Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Teraz to oba po pyskach dostanieta! Klocita się jak liderzy parti rządzącej a jak któremu krzywda to sobie doradzata! 

Humorystycznie tak to napisałem 

Taaaa, weź go nie opierdziel, śrutować sobie będzie z gorączką łaził, wyjedzie nogami do przodu i gdzie ja potem znajdę drugiego do wykłócania.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał:

na czas pokoju jednak można by zrobić jakie ćwiczenia bodaj w tym "stawianiu się na czas"

Są różne rodzaje ćwiczeń i z reguły wszystkie rozpoczynają się właśnie sprawdzeniem stawiennictwa. Niektóre zaczynają się i kończą na tym elemencie, Paradoksalnie w normalnym trybie powiadamiania przez WCR ekipa olewa aktualizację danych co do np zamieszkania, ale w trybie alarmowym jets dużo lepiej, bo jednak jakiś bat wisi nad dupskiem.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale czego Ty wymagasz jak sukcesywnie ludzi pozbawiali takich wartości?

no właśnie ja niczego nie wymagam  bo to i dla mnie nie są żadne wartości

zwoływanie dopiero w czasie wojny jakichś gołodupków w erze technologii to musztarda po obiedzie jeśli nie stoi za tym silna technologicznie gospodarka bo nawet nie będą wiedzieli kiedy wyginęli ani od czego.
podniesienie obronności kraju przez zaostrzenie regulaminów? sztaby które takie strategie tylko są w stanie spłodzić na nic innego nie zasługują jak ten od komentarza
z resztą ten to akurat może być dobry żołnierz bo nie ważne już z kim ale bodaj deklaruje jakąś walkę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Są różne rodzaje ćwiczeń i z reguły wszystkie rozpoczynają się właśnie sprawdzeniem stawiennictwa. Niektóre zaczynają się i kończą na tym elemencie, Paradoksalnie w normalnym trybie powiadamiania przez WCR ekipa olewa aktualizację danych co do np zamieszkania, ale w trybie alarmowym jets dużo lepiej, bo jednak jakiś bat wisi nad dupskiem.

Samochód elektryczny się rozładował , nie było jak dojechać na czas .

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, dysydent napisał:

@galan99 oglądaj więcej... gdzie to było? no takie bajki o krasnoludach i innych kurduplach

Kanada odczuła już brak gotówki . jeśli o tym mowa .

1 minutę temu, mirro napisał:

W ciul ludzi robi za granicą. Kierowcy w trasach. Gościu na budowie w delegacji na drugim końcu Polski.

Ruskie by rowerami do warszawy dojechali .

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

qwa żeby chociaż ten element na wszystkich w wieku poborowym przećwiczyć tak z pięć- dziesięć razy to by w cywilnej gospodarce sporo pomogło i mniej było by tłumaczenia - "nie da sie"

Opublikowano
32 minuty temu, dysydent napisał:

tam w tym linku jeden komentarz 
"Nie będę walczyć za rudego volksdeutscha, wyjadę z tego kraju a jak mnie zmuszą do walki to pierwsze co zrobię to wrzucę granat do własnego sztabu albo odstrzele dowódcę."

bez komentarza

Niektórzy mocni tylko w gębie

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, galan99 napisał:

Kanada odczuła już brak gotówki . jeśli o tym mowa

nie
o tym orle co "bitwę pięciu armii" z wronami prowadzi
sie dorysuj za Gandalfa ;)

chociaż nie bo na orłach to ten duży co się w misia zamieniał przyleciał

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
16 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

No że jest tanie paliwo 

Dzie?

12 minut temu, mirro napisał:

Ale my tu nie o tym. Co się zmieniło według poprzedniego rozporządzenia/ustawy (teraz to nawet nie wiadomo jak to poprawnie nazywać)?

Opublikowano
13 minut temu, dysydent napisał:

no właśnie ja niczego nie wymagam  bo to i dla mnie nie są żadne wartości

zwoływanie dopiero w czasie wojny jakichś gołodupków w erze technologii to musztarda po obiedzie jeśli nie stoi za tym silna technologicznie gospodarka bo nawet nie będą wiedzieli kiedy wyginęli ani od czego.
podniesienie obronności kraju przez zaostrzenie regulaminów? sztaby które takie strategie tylko są w stanie spłodzić na nic innego nie zasługują jak ten od komentarza
z resztą ten to akurat może być dobry żołnierz bo nie ważne już z kim ale bodaj deklaruje jakąś walkę

Ale po co ludzie mają ginąć jak można bez rozlewu krwi wszystko przejmować?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-01-13/dwuglos-w-sprawie-prokuratora-krajowego-oswiadczenie-zastepcow-prokuratora-generalnego/

"Dzisiaj wspólnie z pozostałymi zastępcami Prokuratora Generalnego podjęliśmy decyzję o złożeniu zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa przez Adama Bodnara, Jacka Bilewicza i inne działające z nimi osoby - przekazał w oświadczeniu zastępca Prokuratora Generalnego Michał Ostrowski.

Ostrowski przekazał, że zawiadomienie dotyczy "bezprawnej próby odwołania Prokuratora Krajowego Dariusza Barskiego i próbą zastąpienia go przez prok. Jacka Bilewicza".

Sprawę rozpozna sąd. Ale jeśli Barski był wbrew prawu powołany to defakto nigdy prokuratorem krajowym prawnie nie był. Więc do jego odwołania nie potrzeba prezydenta. To tak jak by chcieć zabrać prawo jazdy osobie która nigdy go nie miała.  Jeśli zaś chodzi o Bilewicza to tu już jest sprawa dyskusyjna ale formalnie Bilewicz jest p.o.. Czytaj pełniący obowiązki. Pytanie czy do powołania p.o. jest potrzeba zgoda prezydenta?

2 godziny temu, witejus napisał:

W rżnięciu głupa to pierwszy jesteś czy perfidnie udajesz? PIS nikogo nie sprowadzał, sprowadzały firmy do pracy, przyjeżdżali legalnie na KUPIONE wizy, studenckie, turystyczne i inne, bo nie słyszałem by któryś kraj za darmo rozdawał.Tusk otworzy granice dla , jak to powiedział imam, śmieci, przestępców, nielegałów których Makrela a teraz Stolec importują z Afryki bez opamiętania. ***** POmyje🙃. Wyć to wy będziecie, wiecznie Tusek i kamaryla rządzić nie będą.

Teraz to ty rżniesz głupa. Tak firmy sprowadzały zwłaszcza tych na Białorusi co to wypychani przez polską SG z lasu jechali do Mińska i kupowali wizy w polskim konsulacie. Jak ci ludzie byli w tym lesie to byli śmieciami nielegałami i przestępcami jak dojeżdżali do Mińska to się robili studenci i pracownicy. nawiasem mówiąc w Afryce pis tym samym śmieciom jak ich nazywasz sprzedawał i robił z nich studentów i pracowników. Ośmieszaj się dalej. Albo odwóz sobie firmę i ich sprowadzaj jak tacy dobrzy. Może im wizy sprzedasz taki mądry jesteś.😄

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale po co ludzie mają ginąć jak można bez rozlewu krwi wszystko przejmować?

powiedz to tym na wschodzie Ukrainy
obydwu stronom
tylko se stań po za zasięgiem celnego strzału bo inaczej (tylko takiej) odpowiedzi nie usłyszysz

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

(teraz to nawet nie wiadomo jak to poprawnie nazywać)?

A to musiałbym tę nową se poczytać tak na spokojnie. Tak z marszu porównać nie da się. Powiem tyle, z tego co rozmawiałem z kumplami z WCR, to problemy ze stawiennictwem są co raz większe, zapchanie dziur w stanach osobowych co raz trudniejsze ( bo i etaty choćby WOT ludzi zabierają, a że jednak trochę ćwiczeń wypadło ostatnimi laty, to i ból głowy mobilizatorów mocniejszy. Reszta to kwity,

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Ale nie w Polsce - co cię obchodzi w świecie , nie twój problem .

Tych Dwóch w Przewodowie też nie był problem

tak na przykład

nie znasz dnia ni godziny kiedy odległe problemy mogą być naszymi

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Niezbyt dobrze to o Tobie świadczy.

Bardzo dobrze świadczy , nie można się przejmować całym światem .

Jak jest wojna za miedzą , trzeba się liczyć że coś i spaść może . Powinno się o tym mówić tym co mieszkają blisko granicy .

Żydowska rakieta  spadła na Hotel w Egipcie .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v