Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

A to był wirus dedykowany dla elektoratu PiSu?:lanie:

Jak się dobrze zastanowić, to przerzedził głównie biorców świadczeń z ZUS/KRUS, przypadek ???? nie sądzę :D

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, mirro napisał:

"Pewna wspólna emocja, która sprowadzona do wspólnego mianownika sprowadza się do tego samego. Sprowadzić ją można do pytania, czy liberalny mainstream zostanie po tych wyborach zmuszony do podzielenia się wszechwładzą."

To ja zapytam w tym kontekście. A kogo to obchodzi? Nic się nie zmieni albowiem brukselskie bagienko momentalnie zmienia każdego co tam zostanie wysłany. Starzy wyjadacze od razu czują się jak u siebie a nowi (przykład Kołodziejczaka u nas) natychmiast zapominają po kija tu przyszli. Tzn oni dobrze wiedzą, bo jednak otoczka materialna nie daje zapomnieć iż jest coś ważniejszego od kopania się z koniem a i pobrylować na salonach można.

jeżeli masz rację co do niereformowalności obecnej xujni to Korwin miał rację i rzeczywiście zostanie rozwalona a im twardsza skała tym wybuch bardziej destruktywny zwłaszcza że od wewnątrz.
Załóżmy że najbliższe wybory dają większość tej tzw ultraprawicy co to z Brukseli ich jakiś lewus popędził o czym chyba pisa.. a nie, link do yt wstawiłem wcześniej i sądzisz że tylko świnie się zmienia a koryto i zasady "savoir vivre"  (bardziej - "savoir voler") zostaną przy chłeptaniu te same?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

jeżeli masz rację co do niereformowalności obecnej xujni to Korwin miał rację i rzeczywiście zostanie rozwalona a im twardsza skała tym wybuch bardziej destruktywny zwłaszcza że od wewnątrz.
Załóżmy że najbliższe wybory dają większość tej tzw ultraprawicy co to z Brukseli ich jakiś lewus popędził o czym chyba pisa.. a nie, link do yt wstawiłem wcześniej i sądzisz że tylko świnie się zmienia a koryto i "savoir vivre"  (bardziej - "savoir voler") zostaną przy chłeptaniu te same?

Jednego, a nawet kilku oszołomów takich, jak Korwin, szybko można zdyskredytować i ośmieszyc, tak, jak u nas załatwili Janowskiego

Natomiast jak takich znajdzie się w PE kilkuset, będzie problem, i to niemały

Opublikowano (edytowane)

a jaki tam problem?, durniej jak teraz tam już chyba niemożliwe by było, co najwyżej inne rodzaje durnoty

naprawdę konfę wysłać tylko nie tych poebów Braunów Korwinów tylko młodszych, jeszcze nieobyci to będą spokojniejsi
choć się obawiam że i ci mają braki kadrowe i nawet nie zdołają wszystkich możliwych list startowych zapełnić

to się i tak wali i tak to chociaż niech będzie na wesoło zanim nastanie tragicznie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, jahooo napisał:

Jednego, a nawet kilku oszołomów takich, jak Korwin, szybko można zdyskredytować i ośmieszyc, tak, jak u nas załatwili Janowskiego

A ty kiedyś słuchałeś czy ogladałeś ze zrozumienie i skoncentrowany na treści  wywiady z Korwinem czy Braunem ? Z czym tak bardzo sie nie zgadzasz? 

Opublikowano (edytowane)

ja z braunową wizją państwa wyznaniowo monarchistycznego a korwinowym ostentacyjnym pluciem na demokrację

skoro pluje na mój głos wyborczy to go nigdy nie dostanie, monarchiści tym bardziej z demokracją nie mają nic wspólnego

w sumie demokratycznej prawicy to my żadnej nie mamy i w tym problem największy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

A ty kiedyś słuchałeś czy ogladałeś ze zrozumienie i skoncentrowany na treści  wywiady z Korwinem czy Braunem ? Z czym tak bardzo sie nie zgadzasz? 

Ja nie piszę , że się nie zgadzam - piszę to z perspektywny ludzi sterujących UE

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, dysydent napisał:

Załóżmy że najbliższe wybory dają większość tej tzw ultraprawicy co to z Brukseli ich jakiś lewus popędził o czym chyba pisa.. a nie, link do yt wstawiłem wcześniej i sądzisz że tylko świnie się zmienia a koryto i zasady "savoir vivre"  (bardziej - "savoir voler") zostaną przy chłeptaniu te same?

Bo to jest samonapełniające się koryto. Cały aparat zaś( oprócz tego wymiennego wsadu co go mamy wybierać) żyje swoim życiem. Szczebel średni tam rządzi i pisze te opasłe tomiska, co potem wysyłają do realizacji. Posiadanie takiego komisarza nic nie daje, bo facet i tak nie ogarnie wszystkiego a diabeł tkwi w szczegółach.

6 minut temu, dysydent napisał:

w sumie demokratycznej prawicy to my żadnej nie mamy i w tym problem największy

Jak chcesz, to ja mogę zostać demokratyczną prawicą.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

znieść nadrzędność prawa unijnego nad państwowymi i po problemie, znieść jakiekolwiek prawo centralno brukselskie pozostawiając jedynie umowę traktatowo akcesyjną
nie wiem kto byłby w stanie tylko po to zdobyć władzę ogólnounijna aby jej użyć do zniszczenia tej władzy tak że - tak - możesz mieć rację - ten twór już jest nie do zreformowania, a już na pewno dobrowolnego
chm - smutne

ile razy za jednego życia można dochodzić do wniosku że trzeba łby swym własnym kacykom rozwalać a przynajmniej być na to gotowym? zwłaszcza że wniosku słusznego.
no ja już trzeci raz

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

nie wiem kto byłby w stanie tylko po to zdobyć władzę ogólnounijna aby jej użyć do zniszczenia tej władzy tak że - tak - możesz mieć rację - ten twór już jest nie do zreformowania

Ten twór z zasady jest niereformowalny. Za to jest dobrze okopany i jedyne co można zrobić, to go doić.:lol:

Opublikowano (edytowane)

kłopot w tym że właśnie zaczyna przysuszać :( a już całkiem alarmujące że jednocześnie sam u dojarza zaczyna coraz to więcej cycków szukać :o

ja takie krowy jakeśmy jeszcze trzymali to ... zarzynałem albo zbywałem na rzeź, bo po co coś takiego już utrzymywać?

https://www.rmf24.pl/polityka/news-spotkanie-dudy-z-trumpem-jest-komentarz-donalda-tuska,nId,7459214

może to i dobrze że Tusk lepiej się dogaduje z Bidenem a Duda z Trumpem?
"i Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek"
tylko kto tu świeczka a kto ogarek? - jak zawsze - zależy jak dla kogo;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

nie kłam bo to się już smutne i żałosne robi. Przed chwilą pisałeś o licie a kłamliwie wkleiłeś fragment o kobalcie celowo wycinając z kontekstu co ci pasuje. Kłamca jesteś zaprzaniec i nieudolny manipulant

fakt faktem do dla naszego dobra dla elektryków 

jak to kiedyś pisałem wujek kierownik w mercu powiedział ze to nie jest przyszłość 

Opublikowano
19 minut temu, dysydent napisał:

kłopot w tym że właśnie zaczyna przysuszać :( a już całkiem alarmujące że jednocześnie sam u dojarza zaczyna coraz to więcej cycków szukać :o

ja takie krowy jakeśmy jeszcze trzymali to ... zarzynałem albo zbywałem na rzeź, bo po co coś takiego już utrzymywać?

https://www.rmf24.pl/polityka/news-spotkanie-dudy-z-trumpem-jest-komentarz-donalda-tuska,nId,7459214

może to i dobrze że Tusk lepiej się dogaduje z Bidenem a Duda z Trumpem?
"i Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek"
tylko kto tu świeczka a kto ogarek? - jak zawsze - zależy jak dla kogo;)

może to i dobrze że Tusk lepiej się dogaduje z Bidenem .

A jak Wygra Tramp ?.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Tu nie trzeba żadnych sił zewnętrznych. Poczytaj kolegów z forum dla których przedsiębiorca to prywaciarz i wyzyskiwacz a jak coś ma to na pewno ukradł albo jakiś szwindel zrobił. Tacy zawsze wybiorą sobie podobnych niedojdów.

a z skont ty wiesz ? ani nie pracujesz ani nie jesteś przedsiębiorcom ani z rolnictwem nie dorastasz mi do piet ? 

Opublikowano
nie napisał:

Mariusz Kamiński nie stawił się przed komisją. "Całkowite unikanie sprawiedliwości".  (onet)

Poszedł i kazał się Pani prokurator dymać zostawiając przy tym list. Mógł to zrobić przez pełnomocnika, którego przecież ma. Można zatem przyznać onetom słuszność.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Roman176 napisał:

a z skont ty wiesz ? ani nie pracujesz ani nie jesteś przedsiębiorcom ani z rolnictwem nie dorastasz mi do piet ? 

Masz potężny kompleks niższości więc musisz się doceniać - to zrozumiałe. Szkoda tylko ze jesteś notorycznym kłamcą i zaprzańcem i głąbem który robi w jednej linijce 3 błędy. A co ja robię niech zostanie dla mnie , natomiast co wiem to widać po ilości twoich zaorań jak się ciebie umiejętnie podprowadzi. 

Cały czas się zastanawiam, czy tak jak w przypadku tego artykułu o kobalcie ty jesteś tak głupi i nieuważny że nie rozumiesz co czytasz , czy jesteś cyniczny i do cna zakłamany

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Ulman napisał:

Masz potężny kompleks niższości więc musisz się doceniać - to zrozumiałe. tak Roman. Szkoda tylko ze jesteś notorycznym kłamca i zaprzańcem i głabem który robi w jednej linice 3 błedy. A co ja robię niech zostanie dla mnie , natomiast co wiem to widać po ilości twoich zaorań ja sie ciebie umiejętnie podprowadzi. 

z ciebie to taka ultra lewica 

1 godzinę temu, jacus napisał:

onet wszystko jasne jest coś o barona  śmieci  bednarze i jego żonie ? 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
jahooo napisał:

Nie, nie będzie. Bo to zbitek indywidualistów się zrobi i aby jednak stołówka ich karmiła obiorą jeden kurs. Konfederaci w Polsce wcale Unii rozwalać nie chcą...

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, galan99 napisał:

A jak Wygra Tramp ?

to se przyjedzie z Dudą pogadać po starej znajomości
nie ma nic lepszego niż znajomości, mniej istotne kto z kim, ważniejsze ile a im więcej tym lepiej

Dla Polski ew wygrana czy przegrana Trumpa jest mniej istotna niż dla Ukrainy Latynosów, muslinów, który by tam nie wygrał zawsze się u nas znajdzie ktoś kto z zadowoleniem szczerze mu pogratuluje.
Trump nie lubi islamu bardziej niż Biden, obaj Chiny jednako traktują obaj też Polskę jako swojego tak że to że akurat Tuski by woleli Bidena? a Dudy i Kaczyńskie Trumpa czyli i tu i tam podobne mamy grajdołki
najgłośniejsze media to lewicowe i stąd taki obraz paniki antytrumpowej mamy zwłaszcza teraz jak popaprańcy nasze do reszty bezpostaciową pulpę z mediów zrobiły. Trump to biznesmen, nie wojak nie oszołom jakiś religijny czy ... no może z antyklimatyzmem przesadza bo rzeczywiście klimat na planecie się ocieplił tego CO2 naprawdę przybyło przez cywilizację czy w/g innych plagę człowieka na planecie i tego negować się nie da by nie zyskać miana "idiot" bo to są fakty bezsprzeczne no ale projekt wioski McLuhana też wziął w łeb i może i lepiej bo selekcja nie została wyłączona poprzez różnorodność i pozostaliśmy bliżej praw Natury niż jakichś chorych ideologii które tylko jeszcze w naszej xujni się ostały ale to też do czasu
Planeta różnorodności jest bardziej normalna niż zunifikowana na jedno kopyto tak że "nie ma tego złego..."

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v