Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
21 minut temu, galan99 napisał:

Należy do tego tytułu dodać ... Również bez Kaczyńskiego i Żydów 

6 minut temu, racyl napisał:

co z tego jak nie można będzie używać pieca węglowego klasy 3 i 4 w lubelskim od 1 stycznia 2027r

Ta uchwała sejmiku lubelskiego została przyjęta w 2021r i tusk nie ma tu znaczenia

Będę przed domem z różańcem bronił swego kopciucha a jak to nie pomoże to pojadę do dudy i wygłoszę orędzie

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

@racyl Będzie wielkim przegranym tylko niech będzie bliżej , zbiorów jak ceny zobaczy na płody . W tedy przypomni sobie , jak rudy rozpalił w nim ogień . Unia czerwona zapewni na cały rok z rudym . już 16 stycznia .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

kiedyś z motykami słońce atakowano a teraz Rydzyk różańcami całe niebo chce szturmować
a wszystko o dwóch drobnych fałszerzy dokumentów

żeby tylko tu

ps
no co? jak memy to memy
tylko moje są autorskie B|

od 1 stycznia 2024 nie można już używać 1i 2 klasy pieców w lubelskim . Ja mam 3 klase to jeszcze chwilę mam

Dla mnie tam 1,2 czy 3 klasa różnicy nie ma 😄

Nikt nie chodzi i nie sprawdza u was ?

3 minuty temu, galan99 napisał:

@racyl Będzie wielkim przegranym tylko niech będzie bliżej , zbiorów jak ceny zobaczy na płody . W tedy przypomni sobie , jak rudy rozpalił w nim ogień . Unia czerwona zapewni na cały rok z rudym . już 16 stycznia .

Rudy  nie rozochocił i nie stworzył ukraincom warunków . To zrobił kaczor z morawieckim i całym pisem

8 minut temu, marulekk napisał:

Należy do tego tytułu dodać ... Również bez Kaczyńskiego i Żydów 

Będę przed domem z różańcem bronił swego kopciucha a jak to nie pomoże to pojadę do dudy i wygłoszę orędzie

Mojego 3 klasy w 2027r nikt nie ułaskawi bo nie będzie już dudy 😂

Opublikowano
46 minut temu, hubertuss napisał:

Przed chwilą Dudeł się błaźnił na uroczystości 150 rocznicy urodzin Witosa. Oberwało się Piłsudskiemu. Ale najlepszy numer to, ze porównał zamknięcie dwóch kryminalistów tj Wąsika i Kamińskiego do zamknięcia Witosa. A potem dorobił do tego tezę, że jak Witosa zamknęli to Niemcy na Polskę napadli. Normalnie idiota.

Wcześniej zbłaźnił się Kaczyński na konferencji mówiąc, ze jak przejmie władzę😄 to będzie zmieniał konstytucje uwaga specjalnymi aktami. Skromny marzyciel marzy o przejęciu władzy ale już nawet w marzeniach wie, ze nie będzie miał większości konstytucyjnej.😄

Ukropskie pochodzenie z niego wychodzi? Tam mają nastawienie do pilsudzkiego jak u nas do bandery

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, racyl napisał:

co z tego jak nie można będzie używać pieca węglowego klasy 3 i 4 w lubelskim od 1 stycznia 2027r

Ta uchwała sejmiku lubelskiego została przyjęta w 2021r i tusk nie ma tu znaczenia

A pompy ciepła to prąd niby z czego? a samochody elektryczne to prąd niby z czego? z wungla a chodzi tylko o to żeby podatek płacić a bachory będą żreć i latać tam i z powrotem samolotami .Społeczeństwo ma być zniewolone podatkami żeby trzymać je w ryzach kiedyś walili pałami teraz podatkami 

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Rudy dokończy a liczy się efekt końcowy .

gorzej teraz cokolwiek ukraińcom zabronić czy odmówić bo się po prostu przyzwyczaili i jak się odmawia to zaraz wyzywają od sojuszników putina

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

gnojasy się wycwaniły i sami musimy meldować
może później połażą po tych co te wyższe klasy pozgłaszali

bo na razie nie ma za czym łazić ale od 2027r zostaje nam tylko piec klasy 5 na  ekogroszek . Te piece klasy 5 to też tylko do 2030r. Jak dojdzie ta opłata ects to używanie samo stanie się nie opłacalne. Bo za taką kasę to ogrzeje dom pompą ciepła

4 minuty temu, galan99 napisał:

Piec to nie kot , ze go wyrzucisz , piec poczeka , jak zrobisz w durnia to tylko sam siebie .

Jak założysz np pompę ciepła na własny koszt to możesz zostawić piec a jak korzystasz z dofinansowania czyste powietrze to trzeba usunąć bo sprawdzą

Opublikowano
14 minut temu, racyl napisał:

od 1 stycznia 2024 nie można już używać 1i 2 klasy pieców w lubelskim . Ja mam 3 klase to jeszcze chwilę mam

Dla mnie tam 1,2 czy 3 klasa różnicy nie ma 😄

Nikt nie chodzi i nie sprawdza u was ?

Umnie podobne przepisy od nowego roku są...

Akurat dwa lata temu wymieniałem pies to ma 5klase,narazie mam głowę spokojna ...

Kontroli narazie umnie nie widzę....

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, racyl napisał:

bo na razie nie ma za czym łazić ale od 2027r zostaje nam tylko piec klasy 5 na  ekogroszek . Te piece klasy 5 to też tylko do 2030r. Jak dojdzie ta opłata ects to używanie samo stanie się nie opłacalne. Bo za taką kasę to ogrzeje dom pompą ciepła

nie wiem czy uda się ta reforma w skali całej Polski bo tempo rewolucyjne jak na skalę zacofania i albo odpuszczą czy to z terminami czy wymogami albo będzie zadyma
Pompa ciepła to mało wydajny szajs i większość budynków w Polsce termoizolację ma za słabą jak na wydajność tego badziewia bo normy termoizolacyjne np dla Francji czy nawet zach Niemiec za cienkie jak na polski klimat

no teraz dobrze się składa i Tusk Tę... jak Jej tam Tej "klimatolożce"? ... wyśle do Brukseli aby lobbowała że w Polsce te normy nie przejdą ani wymogi "piecowe" a przynajmniej nie tak szybko jak se tam ubzdurali

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
54 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

"Zapewne we wtorek Komisja Europejska zgodzi się na przedłużenie bezcłowego handlu z Ukrainą. Także na zboże, cukier, drób i jaja oraz owoce miękkie. I to pomimo sprzeciwu polskiego ministra rolnictwa i komisarza ds. rolnictwa. Rolnicy apelują do premiera Tuska o zaangażowanie się w obronę polskiego rolnictwa."

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/rolnictwo-w-polsce/ke-ma-przedluzyc-wolny-handel-z-ukraina-w-tym-na-zboze-tusk-musi-sie-zaangazowac-2500938

heheh jest lepiej 

53 minuty temu, hubertuss napisał:

Dlatego tak walczą o prokuraturę. Bez prokuratora krajowego pis nie będzie mógł torpedować śledztw związanych z nadużyciami pisu.

a ja sie już bałem ze bd jak czyścieli kamienic ze żadnego śledztwa nie bd ,  uspokoiłeś mnie 

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

Pompa ciepła to mało wydajny szajs

No tak, bo do paneli słonecznych i ładowarek samochodowych to mamy przestarzałą sieć energetyczną. Ale do zamontowania sprężarek na każdej chałupie, to już w sam raz starczy.

Opublikowano
35 minut temu, racyl napisał:

prawdziwy wyborca rudego ale ja mam 5 klasę i bd mógł ją mieć i palić po 27r tylko założyć nie bd mógł nowego i co teraz ? 

Opublikowano

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/odbyl-tajne-rozmowy-z-rosjanami-swiatowej-slawy-ekspert-o-przyszlosci-wojny/72vr2dl

Gdybym uważał, że Ukraina ma duże szanse na pokonanie Rosji i wyrzucenie jej z Krymu i Donbasu, to powiedziałbym, że należy kontynuować ofensywę. Nie widzę jednak żadnych oznak, by kraj dowodzony przez Wołodymyra Zełenskiego rozwinął w najbliższym czasie zdolność bojową potrzebną do osiągnięcia tych celów

Gdyby Piłsudski zastosował się do żądań i sugestii zachodnich analityków i doredców w 1919 i 1920 roku, Polska byłaby wielkości dwóch województw. Dziś podobnej maści specjaliści doradzają Ukraińcom, żenada. Porada: "Przestańcie się bic bo psujecie nam geszeft, a my chcemy z ruskiem handlować"

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Ale wrócił, i co, gówno, żadnego wyroku ... A Kamiński i Wąsik wyrok mają :) Tusk chyba dwa lata bez immunitetu i co, zero xD A taki mamy system prawny, że póki nie ma wyroku to dana osoba jest prawnie niewinna ...

i tu ładny przykład dałeś jak wymiar sprawiedliwości działał wszyscy wiedzieli chwalił się zegarkami i co mu zrobili ? 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

ale ja mam 5 klasę i bd mógł ją mieć i palić po 27r tylko założyć nie bd mógł nowego i co teraz ?

Kup se za jakiś czas jeden na zapas i postaw w kącie, to se aby podmienisz.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

taki mam zamiar , miruś my sobie poradzimy co ze szklarniami i kurnikami to za mała lista ludzi żeby coś mogła zrobić sama i nikt ich nie słucha 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, mirro napisał:

No tak, bo do paneli słonecznych i ładowarek samochodowych to mamy przestarzałą sieć energetyczną. Ale do zamontowania sprężarek na każdej chałupie, to już w sam raz starczy.

to też ale ilość energii pożeranej przez pompę ciepła w większości przypadków aplikacji konstrukcyjnych jest taka sama lub i wyższa od zwykłych grzałek z byle termostatem dla identycznego efektu grzewczego.
Dopiero jeśli ta pompa "recyklinguje" ciepło w obiegu bodaj półzamkniętym nabiera to energetycznego sensu co ów recykling można innymi metodami z pominięciem konstrukcji działającej na identycznej zasadzie jak sprężarki chłodnicze tylko odwróconej i w/g mnie pompy ciepła to ślepy zaułek przynajmniej dla większości przypadków
zwykła Fizyka
jacyś durnie naczytali się reklam i w przepisy wcisnęli bez pytania o opinie obiektywnych Fizyków

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v