Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Ulman napisał:

Chyba leki jakies inne dostał......

Znasz zapewne . twe bracia nie lubisz ja wiem ale nie wypieraj się .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Zbychu coś się tak skrzywił 🤔

No zmartwiło mnie żeś taki wrażliwy...na zapylenie...

No i tak się zastanawiam...

Kurna, tera te stolarnie, to wszędzie wyciągi, worki przy maszynach...

Musi gdzieś jakiś słaby zakład był.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

jacor73 napisał:

A kolega, to gdzie takie rewelacje wyczytał, że kaloryczność sosny czy modrzewia jest większa od dębu? 

To teraz poprzeliczaj jak Bozia przykazała - na kilogramy albo od razu tony.

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No zmartwiło mnie żeś taki wrażliwy...na zapylenie...

No i tak się zastanawiam...

Kurna, tera te stolarnie, to wszędzie wyciągi, worki przy maszynach...

Musi gdzieś jakiś słaby zakład był.

Nie wrażliwy , tylko siedzi codziennie 8-10 godzin w tym , u nas były odciągi i wyciagi ale to wszystkiego nie usunie, no może w nowoczesnym gdzie CNC obrabiarki i nie masz styczności tylko z kabiny guzikami sterujesz 🤷

Opublikowano
Ulman napisał:

7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Wszystkie wymienione drewna miałem okazje obrabiać na stolarni i przy okazji spalać 🙂

Że niby modrzew i sosna bardziej kaloryczne? Jaką dedukcją do tego doszedłeś? 

Możesz się zdziwić Ulman...

Opublikowano
nie napisał:

8 godzin temu, mirro napisał:

Ja tylko przypomnę że rząd Tuska juz kiedyś pilnował dyscypliny finansów, Następcy zaś wywalili linię kredytową MFW do kosza , zdjęli wszelkie bezpieczniki i powiedzieli że pieniędzy jest w ciul, tylko Tusk nie dawał. No to teraz mamy efekty radosnego odkrycia że pieniądze są.

teraz to już jesteś pierwszoplanowym dupolizem tuska :D 

Ja tylko przypomnę że rząd Tuska juz kiedyś pilnował dyscypliny finansów

buachaaachaaachaaaaaaaaaaaaaa

nie było 500+, nie było 13,14, nie było zakupów sprzętu wojskowego, nie było wojny, itd

a idioci z po tak rządzili, że ciągle brakowało pieniędzy na wszystko "piniędzy nie ma i nie będzie", 

dziura budżetowa rosła z roku na rok, podnosili podatki a wpływy z nich malały - cud

doprowadzili do takiej zapaści finansów, że musieli zabrać 150mld z ofe i musieli uruchomić (żeby rentowności nie wystrzeliły w kosmos a złoty nie zanurkował) linię kredytową w MFW, co kosztowało nas 2mld złotych (teraz robią komisję szukającą 70mln)

Następcy ............ zdjęli wszelkie bezpieczniki

wybitni fachowcy z po zawiesili konstytucyjny próg ostrożnościowy 50 proc. relacji długu publicznego do PKB, żeby nie musieć ogłaszać bankructwa polski

jeżeli ludzie mają taką wiedzę jak ty, to nic dziwnego , że po ma 30% poparcia - tylko polski szkoda

Mirro umi się bronić bo wie, skąd są piniondze. No bynajmniej, nie z palet. Muszi być od kogoś pobrane. Aby było na plus dla gospodarza - to obcego. Wtedy wyjdzie na plus. Bo jak da dzieciom aby se u matki obiad kupiły a matka z tego zapłaci mu podatek i odda za dach nad głową - to dobrze nie będzie. Pewno jednak przeczytał tego posta i teraz wyciera monitor oparskany kolacją...

Ulman napisał:

4 minuty temu, DTaras napisał:

Możesz się zdziwić Ulman...

możesz coś więcej?

Przelicz wartosci opalowe drewna z metrów sześciennych na tony. Drewno to drewno tylko gęstość każdego gatunku inna. Zawartości polimerów jak choćby lignina działają na plus dla iglastych...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Nie no...

Mój błąd...się wzbogacił, bo pracował ..bo se zarobił...

Wiesz co...takich pytań, od dość inteligentnego człowieka ..sie nie spodziewałem..

Zostawmy takie dyskusje...

Pafnuś, też mimo jakiś tam zaczepek uważam Ciebie za człowieka godnego Szacunku, ale skoro nakradł, to może trzeba go posadzić? uważasz że ta ekipa znajdzie podstawy? bo ja nie. Czyli?????????

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Jak to Horała powiedział w tvn jak ktoś kradł zgodnie z procedurami tonic mu nie grozi.  Ale chyba nie mają porządku w papierach. Prokuratura domaga się nie tylko odebrania immunitetu Dariuszowi Mateckiemu ale chce też aresztu. Uzasadnienie przesłane do sejmu liczy 67 stron. W sprawie zatrzymano już 3 osoby a samemu Mateckiemu do klepali już chyba zarzuty 11 przestępstw. Niedługo poleci immunitet Wosia a za nim kolejne. 

Rozdawanie funduszu dla sowich na kampanię to też przestępstwo. No i grozi utrata subwencji dla pisu za źle rozliczone kampanie i lewiznę opłacaną z nie jasnych źródeł czego prawo wyborcze zabrania.

Na razie to za bezcen sprzedał pis udziały w Lotosie.

Wiem wiem, ten okropny PiS.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

W małopolskim pisie się żrą. Znowu nie wybrali na marszałka. Nie słuchają Kaczyńśkiego jak ostatnio wielu polityków pis. Może jak dobrze pójdzie to pis utraci ten region. Ponoć ludzie Szydło żrą się z ludźmi Terleckiego. Brawo pis. Rozpad postępuje.

Opublikowano
12 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ciekawe kiedy koalicja się rozpadnie 

Bo to w tej chwili najważniejsze niż jakiś tam pis

Od 1 lipca zaczynamy odliczanie , ile będą dni jeszcze u władzy .

Protestów chłopskich nie będzie już .

Bruksela trwa zawieranie odpowiednich układów .

Spełnili wszystkie oczekiwania, co chłopi chcieli to mają spełnione .

Rząd  zadba o konsumenta by miał tanie chlebek i bułeczki , bardzo wrażliwy asortyment  . Każdego dnia potrzebny milionom ludzi w Polsce .

Opublikowano

Na razie to pis się rozpada. W Małopolsce bunt Kaczyńskiego nie słuchają. Kowalski odszedł z suw polu. Koalicja się nie rozpadnie bo trzymają ich stanowiska posady i władza. Pisu teraz nie trzyma nic. Nawet jak Zandberg wyjdzie z koalicji będą popierać rząd bo nikt im nie da gwarancji, ze po przed terminowych wyborach wejdą w ogóle do sejmu.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubertuss napisał:

Na razie to pis się rozpada. W Małopolsce bunt Kaczyńskiego nie słuchają. Kowalski odszedł z suw polu. Koalicja się nie rozpadnie bo trzymają ich stanowiska posady i władza. Pisu teraz nie trzyma nic. Nawet jak Zandberg wyjdzie z koalicji będą popierać rząd bo nikt im nie da gwarancji, ze po przed terminowych wyborach wejdą w ogóle do sejmu.

Zandberg i cała partia Razem nie jest w rządzie bo Tusk dla nich nie jest dobrym premierem ale go popiera...

https://biznes.interia.pl/gieldy/aktualnosci/news-panstwowe-spolki-pod-nowymi-zarzadami-jak-zmiany-kadrowe-wpl,nId,7586150

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-dziura-budzetowa-szybko-sie-rozrasta-przekroczyla-50-mld-zl-,nId,7584103

Edytowane przez MariuszDe
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v