Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał:

Akurat pomysł związanych z butelką nakrętek uważam za debilizm top level. Nie wiem co to komu przeszkadzało ani co to ma na celu. Pokuszę się nawet o śmiałą teorię eko. Butelką z nakrętka więc nie wygodnie pić z gwinta. Więcej używa  się szklanek więc więcej się myje więc więcej wody, energii, detergentów itd. Rozwiązanie anty eko

nie wiem czy pamiętasz za komuny tzw "racjonalizatorów". Ilość pomysłów racjonalizatorskich w fabryce była podstawą do naliczania ekstra premii to wymyślali różne debilizmy byle cokolwiek zmienić
bodaj czy nie w filmie "Poszukiwany, poszukiwana" Barei jakiś dygnitarzyk grany przez Dobrowolskiego na makiecie osiedla bez sensu supermarket w stawie ustawił tylko po to by się do poziomu "racjonalizacji" zakładu przyczynić i stosowną gażę zgarnąć

przecież xujnia to nic innego jak utopia  Barei się robi i na pewno z pięćdziesięciu debili urzędniczych gażę stosowną za taką "racjonalizację" jak ogonek przy nakrętce butelki dostało.
szczytem wynalazczości to jest na miarę Europy a że to xujostwo jest nie wynalazek to i całość jedna wielka xujnia się robi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Chodzi o ochronę środowiska. Aktualnie coraz więcej napoi, posiada nakrętki, które są przyczepione do butelki, w taki sposób, że można ją bez problemu odkręcić, ale korek zostaje przy opakowaniu.

K...A KOSZT PRODUKCJI NAKRĘTKI DO BUTELKI .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

@galan99Ty z tym kombajnem naprawdę  nie zajarzyłeś?O.o

59 minut temu, galan99 napisał:

Nie będziesz uprawiał - najlepsza rada .

konsumenci mają gdzieś jakość polską - tylko cenna produktu się liczy .

Polski producent przegra wszystko z innymi krajami .

@Ulman specjalista powie tak i tak będzie . G....o będzie z roku na rok , będziesz musiał taniej produkować jak to zrobić twój problem inaczej zakończysz uprawę - Licz się z tym że buraki ostatni rok co będą trzymać cenę i też trzeba , taniej produkować .

@Ulman wiec jak - trzeba zakańczać  uprawę w Polsce - lub taniej produkować .

Spokojnie, będę jeszcze dłuuuugo uprawiał bo jeszcze się nie zdarzyło żeby twoje paranoje i lęki się zmaterializowały.  

Piszesz że nasz producent przegra wszystko z innymi krajami. Co przegra i dlaczego? Mają wszystko taniej? Co robią że tak tanio produkują? Gdzie maja niższe koszty?  Pytałem o twoją receptę na poprawienie zyskowności  produkcji i sam się głupotą swoją zaorałeś bredząc o szukaniu oszczędności w nawożeniu i ochronie. Jak tak czytam codziennie te twoje katastroficzne wizje to nasuwa mi się jedno podsumowanie  - "Gdy rozum śpi , budzą się demony"  

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
13 minut temu, dysydent napisał:

przecież xujnia to nic innego jak utopia 

Jaka utopia przez 20 lat dawała .

Teraz unia polskiego chłopa , przeżuje i wypluje .

2 minuty temu, Ulman napisał:

Ty naprawdę nie zajarzyłeś?O.o

Spokojnie, będę jeszcze dłuuuugo uprawiał bo jeszcze się nie zdarzyło żeby twoje paranoje i lęki się zmaterializowały.  

Piszesz że nasz producent przegra wszystko z innymi krajami. Co przegra i dlaczego? Mają wszystko taniej? Co robią że tak tanio produkują? Gdzie maja niższe koszty?  Pytałem o twoją receptę na poprawienie zyskowności  produkcji i sam się głupotą swoją zaorałeś bredząc o szukaniu oszczędności w nawożeniu i ochronie. Jak tak czytam codziennie te twoje katastroficzne wizje to nasuwa mi się jedno podsumowanie  - "Gdy rozum śpi , budzą się demony"  

Pier...losz głupoty jak to ty potrafisz .

Tylko inni chłopi jakoś tego nie potrafią w Polsce uczynić .

Opublikowano (edytowane)

nie wyrywaj z kontekstu bo całego zdania nie zacytowałeś w którym napisane że dopiero w utopię popada a nie że takową była już wcześniej

co innego udowodnić mi moją  głupotę to czasem nawet i podziękuję ale robienie głupka ze mnie na siłę to mogę ostry opier..ol zafasować
tak, że - "no!" ;)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
14 minut temu, galan99 napisał:

Jaka utopia przez 20 lat dawała .

Teraz unia polskiego chłopa , przeżuje i wypluje .

Pier...losz głupoty jak to ty potrafisz .

Tylko inni chłopi jakoś tego nie potrafią w Polsce uczynić .

Czego nie potrafią uczynić?

Masz już mądrą, powtarzam - mądrą , receptę jak obniżyć koszty? Wiesz juz co takiego tańszego wszyscy inni mają że produkują taniej?

Opublikowano

Dzieciak zapytał .

Cieplejszy klimat . Tak jak czereśnie i wiśnie z Węgier i Rumuni .

Tańszą energię . W Polsce od 1 lipca podrożeje . Nawozy już zaczynają drożeć .

Ukraina taniej produkuje i Polski chłop nie da rady .

Onuca taniej produkuje .

Opublikowano

No i co że cieplej? U nas bez problemu czereśnie rosną więc w czym problem? O ile maja tańszą energię i w jakich krajach? No i co że nawozy zaczynają drożeć? Tylko u nas drożeją? Oni maja za pół ceny?  Ty rozumiesz jak się ośmieszasz i robisz z siebie debila takimi "przemyśleniami?  

Opublikowano
43 minuty temu, Ulman napisał:

No i co że cieplej? U nas bez problemu czereśnie rosną więc w czym problem? O ile maja tańszą energię i w jakich krajach? No i co że nawozy zaczynają drożeć? Tylko u nas drożeją? Oni maja za pół ceny?  Ty rozumiesz jak się ośmieszasz i robisz z siebie debila takimi "przemyśleniami?  

Dobrze ci napisał że cieplej bo klimat na Węgrzech i Rumunii jest cieplejszy i mokrzejszy wpływ Morza Czarnego a dobrze wiesz że u nas było od -7 nawet do -10 stopni jak czereśnie się zawiązały .

Opublikowano
3 godziny temu, Takeda napisał:

średnio mój klimat, ale Dr motte i Westbam z hymnami love parade miodzio.

"wychowywałem" się poniekąd na vivie zwei z racji rockowych klimatów i tam było sporo dojcza, bo w popie czy elektro to sami niemcy woleli angielski z reszta ile tego tekstu w techno czy elektro było? W psychodelicznym trance to już wcale.

Hmm u mnie nie ma produkcji zwierzęcej od lat, a wróbli od groma, przybyły z chwila gdy mają wszędzie drzewa, krzakulce do bytowania i dostęp do wody.

Wypierają owszem ale zimą sikorki.

Wróbel czy mazurki?  Faktyczny wróbel w Polsce jest w zaniku ( wszystkie badania ornitologiczne o tym mówią)

Opublikowano
17 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Dobrze ci napisał że cieplej bo klimat na Węgrzech i Rumunii jest cieplejszy i mokrzejszy wpływ Morza Czarnego a dobrze wiesz że u nas było od -7 nawet do -10 stopni jak czereśnie się zawiązały .

Węgry i Rumunia też mogą mieć przymrozki. To że jest cieplej nie jest jakąś przewagą. Ot parę dni wcześniej  zaczną zbierać. Czereśnia nie jest rośliną taką jak morela czy winorośl która wymaga większej sumy temperatur, więc jedyna różnica we wczesności.

Galan nie umie odpowiedzieć dlaczego wedle jego teorii wszystko upadnie bo wszyscy inni maja taniej. Też masz takie zdanie jak on? 

56 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No nie da...

Tylko co w związku z tym?

Nie zadawaj tak trudnych pytań bo mu się styki popalą

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

A jakieś rady galana kiedykolwiek miały sens? Dostał dwa proste pytania które jego wymysły ośmieszyły i od razu przestał pisać. Przypadek beznadziejny i niereformowalny.

Jeśli piszesz to na serio to mam jedną wątpliwość - czy konsument za to zapłaci? Moim zdaniem 99% ma to gdzieś. 

Wszystko zależy od świadomości klienta ale rynek cały czas się powiększa fakt że wśród 40 +, bawi się żona w taką sprzedaż, jakiś czas temu pojawili się u nas nawet Ukraińcy którzy zażyczyli sobie indyka staropolskiego żywego w celu dalszej jego konsumpcji, byliśmy w szoku,do ludzi powoli dociera jaki syf wpierniczaja i czym to się kończy, pamiętaj o jednym polskie,unijne normy na zawartość różnych dziwnych rzeczy w przetworzonej żywności są dużo łagodniejsze niż te obowiązujace w Rosji i na Ukrainie 

Opublikowano

99% populacji żre mniej lub bardziej przetworzoną paszę przemysłową. Budowanie świadomości to niezwykle mozolny proces a  i nie wszyscy ci co tę świadomość posiądą , będą sobie mogli na lepsze produkty pozwolić

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Galan nie umie odpowiedzieć dlaczego wedle jego teorii wszystko upadnie bo wszyscy inni maja taniej. Też masz takie zdanie jak on

Nie będę za bardzo rozwijał ale tam gdzie nie ma ETS produkcja będzie tańsza . Czy wszystko w PL upadnie ? zanosi się na ogromne podwyżki energii a to dobije nie jedną gałąź przemysłu tak jak i odbiorców indywidualnych .

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

zanosi się na ogromne podwyżki energii a to dobije nie jedną gałąź przemysłu

Nie tylko to...

Ale to prawda że to wszystko w złym kierunku zmierza.

Nic nowego w historii.

Ludzie się nie uczą na błędach...no może trochę...więcej czasu mija od rewolucji, do rewolucji...

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

99% populacji żre mniej lub bardziej przetworzoną paszę przemysłową. Budowanie świadomości to niezwykle mozolny proces a  i nie wszyscy ci co tę świadomość posiądą , będą sobie mogli na lepsze produkty pozwolić

Wydawać by się mogło, że uczestnicy tego forum posiadają wysoką świadomość na temat przetworzonej żywności, a i tak 90% pieje z zachwytu na samą myśl o zakupach i promocjach w biedrze, albo innym lydlu

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Nie zadawaj tak trudnych pytań bo mu się styki popalą

a jest coś na rzeczy bo u mnie czajnik przestał działać i jak rozbebeszyłem okazało się że upaliło styk od jednego czujnika i teraz co prawda działa ale "na ryja" tzn już automatycznie się nie wyłącza, znaczy - zmostkowałełem upała bo skąd ja taki czujnik wezmę co w każdym typie inny a i taniej drugi czajnik niż...

no padł samo jak

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

No nie da...

Tylko co w związku z tym?

no czajnik "widzi" monitor i pewnie myślał że pytanie do niego pytanie czy co;)

no akurat przestał grzać jak odświeżyłem stronę xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
18 minut temu, jacor73 napisał:

Wydawać by się mogło, że uczestnicy tego forum posiadają wysoką świadomość na temat przetworzonej żywności, a i tak 90% pieje z zachwytu na samą myśl o zakupach i promocjach w biedrze, albo innym lydlu

Czy ja wiem czy tak większość te promocje....

Jedynie halasliwiej się cieszą niektórzy. Stąd takie wrażenie.

4 godziny temu, galan99 napisał:

Co brawo ty? , gdzie był przez te lata że nie kupił .

5 minut temu, dysydent napisał:

no czajnik "widzi" monitor i pewnie myślał że pytanie do niego pytanie czy co;)

Tylko czy jak widzi ...to patrzy?

Opublikowano
25 minut temu, Ulman napisał:

On pisał o rolnictwie, tym że cała europa produkuje taniej od nas i zaraz wszystko zbankrutuje . Też tak uważasz?

Szczerze powiedziawszy nie obchodzi mnie to , martwię się tylko o siebie . 

Ulman jak tam kadra ? nie każesz niczego zmieniać tylko co ma być ? przegrali wszystko , grają bez hartu ducha , bez pomysłu zero zgrania ale PZPN ma się dobrze , trener i zespół zostają .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v