Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeden taki codziennie tu świruje pawiana i ma rentę xD Rób to samo co on, może też dostaniesz xD Do zestawu startowego potrzebujesz jeszcze termosa i sreberka do kanapek xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał:

No nie do końca. Asf się rozprzestrzeniał naturalnie. Natomiast tanie zboże to też zasługa pisu który działając świadomie na nie korzyść polskiego rolnictwa przymykał oko na import z UA zboża technicznego. Jak się okazało wiele firm to robiących było powiązanych z pisem a pisowski minister kazał rolnikom zboża nie sprzedawać by było miejsce na to z UA.

Tak wiec powiedzenie, ze pis dał rolnikom tanie zboże i drogie nawozy jest jak najbardziej prawdziwe. Pilnowanie tego co jest sprowadzane z UA dało by mniejsze spadki cen i więcej luzu na rynku na nasz towar.

Hubertus na prośbę kolegi Roberta pisze abyś skrzynkę opróżnił, nie może wysłać wiadomości. 

• Thanks 1
Opublikowano

Nie ma szans na wprowadzenie ograniczeń ilościowych w handlu rolnym UE z Ukrainą, czy wyjątkowych środków zapobiegających nadmiernemu importowi z tego kraju – podaje rozgłośnia RMF FM.

"Projekt rozporządzenia UE przedłużającego bezcłowych handel z UA do 2025r. ma być przyjęty przez kolegium komisarzy we wtorek. Brak poparcia dla starań komisarza Wojciechowskiego i ministra Siekierskiego" – przekazała brukselska korespondentka stacji.

Jak podano, podczas międzyresortowych konsultacji okazało się, że żaden z gabinetów komisarzy nie popiera stanowiska polskiego komisarza w sprawie konieczności regulacji. "Polski komisarz ds. rolnictwa Janusz Wojciechowski napisał natomiast list do szefowej KE Ursuli von der Leyen domagając się wprowadzenia ograniczeń ilościowych na ukraiński cukier i drób oraz nadzwyczajnych środków, które KE już raz zastosowała blokując na poziomie unijnym import zboża do krajów sąsiadujących z Ukrainą" – czytamy. Dodano, że na Komisję w sprawie utrzymania handlu bez ograniczeń bardzo naciska osobiście prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski.

Projekt rozporządzenia przedłużający bezcłowy handel z Ukrainą do 6 czerwca 2025 roku ma zostać przyjęty przez kolegium komisarzy we wtorek. – Decyzja zapadnie kolegialnie a nie w głosowaniu, a więc brak poparcia polskiego komisarza nie ma znaczenia – mówi rozmówca RMF FM z KE.

Sprawę skomentował wiceminister rolnictwa Michał Kołodziejczak. "Nie ma zgody Polski na pomysł forsowany przez Komisję Europejską by liberalizacja handlu z Ukrainą była przedłużona na obecnych warunkach, które zagrażają polskim rolnikom. Interes polskich rolników, nasze bezpieczeństwo żywnościowe i opłacalna produkcja to priorytet" – zapewnia Kołodziejczak.

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@nie ale czym się martwisz, przecież import z UA nie ma wpływu na ceny w Polsce xD 

Jeszcze chwila to nasze zboże będzie konkurencyjne dla ukrainy i oni będą blokować granice

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Za to masz tą grupę?

patrzac po tych co swiruja pawiana tutaj na codzien-to dobrze by bylo.. pechowo ma 05-r. poszukaj sobie

59 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A nie widzisz ?? xD 

moze spikniecie sie na motorka -bedziecie swirowac obydwaj 😂

57 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jeden taki codziennie tu świruje pawiana i ma rentę xD Rób to samo co on, może też dostaniesz xD Do zestawu startowego potrzebujesz jeszcze termosa i sreberka do kanapek xD 

i obowiazkowo kask i rogi.

53 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale bilety do autobusu ma za darmo, zawsze coś xD 

tylko w krakowie,w innych miastach jest ulgowy albo wcale..

w pociagu na karte duzej rodziny.

51 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No tak.

Bez tego by się nigdzie nie ruszył.

niby dlaczego ??? dla mnie 10 kafli na wyjazd rodzinny w wakacje nie jest porazajaca kwota.

Opublikowano

kolejne bezprawie po-lszewika

Prokurator generalny Adam Bodnar ostatni wniosek Dariusza Barskiego, złożony jako prokurator krajowy Barski, rozpoznał 12 stycznia 2024 r. I uznał, że Barski miał legitymację, by złożyć wniosek. W tym czasie Bodnar miał już opinie [zaprzyjaźnionych prawników], z których wynika, że Barski nie jest PK.

Tym wnioskiem było powołanie Jacka Bilewicza na prokuratora Prokuratury Krajowej. Po rozpoznaniu wniosku Barskiego jako prokuratora krajowego - Bodnar tego samego dnia stwierdził, że Barski jednak nie jest PK i wskazał Bilewicza jako p. o. PK. ps

skoro Barski nie był prokuratorem krajowym to przecież nie mógł powołać Barskiego na prokuratora pk :D 

prawo nie przewiduje takiej funkcji jak p. o. prokuratora :D 

jeśli bodnar ma jakieś wątpliwości to powinien złożyć do sądu wniosek o ustalenie stosunku służbowego, ale ... to jest po-lszewik

29.12.2023 r. - otwarcie posiedzenia Krajowej Rady Prokuratorów przy PG

bodnar: "Szanowny Panie Prokuratorze Krajowy, chciałbym Państwa bardzo serdecznie przywita  ....."

powinien przecież powiedzieć: „Prokuratorze w stanie spoczynku”. :D 

ale jak napisał gwiazdowski: I na ch** drążyć? "Komu i czemu to służy"? :D 

Ogólnopolskie Zrzeszenie Sędziów „Sędziowie RP” z siedzibą w Krakowie wyraża zdecydowany sprzeciw wobec podjętej przez Prokuratora Generalnego w dniu 12 stycznia 2024 r. próby dokonania – z rażącym naruszeniem prawa –  zmiany na stanowisku Prokuratora Krajowego.

https://sedziowierp.pl/2024/01/13/uchwala-w-sprawie-proby-odwolania-prokuratora-krajowego-nr-4-2024-z-dnia-13-stycznia-2024r/

Image

Pomnik kręgosłupa obrońcy praworządności (III dekada XXI wieku, Europa Środkowa)rg

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Ale tylko tam gdzie są surowce lub obszar jest ważny strategicznie ...

Tak jakby wszystkie wojny na świecie od zarania dziejów. 

Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał:

kolejne bezprawie po-lszewika

Prokurator generalny Adam Bodnar ostatni wniosek Dariusza Barskiego, złożony jako prokurator krajowy Barski, rozpoznał 12 stycznia 2024 r. I uznał, że Barski miał legitymację, by złożyć wniosek. W tym czasie Bodnar miał już opinie [zaprzyjaźnionych prawników], z których wynika, że Barski nie jest PK.

Tym wnioskiem było powołanie Jacka Bilewicza na prokuratora Prokuratury Krajowej. Po rozpoznaniu wniosku Barskiego jako prokuratora krajowego - Bodnar tego samego dnia stwierdził, że Barski jednak nie jest PK i wskazał Bilewicza jako p. o. PK. ps

skoro Barski nie był prokuratorem krajowym to przecież nie mógł powołać Barskiego na prokuratora pk :D 

prawo nie przewiduje takiej funkcji jak p. o. prokuratora :D 

jeśli bodnar ma jakieś wątpliwości to powinien złożyć do sądu wniosek o ustalenie stosunku służbowego, ale ... to jest po-lszewik

29.12.2023 r. - otwarcie posiedzenia Krajowej Rady Prokuratorów przy PG

bodnar: "Szanowny Panie Prokuratorze Krajowy, chciałbym Państwa bardzo serdecznie przywita  ....."

powinien przecież powiedzieć: „Prokuratorze w stanie spoczynku”. :D 

ale jak napisał gwiazdowski: I na ch** drążyć? "Komu i czemu to służy"? :D 

Ogólnopolskie Zrzeszenie Sędziów „Sędziowie RP” z siedzibą w Krakowie wyraża zdecydowany sprzeciw wobec podjętej przez Prokuratora Generalnego w dniu 12 stycznia 2024 r. próby dokonania – z rażącym naruszeniem prawa –  zmiany na stanowisku Prokuratora Krajowego.

https://sedziowierp.pl/2024/01/13/uchwala-w-sprawie-proby-odwolania-prokuratora-krajowego-nr-4-2024-z-dnia-13-stycznia-2024r/

Image

Pomnik kręgosłupa obrońcy praworządności (III dekada XXI wieku, Europa Środkowa)rg

W Polsce rządy to totalny burdel z tym że już nie wiadomo kto jest k**wą a kto klientem 

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

dla mnie 10 kafli na wyjazd rodzinny w wakacje nie jest porazajaca kwota.

no w sumie  2 tygodnie 4osobowa rodzina nad "ciepłym" Bałtykiem to chyba za mało było już w zeszłym roku

btw @nie już tam przestań wyć z kolegami od pogladów, bo przez 8 lat takie metody jakie stosuje obecna władza w wykonaniu poprzedniej absolutnie ci nie przeszkadzało/

Kolejny raz się potwierdza, że tępy naród uwielbia jak mu się dokręca śrubę. Ani stylu, ani mądrości, ani poważania. Chyba czas skończyc projekt "Polska" bo ile razy można próbowac tego samego z niezmiennym miernym skutkiem

Ba nawet niemiaszki lepiej potrafią protestować niż polacy, a porównując same protesty rolnicze to w kraju wygląda, że protestuja "pedalskie" cipki nie roilnicy z dziada pradziada, chociaż u nas bardziej z dziada 😜🤣

Opublikowano (edytowane)

P. Adamowicz zbuntował się platfusom i nie ustąpił miejsca w kandydowaniu na prezydenta Gdańska przez co ekipa Tuska nawet zaczęła zbierać przeciw Niemu dowody na jakieś finansowe machlojki by buntownika wykosić a teraz takie coś?
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/donald-tusk-nie-spoczniemy-dopoki-polska-nie-bedzie-wolna-od-nienawisci/c4crpcy

" Nie spoczniemy, dopóki nie będziemy pewni, że Polska będzie wolna od nienawiści, od kłamstwa, że już nigdy złe słowo nie zabije żadnego uczciwego człowieka — podsumował Donald Tusk."

chłopie! co ty pier..lisz? po pierwsze to dobrze wiesz że sam jesteś obiektem nienawiści wielu i taka deklaracja choćby i jako okolicznościowa mowa trawa czym dla takich ma być? nakazem miłości|? ostrzeżeniem? groźbą? i to w jakich okolicznościach .... z resztą - sam knułeś przeciw zmarłemu a teraz wieki żałobnik?

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/ufuk9kpTURBXy8wNTU1ZDAxMGY3ZTcyZjU0MWQ3OTgzMmE5MjJjNzliOC5qcGeTlQMAzJnNExjNCr2TBc0DFM0BvJMJpjYwOWQ1OQbeAAGhMAU/donald-tusk-pojawil-sie-w-sobote-na-uroczystosciach-z-okazji-5-rocznicy-smierci-pawla-adamowicza.webp

Ta z prawej strony kadru, Jej spojrzenie może przypadkowe ale robi wrażenie jak by myślała coś podobnego o cyniźmie tego człowieka na którego patrzy wszak musi pamiętać co się działo zanim (zapewne Jej ojciec bo tylko się domyślam że to córka) padł ofiarą zamachu i dlaczego akurat ten teraz sobie wykorzystuje politycznie śmierć człowieka którego przecież usiłował politycznie zniszczyć?

jak ja się brzydzę polityków to brak mi słów

Edytowane przez dysydent
  • Like 3
Opublikowano
22 godziny temu, dysydent napisał:

ma ktoś na to lustro młotek?

no szkoda pieniędzy i nerwów że jak nie pisdzielce swój kit wciskają to popaprańce swój to za co tu płacić? rozegnać to służalcze bydło raz na zawsze czy posprzedawać jakim prywaciarzom i spokój. Przynajmniej o to się nie będą polityczne świnie biły i robiły nam z kraju chlew medialny i to jeszcze za nasze siłą nam zdarte pieniądze
i tak coraz mniej ludzi z mediów stacjonarnych korzysta i jeszcze te reklamy
akurat po Tusku jakieś placebo na hemoroidy zachwalali xD no tak; do du.y to wszystko i tyle

zobacz sobie to pisowskie neo krs  ale kasa ładnie sie trzepie nowej władzy i jest dobrze 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

niby dlaczego ??? dla mnie 10 kafli na wyjazd rodzinny w wakacje nie jest porazajaca kwota.

5 dni na nartach w Zakopanem czy Białce, masz gest ;) Takie są koszty dla rodziny 2+2 ...

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

chłopie! co ty pier..lisz? po pierwsze to dobrze wiesz że sam jesteś obiektem nienawiści wielu i taka deklaracja choćby i jako okolicznościowa mowa trawa czym dla takich ma być? nakazem miłości|? ostrzeżeniem? groźbą? i to w jakich okolicznościach .... z resztą - sam knułeś przeciw zmarłemu a teraz wieki żałobnik?

on powoduje ze teraz bd wojna polsko polska jest jeszcze gorzej 

media zagranicy piszą ze wchodzimy w anarchie ... ale przemówieniu gadał ze chce ustawę medialną z porozumieniu dudy czy mu ruła mięknie    ,,, ?

to takie wakacje ... normalne 2500zł nasze morze   a 2550 Grecja   ja chyba polecę jeszcze nie wiem ...   jacuś wujek wysłał mi film jak ciapaci szczają w marketach na wieprzowinę  ładnie tam ma        

Opublikowano

wole cieply baltyk niz goraca chorwacje 😂

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

No chyba jak mops zasponsoruje.

Przestań już z tymi bzdurami.

jak to zrobic zeby mops oplacil wakacje w makarskiej ?? 

ile razy ci zaplacili ??

kurna dac ci linka do fb moje starej ?? gdybys ja zobaczyl w bikini to moglo by ci serce stanac-wole nie ryzykowac 😂.

w tym roku chyba pojedziemy nad baltyk albo do wloch- jeszcze nie zdecydowane, dam ci wczesniej znac i mozemy tam sie spotkac .

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

5 dni na nartach w Zakopanem masz gest ;) 

na nartach to ostatnio jezdzilem w prl-u. 

dla mnie zakopane to raczej srednia atrakcja, tyle razy bylem ze jakos nie tesknie.. po gorach nie lubie chodzic, po krupowkach to ile mozna , na gubalowke wyjedziesz posiedzisz chwile ..

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@Roman176 Tego Mazurka jak jechał na Żukowskiej widziałem już wcześniej nie mniej dzięki
no jak na moją estetykę to nawet trochę za nachalnie pojechał ale że Ona  polityk (pożal się Boże ale jednak) tak że to okoliczność uniewinniająca z dużo większych przegięć takich Mazurków

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał:

kurna dac ci linka do fb moje starej ?? gdybys ja zobaczyl w bikini to moglo by ci serce stanac-wole nie ryzykowac 😂.

I niby taka szprycha z inwalidą siedzi, weź lepiej sprawdź czy Ci rogi nie rosną xD Bo to chyba o sobie o tych rogach piszesz xD 

Opublikowano

Krzysztof Smela - pierwszy zastępca stołecznego komendanta nie wyraził zgody, aby przy jak najszybszym zatrzymaniu ministrów Kamińskiego i Wąsika, używano środków techniki operacyjnej, m. in. podsłuchów.
Został za to wyłączony z akcji.
Na znak sprzeciwu podał się do dymisji.

są jeszcze uczciwi 

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał:

Krzysztof Smela - pierwszy zastępca stołecznego komendanta nie wyraził zgody, aby przy jak najszybszym zatrzymaniu ministrów Kamińskiego i Wąsika, używano środków techniki operacyjnej, m. in. podsłuchów

A po co miały być używane środki techniki operacyjnej jak doskonale było wiadomo gdzie Ci panowie przebywają ?? xD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v