Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

unieważniono ósmy audyt cpk

unieważniono 8 z 8 zapowiadanych audytów, skuteczność 100% :D 

tuskowa banda niekompetentnych błaznów 

jak to było? jacy wyborcy, taki rząd :D 

Opublikowano
nie napisał:

peowcy zaczynają robić w gacie, ze strachu przed konfederacją

z twittera :D 

Jak nie rozliczymy PiSu to za 4 lata oni wrócą. Z konfederacją w koalicji.

I dopiero wtedy się zesramy. Wspomnicie moje słowa

Jeszcze nie zrozumieli, że im bardziej będą „rozliczać”, tym bardziej się potem zesrają.

Modę na rozliczanie i dochodzenia rozpoczęła paczka z patentami na sprawiedliwych i tak się w tym rozliczaniu zapędzili iż przy stanie 8 dla nich, 2 dla reszty dali powody do rozliczania dla tych, zwykłych, bez patentów.

To na pewno tak? Nie było przypadkiem tak iż nie wyłoniono kontrolerów z powodu jednej tylko oferty na kwotę przekraczającą budżet?

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, nie napisał:

Jeszcze nie zrozumieli, że im bardziej będą „rozliczać”, tym bardziej się potem zesrają.

Właśnie im bardziej będą rozliczać tym dla nich lepiej. Elektorat chce rozliczeń Tygrysek i Hołownia mówili żeby nie rozliczać i efekt już chyba widzą. Sawicki twierdził, ze sprzątanie po pise do wyborów do pe a potem budowanie od nowa. Teraz już twierdzi, ze trzeba rozliczać. Tylko rozliczenia pozwolą znokautować pis i wygrać kolejne wybory.

15 minut temu, nie napisał:

526-cpk-przed-i-po-zainwestowaniu-3-mld-zlotych-przez-pis.jpg

19 minut temu, DTaras napisał:

Tu ważne jest jak szybko uszczelnisz ranę i odbarczysz odmę. To jest las i z relacji wiem iż na karetkę czekali 40 minut a LPR nie przyleciało. Wojsko polega na cywilnych ratownikach i transporcie. Dla mnie to ciut bez sensu ale cóż. Sprzęt jednostki zwożą przez cała Polskę wraz ze zmianami bo niema polowych parków maszyn, strażnicy graniczni o te swoje toyoty i inne zazdrośni, polowy punkt pomocy może i jest do zrobienia ale tu znów lotnictwo dysponuje tyloma śmigłami, że niewiadomo które wziąć...

Ja już nie chcę rozkminiać jak umarł ten nieszczęśnik. Ale samo uszkodzenie rdzenia kręgowego nawet atakiem z boku przez płuco no bo tyłem do płotu raczej nie stał wiele mówi. Tego scyzorykiem nie zrobił murzynek z Afryki siedzący w lesie bez jedzenia dwa tygodnie. 

PS uderzenie z boku czy z przodu aby przejść przez płuco do rdzenia kręgowego wymaga równie długiego narzędzia. Którego raczej ciapaci nie mają przy sobie A samo pchniecie musi być odpowiednio mocne. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Jakiej głupoty, co Horała zrobił tam za te 3 mld rozwalił kilka domów? Zamówił kilka prognoz które były oderwane od realu i które autorzy zmieniali po kilka razy. A przepraszam wyremontowano kilka ołtarzy zrobiono kilka wieców wyborczych reszta poszła dla swoich. Na etaty i na usługi zaprzyjaźnionych firm.

Przekop Mierzei koszty planowane x 2. Pis nie powinien nic budować bo to niedojdy. Fabryka Izery elektrownia w Ostrołęce jak nie spieprzą to rozkradną.

Opublikowano
hubertuss napisał:

25 minut temu, nie napisał:

Właśnie im bardziej będą rozliczać tym dla nich lepiej. Elektorat chce rozliczeń Tygrysek i Hołownia mówili żeby nie rozliczać i efekt już chyba widzą. Sawicki twierdził, ze sprzątanie po pise do wyborów do pe a potem budowanie od nowa. Teraz już twierdzi, ze trzeba rozliczać. Tylko rozliczenia pozwolą znokautować pis i wygrać kolejne wybory.

15 minut temu, nie napisał:

19 minut temu, DTaras napisał:

Tu ważne jest jak szybko uszczelnisz ranę i odbarczysz odmę. To jest las i z relacji wiem iż na karetkę czekali 40 minut a LPR nie przyleciało. Wojsko polega na cywilnych ratownikach i transporcie. Dla mnie to ciut bez sensu ale cóż. Sprzęt jednostki zwożą przez cała Polskę wraz ze zmianami bo niema polowych parków maszyn, strażnicy graniczni o te swoje toyoty i inne zazdrośni, polowy punkt pomocy może i jest do zrobienia ale tu znów lotnictwo dysponuje tyloma śmigłami, że niewiadomo które wziąć...

Ja już nie chcę rozkminiać jak umarł ten nieszczęśnik. Ale samo uszkodzenie rdzenia kręgowego nawet atakiem z boku przez płuco no bo tyłem do płotu raczej nie stał wiele mówi. Tego scyzorykiem nie zrobił murzynek z Afryki siedzący w lesie bez jedzenia dwa tygodnie. 

PS uderzenie z boku czy z przodu aby przejść przez płuco do rdzenia kręgowego wymaga równie długiego narzędzia. Którego raczej ciapaci nie mają przy sobie A samo pchniecie musi być odpowiednio mocne. 

Uszkodzenie ośrodkowego układu nerwowego można też otrzymać przez cios w dynię pałą lub przez otwarcie okna w samolocie na wys. 10 km. W wynikach sekcji niema mowy o żadnym uszkodzeniu rdzenia.

Opublikowano

Tak ale to właśnie w rdzeniu znajduje się ośrodkowy układ. Oprócz mózgu. O ranach głowy, szyi nie było ani słowa. No chyba, że są to ok wtedy tak. Ale nie było takiej informacji, samolotem tez nie leciał. Jest jeszcze teoretycznie opcja, ze koleżanka udzielająca pomocy mu uszkodziła ale to raczej też wątpliwe.

Generalnie jak by nie patrzyć co było w komunikacie co zostało uszkodzone wielu specjalistów mówi, że opcja z atakiem przez obywatela BY czy RU lub kogoś działającego na ich zlecenie w celu tworzenia prowokacji jest bardzo mocno realna. Słyszałem tez wypowiedź człowieka który uciekł do PL z białoruskiej milicji czy wojska. I on twierdzi, ze takie prowokacje są robione celowo by zająć SG po to by w innym miejscu przedostać się mogli inni ludzie. Dodatkowo mieliśmy czas przed wyborczy. A Putinowi i Łukaszence zależało na sianiu niepokoju jeszcze bardziej by pomagać anty europejskim partiom jak pis czy konfa.

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

I tak przegrają i tak przegrają, przez 3,5 roku tak dosuną ludziom że wylecą na zbite łby, do tej pory nie było praktycznie żadnych rozliczeń i nikogo, nikt nie chciał kręcić na siebie bata na przyszłość, ale jak zaczną teraz rozliczać poprzedników z myślą że wygrają na pewno, to się faktycznie zesrają potem.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Desperado napisał:

I tak przegrają i tak przegrają, przez 3,5 roku tak dosuną ludziom że wylecą na zbite łby, do tej pory nie było praktycznie żadnych rozliczeń i nikogo, nikt nie chciał kręcić na siebie bata na przyszłość, ale jak zaczną teraz rozliczać poprzedników z myślą że wygrają na pewno, to się faktycznie zesrają potem.

Spokojnie trzeba poczekać aż Duda pójdzie won. Bo znowu po ułaskawia.

Opublikowano
45 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie

Pół roku przedszkola tylko 

to i tak za duzo...inaczej bys pamietal akwaryste,feyzjerke albo wlascicielke kwiaciarni...

gdybys choc podstawowke skonczyl to bys sie do rady nadzorczej nadal-specjalnie zmieniono ustawe pare lat temu..

Opublikowano
hubertuss napisał:

Tak ale to właśnie w rdzeniu znajduje się ośrodkowy układ. Oprócz mózgu. O ranach głowy, szyi nie było ani słowa. No chyba, że są to ok wtedy tak. Ale nie było takiej informacji, samolotem tez nie leciał. Jest jeszcze teoretycznie opcja, ze koleżanka udzielająca pomocy mu uszkodziła ale to raczej też wątpliwe.

Generalnie jak by nie patrzyć co było w komunikacie co zostało uszkodzone wielu specjalistów mówi, że opcja z atakiem przez obywatela BY czy RU lub kogoś działającego na ich zlecenie w celu tworzenia prowokacji jest bardzo mocno realna. Słyszałem tez wypowiedź człowieka który uciekł do PL z białoruskiej milicji czy wojska. I on twierdzi, ze takie prowokacje są robione celowo by zająć SG po to by w innym miejscu przedostać się mogli inni ludzie. Dodatkowo mieliśmy czas przed wyborczy. A Putinowi i Łukaszence zależało na sianiu niepokoju jeszcze bardziej by pomagać anty europejskim partiom jak pis czy konfa.

Aaa udar niedokrwienny może być? Utonięcie na jakiej zasadzie zabija?

Opublikowano

Sieci handlowe pomału wysadzą , Polskich rolników na bocznicę .

Cytat rolnika .

Jak wyjaśnia, zniszczył on w ten sposób rzodkiewkę rosnącą na areale ponad 1 hektara. Koszt jej uprawy to kilkadziesiąt tysięcy złotych. Tyle kosztują nasiona (nawet 10 tys. za hektar), nawozy, agrowłóknina do okrycia roślin wiosną oraz praca maszyn.

Sieci handlowe w naszym kraju nie chcą kupować produktów z Polski. Wolą towar z zagranicy — mówi jeden z rolników .

Obwiniają głównie wielkie sieci handlowe, które skupiają główną część skupu warzyw, ale mają jednocześnie ogromne wymagania

— To nie jest uczciwa konkurencja, ale nasze państwo rodzimych rolników w żaden sposób nie chroni — mówią rolnicy w rozmowie .

Bo nasze Państwo nic nie może bo to nie nasze sieci handlowe i nie mają nic do powiedzenia .

W ostatnich dniach głośna stała się sprawa "polskich czereśni", które tak naprawdę były zebrane na Węgrzech i przywiezione przez rumuńskich handlarzy. I choć zanim trafiły na krakowską giełdę, przebyły kilkaset kilometrów, kosztowały w hurcie zaledwie 7-8 zł za kg. To znacznie mniejsza cena, niż są w stanie zaproponować polscy sadownicy

POLSKI ROLNIK ZA DROGO PRODUKUJĘ , MUSI TO ZROZUMIEĆ W KOŃCU .

Świat się zmienia i to co było już praktycznie nie ma .

Pomału w Polsce trzeba myśleć o zaprzestaniu produkcji drobiu bo będzie nie opłacalna .

I ma apetyt na więcej. MHP, największy producent mięsa drobiowego w Ukrainie poszerza swoją bezpośrednią działalność produkcyjną na Bałkanach. Ukraiński gigant drobiarski planuje zorganizować produkcję i sprzedaż mięsa kurcząt rzeźnych w Albanii i Kosowie .

15 - 16 czerwca  odbędą się rozmowy ,krajów o zakończeniu wojny w Ukrainie - tym razem bez onucy .

Unia na jesieni ma zorganizować rozmowy pokojowe z Onucą .

Opublikowano
13 minut temu, galan99 napisał:

Sieci handlowe pomału wysadzą , Polskich rolników na bocznicę .

Cytat rolnika .

Jak wyjaśnia, zniszczył on w ten sposób rzodkiewkę rosnącą na areale ponad 1 hektara. Koszt jej uprawy to kilkadziesiąt tysięcy złotych. Tyle kosztują nasiona (nawet 10 tys. za hektar), nawozy, agrowłóknina do okrycia roślin wiosną oraz praca maszyn.

Sieci handlowe w naszym kraju nie chcą kupować produktów z Polski. Wolą towar z zagranicy — mówi jeden z rolników .

Obwiniają głównie wielkie sieci handlowe, które skupiają główną część skupu warzyw, ale mają jednocześnie ogromne wymagania

— To nie jest uczciwa konkurencja, ale nasze państwo rodzimych rolników w żaden sposób nie chroni — mówią rolnicy w rozmowie .

Ojoj. To krótki łańcuch dostaw nie wypalił? Czy łańcuch założono nie tym co trzeba?:lol:I dalej ludzie myślą że ktoś ich ochroni. Aż żal czytać.

Opublikowano (edytowane)

Ojoj. To krótki łańcuch dostaw nie wypalił?

Od producenta , dla Mietka , Bronka , na bazarku lub z  domu z uprawy 20 ary .

Pozostali pa pa pa z uprawami .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

trzecia noga to sztuczny twor i wiadomo bylo ze sie  w koncu rozpadna.

3 godziny temu, DTaras napisał:

Aaa udar niedokrwienny może być? Utonięcie na jakiej zasadzie zabija?

utoniecie przewaznie jest spowodowane brakiem mozgu.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja piertole

P0 rolnictwie

Nie tylko po rolnictwie, się chłopki obudzą z ręką w nocniku to może zmądrzeją, a jak dobrze pójdzie, to jeszcze skończą na froncie.   xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)

Wasz skowyt to miód na moje serce. Wymyślacie stękacie narzekacie. Pisowcy przebierają nogami do władzy a wy razem z nimi.

Weźcie w końcu skończcie ten bełkot po numerze Kaczora z 2007 roku z rozwaleniem rządu nikt normalny na to nie pójdzie. Nawet jak TD się rozpadnie to rząd będzie trwał.

To samo dotyczy lewicy w tym warchoła Zandberga w obawie o swój mandat będzie popierał rząd ze wszystkich sił choć może trochę pomarudzi.

Opublikowano
26 minut temu, Desperado napisał:

Nie tylko po rolnictwie, się chłopki obudzą z ręką w nocniku to może zmądrzeją, a jak dobrze pójdzie, to jeszcze skończą na froncie.   xD

I to jest śmieszne?

Że na koniec taki uśmieszek dałeś?

Czy że cieszy Cię to?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v