Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym bardzo chętnie poczytał co koledzy maja do powiedzenia ale niestety ogranicza się to do kradzieży cudzych tekstów, wklejania linków i seryjnym zamieszczaniu głupawych lub prostackich obrazków. Ot i cały ładunek yntylyktualny PISocholików

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Ja bym bardzo chętnie poczytał co koledzy maja do powiedzenia ale niestety ogranicza się to do kradzieży cudzych tekstów, wklejania linków i seryjnym zamieszczaniu głupawych lub prostackich obrazków. Ot i cały ładunek yntylyktualny PISocholików

Nie potrzebuje z tobą rozmawiać , bo jesteś jak ten łysy z obrazka 

inbound8129969510582590261.jpg

3 minuty temu, Ulman napisał:

od platfusa zdrajcy medal przyjmiesz? Nie wstyd ci?

psl to nie platfusy , i przypominam  że głosowałem do powiatu na nich 

Opublikowano

Może i nie platfusy ale razem z nimi rządzą, więc to też zdrajcy. No chyba że teraz ich PIS inaczej klasyfikuje.

Jedna rzecz mnie bardzo nurtuje. Napisałeś dziś 5 postów. 4 z nich są obrazkowe. Co jest tego powodem? 

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

1 minutę temu, galan99 napisał:

Co ma Listonosz, kurier?.

Jak przybędą przybysze , bracia czarni spragnieni .

A przybędą?

Tam u was obecnie, ciapatych nie ma?

I myślisz że trafia tam do twojego...zadupia?

Może barykady, zasieki i miny jakie postaw przed domem...

U mnie są Gwinejczycy, Senegalczycy- bardzo grzeczni. Tylko gadają albo po swojemu albo po francusku.

Opublikowano
32 minuty temu, Ulman napisał:

Może i nie platfusy ale razem z nimi rządzą, więc to też zdrajcy. No chyba że teraz ich PIS inaczej klasyfikuje.

Jedna rzecz mnie bardzo nurtuje. Napisałeś dziś 5 postów. 4 z nich są obrazkowe. Co jest tego powodem? 

Obrazki łatwiej zrozumieć...

Czytać, to cza umić...

Opublikowano (edytowane)

Robert Gwiazdowski
Fanem CPK to ja nigdy nie bylem. I dawałem temu wyraz. Więc mam bardzo dobry tytuł do tego, by po tym jak się już dziś zmusiłem do wysłuchania, co na jego temat ma do powiedzenia premier, by napisać, że przede wszystkim to on ma swoich wyborców za idiotów 😉

nie od dziś :D 

-------------------------------------

to jest mega dobre

cudo :D 

kiedyś

Paweł Bejda
Jun 28, 2023
Jeden zagraniczny czołg blaszczaka kosztuje tyle co 800 dronów kamikadze, które masakrują czołgi, bwp i haubice, po obu stronach wojny na Ukrainie. Wg nowePSL to właśnie systemy dronów będą przyszłością nowoczesnych armii.

dzisiaj

Abamsy M1A1 w komplecie. Do Polski przybył ostatni transport czołgów M1A1 – mamy ich już 116. Jako następne w kolejce do transportu czekają najnowocześniejsze czołgi M1A2 SEP v.3 – zamówiliśmy 250 sztuk (oni zamówili :D )

hipokryci 

nowy hymn psl

Edytowane przez nie
  • Haha 1
Opublikowano

Polski biznes jest bardzo biedny , nie posiada kapitału .

Chcieli odbudowywać Ukrainę .

To Ukraiński kapitał w Polsce , będzie królował .

Ukraiński przewoźnik towarowy będzie mógł konkurować z mającym problemy polskim PKP Cargo. Ukrainian Railways Cargo Poland po roku od rejestracji uzyskał licencję otwierającą drzwi do unijnego rynku.

Na początku swojej działalności planuje zwiększyć wielkość ruchu przez ukraińsko-polskie przejścia graniczne. Dzięki temu spedytorzy z Polski i Ukrainy będą mogli skorzystać z usługi "od drzwi do drzwi" od jednego operatora, bez konieczności zawierania umów z wieloma firmami.

Polski biznes nie ma szans .

Opublikowano (edytowane)

Ktoś oglądał debatę  prezydencką w "największym mocarstwie świata" jak to ktoś tu pisał? Mi wychodzi, że to zwiastun zmierzchu demokracji w dotychczasowym stylu. I to nie dlatego, że chodzi o poziom tejże. Komfortowe, zasobne czasy wydały na świat pokolenia debili (w tzw zachodnim świecie), których głodni barbarzyńcy zmiotą z powierzchni. Z resztą już tak niejednokrotnie bywało w historii. "Idiokracja" niby durny film, ale jakże proroczy.

Politycy i klasy posiadające tylko dostosowały się do miernego poziomu wyborcy

@dysydent chyba ty pisałeś, że komuniści wytworzyli zbyt świadome społeczeństwo, dlatego upadli. Powiedziałbym, że wszelkie autorytarne czy nawet totalitarne ustroje tworzą świadome społeczeństwa obalające tyranów, prędzej czy później. Roślina najlepiej rośnie w lekkim stresie, człowiek podobnie

7 godzin temu, DTaras napisał:

U mnie są Gwinejczycy, Senegalczycy- bardzo grzeczni. Tylko gadają albo po swojemu albo po francusku.

e tam całą kadencję pisu powtarzałem, że Ewka Kopacz mówiła o wpuszczaniu imigrantów i jakoś ich nie wpuściła, pisiory powtarzały, że nie wpuszczać i jakoś wpuszczali. Jakoś u mnie na prowincji w najbliższym 15 tysięcznym miasteczku to za ich czasów pojawili się "opaleni", pół biedy jak tam otworzyli 3 kebaby bo jak wiadomo polak kebsa opierdolić lubi, ale większość chodzi całymi dniami po ulicach i to w tych tanich plastikowych afrykańskich klapkach jak tylko pogoda pozwoli, bo do zwykłej pracy fizycznej to się nie garną. Podobnie gruzini czy inni mieszkańcy kaukazu.To już wolę starą imigrację ukraińską co za***rdala za 2/3 naszej stawki, oni tez nie lubią tych swoich powojennych rodaków co im psują opinię w Polsce.

Edytowane przez Takeda
  • Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, galan99 napisał:

Polski biznes nie ma szans 

Przedstawisz dziś jakieś nowe katastroficzne wizje czy będzie to co zawsze?

Masz już źródło które potwierdzi że w Tarnawatce zamieszkają beżowi uchodźcy czy to była tylko kolejna twoja psychoza?

Opublikowano

Twój kapitał tez jest za mały , wchłonie cię większy za miedzy . Bracia Ukry cię wchłoną a bezowy będzie twym nadzorcą , żebyś dobrze pracował .

@Ulman sam powiadałeś że nie ma znaczenia czyj jest kapitał .

Opublikowano
nie napisał:

Robert Gwiazdowski
Fanem CPK to ja nigdy nie bylem. I dawałem temu wyraz. Więc mam bardzo dobry tytuł do tego, by po tym jak się już dziś zmusiłem do wysłuchania, co na jego temat ma do powiedzenia premier, by napisać, że przede wszystkim to on ma swoich wyborców za idiotów 😉

-------------------------------------

to jest mega dobre

cudo :D 

kiedyś

Paweł Bejda
Jun 28, 2023
Jeden zagraniczny czołg blaszczaka kosztuje tyle co 800 dronów kamikadze, które masakrują czołgi, bwp i haubice, po obu stronach wojny na Ukrainie. Wg nowePSL to właśnie systemy dronów będą przyszłością nowoczesnych armii.

dzisiaj

Abamsy M1A1 w komplecie. Do Polski przybył ostatni transport czołgów M1A1 – mamy ich już 116. Jako następne w kolejce do transportu czekają najnowocześniejsze czołgi M1A2 SEP v.3 – zamówiliśmy 250 sztuk (oni zamówili :D )

hipokryci 

nowy hymn psl

Gdzie ta hipokryzja? Jedno i drugie aktualne (póki co bo era tanich dronów powoli się kończy)

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Twój kapitał tez jest za mały , wchłonie cię większy za miedzy . Bracia Ukry cię wchłoną a bezowy będzie twym nadzorcą , żebyś dobrze pracował .

@Ulman sam powiadałeś że nie ma znaczenia czyj jest kapitał .

Ukry mnie nie wchłoną bo upainy za kilka lub kilkanaście lat  nie będzie. 

Co do kapitału to zawsze twierdziłem że nie ma narodowości ale mam wrażenie że tego nie zrozumiałeś. Sporo tłumaczenia więc m9ze później albo znajdę ci jakiegoś gotowca.

No i jak z tą Tarnawatką? Masz oficjalne źródło które potwierdza że będą tam bezowi? A może to były tylko twoje psychozy i fantazje?

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Ulman napisał:

upainy za kilka lub kilkanaście lat  nie będzie. 

Taki pewny jesteś .

Miliony Ukry w Polsce z kapitałem , Polak jako tania siła robocza tego kapitału   https://www.facebook.com/reel/449335731293631  , beżowi i czarni też będą stanowić jakiś % . 

NIE JEDNI BYLI PEWNI A UPADLI .

Najważniejsze przyczyny upadku cesarstwa zachodniorzymskiego to wielka wędrówka ludów, coraz słabsza armia i władza cesarska, a także kryzys ekonomiczny. W 476 r. n.e. germański wódz Odoaker obalił cesarza Romulusa Augustulusa. 

Nałożyły się problemy z zewnątrz w postaci najazdów wojsk barbarzyńskich. Nieliczne i słabe dotychczas plemiona barbarzyńców przekształciły się z czasem w silne grupy, takie jak Goci, Frankowie i Alanowie.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

A co mnie obchodzi jak ich PiS klasyfikuje 

9 godzin temu, Ulman napisał:

Bo jest wolność, i mam prawo robić co chce , mogę nie lubić PiSu albo po , wstawiać obrazki albo pisać, jeść czereśnie z pestkami lub bez 

Itd 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, galan99 napisał:

Ukraiński przewoźnik towarowy będzie mógł konkurować z mającym problemy polskim PKP Cargo.

Yyyyy a czemu to polski narodowy przewoźnik ma problemy? Pizło coś wczoraj? 

2 godziny temu, galan99 napisał:

Najważniejsze przyczyny upadku cesarstwa zachodniorzymskiego to wielka wędrówka ludów, coraz słabsza armia i władza cesarska, a także kryzys ekonomiczny. W 476 r. n.e. germański wódz Odoaker obalił cesarza Romulusa Augustulusa. 

I co na to Rzymianie? Już wiedzą czemu upadli?:lol:A ci ludzie jak wędrowali, to dokąd szli? Co mówili?:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Bo jest wolność, i mam prawo robić co chce , mogę nie lubić PiSu albo po , wstawiać obrazki albo pisać, jeść czereśnie z pestkami lub bez 

Itd 

Ale nikt ci wolności nie odbiera. Ja pytam skąd takie preferencje.  Czemu wolisz głupawe kolorowe gotówce a nie samodzielne pisanie?

Opublikowano
16 godzin temu, witejus napisał:

Ty tak z głupoty kłamiesz czy z cynizmu, czy jedno i drugie?

Tak nieładnie o Romanie napisać wstyd.

10 godzin temu, nie napisał:

Robert Gwiazdowski

I co mądrego ze słów Gwiazdowskiego wynika? A no tylko tyle nie mądrego, że chłop postanowił se ulżyć i upuścić frustracje krytykując premiera. Zero argumentów tylko inwektywy całkiem jak u ciebie. Zabawne jest to, że ty czy on tak łatwo wyzywacie od idiotów a na koniec sami nimi zostajecie przez swoje czyny a nie ze ktoś was wyzwie. Gwiazdowski mądry nie będzie od tego, że kogoś w necie powyzywa a ty mądry tez nie byłeś przywołując tekst jak to Duda w Chinach wykonywał rekomendacje Tuska.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Takeda napisał:

Ktoś oglądał debatę  prezydencką w "największym mocarstwie świata" jak to ktoś tu pisał? Mi wychodzi, że to zwiastun zmierzchu demokracji w dotychczasowym stylu. I to nie dlatego, że chodzi o poziom tejże. Komfortowe, zasobne czasy wydały na świat pokolenia debili (w tzw zachodnim świecie), których głodni barbarzyńcy zmiotą z powierzchni. Z resztą już tak niejednokrotnie bywało w historii. "Idiokracja" niby durny film, ale jakże proroczy.

Politycy i klasy posiadające tylko dostosowały się do miernego poziomu wyborcy

@dysydent chyba ty pisałeś, że komuniści wytworzyli zbyt świadome społeczeństwo, dlatego upadli. Powiedziałbym, że wszelkie autorytarne czy nawet totalitarne ustroje tworzą świadome społeczeństwa obalające tyranów, prędzej czy później. Roślina najlepiej rośnie w lekkim stresie, człowiek podobnie

e tam całą kadencję pisu powtarzałem, że Ewka Kopacz mówiła o wpuszczaniu imigrantów i jakoś ich nie wpuściła, pisiory powtarzały, że nie wpuszczać i jakoś wpuszczali. Jakoś u mnie na prowincji w najbliższym 15 tysięcznym miasteczku to za ich czasów pojawili się "opaleni", pół biedy jak tam otworzyli 3 kebaby bo jak wiadomo polak kebsa opierdolić lubi, ale większość chodzi całymi dniami po ulicach i to w tych tanich plastikowych afrykańskich klapkach jak tylko pogoda pozwoli, bo do zwykłej pracy fizycznej to się nie garną. Podobnie gruzini czy inni mieszkańcy kaukazu.To już wolę starą imigrację ukraińską co za***rdala za 2/3 naszej stawki, oni tez nie lubią tych swoich powojennych rodaków co im psują opinię w Polsce.

tę "Idiokrację" odkopał @DTaras a to wcale nie nowy film
Skubaniec ma jakiś zmysł intuicji wyprzedzającej zdarzenia jeśli odkopuje takie coś akurat na kilka dni przed czymś takim jak ta debata?
No u nas takie ekstrema jak Trump są marginesem politycznej sceny i nawet bym Ci uwagi cytowaniem nie zawracał gdybym nie natrafił na takie coś
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-06-27/polskie-matrioszki-kulisy-dzialan-prorosyjskich-partii/

te wszystkie klocki medialno propagandowe zdają się być nazbyt dobrze poukładane jak na przypadek czy mi się tylko wydaje i padam ofiarą bańki informacyjnej? Chrobok na yt ma stosowny wykładzik jeśli kto nie kojarzy tego zjawiska.

ja tej debaty nie oglądałem ale domyślam się  poziomu sporu starego tetryka z osaczonym średnio rozgarniętym cwaniaczkiem który wie kim jest adresat przekazu. Różne rzeczy można Trumpowi zarzucić ale nie lenistwo i pracowitością wiele swoich ułomności skutecznie niweluje. Bogu dzięki i On jest za stary jak na mesjasza bo jeszcze tylko brakowało by nam aby i jankesi się swojego dorobili po tych różnych hitlerach stalinach i długo by wymieniać ... no Żydzi na swojego też jeszcze czekają i to tez jest do zrozumienia zważywszy wielkość państwa i ogólnoplanetarny śmiech jaki by tu i teraz se jakiegoś okrzyknęli że się Im "objawił" xD

Antyimigranckość zaś w Polsce jest do zrozumienia ale u jankesów jest szyderczym dowcipem no chyba że w wydaniu rdzennych Indian
ot i mamy dowcip kompletny xD

43 minuty temu, jacek1296 napisał:

To bardziej wygląda na niedolną kontynuację "dwóch zgryźliwych tetryków".

eee tam - Tamci (z "Muppet Show") byli o niebo inteligentniejsi

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

mądry tez nie byłeś przywołując tekst jak to Duda w Chinach wykonywał rekomendacje Tuska.

no i Tusk aż tak mądry nie jest aby takowe wydać przed faktem zwłaszcza Dudzie. Tyle dobrze że po fakcie się skapnął i całkiem niegłupio się zachował.

Dla tego to Tusk ustawia polską scenę polityczną a nie ... reszta to takie "lemingostwo"; skoro taki termin ukuto dla myślowo totalnie niesamodzielnych, Ten jest chociaż samodzielny lokalnie a to że nie ogarnia całości niuansów międzynarodowej? nikt nie ogarnia

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
mirro napisał:

Yyyyy a czemu to polski narodowy przewoźnik ma problemy? Pizło coś wczoraj? 

Jak wczoraj? Jakeśmy tłumaczyli romanowi że wcale zarąbiscie nie jest - to wtedy jak mnie pamięć nie myli. Potem romek wstawiał, że to wina nowej władzy.

dysydent napisał:

Różne rzeczy można Trumpowi zarzucić ale nie lenistwo i pracowitością wiele swoich ułomności skutecznie niweluje.

Na bank manipulant i kłamca... reszta to już samonapędzający się mechanizm.

Opublikowano (edytowane)

aleś się "wysilił"
odkrycie że jakiś polityk to

30 minut temu, DTaras napisał:

manipulant i kłamca

na nikim przeciętnie nawet rozgarniętym nie robi żadnego wrażenia

gdzie nie spojrzysz... i jakoś to nikomu nie przeszkadza a wręcz jest punktem głównym egzaminu na polityka.
Tylko trudno wyczuć czy będzie manipulował innymi w imieniu .. w interesie swojego elektoratu czy sama tego obietnica nie jest manipulacją na tym elektoracie?

no my qwa mamy szczęście zawsze do tych drugich

no ostatnio to nawet możemy sobie sami ich wybrać i też nie pomaga.
na to znajdź receptę bo ja nie potrafię
chociaż mam swój typ - polityk który za podstawę władzy i kluczowy jej mechanizm wprowadzi w Polsce referendum, ale wprowadzi a nie tylko obieca.
Na polską specyfikę to w.g mnie jest najoptymalniejsza dla tego regionu w tym "mentalności średniej wypadkowej dla danej populacji opcja.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

no i Tusk aż tak mądry nie jest aby takowe wydać przed faktem zwłaszcza Dudzie. Tyle dobrze że po fakcie się skapnął i całkiem niegłupio się zachował.

Dla tego to Tusk ustawia polską scenę polityczną a nie ... reszta to takie "lemingostwo"; skoro taki termin ukuto dla myślowo totalnie niesamodzielnych, Ten jest chociaż samodzielny lokalnie a to że nie ogarnia całości niuansów międzynarodowej? nikt nie ogarnia

Jak pisałem Tuskowi można wiele zarzucić pewnie, że najmądrzejszy nie jest. Ale tę sytuację pięknie wykorzystał by zadrwić. Oczywiście, że prezydent nie przyjął by żadnych rekomendacji Tuska a tym bardziej ich nie wykonał. Widać to po stosunkach obu urzędów. To było takie finezyjne zadrwienie sobie z Dudy ale bardziej z wyborców pis takich jak @nie którzy łyknęli to, ze Tusk popiera to co w Chinach robił duda. I w dowód tego przywołują tekst gdzie Tusk Dudę ośmiesza ale oni tego nie rozumieją. W rezultacie w swej głupocie taki @nie zamiast bronić Dudy ośmiesza go pokazując tekst, że prezydent wykonywał rekomendacje premiera.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v