Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał:

Czemu nie powiesz że była 2021 i 2023 , o te lata mi chodzi .

2023 to już rok rudego i rewolucji , przemian na gorsze ceny .

A to Rudy rządził w lipcu jak malina tania była ?? xD W 2021 pszenica była w podobnych cenach jak teraz, jej cena wystrzeliła w lutym 2022, żeby w lutym 2023 już szybko tanieć ... Pamiętam, bo za szybko sprzedałem zboża w zimę 2021/2022, i tylko kukurydza doczekała dobrych cen, bo jęczmień i pszenżyto poszły w grudniu 2021 po niecałe 900zł/t ... A kukurydza w kwietniu po około 1400zł/t. Zboża z sezonu 2022 sprzedałem w styczniu 2023, to jeszcze zdążyłem się załapać na 1100-1200zł/t, bo potem już tylko taniały ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Czemu nie powiesz że były 2021 i 2022 , o te lata mi chodzi .

2023 to już rok rudego i rewolucji , przemian na gorsze ceny .

Jaki on miał wpływ na ceny zboz skoro nie był przy korycie?

Na usta ciśnie się pytanie czy galan to prowokator czy jednak ......

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Na usta ciśnie się pytanie czy galan to prowokator czy jednak ......

To drugie xD Z około roku dobrych cen na zboża zrobiły mu się dwa lata xD A tak na prawdę to wygrał głównie ten, co towar ze żniw 2021 sprzedał na wiosnę 2022, bo miał drogi towar wyprodukowany na tanich nawozach ... W 2022 w żniwa ceny były co prawda dobre, ale nawozy już tanie nie były ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, mirro napisał:

No nie takiej samej, bo 2tys za pszenicę nikt dawał nie będzie.:lol:

jeszcze wojna na Ukrainie nie zakończona i nie wiadomo jak się skończy czy choćby rozwinie tak że jeszcze nic nie wiadomo czy i po 3 tys szybko nie będzie
kacapy naszykowali sobie parę armii tym razem mądrzejszych jak ta co miała Kijów zająć a Ukraińcom coraz bardziej tchu brakuje tak że ukraińskie dostawy mogą się urwać akurat wtedy gdy te niskie ceny wywołają spadek produkcji w xujni
jedno jest pewne, z obecnych cen może być tylko tak samo lub drożej i tu niechcący PiS następcom przygotował propagandowy prezent tylko i śmierdzące jajo bo to prezent tylko przed rolniczym elektoratem a o nastrojach ogólnospołecznych decyduje nie cena pszenicy w skupie a chleba w markecie ;)

tak że te nowe media i nudne ale czasy i tak będą ciekawe i kamienna twarz Czyża tylko groteskowo a nie poważnie wygląda :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Co za baje opowiadasz , 2021 pszenica sprzedana za 1400 zł , rok 2022 pszenica za 1600 zł .

W 2021 pszenica po 1400zł xD Dobre żarty xD  Na MATIF była po 200 Euro a on po 1400zł sprzedawał xD Weź się galan nie ośmieszaj ... Aż spojrzałem w zeszyt na podstawie którego wystawiałem fakturę kupującemu i pszenżyto w grudniu 2021 sprzedawałem po 870zł/t netto.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał:

pis ustawia cenę pszenicy?

Jeżeli pozwala na jej niekontrolowany import z UA, mimo ostrzeżeń płynących z środowiska rolniczego to TAK, w taki sposób wpływa ... Nie ustawia tej ceny, ale ma znaczący na nią wpływ.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

W 2021 pszenica po 1400zł xD Dobre żarty xD 

2021-11-23

CENNIK SKUPU PSZENICY
obowiązuje od dnia 2021-11-23

Pszenica:  1 498,00 zł/t  brutto (Zamość, Skierbieszów, Tuczapy)

Kukurydza mokra:   674,10 zł/t brutto (Skierbieszów)
Opublikowano (edytowane)

2021-11-23

CENNIK SKUPU PSZENICY

Pszenica:  1 498,00 zł/t  brutto (Zamość, Skierbieszów, Tuczapy)

Podaj link do źródła a nie kopię w której mogłeś sobie pozmieniać co chciałeś ...

2021-11-23

CENNIK SKUPU PSZENICY

Pszenica:  1 798,00 zł/t  brutto (Zamość, Skierbieszów, Tuczapy)

Bo patrz, nawet po 1800 była xD 
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jeżeli pozwala na jej niekontrolowany import z UA, mimo ostrzeżeń płynących z środowiska rolniczego to TAK, w taki sposób wpływa ... Nie ustawia tej ceny, ale ma znaczący na nią wpływ.

import z ua to prawie zerowy procent wpływu na ceną pszenicy w polsce

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Dlaczego tak kłamiesz?

Bo on jak stare TVP, kłamstwo powtarzane 1000 razy staje się dla nich prawdą xD 

Racja, były tam takie ceny ;) Tylko teraz jest ponad 800 a nie 750 o którym piszesz ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Podaj link do źródła a nie kopię w której mogłeś sobie pozmieniać co chciałeś ...

2021-11-23

CENNIK SKUPU PSZENICY

Pszenica:  1 798,00 zł/t  brutto (Zamość, Skierbieszów, Tuczapy)

Bo patrz, nawet po 1800 była xD 

Sam sprzedawałeś za grosze .

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Tak tak, tak samo jak PiS nie miał wpływu na inflację xD 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Dlaczego tak kłamiesz?

wiem, że was to boli, ale takie są fakty

zarzut kłamstwa należy udowodnić

Opublikowano
54 minuty temu, mirro napisał:

Przecież to nie do Ciebie pisałem.:lol:

Pisałem miałby, poszło miałbym.

Zrozumiałem że ja będę atakował Bogusia.

Nie widzę takiego  powodu. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, nie napisał:

import z ua to prawie zerowy procent wpływu na ceną pszenicy w polsce

szczególnie we wschodniej jej połowie

powtórzysz to jeszcze raz? :o bo mi szczena opadła że ktoś tak niezorientowany potrafi pisać/czytać

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v