Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Piękna przemowa Tuska wielki polityk i obrońca Ukrainy .

Cytat wypowiedzi ,Premiera Polski wybitnego polityka .

Donald Tusk na obchodach 85. rocznicy wybuchu II wojny światowej. "Nie może już tak więcej być"

Dzisiaj nie powiemy "Nigdy więcej wojny". Dzisiaj musimy powiedzieć: "Nigdy więcej samotności". Nie może już tak więcej być w historii, że Polska będzie samotnie stawiała czoła agresji temu czy innemu sąsiadowi — powiedział Donald Tusk podczas uroczystości w 85. rocznicę wybuchu II wojny światowe

Premier podkreślił, że "nie wystarczy mówić o pojednaniu, nie wystarczy schylić głowy w poczuciu winy ze strony tych, który na Polskę napadli i rozpętali II wojnę światową". — Dzisiaj najważniejszym świadectwem zrozumienia tej lekcji jest pełne poświęcenie dla obrony, gotowości organizowania całego świata zachodu Europy, NATO do obrony przeciwko agresji, której jesteśmy świadkami dzisiaj na polach bitew Ukrainy

Nigdy więcej słabości". Po to budujemy najnowocześniejszą armię w Europie, jedną z najsilniejszych w Europie.

Wielcy politycy obrońcy Polski i Ukrainy bronią przez ONUCĄ .

https://www.facebook.com/photo?fbid=927079619462735&set=a.548164484020919

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby, napój i tekst

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, galan99 napisał:

Nigdy więcej słabości". Po to budujemy najnowocześniejszą armię w Europie, jedną z najsilniejszych w Europie.

i że niby to Tusk powiedział akurat w rocznicę napaści niemieckiej plagi na Polskę?

zatem nie ma się co dziwić że

1 godzinę temu, mirro napisał:

Niemieckie media od jakiegoś czasu są zaskoczone wszystkim.

jeśli były zaskoczone przed tą przemową to po niej wpadną w panikę

czasem szkoda mi że wrodzone obrzydzenie uniemożliwiło mi nauki ichniego szwargotu to teraz ominie mnie ubaw wyłapania tych niuansów międzywierszowych w oryginale jakie na pewno gdzieś się pojawią w niemieckich mediach bo choć to nacja z gruntu tępa to każda reguła ma swoje wyjątki i zawsze jakiś zgermanizowany "Żymianin" czy Polak lub innej nacji które opanowały sztukę szybkiej improwizacji i nadążania kontekst uchwyci

wojny były od zawsze, są i będą choćby tylko z tego powodu że na planecie Ziemia ze zwykłej starości nie nadąży wymierać żaden gatunek w tempie pozwalającym uniknąć "efekt szarańczy"*

* - okresowy nadmiar zasobów środowiska pozwalający jednemu gatunkowi namnożyć się do ilości niszczącej całe środowisko a w efekcie i samego siebie

pamiętam czas jakiś temu niejaki Bartosiak powiedział - "Niemcy w czasach swojej dominacji w przeciwieństwie do Amerykanów nie mają tej gracji"

a no nie mają stąd armie budowane przeciwko ruskim zawsze na koniec są używane przeciwko Niemcom i to jeszcze w kooperacji z tymi ruskimi ;)

a to że Tuskowi owej "gracji" zabrakło? no jeżeli po kimś można się było  Polsce spodziewać to tylko i wyłącznie po nim bo Pani Róża Von Thun poszła won i aby Jej kto słuchał to się zrobiła za cienki bolek... zaraz; jest jakiś feminał do "cienkiego bolka"? xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

i że niby to Tusk powiedział akurat w rocznicę napaści niemieckiej plagi na Polskę?

zatem nie ma się co dziwić że

jeśli były zaskoczone przed tą przemową to po niej wpadną w panikę

czasem szkoda mi że wrodzone obrzydzenie uniemożliwiło mi nauki ichniego szwargotu to teraz ominie mnie ubaw wyłapania tych niuansów międzywierszowych w oryginale jakie na pewno gdzieś się pojawią w niemieckich mediach bo choć to nacja z gruntu tępa to każda reguła ma swoje wyjątki i zawsze jakiś zgermanizowany "Żymianin" czy Polak lub innej nacji które opanowały sztukę szybkiej improwizacji i nadążania kontekst uchwyci

wojny były od zawsze, są i będą choćby tylko z tego powodu że na planecie Ziemia ze zwykłej starości nie nadąży wymierać żaden gatunek w tempie pozwalającym uniknąć "efekt szarańczy"*

* - okresowy nadmiar zasobów środowiska pozwalający jednemu gatunkowi namnożyć się do ilości niszczącej całe środowisko a w efekcie i samego siebie

Nie bądź niedowiarkiem .

Wypowiedz po niżej poczytaj .

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-obchody-85-rocznicy-wybuchu-ii-wojny-swiatowej-nigdy-wiecej-,nId,7770481

Opublikowano

nie wiem w czym dostrzegłeś u mnie niewiarę pisząc

4 minuty temu, galan99 napisał:

Nie bądź niedowiarkiem

skoro jednak to niech będzie

a ja i tak mam satysfakcję bo ... @Ulman spójrz; udało mi się sprowokować Galana do wstawienia linka czyli dzisiaj na prawdę musi być święto

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nic ci się nie udało . Nie łap poziomu @Ulman  to dzieciak . Mija się z prawdą nienawidzi Ukrainy . Ukraina nie jest groźna dla Polski . Tylko ci co tam Uprawiają ale tego @Ulman nigdy nie zrozumie .

Nie masz na to wpływu . nie przypisuj sobie czegoś na co nie masz wpływu robisz propagandę .

O tym nie słyszał .

Unia Europejska rozważa wysłanie żołnierzy do Ukrainy w charakterze szkoleniowym. Decyzja w tej sprawie ma zapaść w najbliższych tygodniach. W Brukseli krąży jednak poufny raport, który ostrzega przed możliwą reakcją Moskwy.

https://businessinsider.com.pl/polityka/unia-europejska-rozwaza-wyslanie-zolnierzy-do-ukrainy-tajny-raport-ostrzega/ljcgm38

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał:

nie przypisuj sobie czegoś na co nie masz wpływu robisz propagandę

grunt aby skuteczną; gdy zadziała napisze się że to była "prawda objawiona"
zawsze działało :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Skoro nie stoi za nami nikt mocniejszy to jaki cel ma notoryczne podkurwianie wszystkich wkoło przez obecnych i poprzednich kretynow?  Znowu prosimy się o wp***dol w imię naszych wartości i honoru?

To wszystko na potrzeby polityki wewnętrznej. Zresztą od zwykłego pierniczenia to się chyba wojny dziś nie zaczyna. Musi być jakiś poważniejszy interes. 

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Jak do tej pory robisz nie skuteczną

ale że co? że drugiego linka wstawiłeś już sam?

zatem powtarzam

17 minut temu, dysydent napisał:

to niech będzie

myśl sobie co chcesz
widać i tak że jednak działa ;)

Opublikowano

Nie działa .

Twa : wewnętrzna propaganda tak ci każe myśleć że masz na to wpływ .

Niech dotrze do wielu że Ukraina nie jest wrogiem Polski .

Tylko ci co Uprawiają na Ukrainie i wszystko zrobią by mieć rynek zbytu jak najbliżej .

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Mija się z prawdą nienawidzi Ukrainy . Ukraina nie jest groźna dla Polski . Tylko ci co tam Uprawiają ale tego @Ulman nigdy nie zrozumie .

Za blisko Twój wzrok sięga. Spójrz troszkę dalej. Nie dostrzegasz tego co się stanie, kiedy skończą się działania wojenne i żołnierze wróca do domów. Może sie o0kazać że nie o taką Ukrainę walczyli i przelewali krew. A na bank nie o taką. Wtedy dopiero zrozumiesz o co kaman.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Żeby się nie nudziło .

Która cukrownia w Polsce jako pierwsza będzie do likwidacji ?.

Przecie zmniejszenie produkcji buraka w Polsce o 30 % .

To co zmniejszy się w Polsce to zostanie wypełnione przez kapitał uprawowy na Ukrainie . Czy nie o to chodzi . Ale nie przez samą Ukrainę .

2 godziny temu, mirro napisał:

Za blisko Twój wzrok sięga. Spójrz troszkę dalej. Nie dostrzegasz tego co się stanie, kiedy skończą się działania wojenne i żołnierze wróca do domów. Może sie o0kazać że nie o taką Ukrainę walczyli i przelewali krew. A na bank nie o taką. Wtedy dopiero zrozumiesz o co kaman.

Bzdura propaganda głoszona .

Będą nasyłać  jednych na drugich taką propagandą jak głosisz . Bo zachodniemu kapitałowi o to chodzi .

@mirro jako Kapitan powinien wiedzieć czy to prowokacja , pozorowanie czy w którymś  momencie  nastąpi atak ?.

To już nie blef Łukaszenki? Białoruskie oddziały coraz bliżej granicy z Ukrainą .

https://wiadomosci.wp.pl/to-juz-nie-blef-lukaszenki-bialoruskie-oddzialy-coraz-blizej-granicy-z-ukraina-7065681290938944a

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Żeby się nie nudziło .

Która cukrownia w Polsce jako pierwsza będzie do likwidacji ?.

Przecie zmniejszenie produkcji buraka w Polsce o 30 % .

A po co mają likwidować cukrownie? Twoja pogięta logika nie dopuszcza innego rozwiązania? 

Ty galan uprawiasz buraka?

Opublikowano

Mało ważne czy uprawiam czy nie .

Oczekuję żeby cukier był w cenie jak teraz 1,99 zł 

Skoro produkcja burak się zmniejszy w Polsce jaki sens jest tyle cukrowni trzymać jest to nie opłacalne .

Opublikowano (edytowane)

A będzie opłacalne dla Polskich cukrowni produkowanie cukru w cenie 1,99 zł nawet mniej bo dana cena to sklepowa  . Jak zmniejszy się produkcja cukru o 30 % .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

To wylicz ja zapytał czy będzie opłacalne dla Polskich cukrowni . Dla tych co uprawiają buraka .

Dla mnie to i z Wietnamu może być cukier, byle był tani jak teraz jest .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

To ty nie jesteś  patriotą tylko liberałem? 

O cukrownie i plantatorów buraka się nie martw bo nic ci do tego skoro nie produkujesz.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, galan99 napisał:

Niech dotrze do wielu że Ukraina nie jest wrogiem Polski

ma wszelkie predyspozycje by się stać jeszcze większym wrogiem jakim teraz jest rosja czy 85 lat temu Niemcy
ma nawet te predyspozycje większe (bo rosja stała się wrogiem Polski na samej Polski życzenie a że uzasadnione to nie ma to tu znaczenia) i najlepiej by dla Polski było gdyby z tej wojny rusko ukraińskiej nie wyszedł żaden nazbyt jednoznaczny zwycięzca bo oba te państwa to potwory gdzie stalinowi jedni a banderze drudzy hołdy nadal oddają

dalsze zgłębianie tematu nie kwalifikuje się na forum publiczne
przynajmniej przez najbliższe - tak na mój instynkt - pięć góra dziesięć lat

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Upaina jest naszym wrogiem tyle że teraz jest to zamiatane pod dywan bo napasamy ich kasą i są słabi. Oby pozostali jak najsłabsi bo każdy banderowiec jak tylko pewniej się poczuje to będzie jawnie miał roszczenia terytorialne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v