Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Darmowe podpaski i tampony trafią do polskich szkół. Nowy program rządu

Resort podał na stronie, że minister edukacji Barbara Nowacka ustanowiła w czwartek program pod nazwą Doposażenie szkół w środki higieny menstruacyjnej w roku szkolnym 2024/2025. Jego głównym celem jest poprawa opieki w szkołach w zakresie zdrowia menstruacyjnego oraz zidentyfikowanie skali ubóstwa menstruacyjnego.

tego właśnie brakowało żeby polskie szkolnictwo weszło na wyższy poziom 💪

-------------------------------

Patryk Słowik
Sorry, ale to jest, k…, niesamowite.
Zarzucasz PiS-owi upolitycznienie największej instytucji naukowej w Polsce.
Dochodzisz do władzy - szefem instytucji robisz wiceprezesa jednej z koalicyjnych partii, a polityków innych koalicyjnych partii wsadzasz na stanowiska po kilkadziesiąt tysięcy zł miesięcznie, jednocześnie zwalniając profesorów o międzynarodowej sławie.

polskie szkolnictwo i naukę czeka świetlana przyszłość

nobli będzie więcej niż w usa :D 

kto tych idiotów wybrał??? rozbiory to nie był przypadek

• Like 4
Opublikowano

Premier Tusk: dla aborcji, w pełnym tego słowa znaczeniu, w parlamencie tej kadencji większości nie będzie, .................

.............ale wszystkich zaniepokojonych tą sytuacją pragnę uspokoić, że przed następnymi wyborami również będziemy ją obiecywać. :D 

to jest nie pojęte, kim trzeba być i jaki mieć brak szacunku dla siebie samego, żeby ciągle wierzyć notorycznemu kłamcy i wybierać go na urząd premiera???

najpierw głosują na niego bo im obiecuje, że będzie tak i tak, a później gdy znowu okazuje się, że ich oszukał to włączają mechanizm wyparcia i mówią, że wiedzieli, że nie spełni swoich obietnic :D 

tusk dobrze wie, że ma taki elektorat: mówi, że nie spełni obietnicy, a ten mu jeszcze za to podziękuję i wyrazi podziw.

czy to jest choroba, czy głupota połączona z uległością na medialną propagandę?

------------------------------------

300polityka.pl
Trzaskowski: Dzisiaj znowu narzucamy Europie, a pewnym sensie całemu światu najważniejsze priorytety. 

jeden był królem europy, drugi chciał wdeptać w ziemię putina, a trzeci uważa się za prezydenta całego świata 🚑

banda odklejeńców, do cyrku pajace się nadają a nie do rządzenia

Opublikowano
54 minuty temu, nie napisał:

najpierw głosują na niego bo im obiecuje, że będzie tak i tak, a później gdy znowu okazuje się, że ich oszukał to włączają mechanizm wyparcia i mówią, że wiedzieli, że nie spełni swoich obietnic :D

A widzisz? Głosujący na niego wiedzieli że to ściema. Tylko wyborcy PiS nie zajarzyli i dalej walczą.:lol:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

A widzisz? Głosujący na niego wiedzieli że to ściema. Tylko wyborcy PiS nie zajarzyli i dalej walczą.:lol:

O taką przebiegłość wyborców Tuska bym nie podejrzewał , bo wielu miało i ma dalej wyłączone myślenie , no ale cóż mają mówić ,że sobie " strzelili w kolano ". Wyrazistym przykładem braku  samo decydowania  było zachowanie przy referendum .😃

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

czyli mówisz, że wyborcy KO to światowcy i wybrali Tuska dlatego, że tym się różni od Morawieckiego, że potrafi kłamać także po niemiecku?

17 godzin temu, Ulman napisał:

To nie naród tylko plemie które nigdy nie stworzyła żadnej państwowości bo się do tego nie nadają. 

Braki w edukacji się kłaniają, lub brunatne podejście. Było na szkołę nie rzucać kamieniami. Może i Waregowie założyli przodkom dzisiejszych ukraińców państwo, jednakże szybko się zasymilowali. Chrobry Przemyśl to od kogo zdobył?

I uprzedzając twoje psioczenie, że to skandynawowie, ostrożnie z tym, bo Polską  przez większość czasu gdy istniała też rządzili obcokrajowcy, a już chichotem losu jest, że najwyższe i najstarsze polskie odznaczenie wręczane przez prezydenta tj order orła białego ustanowił niemiec.

18 godzin temu, Ulman napisał:

A my przed wojną prowadziliśmy politykę dwóch wrogów i z żadnym sąsiadem nie chcieliśmy się dogadać więc oni dogadali sie ze sobą. Tylko tyle i aż tyle.

tutaj tylko to, ale ogólnie patrząc co tam potem się na forum wypisywali. Polska ma takie położenie, że albo będzie imperium (jakim przez jakiś czas była) albo będzie kolonią w różnym stopniu, nie ma stanów pośrednich.  Z hitlerowskimi niemcami mogliśmy się tylko dogadać na zasadzie mniej więcej dzisiejszej Białorusi vs Rosja z gotowością przesiedlenia się właśnie na tereny łukaszenki, btw taka endecja (poniekąd konfa uważa ich za swoich dalekich przodków) uważała właśnie wschodnie tereny, za rdzeń Polski. Spójrz na casus Czechów z tych lat, oddali Sudety, a potem resztę. konsekwencją dogadania się z ZSRR byłąby granica na linii Curzona. Polityka międzywojennej Polski była pełna błędów, ale dobrych rozwiązań nie było. Brakło na to czasu, dodatkowo bolączką polski było to co tak pietnujesz w którymś poście u ukrów. TJ korupcja, łapówkarstwo itd. O masz poniżej to co napisałeś to ni mniej ni więcej Polska międzywojenna.

17 godzin temu, Ulman napisał:

Jakby był u nich porządek to może by się ktoś z nimi liczył. Niestety to jest mafijno korupcyjno złodziejski twór ... bo kazdy kolejny kradnie. Obecnie popularny jest pogląd ze politykom zależy by wojna ciągle trwała. Czym dłużej trwa tym więcej ukradną z pomocy. Czym dłużej trwa tym większe będą zniszczenia co oznacza więcej kasy na odbudowę  a to oznacza że będzie jeszcze więcej do ukradzenia

Edytowane przez Takeda
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Takeda napisał:

czyli mówisz, że wyborcy KO to światowcy i wybrali Tuska dlatego, że tym się różni od Morawieckiego, że potrafi kłamać także po niemiecku?

Wyjaśnię to w krótkich żołnierskich słowach. 

Podejrzewam że wyborcy KO mieli głęboko w dupsku co Tusk im obieca i czy to zrealizuje, ponieważ priorytetem było wywalenie PIS na śmietnik. Chcieli zmiany i zrobili to. 

a już chichotem losu jest, że najwyższe i najstarsze polskie odznaczenie wręczane przez prezydenta tj order orła białego ustanowił niemiec.

Ale to był dobry Niemiec i ludzki pan.:lol:

Polityka międzywojennej Polski była pełna błędów, ale dobrych rozwiązań nie było. Brakło na to czasu

Bo się kuźwa nie tym zajmowali co trzeba.

• Like 1
Opublikowano

Braki w edukacji się kłaniają, lub brunatne podejście. Było na szkołę nie rzucać kamieniami. Może i Waregowie założyli przodkom dzisiejszych ukraińców państwo, jednakże szybko się zasymilowali. Chrobry Przemyśl to od kogo zdobył?

Jakie państwo założono upaińcom?

Opublikowano

@nie o co ty tutaj walczysz? MI aborcja wisi nie głosowałem na nich dla aborcji mam to gdzieś rząd dalej ni się podoba a ty wciąż wyjesz. Niech się przejmują wyborcy lewicy którzy pewnie i tak wolą Tuska od pisu.

1 godzinę temu, andrzej78 napisał:

O taką przebiegłość wyborców Tuska bym nie podejrzewał , bo wielu miało i ma dalej wyłączone myślenie , no ale cóż mają mówić ,że sobie " strzelili w kolano ". Wyrazistym przykładem braku  samo decydowania  było zachowanie przy referendum .😃

Kolejny który chce narzucić swoje urojenia światu. Kolejny walczy z wiatrakami. Przeciętny wyborca Tuska ma gdzieś aborcje a tym bardziej całkowicie dozwoloną i legalną. Czy naprawdę uważacie że od waszego skowytu wyborcy odwrócą się od Tuska bo nie będzie aborcji. Skoro tak myślisz to sam masz wyłączone myślenie. A referendum w sprawie aborcji ludzie też oleją Bo przeciętnemu człowiekowi wisi ten problem. A aborcja gdy płód jest poważnie uszkodzony interesuje tylko ludzi spodziewających się dziecka. I żeby pis tego nie ruszył dymu na ulicach by nie było to najbardziej ludzi wkur ło.

11 minut temu, jahooo napisał:

Wyborcy KO to głosowali "laczka kura aby nie PiS" - no i mamy, co mamy.

NO i jednak jest lepiej nie wiele ale lepiej złodziei gonią jak ktoś swój podpadnie jak ten debil ostatnio to won. Lepiej jednak jest. A jak będą wsadzać psiowców to będzie całkiem fajnie.

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

@nie o co ty tutaj walczysz? MI aborcja wisi nie głosowałem na nich dla aborcji mam to gdzieś rząd dalej ni się podoba a ty wciąż wyjesz. Niech się przejmują wyborcy lewicy którzy pewnie i tak wolą Tuska od pisu.

Kolejny który chce narzucić swoje urojenia światu. Kolejny walczy z wiatrakami. Przeciętny wyborca Tuska ma gdzieś aborcje a tym bardziej całkowicie dozwoloną i legalną. Czy naprawdę uważacie że od waszego skowytu wyborcy odwrócą się od Tuska bo nie będzie aborcji. Skoro tak myślisz to sam masz wyłączone myślenie. A referendum w sprawie aborcji ludzie też oleją Bo przeciętnemu człowiekowi wisi ten problem. A aborcja gdy płód jest poważnie uszkodzony interesuje tylko ludzi spodziewających się dziecka. I ż

A co mnie obchodzi aborcja , mowa jest o referendum , które było , czyli sytuacja z nie pobieraniem kart do głosowania . Zajarzył czy dalej właczony tryb wypierania faktów ?

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, andrzej78 napisał:

A co mnie obchodzi aborcja , mowa jest o referendum , które było , czyli sytuacja z nie pobieraniem kart do głosowania . Zajarzył czy dalej właczony tryb wypierania faktów ?

Chciałem dać ci szansę. Nie chciałem poruszać jak że kompromitującego referendum które było. Zwłaszcza temat o uchodźcach jak czas pokazał zrobił głupków z wyborców pisu. Mieli głosować przeciw a pis sprowadzał uchodźców na całego. Ale cóż nie skorzystałeś z tej szansy i się skompromitowałeś. Nie wracaj do tej głupoty jaką było to głupie referendum bo się ośmieszasz. Pewnie głosowałeś przeciw uchodźcom a jak się dowiedziałeś, ze pis ich w tym czasie gdy ty głosowałeś przeciw sprowadzał tysiącami to włączyłeś wypieranie faktów i pewnie dalej masz ten tryb włączony co?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

Pewnie głosowałeś przeciw uchodźcom a jak się dowiedziałeś, ze pis ich w tym czasie gdy ty głosowałeś przeciw sprowadzał tysiącami to włączyłeś wypieranie faktów i pewnie dalej masz ten tryb włączony co?

No skala tego procederu jest porażająca ,setki tysięcy - według Tuska ,a co ustaliła komisja śledcza ? Samo referendum tyczyło się przyszłości ,można było skutecznie zablokować relokację ,a teraz my jako kraj możemy cokolwiek w tej kwestii zrobić , dodam , że nic .Możemy się jedynie zastanowić gdzie ich umieścimy .

15 minut temu, hubertuss napisał:

Chciałem dać ci szansę. Nie chciałem poruszać jak że kompromitującego referendum które było.

Takie gadanie to koniowi możesz zameldować ?😆😆😁😆😁

28 minut temu, hubertuss napisał:

. Pewnie głosowałeś przeciw uchodźcom a jak się dowiedziałeś, ze pis ich w tym czasie gdy ty głosowałeś przeciw sprowadzał tysiącami to włączyłeś wypieranie faktów i pewnie dalej masz ten tryb włączony co?

Skoro nie wierzyłeś w obietnice Tuska ,to bądź konsekwentny i z dystansem podchodź to tego co mówi . Chciałeś faktów,to je masz.

Screenshot_20240824-164434_copy_356x618.png

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Kolejny który chce narzucić swoje urojenia światu. Kolejny walczy z wiatrakami. Przeciętny wyborca Tuska ma gdzieś aborcje a tym bardziej całkowicie dozwoloną i legalną. Czy naprawdę uważacie że od waszego skowytu wyborcy odwrócą się od Tuska bo nie będzie aborcji. Skoro tak myślisz to sam masz wyłączone myślenie. A referendum w sprawie aborcji ludzie też oleją Bo przeciętnemu człowiekowi wisi ten problem. A aborcja gdy płód jest poważnie uszkodzony interesuje tylko ludzi spodziewających się dziecka. I żeby pis tego nie ruszył dymu na ulicach by nie było to najbardziej ludzi wkur ło.

NO i jednak jest lepiej nie wiele ale lepiej złodziei gonią jak ktoś swój podpadnie jak ten debil ostatnio to won. Lepiej jednak jest. A jak będą wsadzać psiowców to będzie całkiem fajnie.

Ja mam cichą nadzieję, że sądy i prokuratura przemogą niemoc i będa wsadzać wszystkich, którzy bezprawnie korzystają z danych im przywilejów, i tych z PiS i tych z PO czy innej opcji. Wówczas przyznam, że zmiana była dobra.

Jak na razie dużo szumu - nikogo nie skazano, i tak zapewne będzie do końca kadencji

• Like 1
Opublikowano

Pis miał 8 lat mógł wsadzać ale kończyło się przeważnie jak u Karpińskiego nie możnością sformułowania aktu oskarżenia i przesłania go sądowi przez prokuraturę Ziobry. To o jakiej nie mocy sądów możemy mówić jak pis nie umiał tego robić. Zobaczymy jak teraz będą wsadzać. Nie moc w prokuraturze pewna jest bo ludzie Ziobry zostali. Nie którzy chowają się za immunitetami inni uciekają na Cypr. Czas pokaże. Na razie nie ma co się spieszyć bo Duda będzie ułaskawiał.

Opublikowano

Ja napiszę tylko tyle dla jednej i drugiej opcji krzyczącej o niezależności praworządności itd nie ma czegoś takiego jak niezależna tv i niezależna prokuratura czy sądy- każda partia reprezentuje swoje poglądy i po wyborach robi wszystko żeby ci prokuratorzy sędziowie mieli jak najbardziej zbieżne z nimi a już o TVP to szkoda się rozpisywać bo to zawsze jest i będzie tv rząd wiemy skąd jest kasa na finansowanie jej dlatego tam się nic nie zmieni.. 

Opublikowano
3 godziny temu, MariuszDe napisał:

Ja napiszę tylko tyle dla jednej i drugiej opcji krzyczącej o niezależności praworządności itd nie ma czegoś takiego jak niezależna tv i niezależna prokuratura czy sądy-

Ale z drugiej strony, to jakie trza mieć siano we łbie żeby wziąć służbowy samochód, słuzbową kartę i z rodziną jechać na wczasy? Przecież tu nie o samorządność, czy sądy chodzi. Toż to przejaw skrajnego debilizmu i skretynienia.

• Like 1
Opublikowano

jacus walczy z naciskiem na stopy ....targa ze sobą  50 kg całkiem nie potrzebnie 🤣

kura nie dziw że mu biodro siadło 🤣

chłop na urlopie jest ..wszyscy czekamy aż wróci i wyjaśni po co tyle żarł tych kanapek 🤣

• Haha 1
Opublikowano
38 minut temu, mirro napisał:

Ale z drugiej strony, to jakie trza mieć siano we łbie żeby wziąć służbowy samochód, słuzbową kartę i z rodziną jechać na wczasy? Przecież tu nie o samorządność, czy sądy chodzi. Toż to przejaw skrajnego debilizmu i skretynienia.

Ależ skąd ,jak powiadają " masz łeb to kombinuj " a kombinowanie to chyba  nie kradzież " 😉😄😉. Poniekąd urlop jest odpoczynkiem od pracy czyli defacto te pieniądze mu się należały 😆😁.

Opublikowano
9 godzin temu, mirro napisał:

zawsze jest tak ze świnia co głośno krzyczy najgłośniej obrywa 

taka ciekawość dzisiaj w orlenie w Czechach paliwo tańsze o 40gr lalalalalala  

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba i tekst

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v