Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

a co złą stacje ma solorz ? a wracając do wątku nasze media to przemilczały bo pewnie znalazła by sie grupa zwolenników jak i przeciwników 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

a czy ja jestem fanatykiem jak tu co niektórzy ?  ale wiem o co kaman nasi ich nie lubią bo przestali spierać Ukrainę bo ich nie lubią to samo ten premier co dzisiaj go postrzelili wygrał kampanie antyukraińską  

9 minut temu, Ulman napisał:

Jakby media były w rękach miliarderów to byś wył że to wredni kapitaliści i realizują swoje interesy wspólnie z ruskimi i niemcami.

a jak jest miliarder żydowski to jest ok ?  

Opublikowano

Patryk Słowik
W Spółdzielni Mieszkaniowej Bródno ciąg dalszy „zabawy”.
Zarząd drugi rok z rzędu niewłaściwie zwołuje walne, drugi rok z rzędu walne się więc nie odbędzie.
Jest to robione celowo. Na walnym trzeba by wybrać nowy skład rady nadzorczej.
A tak lada dzień zacznie się szósty rok trzyletniej kadencji.

chore państwo

Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał:

Patryk Słowik
Zarząd drugi rok z rzędu niewłaściwie zwołuje walne, drugi rok z rzędu walne się więc nie odbędzie.

chore państwo

Spółdzielnie rozwiązać , związki zawodowe rozpędzić i po kłopocie.

Opublikowano
6 godzin temu, Roman176 napisał:

właśnie dlatego bo nie mają ZZ i rubca co chceca 

Taaaa, jeszcze związków zawodowych w spółdzielni brakowało. Zbankrutowało by to w mgnieniu oka

Opublikowano
Ulman napisał:

3 minuty temu, nie napisał:

Patryk Słowik

chore państwo

Spółdzielnie rozwiązać , związki zawodowe rozpędzić i po kłopocie.

Nasłać biegłego rewidenta i doyebać prezesowi - można takie rzeczy robić gdyż albowiem prawo spółdzielcze po to jest. Niema determinacji albo wiedzy. Prezes jest do wykonywania woli członków. Rada Nadzorcza nadzoruje jego poczynania i jak robi to źle może zostać odwołana. Zbiera się oddolnie wolę członków i kapuje sędziemu z KRS (wydziału gospodarczego SR) jaka jest sytuacja i dalej już pójdzie... Spółka to inny przypadek Spółdzielni to powinno funkcjonować.

Opublikowano (edytowane)

wczoraj jak tego słowackiego premiera postrzelili to zauważyłem jak wielu się u nas rozmarzyło, statystycznie przytłaczająca większość tych "marzycieli" to albo wręcz zdeklarowany elektorat pisowski albo "niezaprzeczalnie prawdopodobny"

żarty sobie robię z tragedii człowieka? politycy to nie ludzie, to osobniki gorszej kategorii z nich wręcz wypada nawet "w obliczu"

tysiące normalnych ludzi jest dzień w dzień mordowanych i niczego to nie zmienia ani nawet zauważone zostaje a ukatrupienie jednego politycznego smroda wywołało pierwszą wojnę światową
czy my nie przewartościowujemy tych smrodów?

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

wczoraj jak tego słowackiego premiera postrzelili to zauważyłem jak wielu się u nas rozmarzyło,

Rozkoszują się własnym bólem?:lol:

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

otóż nie własnym
a to już nie pod śmiech a odrazę podpada... nno w sumie jedno i drugie

a  "

3 minuty temu, mirro napisał:

Rozkoszują się

"

to rzeczywiście adekwatne określenie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

nie pod śmiech a odrazę podpada

A widzisz. Bo tak właśnie działa sumienie. Rozkminiaja czy był dobry czy zły i czy strzelec miał może powody. Jak strzelec nie umierał z głodu, to powodów nie miał.

Opublikowano

polityka polega na tym, aby walczyc na słowa

w momencie , gdy do argumentów słownych dochodzą siłowe, kończy się polityka, zaczyna się wojna

podejrzewam, że tak jak "pożary" u nas, czyn ten był inspirowany i wspierany przez elementy obce

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

A widzisz. Bo tak właśnie działa sumienie. Rozkminiaja czy był dobry czy zły i czy strzelec miał może powody. Jak strzelec nie umierał z głodu, to powodów nie miał.

no to też ale dużo szerzej jeszcze widzę (mam obiektywsocjopostrzegawszy bardziej szerokokątny)

prawicowy polityk ofiara zamachu i automatyczny wniosek że zapewnie zamachowiec lewicowy
nawet utarło się .... "odczucie prawidłowości" iż to lewica najwięcej zamachów, hekatomb, obozów, gułagów i wszelkiego zwyrodnialstwa ma na swym koncie a w tym konkretnym przypadku jest to przejaw tej prawidłowości (bo rzeczywiście lewica taka jest w istocie, pewien jej rodzaj ten tzw "walczący") czy tylko prowokacja do takich wniosków w drodze wyjątku odprawicowa?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

polityka polega na tym, aby walczyc na słowa

Cóż tu komentować. że tak zacytuję.

Julian Tuwim - Pogrzeb prezydenta Narutowicza

Krzyż mieliście na piersi, a brauning w kieszeni.
Z Bogiem byli w sojuszu, a z mordercą w pakcie,
Wy, w chichocie zastygli, bladzi, przestraszeni,
Chodźcie, głupcy, do okien - i patrzcie! i patrzcie!

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

żeby czasem nie podeszli
akurat tacy najbardziej co ustrzelają sami ryja na ustrzelenie dobrowolnie nie wystawią

nie żebym potępiał bo i ci ustrzeleni szafują nierzadko życiem nie jednostek a milionów i wcale nie trzeba zabijać bezpośrednio kulą bo

9 minut temu, jahooo napisał:

słowa

to najwydajniejszy z zabójców tylko działa nie od razu i nie bezpośrednio ale milionkrotnie skuteczniej; czy inaczej - wydajniej

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v