Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

przyznawać się; ilu tu już zna Konstytucję RP na pamięć?

Ja tam z przysięgi pamiętam że mam stac na straży Konstytucji, więc środek mnie nie interesuje.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

Nadchodzą jaja Duda skieruje budżet do trybunału i zacznie się jazda ciekawe będą nowe rozważania ale myślę że rząd jest przygotowany na takie posunięcie 

Opublikowano
45 minut temu, dysydent napisał:

qwa zwłaszcza że te ceny po tej droższej stronie na prawdę spadły tak że nie rzucaj mi się tu ...... (se wyobraź co wykropkowałem) bo jawnie masz mnie za głupca albo takim chcesz udowodnić a za to  . .... (sie domyśl co)

w d*pie mam twoje wykropkowania frajerze

ceny  bieżące

paryż 950

chicago 850

polska 850 netto

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał:

ceny  bieżące

paryż 950

chicago 850

polska 850 netto

A widzisz, tylko bieżące takie są bo zatrzymano import z UA, "frajerze" ...

Porównaj sobie jakie były ceny w kraju, a jakie na MATIF na wiosnę 2023, może wtedy ujrzysz różnicę ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

mirro napisał:

Przed chwilą, dysydent napisał:

no to Cię ominął jeszcze fajniejszy moment

Tiaaaaa jak mi zięcia przyprowadzi, to będzie fajniejszy i wolałbym żebym tego nie przegapił.

Ok. Zięcia nie przeprowadzi zatem... ale wnuki kocha się każde pamiętaj.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A widzisz, tylko bieżące takie są bo zatrzymano import z UA, "frajerze" ...

nie ośmieszaj się

Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał:

ceny  bieżące

paryż 950

chicago 850

polska 850 netto

no i jak by Ukraińskie zboże znikło z międzynarodowej oferty to te ceny pozostaną takie czy nie; w tym i w Polsce?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, DTaras napisał:

Ok. Zięcia nie przeprowadzi zatem..

To było w sensie - Mam nadzieję że tego dnia dożyję.:lol:że go jednak poznam.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
13 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Wystarczyło tłuc dziki bez litości...

Pisałem od początku...

Zlikwidowano hodowlę zamiast dzików 

Wszystko zgodnie z planem. Kolejny rynek przejęty i bez wojny. Możesz hodować nakładczo, te mają mniejsze prawdopodobieństwo zachirowania 

Opublikowano
mirro napisał:

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Jestem z tych niezastąpionych.🤭

Którymi wypełnione są alejki grobów na cmentarzach.

Tam leżą niezastąpieni między bohaterami niezapominaj.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Wszystko zgodnie z planem. Kolejny rynek przejęty i bez wojny. Możesz hodować nakładczo, te mają mniejsze prawdopodobieństwo zachirowania 

Już dzisiaj pisałem, w moim przypadku już przed ASF nie widziałem sensu hodowli świń(miałem cykl zamknięty, około 700-800 tuczników rocznie sprzedawałem), ASF mnie aby utwierdził w tym przekonaniu i ostatecznie zachęcił do likwidacji hodowli ...

Teraz warzywa i owoce, pracy też sporo, ale nie ma problemu wyjechać np na wakacje.

A z świń bywały takie lata, że z hodowli zostawalo gówno i 10.000 rocznie, a jak poszedłeś do sklepu to mimo dwukrotnego prysznica jeszcze przez godzinę było czuć że byłeś w tym sklepie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Pis sprowadził ale dobry jest. Po nie wiadomo czy sprowadzi ale jest złe. Logika wyborcy pisu. Oj będziecie wyć jak będą waszych zamykać, ze nie winni.

W rżnięciu głupa to pierwszy jesteś czy perfidnie udajesz? PIS nikogo nie sprowadzał, sprowadzały firmy do pracy, przyjeżdżali legalnie na KUPIONE wizy, studenckie, turystyczne i inne, bo nie słyszałem by któryś kraj za darmo rozdawał.Tusk otworzy granice dla , jak to powiedział imam, śmieci, przestępców, nielegałów których Makrela a teraz Stolec importują z Afryki bez opamiętania. ***** POmyje🙃. Wyć to wy będziecie, wiecznie Tusek i kamaryla rządzić nie będą.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
mirro napisał:

2 minuty temu, DTaras napisał:

Ok. Zięcia nie przeprowadzi zatem..

To było w sensie - Mam nadzieję że tego dnia dożyję.

A w takim sensie... Moja córa ma 7 lat od dziś to ja nadzieją nie pałam i tak jakoś. Kumpli już niema, niema z kim się z jąkania ponabijać. Choć już coraz mniej tego i zacięć.

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Już dzisiaj pisałem, w moim przypadku już przed ASF nie widziałem sensu hodowli świń(miałem cykl zamknięty, około 700-800 tuczników rocznie sprzedawałem), ASF mnie aby utwierdził w tym przekonaniu i ostatecznie zachęcił do likwidacji hodowli ...

Teraz warzywa i owoce, pracy też sporo, ale nie ma problemu wyjechać np na wakacje.

A z świń bywały takie lata, że z hodowli zostawalo gówno i 10.000 rocznie, a jak poszedłeś do sklepu to mimo dwukrotnego prysznica jeszcze przez godzinę było czuć że byłeś w tym sklepie ...

Czyli zrezygnowałeś bo się nie opłacało tak?

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

no i jak by Ukraińskie zboże znikło z międzynarodowej oferty to te ceny pozostaną takie czy nie; w tym i w Polsce?

jakby babcia miała wąsy.....

jak znikło? kosmo-koty miałby je zabrać? :D cena pszenicy w polsce nie zależy od ilości importu pszenicy z ua do polski, tylko od cen światowych

piszecie, że cena pszenicy w polsce spadła przez import pszenicy z ua, co jest bzdurą i wyzywacie mnie od najgorszych , zarzucając mi kłamstwa i manipulacje za to, że piszę, że cena pszenicy w polsce jest podobna do cen światowych, co jednoznacznie pokazałem i na przestrzeni lat jest stała względem cen światowych

nie rozumiecie słowa pisanego to może obraz do was przemówi (wykres z pb potwierdzający co napisałem, nawet komentarz podobny :D ) 

Skąd się wziął wybuchowy politycznie spadek cen zbóż - Puls ...

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, nie napisał:

jakby babcia miała wąsy.....

jak znikło? kosmo-koty miałby je zabrać? :D cena pszenicy w polsce nie zależy od ilości importu pszenicy z ua do polski, tylko od cen światowych

piszecie, że cena pszenicy w polsce spadła przez import pszenicy z ua, co jest bzdurą i wyzywacie mnie od najgorszych , zarzucając mi kłamstwa i manipulacje za to, że piszę, że cena pszenicy w polsce jest podobna do cen światowych, co jednoznacznie pokazałem i na przestrzeni lat jest stała względem cen światowych

nie rozumiecie słowa pisanego to może obraz do was przemówi (wykres z pb potwierdzający co napisałem, nawet komentarz podobny :D ) 

"W woj. lubelskim i podkarpackim ceny były niższe od średniej krajowej odpowiednio o 5,7 i 7,2 proc., a skala spadku większa od średniej za latach 2012-2022 o 2,3 i 1,0 pkt proc. W woj. podlaskim ceny były niższe od średniej krajowej o 1,8 proc., a skala spadku większa o 1,2 pkt proc. od średniej w latach 2012-2022" – przekazał dr Łopaciuk.

https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/swiat/artykuly/8639586,wplyw-wojny-w-ukrainie-ceny-zboz-wieslaw-lopaciuk.html

Ekspert sam sobie zaprzecza - wpływu nie było, ale spadek cen był większy niż średnia wieloletnia w tym samym okresie

"nie" posługuje się tymi samymi argumentami

wystąpił problem ze zbytem ziarna, wobec czego silnie zadłużone gospodarstwa zaczeły wyprzedawać zboże po jakiejkolwiek zaproponowanej cenie

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

No a teraz ustalmy jak to jest że rolnikom z zachodu się opłaca?

Widać teraz że u Niemca robi się też  brak opłacalność....

Patrząc wstecz ciekawe to jest...

Lepsze wyniki odchowu prosiąt.....

Dotowani przez państwa.....

Udziały w przetwórniach.....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v