucje i tzw praworządność nadal rządzący mają w d*pie (chociażby umowa tusk vs ukraina), wypychanie długu poza budżet także odhaczone. miliardy na propagandę w tvp jest, kompromitacja MON i MSZ cały czas, minister edukacji zmienił płeć ale nie rozum. Podnoszenie podatków i opłat także odhaczone, lasy rżną? rżną nadal aż buczy nawet zwiększyli. rozdmuchiwanie socjalu także jest.

Jedyna różnica  w kraju to kolejny spadek standardów, bo tych co oburzały działania pisu na granicy czy z łamaniem prawa, teraz w większości ich to samo w wykonaniu innych ugrupowań już nie oburza. No to jest dopiero doza hipokryzji przemieszanej z głupotą i ignorancją. Nawet gadka z winą poprzedników jest, poczekamy ile lat, ale co dziwne jak coś dobrego to już zasługa tego rządu nie poprzedników.

Jeszcze niedawno wszyscy rżeli z Sikorskim na czele, że duduś się skompromitował, bo nie odróżnił prezydenta francji od rosyjskich jajcarzy, dzisiaj sikorka zrobiła to samo i nagle cisza nic się nie stało, z resztą z rybami też było cicho tvn nawet nie wspomniał. 

Jak na razie to mamy igrzyska i polowanie na czarownice dla prostego ludu kjtóry oburza się lub cieszy w zależności od strony. Nic, że to wszystko przypomina działania po ostatecznym upadku Napoleona gdzie niszczono sady, zabagniano zmeliorowane grunty, rozbierano mosty, bo to za jego czasów zbudowane więc złe. Tak wygląda zwłaszcza u bodnara który chciał wywalić 3000 osób które dostały jakiekolwiek awanse za czasów ziobry, ale coś mu nie wyszło w konsultacjach na poziomie europejskim i juz chodzi o 500 osób i komisja wenecka powie co ma zrobić. Ale stalinowskie złożenie samokrytyki by towarzysze pozwolili żyć leży na stole, czystki wszędzie godne pisorów i to bez patrzenia czy słusznie czy nie. 

KO ma gorszą ławkę niż za poprzedniej swojej kadencji, zaryzykowałbym stwierdzenie, że na poziomie pisu 2015 z tą różnicą, że nawet Szydło czy Maląg nie pier**liły takich kocopołów jak te nasze ministry, bo wiadomo, że Zukowska to jest poza skalą absurdu.

Na szczęście dla nas obecnie rządzący mają wsparcie trzęsącego zachodem establishmentu, marna to pociecha i jeszcze nie wiadomo, czy coś z tego będzie dla szaraczków na plus.

Radośnie rodacy zachowali się jak jak w latach 44/45 tzn pogoniliśmy Hitlera Stalinem, wiadomo on też ch*jowy dlatego @Ulman proponuje pogonić towarzysza generałem Franco (czyli głosować na konfę)

Ogólny poziom rządzenia popaprańców jak i pisdzielców jest podobnie żenująco niski, tylko że koalicja 13 grudnia zaczyna od poziomu końcówki pisu, a w polskiej polityce zawsze idzie w dół, więc szanse na poprawę jakości rządzenia niewielkie.

Opublikowano

Piotr Gursztyn
To stały trick Kierownika Tuska. Gdy tylko ma kłopot, wizerunkową wtopę, to następnego dnia wypuszcza prokuraturę, policję itp itd, aby przykryć swoje wpadki.
Lista takich numerków jest już całkiem długa:
1) po wizycie w Waszyngtonie, gdzie PAD wypadł dużo lepiej niż PDT dla przykrycia tego upokorzenia Tusk nagle ogłosił odwołanie 50 "PiS-owskich" ambasadorów.
2) na sto dni swych rządów był rozliczany za "100 konkretów na 100 dni". Wiadomo, jak to wypadło. W odpowiedzi był włam do domu Z. Ziobry.
3) po przegranym głosowaniu ws aborcji (a "to nie było zwykłe głosowanie") reakcją było zatrzymanie M. Romanowskiego.
4) po upokarzających konsultacjach z kanclerzem Scholzem odbył się włam do KRS. Konsultacje miały miejsce 2 lipca, prucie szaf w KRS 3 lipca.
5) teraz po kompromitacji zw z kontrasygnatą zobaczyliśmy teatralne zatrzymanie R. Czarneckiego.
Co będzie następne? Możemy tylko zgadywać, ale wiadomo, że będzie to równie pałkarskie. W każdym razie cdn.

Opublikowano

@nie z tym teatralnym zamieszaniem to chyba przesadzasz. Bo pisowcy odcinają się od Rysia choć wczoraj go tak dzielnie bronili to dzisiaj zawiesili. Coś dobry ten teatrzyk wyszedł skoro w pisie takie działania. Za chwilę będą pewnie odcinać się od kolejnych przekrętów i oszustów. A jeszcze wczoraj tak go bronili. Wczoraj były igrzyska i teatrzyk a dzisiaj on nie nasz.

Opublikowano (edytowane)

muszą się odcinać od Rysia, bo tu ewidentnie dali ciała, było utworzyć ministerstwo transportu i jeden człowiek by zlustrował całą siec drogową w Polsce.

Edytowane przez Takeda
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v