Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Jeśli chodzi o ubogacenia to największy przypływ migrantów do Polski nie za Rudego ale za "premierów" Kaczyńskiego było. I to bez liczenia Ukraińców. 

tu sie mylisz na komisji stwierdzono inaczej ...  a propo co z aferą wizami ? 

Opublikowano (edytowane)

Szonuś, tylko czysto hipotetycznie...

Nie życzę Tobie i sobie...

Co byś zrobił gdyby ktoś bliski powiedział że czuje się kimś innym niż fizjologia na to by wskazywała?

Tak z ciekawości?

1 minutę temu, Desperado napisał:

Dlatego lubię Ciebie i życzę Ci zmian skoro teraz takie życie nowoczesne.

Znowu coś mi wmawiasz 

Nigdzie nie chwalę tego 

Mi bardzo odpowiada tradycyjny model rodziny....

Zapamiętaj.

Nie wyobrażam sobie by dziecko wychowywało dwóch pedałów...zapamiętasz?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
58 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Napisał powyżej.

Zobacz ile prezes sprowadził.

Tamtmi sevubogacaj rodzinę.

Od mojej ci wara i przestan  parszywą mordę nią wycierac

sprowadził Turków Uzbekistan Kazachstan itp z Europy sama komisja rozwikłała wątpliwości

piwa trzeba wypić co sie nawarzyło    

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Szonuś, tylko czysto hipotetycznie...

Nie życzę Tobie i sobie...

Co byś zrobił gdyby ktoś bliski powiedział że czuje się kimś innym niż fizjologia na to by wskazywała?

Tak z ciekawości?

Znowu coś mi wmawiasz 

Nigdzie nie chwalę tego 

Mi bardzo odpowiada tradycyjny model rodziny....

Zapamiętaj.

Nie wyobrażam sobie by dziecko wychowywało dwóch pedałów...zapamiętasz?

Bym powiedział, stań przed murem i jebnij sobie barana, pomoże na pewno.

Nie chwalisz, fakt, ale tolerujesz z wszelkimi prawami, a skoro tak to czemu się dziwisz że się ujawniają i czują normalnie? tego nie mogę zrozumieć jak można być za i przeciw? nie odpowiadaj, bo znam odpowiedź zmierzającą donikąd, tylko przemyśl to sam. Dobranoc jeszcze raz.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Desperado napisał:

Bym powiedział, stań przed murem i jebnij sobie barana, pomoże na pewno.

Oj nie wiem czy by pomogło....oj nie wiem...

Po jakimś czasie musiał byś się z tym pogodzić raczej...

Nadal mi coś wpierasz.

Jeszcze raz....

Takie osoby są...

Od tego że ich nie tolerujesz, no one nie znikną...

Niektórzy się ukrywają, inni na siłę promują...

Mi promocja tego się nie podoba....zapamiętasz?

Sam zobacz ilu w kościele się ukryło nawet...

Nie złośliwie ja.

No są i już...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

Owsiak na Pol'And'Rock - dawniej Przystanku Woodstock - nawiązał do nowej piosenki T. Love pt. "Nie, nie, nie", która w przesłaniu odradza stosowania języka nienawiści i uprzedzeń względem innych osób. - Przepiękny numer, którym bardzo często się dzielę (...) kiedy obok widzę niepokojące historie. Kiedy obok widzę głupotę, faszyzm, ludzi z.... No nie powiem... - zastanawiał się Owsiak. 

- A może i powiem: z obszaru osiem gwiazdek. Po prostu czuję wtedy w sercu niepokój, żeby znów czegoś nie zepsuć. Żeby znowu nie być nienawistnym do innych ludzi. I wtedy ten utwór każe nam pomyśleć, aby powstrzymać się z jakimkolwiek hejtem i przemocą i nie tłumaczyć sobie, że przemoc jest dobra na przemoc - ocenił lider WOŚP. 

nawet owsiak krytykuje po-łgłówków 

-----------------------------------------------

Patryk Słowik
Do początku lipca podwyżki opłat za wodę były, zdaniem ministra infrastruktury, „pisowskim kłamstwem” oraz obowiązywała obietnica rządu, że żadnych podwyżek nie będzie.
Gdy podwyżki jednak są, i to duże, okazuje się, że to skutek rządu PiS-u.

po-łgłówki łykną wszystko

"Gdybym był premierem benzyna byłaby po 5,19 zł. I to mogę powiedzieć z całą odpowiedzialnością".

---------------------------------------------

jakiś niepokój na rynkach, czyżby zwiastun czegoś niedobrego; trzeba dokupić dolarów :D 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Oj nie wiem czy by pomogło....oj nie wiem...

Po jakimś czasie musiał byś się z tym pogodzić raczej...

Nadal mi coś wpierasz.

Jeszcze raz....

Takie osoby są...

Od tego że ich nie tolerujesz, no one nie znikną...

Niektórzy się ukrywają, inni na siłę promują...

Mi promocja tego się nie podoba....zapamiętasz?

Sam zobacz ilu w kościele się ukryło nawet...

Nie złośliwie ja.

No są i już...

W kościele? To piszesz o gejach no są i tam...ale tu chodzi o to że wiele osobom z zaburzeniami psychicznymi być może można by było pomoc ale wg lewicy nie wolno bo to nie jest zaburzenie,to idzie za daleko dzisiaj czujesz się kobietą za dwa dni mężczyzna za tydzień psem a za miesiąc kotem i to niby ma być normalne?  niektórzy lewacy już zaczynają wychowywać dziecko bezpłciowo bo niby on/ona samo zdecyduje jakiej płci będzie jak dorośnie przecież przy takim wychowaniu to dziecko będzie zwykłym bezmózgiem...trzeba postawić jakaś granicę a nie tolerować wszystkie najobrzydliwsze zboczenia...https://www.se.pl/wiadomosci/exclusive/byla-gwiazda-tvp-wychowuje-dziecko-bez-okreslania-plci-sprawdz-jak-nazwala-swoja-pocieche-aa-d9ur-vCNG-zaWD.html

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

tu sie mylisz na komisji stwierdzono inaczej ...  a propo co z aferą wizami ? 

Jaka komisja? Komisja było o handlu wizami, a nie o ilości migrantów przybyłych do Polski. 

7 godzin temu, Desperado napisał:

To jeżeli to choroba to trzeba leczyć, a nie uważać to za normalność, ludzie co się z Wami porobiło do jasnej ciasnej?

Czasem można coś leczyć, czasem nie. Dobrobyt zaś ma zaś tyle z tym wspólnego, że jednostki rodzące się z odchyłem przeżywają. 

Ewentualnie się ujawniają. 

23 minuty temu, MariuszDe napisał:

W kościele? To piszesz o gejach no są i tam...ale tu chodzi o to że wiele osobom z zaburzeniami psychicznymi być może można by było pomoc ale wg lewicy nie wolno bo to nie jest zaburzenie,to idzie za daleko dzisiaj czujesz się kobietą za dwa dni mężczyzna za tydzień psem a za miesiąc kotem i to niby ma być normalne?  niektórzy lewacy już zaczynają wychowywać dziecko bezpłciowo bo niby on/ona samo zdecyduje jakiej płci będzie jak dorośnie przecież przy takim wychowaniu to dziecko będzie zwykłym bezmózgiem...

Słabo te leczenie szło. Ogólnie co jest zapisane w DNA i w mózgu zawsze wychodzi na wierzch. Swego czasu był taki zj** John Money który był lekarzem i kazał wycinać nowonarodzonym dzieciom to co nie pasowało do wzorca, i wychowywać jak się uzna. Nic to nie dawało. 

Lewicowi rodzice to są swoją drogą bezmózgi, ale popadać w drugą skrajność to też głupota. 

Co zaś do wspomnianego ukrywania się gejów? To było niby w porządku dla społeczeństwa? Bo tacy ludzie byli zawsze. Próbowali to ukrywać, biorąc sobie żony, albo to wypierać wstępując do seminariów, zakonów itd. Wtedy takie małżeństwo nieudane z krzywdą dla rodziny, posługa nieudana z krzywdą da społeczności wiernych. Po co ci to? Po co nam to? 

Opublikowano

nie macie co w nocy robic ??

10 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Nie wierzę że nie rozumiesz o czym mówię.

Inteligentny jesteś.

Wiesz co gadam 

przeceniasz seana..

10 godzin temu, Desperado napisał:

I sam sobie przeczysz, jak mają swoje prawa to się uaktywniają, a wtedy Tobie to już zaczyna przeszkadzać, to złodzieje i mordercy też mają prawa, byle Cię nie okradli i nie zabili?

a nie maja praw ?? jesli im nie zostana odebrane wyrokiem prawomocnym sadu ,maja takie same jak kazdy nieuku

9 godzin temu, Desperado napisał:

Ta w d*pach się przewraca od dobrobytu, ja bym ich k**wa w tydzień wyleczył.

ciebie lata lecza i im sie nie udaje,

taki komentarz do postow seana znalazlem 🤣0_1_122022_Jestescie_obrzydliwi_przez_pluszowymis.jpg?t=1722838478

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

nie macie co w nocy robic ??

przeceniasz seana..

a nie maja praw ?? jesli im nie zostana odebrane wyrokiem prawomocnym sadu ,maja takie same jak kazdy nieuku

ciebie lata lecza i im sie nie udaje,

taki komentarz do postow seana znalazlem 🤣0_1_122022_Jestescie_obrzydliwi_przez_pluszowymis.jpg?t=1722838478

Sam nieuku skończony czytaj co ja piszę a potem wsadzaj swoje pięć groszy, napisałem gdzieś że nie mają praw? dajecie im prawa a chcecie żeby się najlepiej nie ujawniali, ale co się dziwić, głosujesz za czymś a nawet nie wiesz za czym. Na PKS zagłosuj.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

Chyba na twoje bo jeszcze widać nie wypleniłeś tego w tej dziurze zabitej dechami. Rozumiesz pacanie że dajecie prawa do swobodnego ujawniania się pod przykrywką niby normalności, a jak się eksponują to was to strasznie mierzi.

Opublikowano

Rocznica Rozbioru Polski , przez ROSJĘ i ...Prusami i Austrią .

5 sierpnia 1772 roku w Petersburgu podpisano trzy traktaty rozbiorowe pomiędzy Rosją, Prusami i Austrią, ustalające granice zaboru. Pierwszy rozbiór Polski stał się faktem.

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby

Opublikowano
2 godziny temu, Desperado napisał:

Rozumiesz pacanie że dajecie prawa do swobodnego ujawniania się pod przykrywką niby normalności, a jak się eksponują to was to strasznie mierzi.

W zasadzie nie  może być mowy o ujawnianiu się, bo to w świetle prawa tacy sami obywatele jak reszta. Kwestia zaś wolności osobistej to już inna bajka. 

Opublikowano

daj pacanie konkretne przyklady albo spadaj spowrotem do piwnicy, no  chyba ze na plebanie masz droge wydeptana 🤣/

procz ciebie i proboszcza z wikarym, ilu was jest krypto-gejow ??😂🤣 reszta w toruniu ??

piszesz o jakis prawach wiec podaj przyklady-to takie trudne  ?

Opublikowano

Ministerstwo Infrastruktury

"Zwiększenie sieci dróg płatnych w Polsce może przyczynić się do zmiany postrzegania przez przedsiębiorców alternatywy dla transportu kołowego, tj. transportu kolejowego. Koszt przewozu towaru z punktu A do punktu B w ramach tranzytu przez Polskę realizowanego przez sektor kolejowy zyska na atrakcyjności względem takiego działania realizowanego przez transport drogowy, albowiem będzie się wiązać z podobnymi obciążeniami związanymi z wykorzystaniem publicznej infrastruktury" - podaje resort infrastruktury.
"Rozszerzenie sieci dróg płatnych jest więc działaniem wyrównującym konkurencyjność. Objęcie opłatą nowo wybudowanych odcinków dróg wysokiej klasy prowadzi bowiem do zmniejszenia nierówności międzygałęziowej pomiędzy transportem drogowym a transportem kolejowym, z którą mamy aktualnie do czynienia w Polsce" - dodano.

Ministerstwo Idiotów

--------------------------------------

taka ciekawostka

Pracowników urzędów pracy jest dziś ponad 20 tys. tj. więcej niż w 2004 roku, kiedy bezrobocie było 20%, dziś 3%.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał:

Ministerstwo Idiotów

ee tam czepiasz się ministerstwa, to że tekst jest adresowany do idiotów w nadziei że uwierzą w argumentację wcale nie musi oznaczać że idiota go pisał

zwłaszcza że naprawdę uwierzą :P

a to

6 minut temu, nie napisał:

Pracowników urzędów pracy jest dziś ponad 20 tys. tj. więcej niż w 2004 roku, kiedy bezrobocie było 20%, dziś 3%.

jest miarą skuteczności państwa w walce z bezrobociem - zatrudnić bezrobotnych w urzędach pośrednictwa pracy
działa? no działa a że po przez państwowe pośredniaki nikt jeszcze sensownej pracy nie znalazł i nie znajdzie to tylko "obiektywny efekt uboczny" nieuchronny z powodów nie raz tu opisywanych ile warte jest cokolwiek państwowe

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v