Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Ulman napisał:

A co to ma do praworządności i praw człowieka? Dbają o swój biznes zamiast bezmyślnie machać szabelką - ot I temat cały 

No chyba jednak do praw człowieka trochę ma skoro nie chce się pomagać ludziom którzy są mordowani,gwałcenie itd a patrzy się tylko na biznesy... I dzisiejszy rząd i cały wspaniały zachód mówi jacy to Węgrzy są źli bo nie chcą popierać sankcji przeciw Rosji a powiedz coś na Niemcy to udają że nie słyszą i mówią coś zaraz o populizmie i rosyjskiej propagandzie...

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, DTaras napisał:

Przecież jemu mandat wygasł po skazaniu wyrokiem. Pismo zaś jak czytam dotyczy ogólnie funkcji których z mandatem nie można łączyć a które otrzymuje każdy wybrany. Takie postępowanie e mojej opinii potwierdza tylko zapędy konfabulacyjne tego człowieka i pośrednio zasadność skazania.

już to przerabialiśmy

Izba Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych Sądu Najwyższego, do której odwołanie od decyzji marszałka Sejmu o wygaszeniu mandatu złożył Wąsik, orzekła, że jest on posłem.

4 godziny temu, hubertuss napisał:

Rozumiesz co to znaczy zaproponował? To nie jest stan ostateczny. Może będzie tak może nie. Ty rżniesz głupa faktycznie czy tylko dla podtrzymania konwersacji?

ty nie rżniesz nikogo, bo to ciebie ciągle dymają :D 

podwyżka płacy minimalnej nie może być niższa niż zaproponował rząd

Rosja robi w PL zamieszanie. Szczuje pisowców w ten sposób na rząd Tuska. Bo w interesie Rosji leży obalenie rządu Tuska jak podsłuchami w 2015 roku i przywrócenie w PL anty Europejskiego rządu pis. 

to dlatego tusk nie chce budować cpk (chociaż 60% polaków jest za), żeby ruskie mogły jego rząd obalić 👍

Bo dla Rosji celem strategicznym jest zniszczenie UE.

co widać na zamieszczonym obrazku :D 

image.jpeg

Edytowane przez nie
  • Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, MariuszDe napisał:

No chyba jednak do praw człowieka trochę ma skoro nie chce się pomagać ludziom którzy są mordowani,gwałcenie itd a patrzy się tylko na biznesy... I dzisiejszy rząd i cały wspaniały zachód mówi jacy to Węgrzy są źli bo nie chcą popierać sankcji przeciw Rosji a powiedz coś na Niemcy to udają że nie słyszą i mówią coś zaraz o populizmie i rosyjskiej propagandzie...

Ilu masz tych mordowanych? Nie wiem jakie są całkowite cyfry i od upadlincow się pewnie prawdy nie dowiemy, ale to może kilka tysięc albo nawet nie. Zawsze ktoś na wojnie oberwie ale tu nie ma żadnego nastawienia na wyniszczanie ludności cywilnej. 

Poza tym to nie prawda że nie chcą pomagać, bo wpompowali tam masę sprzętu i kasy. To że nie chcą poświęcać swojej gospodarki świadczy i ich praktycznym  podejściu. Któryś tu PISał że powinni im nie sprzedawać Mercedesów bo coś  tam. No większej bzdury dawno nie czytałem. To korzystne dla wszystkich bo tu przemysl się kręci a ruskich doisz z kasy. Nienawiść do ruskich rządzącym i głupiej większości już dawno odebrała rozum i na poprawę się nie zanosi.

@nie, czy ty twierdzisz że nie powinni minimalnej podnosić?

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

czy ty twierdzisz że nie powinni minimalnej podnosić?

chcę pokazać hipokryzję kretynów, którzy pluli na pis, że podnosi, a teraz sami podnoszą

• Haha 1
Opublikowano

przedstawiciele pracodawców i przedsiębiorców mówią, że minimalna powinna być 50% przeciętnego wynagrodzenia i powinna być regionalizacja na poszczególne województwa

to mógłby być dobry system

Opublikowano
17 minut temu, nie napisał:

przedstawiciele pracodawców i przedsiębiorców mówią, że minimalna powinna być 50% przeciętnego wynagrodzenia i powinna być regionalizacja na poszczególne województwa

O tak .. Od Wisły na zachód wynagrodzenie ustosunkowane do wynagrodzenia w Niemczech , od Wisły na wschód też zgodnie z krajami ościennymi ., podobnie z południem .😄

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Ulman napisał:

Ilu masz tych mordowanych? Nie wiem jakie są całkowite cyfry i od upadlincow się pewnie prawdy nie dowiemy, ale to może kilka tysięc albo nawet nie. Zawsze ktoś na wojnie oberwie ale tu nie ma żadnego nastawienia na wyniszczanie ludności cywilnej. 

Poza tym to nie prawda że nie chcą pomagać, bo wpompowali tam masę sprzętu i kasy. To że nie chcą poświęcać swojej gospodarki świadczy i ich praktycznym  podejściu. Któryś tu PISał że powinni im nie sprzedawać Mercedesów bo coś  tam. No większej bzdury dawno nie czytałem. To korzystne dla wszystkich bo tu przemysl się kręci a ruskich doisz z kasy. Nienawiść do ruskich rządzącym i głupiej większości już dawno odebrała rozum i na poprawę się nie zanosi.

@nie, czy ty twierdzisz że nie powinni minimalnej podnosić?

A no przecież lajcik kilka tys a prawdopodobnie może nawet kilkaset bo w samym Mariupolu zginęło kilkanaście ale co tam przecież jakby tam taki Ulman zginął albo ktoś z jego rodziny  to też nic nie znaczy chłopie myśl trochę żeby niedopuścić do tego co się dzieje na UA.a z tym sprzętem to też było tak że zaczęli dostarczać dopiero wtedy jak zauważyli że mi jednak ta Ukraina nie padnę w 3 dni jak chcieli na początku i wywęszyli biznes na jej odbudowie a o ludzi to nigdy nie chodziło 

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
nie napisał:

niby ta regionalizacja czemu miała służyć? Wyludnieniu Bieszczad?

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

Dobry system dla kogo?

Ci przedstawiciele, to chcieliby żeby pracownicy z pocałowaniem ręki zapindalali za przysłowiową miskę ryżu. 

Opublikowano
30 minut temu, DTaras napisał:

tam gdzie będą wyższe zarobki, będą też wyższe koszty utrzymania, a tam gdzie będą niższe zarobki będą też niższe koszty pracy

nie ma systemu idealnego

Opublikowano
13 minut temu, galan99 napisał:

Marek Sawicki ocenia: Mamy sabotaż gospodarczy w polskich spółkach energetycznych .

RADIO ZET .

Oglądałem no trochę się średnio wypowiadał odnośnie swoich koalicjantów 

Opublikowano
nie napisał:

Izba Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych Sądu Najwyższego, do której odwołanie od decyzji marszałka Sejmu o wygaszeniu mandatu złożył Wąsik, orzekła, że jest on posłem.

Tylko, że Braun więcej gasi w Sejmie niż Hołownia. Marszałek dostał wyrok na Wąsika i stwierdził fakt. Wąsik odwołując się rzygnął prawem łaski od kolegi..

nie napisał:

30 minut temu, DTaras napisał:

tam gdzie będą wyższe zarobki, będą też wyższe koszty utrzymania, a tam gdzie będą niższe zarobki będą też niższe koszty pracy

nie ma systemu idealnego

Koszty pracy niższe? To ciekawe... a dlaczego?

Opublikowano
38 minut temu, nie napisał:

nie ma systemu idealnego

Ja już dawno zastanawiam się czy czasami Panowie z Tego Związku Pracodawców  z członkiem na rozumy się nie wymienili. A to co przytoczyłeś tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu. Co jakiś czas towarzystwo wzajemnej adoracji wali pomysłem którego ja po pijaku wstydziłbym się powiedzieć.

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, DTaras napisał:

Koszty pracy niższe? To ciekawe... a dlaczego?

chyba oczywiste: niższe wynagrodzenie to niższy koszt pracy

11 minut temu, mirro napisał:

Ja już dawno zastanawiam się czy czasami Panowie z Tego Związku Pracodawców  z członkiem na rozumy się nie wymienili. A to co przytoczyłeś tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu. Co jakiś czas towarzystwo wzajemnej adoracji wali pomysłem którego ja po pijaku wstydziłbym się powiedzieć.

wiele pomysłów mają bardzo dobrych, co ci tutaj nie pasi?

zrzeszają 21 000 firm

Edytowane przez nie
Opublikowano

Regionalizacja. To jest chore z założenia i pachnie dyskryminacją. Oczywiście "Biedronka" skorzystałaby z tego skwapliwie.:lol:

31 minut temu, DTaras napisał:

To ciekawe...

Za jakieś 4 godziny pierwszy toast , za zdrowie Młodej Pary. Następne będą za tych co służą służyli bądź będą służyć. Tak więc będąc wdzięcznym tym co na granicy, stakany w dłoń i za ich zdrowie.:gent:

Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

Regionalizacja. To jest chore z założenia i pachnie dyskryminacją. Oczywiście "Biedronka" skorzystałaby z tego skwapliwie.:lol:

i rasizmem :D 

dobrze, że obecnie wynagrodzenia wszędzie są takie same i podatki od nieruchomości :D 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał:

dobrze, że obecnie wynagrodzenia wszędzie są takie same i podatki od nieruchomości :D 

Yyyyyyy to może na ochotnika wezmę udział w programie pilotażowym i powiem że od jutra zarobki obcinam, bo wydaje mi się że mieszkamy w biedniejszym regionie.:gent:Ciekawe kogo po paru dniach postawię na produkcji?:lol:

Opublikowano

czasy niewolników skończyły się, minimalna jest po to, żeby człowiek, który pracuje mógł, za swoje wynagrodzenie przeżyć, nikt cię nie zmusza do płacenia minimalnej, możesz płacić dużo więcej :D to jest twój wybór, jak zarządzisz, tak będziesz miał

Opublikowano
3 godziny temu, nie napisał:

ty nie rżniesz nikogo, bo to ciebie ciągle dymają :D 

podwyżka płacy minimalnej nie może być niższa niż zaproponował rząd

to dlatego tusk nie chce budować cpk (chociaż 60% polaków jest za), żeby ruskie mogły jego rząd obalić 👍

co widać na zamieszczonym obrazku :D 

Możesz sobie wmawiać co chcesz ale widzę znowu się ośmieszyłeś. Pis cię dymał i myślisz, ze wszyscy tak mają. Podwyżka obniżka to jest propozycja dlaczego niby realnienie może być niższa lub wyższa niż teraz zaproponował rząd. To jest propozycja a nie uchwalony konkret.

To samo z CPK skąd wiesz, ze Tusk nie chce budować nie ma oficjalnego info tak jak z ta minimalną a ty siejesz fejki.

3 godziny temu, nie napisał:

chcę pokazać hipokryzję kretynów, którzy pluli na pis, że podnosi, a teraz sami podnoszą

Chciałeś pokazać hipokryzję a sam się ośmieszyłeś. Próbujesz tu desperacko z propozycji zrobić realny fakt ostateczny.

2 godziny temu, nie napisał:

Oj komuszek z ciebie wylazł. Jeszcze te regiony. Ale już tu po tobie pojechali ja nie będę się powtarzał. W pisie same komuchy którym marzy się socjalizm. Może Tusk tę minimalną dla komuchów z pisu podnosi. BY zyskać socjalno roszczeniowy elektorat pis. Hehehehe.

Opublikowano
13 minut temu, nie napisał:

nikt cię nie zmusza do płacenia minimalnej, możesz płacić dużo więcej :D to jest twój wybór, jak zarządzisz, tak będziesz miał

Ale skoro ktoś chce regionalizować, to pewnie chętniej by i mniej zapłacił.:lol:To juz pachnie lobbingiem i robieniem pod pewne wyliczenia i to pewnie korporacyjne albo sieciowe.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v