Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 godzin temu, mirro napisał:

Ja tylko przypomnę że rząd Tuska juz kiedyś pilnował dyscypliny finansów, Następcy zaś wywalili linię kredytową MFW do kosza , zdjęli wszelkie bezpieczniki i powiedzieli że pieniędzy jest w ciul, tylko Tusk nie dawał. No to teraz mamy efekty radosnego odkrycia że pieniądze są.

serio ? Tusk oszczędzał ? dawno się tak nie uśmiałem 🤣

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst

• Like 1
Opublikowano

Tutaj tak żywiołowa dyskusja kwitnie a nikt tnie zauważył, że wybitny intelektualista😄 odszedł z tonącego statku o nazwie suw pol. A jest nim Janusz Kowalski. Miał Tusk skonsumować przystawki z TD i Lewicy a tu proszę Kaczyński konsumuje suw pol a niektórzy nie chcą być zjedzeni.

Opublikowano
51 minut temu, jacor73 napisał:

A kolega, to gdzie takie rewelacje wyczytał, że kaloryczność sosny czy modrzewia jest większa od dębu?

Tak , zgoda tabele mówią co innego , przejęzyczyłem się chodziło mi bardziej że sosna i modrzew szybko podnoszą temperaturę na piecu tak jak i bardzo szybko wypalają się .

Opublikowano
40 minut temu, hubertuss napisał:

Tutaj tak żywiołowa dyskusja kwitnie a nikt tnie zauważył, że wybitny intelektualista😄 odszedł z tonącego statku o nazwie suw pol. A jest nim Janusz Kowalski. Miał Tusk skonsumować przystawki z TD i Lewicy a tu proszę Kaczyński konsumuje suw pol a niektórzy nie chcą być zjedzeni.

Jeśli kradli , przelewali na swoje konta lub na słupy powinni ponieść karę a jak dzielili fundusz dla swoich i mają porządek w papierach to co za afera i tak sąd rozstrzygnie . 

Opublikowano
16 minut temu, Desperado napisał:

No ale co ukradł?

Nie no...

Mój błąd...się wzbogacił, bo pracował ..bo se zarobił...

Wiesz co...takich pytań, od dość inteligentnego człowieka ..sie nie spodziewałem..

Zostawmy takie dyskusje...

8 minut temu, Roman176 napisał:

dał jedne z najtańszych paliw W eu . a teraz mamy jedne z droższych i jest cool 

Gdzie droższe?

Tak z ciekawości...

Roman ile km ostatnio w sezon?

Opublikowano
55 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Jeśli kradli , przelewali na swoje konta lub na słupy powinni ponieść karę a jak dzielili fundusz dla swoich i mają porządek w papierach to co za afera i tak sąd rozstrzygnie . 

Jak to Horała powiedział w tvn jak ktoś kradł zgodnie z procedurami tonic mu nie grozi.  Ale chyba nie mają porządku w papierach. Prokuratura domaga się nie tylko odebrania immunitetu Dariuszowi Mateckiemu ale chce też aresztu. Uzasadnienie przesłane do sejmu liczy 67 stron. W sprawie zatrzymano już 3 osoby a samemu Mateckiemu do klepali już chyba zarzuty 11 przestępstw. Niedługo poleci immunitet Wosia a za nim kolejne. 

Rozdawanie funduszu dla sowich na kampanię to też przestępstwo. No i grozi utrata subwencji dla pisu za źle rozliczone kampanie i lewiznę opłacaną z nie jasnych źródeł czego prawo wyborcze zabrania.

32 minuty temu, Desperado napisał:

Do tego te teraz wkrótce rozłożą Orlen na łopatki, może o to chodzi żeby później sprzedać za bezcen.

Na razie to za bezcen sprzedał pis udziały w Lotosie.

Opublikowano

Co tam się stało na granicy , Iranka skarży się że była głodna szła w z dłuż płotu i padł strzał . Została rana w oko , strasznie krzyczała , a wcześniej zaznała przemocy po białoruskiej granicy . Gdzie została rana po Polskiej stronie czy biało ruskiej ?.

Opublikowano
7 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Przepraszam ale na tą chwilę nie powołam kadry z ligi polskiej , musiał bym przejrzeć tysiące skrótów meczów ligowych , wybrać 20 zawodników , dobrać z pięciu z lig zagranicznych i zacząć ćwiczyć styl gry i taktykę i tak przez co najmniej 2 lata . 

Papszunowi dał bym szansę ma dobrą kartotekę jako trener .

Czyli krótko mówiąc proponujesz wszystko rozpieprzyć a potem jakoś to bedzie mimo że nie masz pojęcia co i jak zrobić. Od razu ciśnie mi się na klawiaturę tzw. macierz Moltkego i grupa która według niej powinna być bezwzględnie tępiona. 

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

dał jedne z najtańszych paliw W eu . a teraz mamy jedne z droższych i jest cool 

Masz na to dane czy znowu się zaorzesz? 

Opublikowano
8 godzin temu, mirro napisał:

Ja tylko przypomnę że rząd Tuska juz kiedyś pilnował dyscypliny finansów, Następcy zaś wywalili linię kredytową MFW do kosza , zdjęli wszelkie bezpieczniki i powiedzieli że pieniędzy jest w ciul, tylko Tusk nie dawał. No to teraz mamy efekty radosnego odkrycia że pieniądze są.

teraz to już jesteś pierwszoplanowym dupolizem tuska :D 

Ja tylko przypomnę że rząd Tuska juz kiedyś pilnował dyscypliny finansów

buachaaachaaachaaaaaaaaaaaaaa

nie było 500+, nie było 13,14, nie było zakupów sprzętu wojskowego, nie było wojny, itd

a idioci z po tak rządzili, że ciągle brakowało pieniędzy na wszystko "piniędzy nie ma i nie będzie", 

dziura budżetowa rosła z roku na rok, podnosili podatki a wpływy z nich malały - cud

doprowadzili do takiej zapaści finansów, że musieli zabrać 150mld z ofe i musieli uruchomić (żeby rentowności nie wystrzeliły w kosmos a złoty nie zanurkował) linię kredytową w MFW, co kosztowało nas 2mld złotych (teraz robią komisję szukającą 70mln)

Następcy ............ zdjęli wszelkie bezpieczniki

wybitni fachowcy z po zawiesili konstytucyjny próg ostrożnościowy 50 proc. relacji długu publicznego do PKB, żeby nie musieć ogłaszać bankructwa polski

jeżeli ludzie mają taką wiedzę jak ty, to nic dziwnego , że po ma 30% poparcia - tylko polski szkoda

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, mirro napisał:

inbound481694612365047049.jpg

3 godziny temu, jacor73 napisał:

A kolega, to gdzie takie rewelacje wyczytał, że kaloryczność sosny czy modrzewia jest większa od dębu?

Wszystkie wymienione drewna miałem okazje obrabiać na stolarni i przy okazji spalać 🙂

Opublikowano
7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Wszystkie wymienione drewna miałem okazje obrabiać na stolarni i przy okazji spalać 🙂

Że niby modrzew i sosna bardziej kaloryczne? Jaką dedukcją do tego doszedłeś? 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

...nie prościej było siekiera?....do spalenia...

No chyba lepiej przerobić 1m3 na schody  i sprzedać za 50 tyś niż szarpać się z siekierą 🤔

1 minutę temu, Ulman napisał:

Że niby modrzew i sosna bardziej kaloryczne? Jaką dedukcją do tego doszedłeś? 

Kto tak napisał 🤔 czytać umiesz 🤔

Opublikowano
10 minut temu, nie napisał:

teraz to już jesteś pierwszoplanowym dupolizem tuska :D 

buachaaachaaachaaaaaaaaaaaaaa

nie było 500+, nie było 13,14, nie było zakupów sprzętu wojskowego, nie było wojny, itd

a idioci z po tak rządzili, że ciągle brakowało pieniędzy na wszystko "piniędzy nie ma i nie będzie", 

dziura budżetowa rosła z roku na rok, podnosili podatki a wpływy z nich malały - cud

doprowadzili do takiej zapaści finansów, że musieli zabrać 150mld z ofe i musieli uruchomić (żeby rentowności nie wystrzeliły w kosmos a złoty nie zanurkował) linię kredytową w MFW, co kosztowało nas 2mld złotych (teraz robią komisję szukającą 70mln)

wybitni fachowcy z po zawiesili konstytucyjny próg ostrożnościowy 50 proc. relacji długu publicznego do PKB, żeby nie musieć ogłaszać bankructwa polski

jeżeli ludzie mają taką wiedzę jak ty, to nic dziwnego , że po ma 30% poparcia - tylko polski szkoda

Nic nie szkoda , jest radośnie i tego się trzymajmy . Zabawa trawa .

Opublikowano

Aaaaa.

Oj bo napisałeś że przez stolarnie na opał....

Kurna.....to tak zarabiasz i chałupy nie masz za co?

Przed chwilą, galan99 napisał:

Nic nie szkoda , jest radośnie i tego się trzymajmy . Zabawa trawa .

...tylko czemu to ty takie szlagiery dajesz?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

...tylko czemu to ty takie szlagiery dajesz?

Polska radosna i uśmiechnięta i zabawa trwa .Karnawał cały rok .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v