Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Są przypadki że pracownicy są wykorzystywani 

A pewnie że są , szczególnie jak ich zapytać. Zapewne wykorzystywani czują się murarze, piekarze, śmieciarze, górnicy, rolnicy a nawet urzędnicy i nie jest to powód żeby jakieś specjalne regulacje w tych branżach wprowadzać. Do niczego sie tak nie dopieprzyli jak do handlu a to wszystko przez związkowych nierobów z solidarności i im podobnych. 

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, jacek1296 napisał:

Skoro tak bronicie zakazu handlu w niedzielę, to sprawiedliwe byłoby zamknięcie kin, teatrów, restauracji, stacji benzynowych, parków rozrywki, basenów, szlaków turystycznych itd.

A zauważyłeś ze jak bronią to w sumie konkretów nie ma tylko biadolenie o wyzysku, krzywdzie i niedoli  ludu pracującego? Jakby żywcem wyjęte z dzieł Lenina😆

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

W sumie to się zgadzam z tym co napisałeś 

Jednak moim zdaniem ci uczeni powinni lepiej zarobić ... na bo po po co się by było ...łuczyć.

tylko ty znaczy twoje pokolenie z wykształceniem średnim technikum ... ma większą wiedzę niż dzisiejszy mgr albo po studiach ..... przykład dzisiejsza młodzież rozmawiałem z dyrektorem firmy becker warkop  byś się zdziwił do czego są zdolni ............ dużo pisania  

sam ostatnio robiłem robiłem z młodym inżynierem składaliśmy specjalną pompę wysokociśnieniową pokazałem mu co i jak ....... a on mi powiedział ze wie lepiej bo jest inżynierem łożysko 50tyś zł    kosztuje do tego ...   no ale co ja analfabeta bd mu się wpierdalał  ............   przychodzę na drugi dzień mieliśmy to załączyć a tu zgrzyt nie umie ruszyć ..... dostałem zgodę od przełożonych ze mogę ją rozkopać  ........... co sie okazało  łożysko powinno być osadzone na kleju ..... on osadził ale zakleił łożysko w środku 

@Ulman dlatego taki gość nie wie z czym i jak dzisiaj wygląda rynek pracy 

17 minut temu, Ulman napisał:

Ano właśnie - rynek sam wyreguluje i żadne minimalne potrzebne nie są. 

dlaczego ? 

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

tylko ty znaczy twoje pokolenie z wykształceniem średnim technikum ... ma większą wiedzę niż dzisiejszy mgr albo po studiach ..... przykład

Wiesz...

Nie obraz się.

Jednak myślę że nie Ty od oceniania stanu tej wiedzy..

Ale rozumiem o czym ty.

Opublikowano

Wiesz...

Nie obraz się.

Jednak myślę że nie Ty od oceniania stanu tej wiedzy..

no masz racje ...... ale jesteś jednym z tych co wychowuje eunuchów  synku bd sie uczył bd kimś 

i tak wyprodukowało się pokolenie ,,Z''

https://www.money.pl/gospodarka/wola-byc-bezrobotni-niz-nieszczesliwi-w-pracy-pokolenie-z-wchodzi-na-rynek-6755257328319104a.html

mgr inż na świeczniku u rodziców  

10 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Jednak myślę że nie Ty od oceniania stanu tej wiedzy.

masz racje ty daj mu 12k za to ze nic nie umie a ma tytuł 

Opublikowano

lata 70-90 to rozkwit sredniego stopnia zarzadzania. nawet jakis amerykanski dziennik opisywal ta sytuacje w polsce i uwczesnej unii. u nas gospodarka byla napedzana wlasnie swietnym zarzadzaniem na poziomie sredniego stopnia zarzadzania. nie ma sie co dziwic tym mlodym, malo umieja technicznie bo u nas edykacja obrala kurs nadania dyplomu, a nie nauczania. choc przeciez sa osoby z tytulem inz. ktorzy nie odbiegaja od wymaganego poziomu. moze jesli kiedys rocznie politechnika wypuszczala 1 tys izn. to na ten tysiac 700 bylo powyzej sredniej. teraz wypuszcza 10 tys, ale dalej 700 jest powyzej sredniej. reszta ponizej albo ledwo rowna. niestety uczelnie zyja z liczby studentow, nie ich jakosci nauczania.

Opublikowano
15 minut temu, Roman176 napisał:

dlaczego ? 

Dlatego że ustali się stan równowagi między popytem na tych od łopaty i tych od leczenia. Sam to napisałeś , nie pamiętasz czy znowu strzeliłes samobója? 

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Nie wiem gdzie ty tam te kupy robisz ale weź pisz jaśniej.

3 godziny temu, hubertuss napisał:

Normalnie jaśniej się nie da ,napisane czarno na białym.😃

Opublikowano

sam mam w rodzinę , tata założył potężną firmę transportową jedna największych na śląsku był w programie na osi ........ była potężna kasa to dzieci poszły do elitarnej szkoły najlepszych w Polsce   ......... no i firma przeszła na nich z firmy już uciekło  40% majątku poszło papa ale fury młodzi mają za milion jedna    

Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał:

A zauważyłeś ze jak bronią to w sumie konkretów nie ma tylko biadolenie o wyzysku, krzywdzie i niedoli  ludu pracującego? Jakby żywcem wyjęte z dzieł Lenina😆

Widzę.

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Dlatego że ustali się stan równowagi między popytem na tych od łopaty i tych od leczenia. Sam to napisałeś , nie pamiętasz czy znowu strzeliłes samobója? 

to daje ci teraz przykład ze nie mamy najniżej krajowej  .......... otwieram sobie firmę spekulacyjną ..... a gdy się nachapie bd płacił im miesięcznie 1 zł co ty na to ? żebym się sami zwolnili i nie musze nic im płacić  

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Raczej dobrze wykształceni nie będą szukać pracy u mnie, ani u ciebie.

no jak to a jak przyjdzie zbierać truskawki za cały dzień nazbiera koszyk to nie dasz mu 12 k za wykształcenie ? 

Pracował byś za tyle?

podkreślam firma spekulacyjna 

Opublikowano
34 minuty temu, jacek1296 napisał:

Skoro tak bronicie zakazu handlu w niedzielę, to sprawiedliwe byłoby zamknięcie kin, teatrów, restauracji, stacji benzynowych, parków rozrywki, basenów, szlaków turystycznych itd.

byłeś kiedyś w kinie albo restauracji  jakiejś dobrej ? 

@Ulman  nadajecie się do pgr 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Jaką by nie była.

Nikt za tyle by palcem nie kiwnął 

chłopie na zachętę płace 6/7 k  a jak sie nachapie obniżam zarobek do zł żeby sami sobie poszli a jak mam ....... kto mi zabroni dać im później zł wypłaty 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v