Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więcej czasu, ale wiadomo że nie zrobiono nic , poza kolejnymi krokami do bankructwa.

Nie uniewinnisz tej ekipy choćbyś się bardzo starał.

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

@nie podobno waszego wspaniałego podróżnika Ryszarda Cz. na lotnisku zatrzymali xD A i jego żona, córka kosmonauty też podobno świat w kratę ogląda ;) Ciekawe czy tacho pilnował jak jeździł tą ciężarówką z Jasła do Brukseli 🤔

Rysiek jest ok tylko sie na niego uwzięli . To jest hucpa, sPISek, i intryga postkomuny żeby Prawego I Sprawiedliwego pogrążyć.

Kiedyś PISałem że podczas wyboru wyborczego do Brukseli , Rysiek ja się dowiedział że tam nie pojedzie to miał minę jakby w gacie nawalił. Wiedział co ma za uszami😆

• Haha 2
Opublikowano

Coraz głupsze pytania zadajesz. I właściwie tylko pytania o przeszłość. 

Ale odpowiem - oczywiście że pisowcy kradli i  kłamali. Teraz są rozliczani. 

I pora by była byś dziś już rządzącym.na ręce patrzył, i razem z Tomkiem nie usprawiedliwiał wszystkiego poprzednimi decyzjami.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Więcej czasu, ale wiadomo że nie zrobiono nic , poza kolejnymi krokami do bankructwa.

Nie uniewinnisz tej ekipy choćbyś się bardzo starał.

Żeby to jeden zakład, ale przez 9 mies wszystkie pogrążyli, to trzeba mieć talent, zresztą mają wprawę po ostatnich rządach.Tylko ludziom we łbach się poprzestawiało i zapomnieli jak było.

6 minut temu, Agrest napisał:

Coraz głupsze pytania zadajesz. I właściwie tylko pytania o przeszłość. 

Ich wyborcy razem z rządem żyją przeszłością.   xD

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

Żeby to jeden zakład, ale przez 9 mies wszystkie pogrążyli, to trzeba mieć talent, zresztą mają wprawę po ostatnich rządach.Tylko ludziom we łbach się poprzestawiało i zapomnieli jak było.

Raczej wypadają PiSowskie trupy z szafy, typu sprzedawanie lokomotyw w PKP Cargo byle by było na wypłaty żeby szumu nie było ...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Desperado napisał:

Ich wyborcy razem z rządem żyją przeszłością.   xD

Czekaj, jak to było "Przez 8 ostatnich lat ..." xD Już nie mówiąc że wina Tuska były modne nawet w 2023r. xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

Jakie to jest piękne.😄

no jatka dla ciemnoty 

Sondaż. Liczba krytyków ponownie najwyższa w tym roku

"Oba wakacyjne miesiące okazały się niekorzystne, jeśli chodzi o postrzeganie rządu Donalda Tuska. Po lipcowym spadku akceptacji dla rządzącego gabinetu w sierpniu przewaga przeciwników utrzymała się. Po dwóch miesiącach równowagi (maj - czerwiec) obecnie rząd popiera niespełna jedna trzecia dorosłych Polaków, zaś jego przeciwnikami jest dwie piąte badanych. Lipcowa przewaga krytycznych ocen pracy rządu w sierpniu pogłębiła się i ponownie jest najwyższa w tym roku. (...) Po raz drugi z rzędu obniżyła się także akceptacja dla Donalda Tuska jako premiera" - podsumowuje CBOS.

"rząd zajmuje się tym w odpowiedni sposób
z kolei panuje wśród Polaków z wykształceniem podstawowym (33,3 proc.) oraz z wykształceniem zawodowym (29,2 proc.) - te same grupy

Opublikowano (edytowane)

tak rodzi się dyktatura, a idioci się cieszą

uważajcie na opady bo mogą być powodzie, oby nie takie jak w 97r.

Edytowane przez nie
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Roman176 napisał:

no jatka dla ciemnoty 

Sondaż. Liczba krytyków ponownie najwyższa w tym roku

"Oba wakacyjne miesiące okazały się niekorzystne, jeśli chodzi o postrzeganie rządu Donalda Tuska. Po lipcowym spadku akceptacji dla rządzącego gabinetu w sierpniu przewaga przeciwników utrzymała się. Po dwóch miesiącach równowagi (maj - czerwiec) obecnie rząd popiera niespełna jedna trzecia dorosłych Polaków, zaś jego przeciwnikami jest dwie piąte badanych. Lipcowa przewaga krytycznych ocen pracy rządu w sierpniu pogłębiła się i ponownie jest najwyższa w tym roku. (...) Po raz drugi z rzędu obniżyła się także akceptacja dla Donalda Tuska jako premiera" - podsumowuje CBOS.

"rząd zajmuje się tym w odpowiedni sposób
z kolei panuje wśród Polaków z wykształceniem podstawowym (33,3 proc.) oraz z wykształceniem zawodowym (29,2 proc.) - te same grupy

daj link

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

@nie wasze dorabianie ideologii do słów Tuska by znaczyły co innego niż powinny i tak jest słabe. Przy tym jak Horała ogłaszał, ze jak ktoś kradnie zgodnie z procedurami to nic mu nie grozi. To byłą jawna zapowiedź bezprawia tj, że można kraść.

A tym czasem Rysio znowu ma problem. Tym razem łapownictwo. On chyba jednak posiedzi. Nawet jak za wyłudzanie Euro z PE dostanie zawiasy i za to colegium humanum zawiasy to suma zawiasów będzie dla niego równa odsiadce.

10 godzin temu, Agrest napisał:

Jestem po luźnej rozmowie  z pracownikiem ZA Puławy.

Jak to mówią jest po ptakach. Ukraina dostaje saletrzak po 600zł, załoga jedzie na minimum. W tym roku były już 4 wybuchy, przy czym do mediów wyciekł jeden gdyż nie dało się ukryć tego bo ucierpieli ludzie. Inwestycji zero, zawory niesprawne, ryzyko że Puławy zmiecie wzrasta.

Przecież tam dobra zmiana rządziła 8 lat. Ludzie Ziobry. Rolników złoili na nawozach z dnia na dzień podnosząc ceny o 50 % i gdzie ta forsa? Ludzie od Zera wykoleili ten zakład jak Sasin PKP cargo. Każąc wozić wungiel i zrywać umowy z innymi klientami. A ty teraz winnych szukasz?

Pis rozmontowywał te spółki kilka lat i wam pasowało. Teraz nowe zarządy pracują po kilka miesięcy, 9 miesięcy żaden  jeszcze nie pracuje. A wy raptem winnych szukacie oczekując naprawy 8 lat destrukcji w pół roku. I tak się zastanawiam hipokryzja czy głupota?

Pamiętasz Orlen i szwajcarską spółkę widomo co to miała ropę dla nich kupować? Ile kasy wyparowało? Tylko Orlen to wytrzymał. Inne spółki po rządach ludzie pisu będą jeszcze długo do siebie dochodzić 

Wiesz, że saletrzak idzie na UA po 600zł. Wierzysz temu człowiekowi co ci to powiedział? Napisz zapytanie jako rolnik do posła pisu czy konfy z twego regionu niech zapyta publicznie oni na pewno z tej info skorzystają.

10 godzin temu, Desperado napisał:

Trzech tu jest takich zagorzałych wyznawców, co za koalicję dali by sobie jaja obciąć.   xD

To ty po rządach pisu już chyba dawno nie masz. 

Edytowane przez hubertuss
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

@nie

Wiesz, że saletrzak idzie na UA po 600zł. Wierzysz temu człowiekowi co ci to powiedział? Napisz zapytanie jako rolnik do posła pisu czy konfy z twego regionu niech zapyta publicznie oni na pewno z tej info skorzystają.

Gdybym nie widział kopii dokumentów przewozowych na własne oczy, tez bym nie wierzył w saletrzak po 600 netto i saletre po 720. W czasie gdy u nas saletra osiągała astronomiczne ceny , w takich cenach nasze nawozy szły na ukrainę do zachodnich holdingów. Te kopie pokazał mi człowiek od celników, bo ich to także bardzo wk.... i się trochę info rozeszło.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Hubertuss, w momencie pisania postu już wiedziałem jak narracja towarzyszyć z twojej strony mu będzie. Zero zaskoczenia.

Tomek zapytał czy to jednych wina, na co odpowiedziałem że nie, ale musiałeś usprawiedliwienie napisać.

Jesteś lepszy od Domestosa i Ace

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jahooo napisał:

Gdybym nie widział kopii dokumentów przewozowych na własne oczy, tez bym nie wierzył w saletrzak po 600 netto i saletre po 720. W czasie gdy u nas saletra osiągała astronomiczne ceny , w takich cenach nasze nawozy szły na ukrainę do zachodnich holdingów. Te kopie pokazał mi człowiek od celników, bo ich to także bardzo wk.... i się trochę info rozeszło.

Osiągała, szły? To kiedy to było za obecnego rządu czy za tego? Astronomiczne ceny to zdaje się za pisu były. A teraz pretensje do Tuska?

Potwierdzasz tylko to co napisałem. Pis przez 8 lat z uporem godnym lepszej sprawy rozkładał na łopatki wiele spółek z udziałem skarbu państwa tak jak pkp cargo. Odczekali kilka miesięcy po zmianie władzy i mówią patrzcie co narobił Tusk.

8 minut temu, Agrest napisał:

Hubertuss, w momencie pisania postu już wiedziałem jak narracja towarzyszyć z twojej strony mu będzie. Zero zaskoczenia.

Tomek zapytał czy to jednych wina, na co odpowiedziałem że nie, ale musiałeś usprawiedliwienie napisać.

Jesteś lepszy od Domestosa i Ace

Jakie usprawiedliwienie? CO mam usprawiedliwiać jak zarządy delegowane przez obecny rząd pracują po kilka miesięcy. Przecież wszyscy wiemy kto ten burdel w tych spółkach zrobił i postawił wiele na krawędzi upadku. To był pis to po co ja mam usprawiedliwiać po? Tak jak by twój sąsiad spowodował wypadek po pijaku a ty miał pretensje, że ja ciebie usprawiedliwiam. Ale z czego? 

Jak to było z tymi nawozami po 600? Chociaż wiesz dokładnie? One za Tuska tam po 600 szły czy za pisu gdy jak wyżej masz napisane nawozy w PL biły rekordy cenowe? Tak wiem to pewnie wtedy byłą też wina Tuska a ja go teraz usprawiedliwiam. Żeby kogoś usprawiedliwiać to trzeba mieć z czego. A tak się składa, ze pkp carko czy azoty to robota ludzi pisu.

Edytowane przez hubertuss
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v