Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
jahooo napisał:

to, że tam jest złodziejstwo i korupcja, nie znaczy, że wszyscy to akceptują, u nas na poczatku lat 90-tych było podobnie i udało się to trochę ograniczyć

trochę? Jak siedemnastolatek złapany w trasie z lewym prawkiem korumpuje policjanta to chyba nie było trochę...

Roman176 napisał:

2 godziny temu, racyl napisał:

filmy powstają jak grzyby po deszczu ... świadczy jakie mamy głupie społeczeństwo ... nawet na stronach uwielbiana platformy ludzie udają ze zostali oszukani 

21 minut temu, jahooo napisał:

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Kołodziejczak ma sponsorów za wschodnią granicą i nie są to Ukraińcy. Ktoś musiał mu znacząco pomóc dostać się do sejmu a teraz robi za kreta.

ja mam wrażenie ze wszyscy a najbardziej soros i reszta gówno sponsorowało 2050 

Roman, musisz nadrobić, soros już nie e...

mirro napisał:

4 minuty temu, galan99 napisał:

A prawda jest taka że to będzie kosztem przetwórców i rolników .

Właśnie teraz było kosztem przetwórców. Kupowałem surowiec z vat a sprzedawałem żywność bez vat.

29 minut temu, nie napisał:

- prowadził śledztwo ws członków Komisji Weryfikacyjnej WSI.

A potem się okazało że weryfikujący mie,i więcej za uszami jak weryfikowani.

51 minut temu, jahooo napisał:

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Kołodziejczak ma sponsorów za wschodnią granicą i nie są to Ukraińcy.

Mentalnie pewnie tak. Finansowo raczej nie, bo za samorodną głupotę płacić wcale nie trzeba.

15 minut temu, galan99 napisał:

Płace mają pozwalać na godziwe życie ,państwo ma to wszystko ułatwić czego wymaga europejskie prawo .

Jak najbardziej mają na to pozwalać i dlatego Państwo ułatwi założenie i prowadzenie własnej działalności gospodarczej. I se każdy zarobi ile będzie chciał.

17 minut temu, galan99 napisał:

Zaktywizowanie pracowników

Jeszcze bardziej interesujące zmiany zapowiadają się w kwestii udziału strony społecznej w ustalaniu płacy minimalnej.

Związki zawodowe tylko czekają na taki kwit. A w spółkach państwowych mp PGZ to ja przewiduję wręcz orgię radości.

Nooo tak. Tjx już wciągnął wszystkich pracowników z mej wichury. Potrzebuję na etat albo choć pół a tu w dupę teraz każdy ledwo kumaty chce jak prezes zarabiać. To jak się w tym tjx zalęgnie jaki związek zawodowy to już trzeba będzie ebnąć drzwiami zamiast spikojnie się wygasić... ptfuu.

Ulman napisał:

Upaina bez złodziejstwa i korupcji? Wierzysz w to? 

Fakt. U nas to ma się dobrze to czemu u nich mialo by być lepiej?

Opublikowano

Co ślepemu po oczach, wchodzę czytam chytrus🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano

Weź nie strasz,  choć święta niech bez pampersa będą🤭

Opublikowano (edytowane)

Rewolucja z 15 paź , Sejm jest nasz .Rewolucja   ma przekaz jeszcze 7 dni i Samorządy  powiaty i miasta będą nasze . Za rok będzie nasz Prezydent . Polska będzie nasza na lata .

W Krakowie, w Warszawie, w Łodzi, w Gdańsku, we Wrocławiu, w Poznaniu, w Białymstoku, na Śląsku, w całej Polsce - WSPÓLNIE WYGRAMY TE WYBORY.

Już za tydzień, 7 kwietnia, idziemy oddać głos na Samorządy.

Postawmy na drużynę Tuska, kierujmy się SERCEM

Szczęśliwej Polski już czas.

Edytowane przez galan99
  • Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Rewolucja z 15 paź , Sejm jest nasz .Rewolucja   ma przekaz jeszcze 7 dni i Samorządy  powiaty i miasta będą nasze . Za rok będzie nasz Prezydent . Polska będzie nasza na lata .

W Krakowie, w Warszawie, w Łodzi, w Gdańsku, we Wrocławiu, w Poznaniu, w Białymstoku, na Śląsku, w całej Polsce - WSPÓLNIE WYGRAMY TE WYBORY.

Już za tydzień, 7 kwietnia, idziemy oddać głos na Samorządy.

Postawmy na drużynę Tuska, kierujmy się SERCEM

Szczęśliwej Polski już czas.

Ty to dla jaj wkleiłeś?poczekaj z takimi dowcipami do jutra.

Opublikowano (edytowane)

Pierwsze zdanie moje , pozostała treść to przekaz , Rewolucji z 15 paź .

Ty to dla jaj wkleiłeś?

Nie dla jaj , dlatego dziś o tym wspomniałem .

Przejmą Polskę na wiele wiele lat .:/

Ludzie są bardzo szczęśliwi , z rewolucji 15 paź wiec sytuacja jest jasna ,przejmą władzę na bardzo długo .

Większość zawsze ma rację , nie zawsze najlepszą .

https://www.facebook.com/photo/?fbid=444931404758556&set=a.233575262560839

Ta scena ma dobitny obraz w realu,co wy na to .

Możny ludzie u władzy w całym świecie , zabawiają się ludźmi .

https://www.facebook.com/100027041019085/videos/1413692822905490

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

jeden drugiego uto...ł by w  łyżce  wody .

Nie da się i zostało to udowodnione. Do wykonania komfortowo tej czynności potrzebne jest co najmniej wiadro.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

Dnia 25.03.2024 o 16:44, galan99 napisał:

Rolnicy przegrali w Niemczech walkę z  kwestii opodatkowania oleju napędowego dla gospodarstw rolnych .

Niemieccy rolnicy przegrali walkę. Kto zawiódł - politycy czy związkowcy .

Przedstawiciele większości krajów związkowych nie spełnili obietnic i nie walczyli w Bundesracie o utrzymanie państwowych subwencji do oleju napędowego dla rolników. Wielomiesięczne protesty nic dały.

Większość członków Rady Federalnej - wbrew wcześniejszym deklaracjom - dało rządowi zielone światło w kwestii opodatkowania oleju napędowego dla gospodarstw - czytamy w Agrarheute.

Protestujący od miesięcy rolnicy czują się oszukani i zdradzeni, tak przez polityków, jak i związkowców.

Dnia 25.03.2024 o 16:51, Ulman napisał:

no i co z tego? Kogo to obchodzi? 

@Ulman a co Polaków obchodzą ceny trzody w Niemczech ? Domyśl się o co mi chodzi.

Dnia 27.03.2024 o 20:01, nie napisał:

Pracownicy Telewizji Polskiej otrzymają 1,3 tys. zł brutto świadczenia na Wielkanoc. - czy to z tych, co miały być przeznaczone na onkologię? :D 

Media publiczne wkrótce mają otrzymać spory zastrzyk gotówki - wynika z ustaleń "Dziennika Gazety Prawnej". Mowa dokładnie o kwocie 1,5 mld zł.

dymać peowskich frajerów skoro sami tego chcą :D 

No w TVP jest dosyć dziwna sytuacja. Kasy nie ma, jest likwidator i zatrudnia się kolejne osoby. Najniższa pensja dyrektorska 25 tys. brutto, najwyższa 50. Zarobki Orłosia i innych"gwiazd" na razie są nie znane. Na marginesie, ciekawe kto zatrudniał Czyża, Orłosia, skoro wtedy jeszcze nie było nominowanego prezesa, sami się zatrudnili ?

A odbiegając od tematu.

Poleci ktoś samoblokującą końcówkę smarownicy czy brać pierwszą lepszą ?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Nie da się i zostało to udowodnione. Do wykonania komfortowo tej czynności potrzebne jest co najmniej wiadro.:lol:

Jak coś obiecujesz to , dotrzymuj słowa czyje to są słowa ?.  Kto wie ?.

Już za 7 dni możemy oderwać PiS od samorządów w całej Polsce.

ZRÓBMY TO!

Po to wygraliśmy 15 października.

@mirro da się słyszeć że są dogadani co do Ukrainy co na to powiesz ?. Nie o Polskę chodzi .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
racyl napisał:

A najlepsze jest to, że już mam komplet nowych cenników pieczywa od 2 kwietnia - plus VAT oczywiście. Niczego innego po nabiale się nie spodziewam. Soki niewiem. Mrożonki to temat skomplikowany. I wszystko będzie na Tuska. Tak, że ten - konotuj wszystko kolego.

dsbh napisał:

No w TVP jest dosyć dziwna sytuacja. Kasy nie ma, jest likwidator i zatrudnia się kolejne osoby. Najniższa pensja dyrektorska 25 tys. brutto, najwyższa 50 (...)

Co w tym dziwnego? Żadnej spółki nie da się ot tak zamknąć jak jest majątek.

dsbh napisał:

A odbiegając od tematu. Poleci ktoś samoblokującą końcówkę smarownicy czy brać pierwszą lepszą ?

weź taką, aby się w dołku mieściła i smarownic do każdego rodzaju smaru po dwie - na elastyka i na sztywno oddzielnie. Obowiązkowy element to pudełko kalamitek bo to często nie jest wina tych końcówek.

Tak BTW ten vat nie jest wyższy tylko taki jaki był...

Opublikowano (edytowane)

I wszystko będzie na Tuska. Tak, że ten

Ciekawe bardzo , słyszałem takie powiedzenie .

Chłopi spalili Rozłogi - Miało spaść na Bohuna .

Zaś  Jeremi  -  baby i dzieci rozpędzić, chałupy podpalić, a chłopom podziękować . Chłopom się oberwało .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Podziękują chłopom po wyborach .

Władzy zdobytej 15 paź nie oddadzą przez lata , nie będzie komu odebrać .

Wybory do Parlamentu Europejskiego odbędą się między 6 a 9 czerwca 2024 r.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

@mirro da się słyszeć że są dogadani co do Ukrainy co na to powiesz ?. Nie o Polskę chodzi .

Ale kto z kim się dogadał, albo kto jeszcze o tym nie wie? Bo chyba i ruskich i ukraińców zapomnieli poinformować że moga już przestać się naparzać.

Chłopi spalili Rozłogi - Miało spaść na Bohuna

Ale Bohun miał alibi.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Podziękują chłopom po wyborach .

Władzy zdobytej 15 paź nie oddadzą przez lata , nie będzie komu odebrać .

Wybory do Parlamentu Europejskiego odbędą się między 6 a 9 czerwca 2024 r.

Nawet w Święta psychozy i paranoje cię nie opuszczają? Może jakiś egzorcyzm by ci się zdał? 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v