Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hubertuss napisał:

NO i ten żołnierz wykonywał rozkazy pilnował płotu może zbyt bardzo zbliżył się i wpadł w powiedzmy zasięg łapy uchodźcy uzbrojonego w nóż. Płot da się rozgiąć lewarkiem bo jest z aluminium a szczeble sa długie da się go łatwo podkopać. Dlatego broniąc fuszerki pisu strażnicy musza wchodzić w bliski kontakt z tymi po drugiej stronie.

Łon nie jest z amelinium hubertus a jakby był to bylby pewno lepszy...

mirro napisał:

12 minut temu, Agrest napisał:

A faktycznie, bo to był zakład Nordisa. Zdaje się że maszyny też wyjadą a działka zostanie sprzedana.

A to już mistrzostwo świata. Oplułem ekran za śmiechu, bo chyba tylko "Portal Spożywczy" nie zdaje sobie sprawy o co kaman.

"Jak podaje Portal Spożywczy, przejęcie Nordis nie oznacza zwijania produkcji marek polskiej spółki. Głównym celem ma być rozwój polskiego producenta na rodzimym rynku oraz eksport ich na zachód i współpraca z ukraińską częścią biznesu Uszmajewa. Na razie nie ma w planach eksportu polskiej marki na rynek ukraiński."

REN jakoś to niby trzyma i póki wojny może potrzyma.

Opublikowano
mirro napisał:

10 minut temu, Agrest napisał:

Taki to biznes po polsku.

A przyczyna tego prozaiczna. Brak następców. Dzieci wykształcone na lekarzy, prawników i nikt interesu po ojcach przejąć nie chciał. No to ojce sprzedały interes . Szykuje się sporo takich akcji w przemyśle spożywczym.

Źle na tym nie wyszli.

jahooo napisał:

2 minuty temu, DTaras napisał:

A to nie ZOMO czasem w tym stanie rządziło ?

Tak, i ZOMO czołgami jeździło po miastach

Jeździło czym innym. Strzelały do czegoś te czołgi?

Opublikowano
26 minut temu, Agrest napisał:

Tak też zrobiłem.

Giga komputer  - u Ciebie też świadczyli chyba usługi

Od paru lat jestem w Plusie no i szału nie ma ale i tragedii też nie ma. 

Opublikowano

U mnie nawet testowo na lte plus nie wszedł. Z Orange się rozstaĺem i wszystkie nr w Play. Biją wszystkich na głowę ceną i obecnie zasięgiem

Opublikowano

swiatlowod macie ??

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Oj, mocno się przeceniasz😆

Jeśli dzielisz ludzi na komunistów i nie komunistów to chyba wiesz kto jest kim?  Zakładam że tak jest,  więc pytam - kim są ci " nie komuniści"? Jak odróżniasz jednych od drugich?

prawdzwi komunisci to byli przed wojna.

Opublikowano

Wiedziałem że akurat Ty zadasz to pytanie. Nie nie macie, bo z dala od zgiełku mieszkacie.

Opublikowano

u nas na koloniach tez sie nie oplaci firmom zakladac..u mnie do wyboru toya albo orange. 

ja mieszkam przy bocznej drodze-czasami za godzine zaden samochod nie przejedzie.

Opublikowano
jahooo napisał:

7 minut temu, DTaras napisał:

Źle na tym nie wyszli.

Jeździło czym innym. Strzelały do czegoś te czołgi?

Mur kopalni rozwalili

Z działa?

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Tak jak Horosińska np zdradziła męża z innym inny pyknął jej dziecko i wróciła do męża tradycyjnie. W Ordo juris tez kumpel kumplowi pannę zapłodnił. Tam nawet jakiś trójkącik był taki staropolski katolicki

za to w KO jest lubiany sex z dziećmi nawet felix nie była zła tylko jechała zły pis  

PO płaciła przedsiębiorcy, który w serwisie X atakował Szymona Hołownię

https://www.rp.pl/polityka/art39875541-po-placila-przedsiebiorcy-ktory-w-serwisie-x-atakowal-szymona-holownie

2 godziny temu, jacus napisał:

u nas na koloniach tez sie nie oplaci firmom zakladac..u mnie do wyboru toya albo orange. 

ja mieszkam przy bocznej drodze-czasami za godzine zaden samochod nie przejedzie.

jacek już mieszkasz w lesie ?  ja na godzinę mam 100 

Opublikowano (edytowane)

tusk rozwalił tvp i teraz hakerzy z łatwością rozgłaszają poprzez pap fejki mające na celu zastraszenie polaków

-------------------------------------------------------

"Strefa Tuska" na granicy ma być wprowadzona na podstawie przepisów (art. 12a ust. 2 ustawy o ochronie granicy państwowej) wprowadzonych przez PiS. W 2021 rok niemal cały klub KO głosował przeciwko ich wprowadzeniu. Co wtedy mówili posłowie o przepisach, z których skorzysta Tusk?

Poseł Tomasz Szymański (PO), dziś wiceszef MSWiA, uważał, że strefa "pozbawia opinię publiczną dostępu do informacji" i wspiera propagandę Łukaszenki.

Pan Poseł Tomasz Szymański zwracał też uwagę, że przepisy to "niekonstytucyjny gniot".  "Jakże można próbować ograniczać swobodę funkcjonowania Polek i Polaków za pomocą rozporządzenia?" - mówil wtedy.

Poseł Wiesław Szczepański (Lewica) mówił, że szef MSWiA tymi przepisami robi z siebie "Boga i cara na granicy" i blokuje polskich dziennikarzy. 

Poseł Paweł Zalewski (PL2050, wcześniej PO), dziś wiceminister obrony, mówił, że przepisy o strefie to "brak wiary w polskich żołnierzy", w strefie chodzi o niedopuszczenie dziennikarzy i wolontariuszy,którzy niosą pomoc medyczną.

Ministerka Agnieszka Dziemianowicz-Bąk: rząd zmienił mieszkańcom ich dom w zamkniętą strefę naszpikowaną wojskowymi patrolami. "Dlaczego zwracacie się przeciwko Polakom, którzy dzisiaj swoim humanitarnym działaniem ratują honor Rzeczypospolitej Polskiej?" - pytała.

Poseł Franciszek Sterczewski: Strefa "wbrew konstytucji de facto przedłuża stan wyjątkowy, by ukrywać prawdę o tym, jak wypychacie całe rodziny na bagna i za granicę. To szczyt bezczelności"

Ministerka Paulina Hennig-Kloska pytała się, czego rząd się boi, że nie chce wpuszczać nad granicę dziennikarzy.

Wiceminister Michał Gramatyka mówił, że tymi przepisami rząd chce, aby nie dało się mu patrzeć na ręce.

Wiceminister Robert Kropiwnicki: To w sposób naturalny niekonstytucyjne rozwiązanie.

Poseł Cezary Grabarczyk: ustawa narusza artykuły konstytucji dot. wolności prasy i zakazu wprowadzania cenzury.

Katarzyna Piekarska z KO:
Ta ustawa jest bardzo niebezpieczna. (...) Myślę, że jeżeli stanie się to raz, to władza będzie potem sięgać po takie rozwiązania i to jest bardzo niebezpieczne.

(Patryk Strzałkowski)

i jak frajerzy? :D dupska nasmarowane? :D 

Edytowane przez nie
Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał:

nie widzisz, że na mapie z tarczą wschód, którą przedstawiła po, są pokazane miejsca umocnień wszędzie tylko nie na granicy z rosją? 

ale to zabieg celowy, po co umocnienia na granicy tego co chcesz zdobyć? najpierw PiS zmienił nazwę z Kaliningradu na Królewiec, a obecny (nie)rząd zdobędzie przemianuje na Königsberg i odda prawowitym właścicielom xD

7 godzin temu, hubertuss napisał:

Masz racje pis za ten tandetny płot powinien podać się do dymisji ale obywatele zrobili to szybciej.

A obecny rząd widząc tą tandetę i tak woli dać więcej na likwidowaną podobno TVP. 2,5 mld na utrzymanie płotu i 3mld na tvp którą chce zlikwidować

4 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Minister Obrony do dymisji bo nie radzi sobie na granicy . Zresztą lekarz to co on się zna na obronności .

na leczeniu też się nie zna jak wszyscy ministrowie z tej profesji

4 godziny temu, Ulman napisał:

A historyk  Błaszczak  lepiej  się znał? 

cholera Morawiecki też historyk podobnie jak Tusk i kłamać pewnie też od Tuska się nauczył, niby przerósł mistrza, ale rudy ma ambicje pokazać miejsce w szeregu swojemu byłemu padawanowi.

4 godziny temu, hubertuss napisał:

Podobnie jak pisowcy najwięksi sojusznicy Putina w rozbijaniu ue.

taa rozbijali jak uj. Podasz jakieś przykłady kiedy i w jaki sposób, czy tylko bełkoczesz i powtarzasz bezmyślnie dyrdymały z broszurek propagandowych? Tyle mogli co nic, chyba, że im pomagał sam rudy prezydent Europy ;p, nawet Orban ostrzej nastawiony może tylko opóźniać niektóre decyzje.

Jak na razie to po wyczynach Nowackiej i Lubnauer wychodzi, że rządzący na czele z KO spełniają mokry sen Bismarcka o wynarodowianiu Polaków, klasyczny kulturkampf, ale dla ciebie pewnie to działania wzmacniające integralność UE.  Przecież Niemcy 1 września 1939 chcieli tylko wysłać listy na poczcie w Gdańsku, więc o czym tu pisać? Nie kłuje cię, że w projekcie zmian w podstawie programowej z historii starano się usunąć wszystko co świadczy o podmiotowości Polski i Polaków? 

Według KO nie było Grunwaldu, Stefana Czarnieckiego, Krzywousty nie walczył z Niemcami, a ci ostatni nie przywiązali zakładników do maszyn oblężniczych, czym bliżej naszych czasów tym tego więcej, nie lubię KK, ale nie można pomijać jego istotnego wpływ na dzieje Polski, a to też z podstawy jest usuwane. Za dwa lata nowe podręczniki, a wtedy nawet o tym nie będzie wzmianek, jednocześnie nadal mają się uczyć w szkole o wojnie secesyjnej i niepodległości USA.

Chodzą plotki, że na Podlasiu potrafią tylko dwie rzeczy robić dobrze: pędzić KPN i go pić. Jeszcze się waham czy uznać to za prawdę, ale ty mi w tym wybitnie pomagasz

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, nie napisał:

tusk rozwalił tvp i teraz hakerzy z łatwością rozgłaszają poprzez pap fejki mające na celu zastraszenie polaków

A Polacy się boją?:lanie:

Opublikowano

na wszystko jest sposób o ile ktoś chce. I na przejęcia i na ochronę granicy i na wojnę w Ukrainie. Te ostatnią najłatwiej zakończyć i o dziwo za pomocą sztandarowego hasła PIS-"wystarczy nie kraśc".

Opublikowano
19 godzin temu, Ulman napisał:

Czyli chcesz rozpocząć wojnę z Rosją. Chcesz żeby i nas zaczęli napieprzać przy braku uzbrojenia które oddaliśmy banderlandowi? Jakich korzyści sie spodziewasz z takiego rozwoju sytuacji?

Zaraz wojnę niby czemu .

Sam Władymir onuca powiada , wypowiada się  że jak Polskie wojsko wkroczy na  Ukrainę ,to nigdy już nie wyjdzie . 

Korzyści odzyskać tereny co Polskie były , pod pretekstem ochrony swych obywateli  . Onuca tak samo robi , Władymir Onuca , nie chce tych terenów . Jest okazja czemu nie skorzystać .

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

Zaraz wojnę niby czemu .

Sam Władymir onuca powiada , wypowiada się  że jak Polskie wojsko wkroczy na  Ukrainę ,to nigdy już nie wyjdzie . 

Ale że nie wyjdzie , bo zostanie zniszczone, czy zajmie się okupacją?:lanie:

Opublikowano

Śmiało, będziesz miał dwóch wrogów. Jednego uzbrojonego i drugiego , który po wojnie ukraińsko - rosyjskiej wyrżnie Polaków przejmując zajęte tereny i majątek. Wojsko i służby które nie są w stanie upilnować kawałka granicy , nie zapewnią bezpieczeństwa obywatelom w obcym kraju. Cofnij się do wypowiedzi Dysydenta o polskiej, wysokiej technologii - produkcji młotka.

Opublikowano
16 minut temu, ereksio napisał:

Te ostatnią najłatwiej zakończyć i o dziwo za pomocą sztandarowego hasła PIS-"wystarczy nie kraśc".

Ale PiS też niego nie skorzystał, czyli pożytek edukacyjny żaden. Lepiej więc niech PiSowskie wzorce pozostaną dla PiSu. :lanie:

Opublikowano
1 minutę temu, ereksio napisał:

Wojsko i służby które nie są w stanie upilnować kawałka granicy , nie zapewnią bezpieczeństwa obywatelom w obcym kraju

Powiem tyle. Lepiej pilnuje się takich spraw za granicą, niż we włąsnym kraju. Powód jest jeden . Na misjach nie ma popierdolonych polityków pod ręką a ograniczają ingerencję do przywożenia kiełbasy do stołówki na święta.:lanie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v