Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Agrest napisał:

Mała strata dla Polski , po co w Polsce ,jak będzie w Niemczech przywiozą . Niczego nie zabraknie .

PKP - TAKI SAM LOS DO sprzedania .

23 minuty temu, jahooo napisał:

Kiedy będzie strefa czysta w Zamościu ?.

Miasta w Polsce, które decydują się na strefę czystego transportu

Jak pisze gazeta w 2025 roku strefę czystego transportu chcą wprowadzić kolejne miasta w Polsce. Które to miejscowości oprócz Krakowa i Warszawy? Listę miast do których już niedługo nie wjedziesz starym samochodem, znajdziecie poniżej:

Wrocław,

Gliwice,

Katowice,

Toruń,

Gdańsk,

Gdynia,

Sopot,

Kraków,

Warszawa.

Przed miastem można zrobić  biznes  , parking 1 godzina 10 zł . 

Edytowane przez galan99
Opublikowano
46 minut temu, hubertuss napisał:

Widzisz tobie się wydaje, że wiesz lepiej niż jest na prawdę. Teren przekazano pod badania geologiczne by móc odpowiednio zaprojektować całość. Beton wg planu mają rozpocząć lać za 4 lata. W balona was pis robił a teraz ciężko wam uwierzyć, że jest inaczej niż wam kłamano. To jest elektrownia atomowa nie chlewik który sobie możesz znacząc budować bez żadnych badan planów itd. 

19 grudnia 2023, 06:15ALERT

Polskie Elektrownie Jądrowe zapowiadają przystąpienie do kolejnego etapu przygotowywania terenu pod atom z USA na Pomorzu do pogłębionych badań geologicznych. Choczewo 24 informuje o kolejnym spotkaniu roboczym w gminie.

Opublikowano

Większy biznes będą robić ci, co się z miasta wyniosą, sklepy, zakłady usługowe. Tak już się stało w Lublinie i dlatego miasto nie garnie się do SCT, bo ze strefy wyniesie się reszta firm. A na to czekają okoliczne gminy - Niemce, Świdnik

Opublikowano

Hubcio pomyślał że Tusiek w uja pisio zrobił bo ich plan kontynuuje. Zapomniał o gierkach powyborczych i  fali negatywnych  komentarzy. Ale przecież nie powie że tusio się wystraszył i podjął kontynuację. Propaganda mu podpowiedziała że to pisiory kłamali iż tusio nie będzie budował, a ten na białym koniu wjechał i fucka pisio pokazał🤣🤣🤣

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Hubcio pomyślał że Tusiek w uja pisio zrobił bo ich plan kontynuuje. Zapomniał o gierkach powyborczych i  fali negatywnych  komentarzy. Ale przecież nie powie że tusio się wystraszył i podjął kontynuację. Propaganda mu podpowiedziała że to pisiory kłamali iż tusio nie będzie budował, a ten na białym koniu wjechał i fucka pisio pokazał🤣🤣🤣

W Polsce koszt pracy jest bardzo wysoki. Potrzebujemy większej wydajności. Marta Półtorak opowiada, czym różni się praca za granicą od Polski .

https://www.facebook.com/watch?v=1725872771592655

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Jeszcze nie dawno oszuści z pisu nawet tutaj łgali, że Tusk wycofuje się z budowy elektrowni atomowych. A tym czasem w Choczewie przekazano teren pod prace geologiczne co oznacza zaczęcie prac. Znowu pisowska propaganda i media zrobiły głupków ze swoich wyborców.

.....

możemy mieć przypadek że samego Tuska zrobiono w balona i nawet jeśli Jemu się wydaje że Polska w obecnej sytuacji geopolitycznej będzie miała energetykę jądrową to i Mu się tak tylko wydaje

Ja nadal nie wierzę aby nawet jankesi pozwolili na to by kraj przyfrontowy, politycznie wobec Nich też niestabilny i nieprzewidywalny uzyskał znaczący postęp w usamodzielnieniu się czy to energetycznym czy militarnym bo mogli by utracić dużo z kontroli nad takim krajem i istnieje tu paradoksalna zbieżność interesów i niemieckich i francuskich i ruskich z jankeskimi.
Ja się upieram przy swoim - Polska nie miała nie ma i nie będzie miała energetyki jądrowej bo każdy z wyżej wymienionych krajów gotów jest nawet wojnę na terytorium Polski sprowokować niż do tego dopuścić tak że nawet nie wiem czy moje szczere życzenie abym się w tej kwestii mylił nie jest zbyt niebezpiecznie ryzykowne.
To że Tuskowi coś ktoś i w Brukseli naobiecywał to tylko po to aby uzyskać ustępstwa ku wyhamowaniu wzrostu znaczenia i siły gospodarczej Polski i na razie pozwolono Mu nawet se jakieś makiety papierowe kleić przez - ile powiadasz?> cztery lata? no przez cztery lata dużo się może wydarzyć i ile wystarczyło aby od wykrycia covid całą planetę do góry nogami przewrócił? pół roku?

jednakowo durne polaczyny'ście czy z pisdzielskiej czy popaprańskiej sekty oj głupie aż żal

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A w interesie wyżej wymienionych jest... by budować.

Nie o to chodzi by złapać królika, ale by gonić go...

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Agrest napisał:

A w interesie wyżej wymienionych jest... by budować.

Nie o to chodzi by złapać królika, ale by gonić go...

no no - psikutas bez "s" tak jak zbudować bez "z"

popiśdzielski kraj socjalizm budował budował i.. nie zbudował
tradycja regionalna

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
23 minuty temu, dysydent napisał:

a nadal nie wierzę aby nawet jankesi pozwolili na to by kraj przyfrontowy, politycznie wobec Nich też niestabilny i nieprzewidywalny uzyskał znaczący postęp w usamodzielnieniu się czy to energetycznym czy militarnym bo mogli by utracić dużo z kontroli nad takim krajem

Ojoj. To tyle pracy administracji USA poszło na marne? Tyle wysiłków strony izraelskiej  do kosza? Gdzie błąd w tresurze? Kto za to odpowie?:lol:

Opublikowano (edytowane)

nie pisz mi tu jakim syfem Twojego fetysza szajs-zbuka bo sam fakt że się z tym syfem zadajesz wystarczająco Cię określa abym nawet nie dociekał już któryś z rzędu raz co za kitu tam Ci w rozwodniony też tam mózg nawciskali
nie do Ciebie @mirro

a czekaj bo i Ciebie za bardzo nie zrozumiałem :ph34r: mógł byś ... bo właśnie owa tresura daje owoce - tresowany uwierzył że jeśli dostawał parówki za posłuszne sztuczki te łatwiejsze to jak fikołka do tyłu zrobi z potrójnym saltem to i kiełbasy dostanie
no; nie dostanie bo rozkaz fikołka przyjdzie tylko po to gdy uznają żeby sobie głupie bydlę na łeb upadło i samo bez zbędnych kosztów z zewnątrz kark skręciło

po to jest przecież tresura; dla tego jednego rozkazu

jeśli dobrze zrozumiałem nie musisz nijak reagować co nie znaczy że nie możesz a i fajnie było by jakie rozwinięcie (?) no nie mam ikony pieska z mordką na łapkach

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
40 minut temu, galan99 napisał:

W Polsce koszt pracy jest bardzo wysoki. Potrzebujemy większej wydajności. Marta Półtorak opowiada, czym różni się praca za granicą od Polski .

https://www.facebook.com/watch?v=1725872771592655

Pani Marta Półtorak raczyła rozbawić mnie do łez. Jakbym słyszał partyjnego kacyka PRL skarżącego się że robotnik wyjeżdżający na zachód pracuje więcej i nie szlaja się po zakładzie.  Ano droga Pani bo to kasa,  

9 minut temu, dysydent napisał:

a czekaj bo i Ciebie za bardzo nie zrozumiałem :ph34r: mógł byś ..

Oj to tylko taki sarkazm miał być i zdziwienie lekkie, że jednak ta Polska niestabilna i nieprzewidywalna. A było tak blisko. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

że jednak ta Polska niestabilna i nieprzewidywalna. A było tak blisko

no właśnie tak ma to wyglądać z polskiego.. przez Polsce wyciętą dziurkę do patrzenia

Opublikowano

a kto to jest ??

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Mała strata dla Polski , po co w Polsce ,jak będzie w Niemczech przywiozą . Niczego nie zabraknie .

PKP - TAKI SAM LOS DO sprzedania .

Kiedy będzie strefa czysta w Zamościu ?.

Miasta w Polsce, które decydują się na strefę czystego transportu

Jak pisze gazeta w 2025 roku strefę czystego transportu chcą wprowadzić kolejne miasta w Polsce. Które to miejscowości oprócz Krakowa i Warszawy? Listę miast do których już niedługo nie wjedziesz starym samochodem, znajdziecie poniżej:

Wrocław,

Gliwice,

Katowice,

Toruń,

Gdańsk,

Gdynia,

Sopot,

Kraków,

Warszawa.

Przed miastem można zrobić  biznes  , parking 1 godzina 10 zł . 

10 to nawet podziemny pod wawelem nie osztuje.. a zawsze pusty.

slyszales o czyms takim jak p+r ??

pewnie niebylesnigdy wtych miastachwiec ci podpowiem ze tam praktycznie nikt nie potrzebuje samochodu ..

swietnie wdac to w zimie -stoja calymi dniami zasypane w sniegu.

Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

po to jest przecież tresura; dla tego jednego rozkazu

Nooooo tu raczej o wykonanie różnorakich komend i rozkazów chodzi. Aby tylko bez szemrania.

3 minuty temu, dysydent napisał:

no właśnie tak ma to wyglądać z polskiego.. przez Polsce wyciętą dziurkę do patrzenia

noooo dobra, bo chyba bym poszedł za daleko w komentarzu

Opublikowano
22 minuty temu, mirro napisał:

noooo dobra, bo chyba bym poszedł za daleko w komentarzu

no samo zacząłem nadążać - jak to mówią - dorównałem szeregu i nie musisz bo przed szereg to jeszcze gorsze niż maruder z tyłu

Opublikowano
Wiceminstra edukacji Katarzyna Lubnauer przyznała w Radiu ZET, że jej resort "przygląda się" możliwym sposobom na lepsze egzekwowanie przestrzegania obowiązku szkolnego. Nawiązała w ten sposób do rodzinnych wyjazdów w trakcie zajęć.
- W wielu krajach mamy taką sytuację, że jeśli rodzic chciałby wyjechać z dzieckiem na wakacje w ciągu roku szkolnego, to mogą go nawet zatrzymać na lotnisku - dodała.
Obecnie w Polsce z konsekwencjami rodzice muszą się liczyć, jeśli nieusprawiedliwione absencje ich dzieci obejmą co najmniej 50 proc. zajęć w miesiącu. Bardziej rygorystyczne podejście w tej kwestii funkcjonuje np. w Szwecji. Jak wskazuje portal Euronews, tam uczniowie z powodów osobistych mogą opuścić zaledwie 10 dni zajęć w całym roku szkolnym. Do tego ich nieobecności muszą zostać wcześniej zatwierdzone przez szkołę. Niezastosowanie się do tych zasad może skutkować karą finansową. Jej wysokość określana jest indywidualnie. Jak to wygląda w innych krajach?
  • Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, jahooo napisał:

Większy biznes będą robić ci, co się z miasta wyniosą, sklepy, zakłady usługowe. Tak już się stało w Lublinie i dlatego miasto nie garnie się do SCT, bo ze strefy wyniesie się reszta firm. A na to czekają okoliczne gminy - Niemce, Świdnik

A co ma do tego SCT? Znowu dorabianie ideologii na silę. Drobny biznes z centrów się wynosi bo czynsze są kosmiczne. Serio uważasz, że gro klientów biznesów w centrach to ludzie jeżdżący starymi trupami.

14 godzin temu, Agrest napisał:

Pompowali wam ciemnotę do głów latami a teraz ciężko się pogodzić z faktami, ze może być inaczej. 

13 godzin temu, Roman176 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Wiktor @Vito82488734 CZY KTOŚ WYJAŚNI TEN FENOMEN KRAJU NAD WISŁĄ, ŻE KIEDY JAKAŚ PRZEŻARTA KORUPCJĄ WŁADZA KRADNIE BEZ PAMIĘTANIA, tO P ROŚNIE, GOSPODARKA HULAI I NA WSZYSTKO SA PIENIĄDZE. PRZYCHODZI NOWY RZĄD, co NIE KRADNIE I ZA PÓŁ ROKU NIE MA PIENIĘDZY, DZIURA BUDŻETOWA AŻ ZIEJE, CENY ENERGII SZYBUJĄ w KOSMOS, A NA KONIEC UE NAKŁADA NA TEN KRAJ PROCEDURĘ NADMIERNEGO DEFICYTU 4:00.06 06 lip 24 50,3K Wyświetlenia”

Co się dziwić. Niedouczeni ludzie nie wiedzą co to jest inflacja co to jest dodruk pieniądza zadłużanie budżetu państwa czy koniunktura na świecie. Te zjawiska miały miejsce za pisu. Jak ktoś rozumie ekonomie to rozumiał to czemu dziwi się niedouczony Wiktor a ty razem z nim.

Opublikowano
20 minut temu, hubertuss napisał:

Pompowali wam ciemnotę do głów latami a teraz ciężko się pogodzić z faktami, ze może być inaczej. 

Tobie dalej pompują ale jako fanatyk tfuska nie dopuszczasz myśli że ryży CIEBIE robi w h*ja.Ryży tak wybuduje elektrownię jak wybuduje CPK, potrójne lotnisko i 100 konkretów🤣Nie chcesz widzieć tego że te buńczuczne zapowiedzi tfuska to ochłapy propagandowe rzucane takim idiotom jak ty i tobie podobni, głosującym za kawałek pizzy.

• Haha 1
Opublikowano

Czas pokaże. Na razie pokazuje, że to was w wała robili. Teren pod budowę atomówki przekazali wykonawcy. Normalne, że jutro jej nie zrobi tylko zajmie to lata. CPK tez będą budować i jakoś nie krzyczeliście, że pis nie zbuduje choć 3 mld zł utopili i nic tam nie ma przez kilka lat. Tak to jest za tym, ze was w wała robią przemawiają fakty które już miały miejsce. Czy mnie w wała Tusk zrobi czas pokaże na razie zarówno cpk jak i atom są w  realizacji. A 100 konkretów? Serio? Żadna partia od a do z nie zrobiła co obiecąła i żadna nie zrobi więc tu nie czuje się oszukany ani trochę. Na paliwo po 5,5 na pewno nie liczyłem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v